Review

50plusmatch app review: deze dingen moet je weten van de app!

50plusmatch app

Ben je een 50-plusser? Dan is de 50plusmatch app ideaal voor jou! Steeds meer 50-plussers gaan online daten en gebruiken hiervoor ook een dating app. 50plusmatch is voor 50-plussers de beste dating app op de markt, dit wordt door verschillende consumentenorganisaties bevestigd. Zo is 50plusmatch als beste getest door het programma Kassa en beveelt 97% van de leden de website/app aan.

50plusmatch is een razend populaire app onder 50-plussers, dat laten de cijfers wel zien. Er zijn al meer dan 11 miljoen berichten verstuurd tussen de gebruikers. In dit artikel ga je een uitgebreide review en alle informatie lezen over 50plusmatch. Wie weet ben jij de volgende die leuke vrijgezellen gaat ontmoeten op 50plusmatch!

Waarom voor 50plusmatch kiezen?

 • Als beste datingsite/app getest
 • Wordt door duizenden 50-plussers gebruikt
 • Meer dan 11 miljoen verstuurde berichten
 • 97% van de gebruikers beveelt de app aan
 • Eenvoudig inschrijven voor 50-plussers
 • Alle profielen worden handmatig gecontroleerd
Probeer 50plusmatch 3 dagen gratis!

Wat is 50plusmatch in het kort?

50plusmatch is de beste datingsite en dating app voor 50-plussers. Veel 50-plussers melden zich aan bij de app om nieuwe connecties, vrienden of een relatie te vinden. Dit valt dan ook gemakkelijk te doen op de app. Door de vele functies kom je gemakkelijk in contact met andere gebruikers. Zo speel je quizzen met andere leden, deel je dingen op Things2Share en kan je gemakkelijk videobellen. Dit alles zorgt ervoor dat er al meer dan 11 miljoen berichten zijn verstuurd op het platform. Grote kans dat jij leuke connecties, vriendschappen of zelfs de liefde gaat vinden op 50plusmatch.

Hoe werkt de 50plusmatch app precies?

Op de website en in de app vind je een uitgebreide uitleg hoe 50plusmatch werkt, zo kom je niet voor verrassingen te staan. De werking van de app is erg gemakkelijk en wijst grotendeels vanzelf de weg. De app biedt daarnaast veel functies aan, ontdek ze allemaal verderop in dit artikel.

De hoofdzakelijk werking van 50plusmatch is het op zoek gaan naar leuke vrijgezellen. Zodra je de app opstart, krijg je al leuke profielen te zien. Met de zoekfunctie kun je gebruikers vinden die goed bij je passen. In de zoekfunctie kun je precies aangeven naar wat voor iemand je op zoek bent, waarna je profielen te zien krijgt die aan je zoekresultaten voldoen. Zie je een leuk iemand? Dan kun je op het profiel klikken om meerdere foto’s te bekijken of om meer achtergrondinformatie te lezen. Vervolgens kun je een berichtje sturen om met die persoon in contact te komen. Wie weet klikt het tussen jullie en wisselen jullie verdere contactgegevens aan elkaar uit.

De 50plusmatch app telt nog veel meer functies. Zo kun je quizzen spelen met andere gebruikers, kun je gebruikers zoeken om samen een activiteit mee te doen en dingen delen op Things2Share. Hoe deze functies precies werken, lees je verderop in dit artikel.

App downloaden en inschrijven

De 50plusmatch app is gratis te downloaden in Google Play en in de App Store. Zodra je de app hebt gedownload en opent, kun je een account aanmaken. Dit doe je simpel door te klikken op de knoppen ‘ik zoek een man’ of ‘ik zoek een vrouw’.

50plusmatch heeft er rekening mee gehouden dat het inschrijven op een website mogelijk een lastige stap kan zijn voor 50-plussers. Daarom is het inschrijven op 50plusmatch zo eenvoudig mogelijk gemaakt en is er een uitgebreide uitleg te vinden over hoe de dating app werkt.

Je schrijft jezelf in door een aantal gegevens van jezelf op te geven. Dit zijn gegevens zoals een nickname, e-mailadres en wachtwoord. Zodra je deze gegevens hebt opgegeven heb je een account aangemaakt en ga je verder met het aanmaken van je profiel.

