Beste dating apps

Anoniem daten? Dit zijn de 6 beste anonieme dating apps!

anoniem daten

Wil je anoniem daten? In dit artikel kom je te weten wat de 6 beste anonieme dating apps zijn. Anoniem daten is tegenwoordig erg lastig, iedere app wil gegevens van je en andere gebruikers willen ook foto’s en informatie van je zien. Anonimiteit is erg fijn om te hebben, zo kun je met een gerust hart daten en hoef je niet bang te zijn dat je gegevens misbruikt worden. Daarom zijn er speciale anonieme dating apps op de markt gekomen die anoniem daten mogelijk maken.

Je zult vast een goede reden hebben om anoniem te daten, daarom lees je in dit artikel alle informatie rondom anoniem daten. Zo lees je de 6 beste anonieme dating apps, krijg je 10 belangrijke tips voor anoniem daten, de voor- en nadelen en kom je te weten hoe je anoniem kunt afspreken.

De 6 beste anonieme dating apps

1. Victoria Milan – de beste anonieme dating app

Victoria Milan

Als je anoniem wilt daten moet je bij Victoria Milan zijn. Deze dating app is de nummer 1 app voor vreemdgaan en buitenechtelijke affaires. Doordat het een vreemdgaan app is, staat hier anonimiteit en veiligheid centraal. Het platform telt wereldwijd maar liefst 9,5 miljoen gebruikers.

Victoria Milan heeft speciale tools ontwikkeld op het vlak van anonimiteit. Zo kun je bijvoorbeeld je foto’s onherkenbaar maken, zijn je gegevens streng beveiligd en zijn alle profielen geverifieerd.

Je maakt eenvoudig een gratis account aan op de dating app door een paar verzonnen gegevens op te geven. Zo kun je je bijvoorbeeld inschrijven met een verzonnen profielnaam. Er is bovendien paniekknop aanwezig die je leidt naar een normale website, mocht je partner in de buurt komen.

Voordelen

 • Volledig anoniem
 • Gegevens streng beveiligd
 • Geverifieerde profielen
 • Populair in Nederland

Nadelen

 • Het gebruikt geen geavanceerde matching
Gratis aanmelden op Victoria Milan!

2. Novamora – veilig en anoniem daten

Novamora app

Heb je wel eens van Novamora gehoord? Grote kans van wel, het is namelijk een erg populaire en anonieme dating app in Nederland. Je kunt op Novamora anoniem daten voor spannende avonturen. Dagelijks melden hier duizenden nieuwe gebruikers zich aan, waardoor je veel keuze hebt.

Het is op Novamora niet verplicht op een profielfoto toe te voegen en de dating app werkt met privéfoto’s. Deze privéfoto’s kun je alleen zichtbaar maken aan mensen die je vertrouwt, zo heb je de mogelijk om op een later moment pas je identiteit bekend te maken.

Gelet op extra anonimiteit is de Novamora app niet te downloaden, het platform is beschikbaar in de browser. Dit biedt veel voordelen, zo kun je niet door de mand vallen wanneer iemand een app icoontje op je mobiel ziet staan. Verder kun je je gratis inschrijven op Novamora met een verzonnen profielnaam.

Voordelen

 • Erg populair
 • Volledig anonieme profielen
 • Voor spannende dates

Nadelen

 • De app is in de browser beschikbaar
Gratis aanmelden op Novamora!

3. Second Love – geen pottenkijkers

second love

Second Love is een bekende anonieme dating app die al sinds 2008 bestaat, inmiddels hebben meer dan 900.000 mensen het gebruikt. De anonieme dating app wordt gebruikt voor vreemdgaan en andere spannende avonturen.

Second Love gebruikt geen lastige functies of moeilijke matching, je gaat hier heel simpel zelf op zoek naar leuke gebruikers. Dit doe je door een zoekfilter te gebruiken en profielen te bezoeken. De profielen zijn volledig anoniem en foto’s zijn voor gratis leden niet zichtbaar. Verder werkt het ook met privéfoto’s die je aan een geselecteerd aantal gebruikers zichtbaar kan maken.

Op Second Love zijn geen pottenkijkers welkom. Alle profielen worden bij aanmelding handmatig gecontroleerd op echtheid en zodoende zijn er alleen maar serieuze en anonieme profielen te vinden. Bovendien kun je je hier gratis inschrijven met verzonnen gegevens.

Voordelen

 • Geen pottenkijkers welkom
 • Het werkt met privéfoto’s
 • Anoniem inschrijven

Nadelen

 • Klantenservice beperkt bereikbaar
Gratis aanmelden op Second Love!

4. Ondeugend Daten – inschrijven met een verzonnen naam

ondeugend daten

Zoals de naam misschien al zegt is Ondeugend Daten voor alle spannende intenties bedoeld. Het is een anonieme dating app, omdat veel gebruikers baat hebben bij deze anonimiteit.

Je kunt op Ondeugend Daten anoniem blijven zolang jij dat wil. Je schrijft je in met een verzonnen naam en met andere verzonnen gegevens. Bovendien is het niet verplicht op een profielfoto toe te voegen. Zo kun je volledig anoniem op zoek gaan naar andere gebruikers, hiervoor gebruik je zoekfilters en een vlug beoordelingssysteem. Zie je een leuk iemand? Dan kun je direct anoniem contact leggen.

Verder zijn er op Ondeugend Daten geen nepprofielen of chatoperators te vinden. Alle profielen zijn verifieerd en je komt met bestaande gebruikers in contact.

Voordelen

 • Anonieme chat
 • Geen nepprofielen
 • Speciaal voor spannende intenties

Nadelen

 • Heeft niet de nieuwste functies
 • De app is in de browser beschikbaar