50plusmatch downloaden

50plusmatch profiel maken

Het aanmaken van een profiel op de dating app bestaat uit 4 verschillende stappen. Per stap geef je informatie van jezelf op om het profiel compleet te maken.

Bij stap 1 vul je voornamelijk algemene gegevens van jezelf in. Dit zijn gegevens zoals geboortedatum, woonplaats, opleidingsniveau en ga zo maar door. Zodra je alle informatie hebt ingevuld bij stap 1 ga je naar stap 2.

Bij stap 2 vertel je wie jij bent. Dit doe je door een omschrijving van jezelf te geven, naar wie je op zoek bent en wat je verwacht . Tip: probeer hier een leuke (en grappig) tekst te schrijven die de aandacht van andere gebruikers trekt.

Bij stap 3 geef je aan wat je in je eigen tijd doet en van wat voor soort muziek je houdt. Tenslotte bij stap 4 voeg je een aantal foto’s van jezelf toe. Je kunt maximaal 10 foto’s toevoegen. Tip: probeer recente foto’s van jezelf toe te voegen waar je gezicht goed in beeld is.

De app downloaden en een profiel aanmaken, neemt bij elkaar maximaal 10 minuten in beslag, daarna kun je de app direct gebruiken.

50plusmatch profiel

Functies van de app

50plusmatch biedt veel functies aan, die je stuk voor stuk goed helpen bij het vinden van leuke gebruikers. De functies zijn in de app allemaal in het menu te vinden. Omdat het er echter zoveel zijn, geven we je hieronder een overzicht van de functies. Hou er rekening mee dat niet alle van de onderstaande functies gratis beschikbaar zijn.

Deze functies kun je op 50plusmatch gebruiken:

 • Profiel aanmaken, bekijken en wijzigen.
 • Gebruik maken van een uitgebreide zoekfilter
 • Profielen bekijken
 • Online leden bekijken
 • Contact leggen met andere leden en chatten
 • Videobellen met leden
 • Unieke matchmethode op basis van levenswaarden
 • Timeline bekijken en meedoen
 • Dingen delen op Things2Share en berichten bekijken
 • Leden vinden om een activiteit mee te doen
 • Profielbezoekers bekijken
 • Quizzen spelen met andere leden
 • Profielen aan je favorieten toevoegen
 • Oproepen plaatsen om een activiteit te doen
 • Blogs van andere leden lezen en zelf blogs schrijven

Dit is een korte samenvatting van alle belangrijke functies op de app. Over een aantal functies geven we meer informatie om het beter te begrijpen:

Timeline bekijken

Op de tijdlijn krijg je verschillende dingen te zien zoals nieuwe leden en nieuwe berichten van gebruikers of als iemand zijn profiel heeft gewijzigd. Dit laatste kan een nieuwe foto zijn, een gewijzigde omschrijving of vragen die iemand over zijn/haar waarden heeft beantwoord. Zie je hier iets interessants tussen staan? Dan kan je erop klikken om het profiel van die persoon te bekijken.

Things2Share: deel nieuws met andere leden

Heb je een leuke film gezien, een leuk date-idee of een vraag? Deel het bij de functie Things2Share. Je kunt vrijwel alles hier delen, ook met foto’s erbij. Je ziet bij deze functie ook een overzicht van wat alle andere leden delen, hier kun je ook op reageren.

Quizzen spelen: leuke manier van kennismaking

Je kunt ook meedoen aan quizzen of zelf een quiz opstarten om met andere leden te spelen. Deze functie is vooral ideaal om het ijs met iemand te breken en zo het gesprek op te starten.

50plusmatch functies

Oproepen plaatsen

Wil je iets organiseren en zo veel mogelijk leden op de dating app bereiken? Dan moet je een oproepje plaatsen. Zo kun je een zeiltocht op het IJsselmeer organiseren, een wijnproeverij, kook workshop of een avondje gezellig stappen.

Je zult ook verschillende oproepjes zien staan van activiteiten waar je aan kan meedoen. Je kunt het oproepje leuk vinden en er op reageren om mee te doen.

Blogs: schrijf en lees blogs van andere leden

In de app is een aparte pagina met de functie blog. Bij deze functie kun je de blogs van andere gebruikers lezen of zelf een blog schrijven. Deze blogs zijn vaak langere teksten over wat iemand heeft meegemaakt of met jou wil delen. Deze functie is een goede manier om de aandacht van andere gebruikers te trekken met een leuk verhaal.

50plusmatch gratis? Profiteer van de actie 3 dagen gratis

Het aanmelden en gebruik van 50plusmatch is volledig gratis. De app is gratis te downloaden in Google Play of in de App store. Vervolgens maak je een gratis account aan, zoek je naar leuke vrijgezellen en bekijk je profielen.

Als 50plusmatch gratis zijn er wel enkele beperkingen ingesteld. Zo kun je maar één foto van iemand zien en kun je geen persoonlijke berichten sturen naar andere gebruikers. Om deze beperkingen op te heffen heb je een volledig lidmaatschap nodig. Gelukkig hebben wij een speciale actie van 50plusmatch beschikbaar!

Via de links op deze pagina kun jij 50plusmatch 3 dagen gratis proberen met een volledig lidmaatschap. Zo kun je 3 dagen lang gratis contact leggen met andere gebruikers, videobellen en zien wie je profiel heeft bezocht. Na deze 3 dagen hoef je pas te beslissen of je een volledig lidmaatschap neemt of gratis van de app gebruik blijft maken.

Probeer 50plusmatch 3 dagen gratis!

50plusmatch kosten: dit ben je kwijt

Nadat je 3 dagen gratis gebruik hebt kunnen maken van alle functies, kun je beslissen om een volledig lidmaatschap aan te schaffen. Een volledig lidmaatschap kun je voor verschillende periodes afsluiten en geeft je toegang tot alle functies.

Functies die je krijgt met een volledig lidmaatschap:

 • 1 op 1 chatten met andere gebruikers
 • Met elkaar videobellen
 • Zien wie je profiel heeft bezocht
 • Meedoen op Things2Share
 • Zien wie een gratis of betaald lid is
 • Het hele profiel van andere gebruikers bekijken

Dit zijn de kosten van 50plusmatch met een volledig lidmaatschap:

 • 1 maand voor €29,95
 • 3 maanden voor €19,95 per maand
 • 6 maanden voor €14,95 per maand
50plusmatch kosten

Hoe veilig is 50plusmatch?

De 50plusmatch is op een mobiel volledig veilig en betrouwbaar. Het doet veel dingen om de veiligheid van leden te waarborgen. Zo worden bijvoorbeeld alle profielen handmatig gecontroleerd op echtheid en maakt de website gebruik van een beveiligde verbinding. De datingsite en de app is zelfs zo veilig dat er verschillende keurmerken van veiligheid getoond mogen worden, namelijk het Keurmerk Veilig Daten en het keurmerk van Thuiswinkel Waarborg.

Deze dingen doet 50plusmatch om over het Keurmerk Veilig Daten te beschikken:

 • Eerlijke en transparante prijzen en abonnementen
 • Klantvriendelijke voorwaarden
 • Goed bereikbare klantenservice
 • Een felle beleidsvoering tegen oplichting

Bovendien is 50plusmatch getest door de consumentenbond op het gebied van privacy. De privacyscore is door de consumentenbond als goed bevonden op de website. Zo weet je zeker dat er goed wordt omgegaan met jouw gegevens.

50plusmatch contact

Als 50-plusser maak je niet elke dag gebruik van een dating app, waardoor er veel vragen kunnen ontstaan. Hier heeft 50plusmatch extra rekening mee gehouden door te zorgen dat de klantenservice altijd beschikbaar is.

Mocht je vragen hebben dan kun je het beste kijken bij het kopje ‘veelgestelde vragen’ in de app. De kans is erg groot dat je vraag hier bijstaat. Staat je vraag er niet bij? Dan kun je contact opnemen met 50plusmatch op verschillende manieren.

De meest gebruikte methode om contact op te nemen is via het contactformulier in de app. De klantenservice streeft ernaar om binnen 24 uur te reageren. Wanneer je niet zolang wilt wachten op reactie, kun je ook contact opnemen via de mail met 50plusmatch:

E-mailadres: redactie@50plusmatch.nl

Adres:

Molenstraat 18a

2513 BK Den Haag

50plusmatch contact

Download de 50plusmatch app

Probeer 50plusmatch 3 dagen gratis!

Veelgestelde vragen over 50plusmatch

Er kunnen veel vragen ontstaan bij het gebruik van 50plusmatch. Dit komt doordat de app veel handige functies aanbiedt om leuke vrijgezellen te vinden. Omdat we geen antwoord kunnen geven op alle vragen in de bovenstaande tekst, hebben we hieronder een handig overzicht voor je klaargezet met veelgestelde vragen:

Hoe goed werkt 50plusmatch mobiel?

50plusmatch werkt uitstekend op de mobiel. Er is een dating app beschikbaar die gratis valt te downloaden in Google Play of in de App Store. In de app heb je een duidelijk overzicht van alle functies en kun je er altijd en overal gebruik van maken.

Door wie is 50plusmatch als beste getest?

50plusmatch is door verschillende consumentenorganisaties als beste getest. Zo is het als beste getest door het televisieprogramma Kassa, als beste datingsite aangewezen door Thuiswinkel Awards en tot beste datingsite voor ouderen aangewezen door het consumentenprogramma Radar. Daarnaast beoordelen leden de website gemiddeld met een 8 en beveelt 97% van de leden de website en app aan.

Hoe populair is de 50plusmatch app?

50plusmatch is de populairste datingsite en dating app voor 50-plussers in Nederland. Duizenden 50-plussers maken van het platform gebruik en komen actief met elkaar in contact. Gebruikers hebben al meer dan 11 miljoen berichten verstuurd naar elkaar, hieraan kun je wel zien dat het een erg populaire app is.

Wat is de doelgroep van 50plusmatch?

Wat de naam van de app misschien al weergeeft, is dat de doelgroep van 50plusmatch iedere 50-plusser is. De minimale leeftijd is dan ook 50 jaar. Als je jonger dan 50 jaar bent, is het niet mogelijk om lid te worden van de app. Her voordeel lis dat je zo geen jongere vrijgezellen tegenkomt, waardoor je sneller iemand vindt die echt bij je past.

Wat zijn goede alternatieven voor 50plusmatch?

Er zijn weinig goede alternatieven voor 50plusmatch. Wat komt doordat er weinig dating apps op de markt zijn die speciaal op 50-plussers zijn gericht. Een aantal goede alternatieven voor 50plusmatch zijn Ourtime, Parship, EliteDating en Lexa.

50plusmatch review & ervaring

product-image

50plusmatch review

8.6

Wij van de Datingappwijzer.nl hebben 50plusmatch uitgebreid getest en zijn erg positief over de dating app! In vergelijking met andere dating apps, geven wij de app een 8,6 van de 10. 50plusmatch is een dating app die speciaal gericht is op 50-plussers, waardoor je veel kans hebt om leuke singles tegen te komen. Je kunt van erg veel leuke functies gebruik maken, waardoor je met veel gebruikers in contact komt. Bovendien is de website/app als beste getest door verschillende consumentenorganisaties.

Natuurlijk zijn er ook mindere kanten van de app. Zo kun je soms het overzicht kwijtraken door het grote aantal functies en kun je het design van de app niet vergelijken met die van bijvoorbeeld Tinder.

Wij raden de dating app 50plusmatch echt aan! Mocht je er over twijfelen, kun je het beste de dating app volledig gratis uittesten. Op deze pagina vind je links waardoor je 50plusmatch 3 dagen gratis volledig kunt gebruiken. Wie weet ben jij wel de volgende die leuke vrienden of de liefde gaat ontmoeten op 50plusmatch!

Voordelen
 • Als beste datingsite/app getest
 • Wordt door duizenden 50-plussers gebruikt
 • Meer dan 11 miljoen verstuurde berichten
 • 97% van de gebruikers beveelt de app aan
 • Eenvoudig inschrijven voor 50-plussers
 • Alle profielen worden handmatig gecontroleerd
Nadelen
 • Je kunt het overzicht kwijtraken door de vele functies die de app heeft
Pieter de Jong
Pieter de Jong is datingcoach die al jaren ervaring heeft op het gebied van dating en tekstenschrijver is. Hij heeft honderden dating apps getest en coacht mensen 1-op-1 op het gebied dating en relaties. Door deze expertise deelt hij graag zijn kennis met de lezers van de Datingappwijzer.nl, zodat iedere persoon de juiste dating app kan kiezen. Een leuk weetje over hem: hij heeft zijn huidige vriendin ook op een dating app ontmoet.

Meer in Review

Ook interessant

Niet mogelijk om te reageren.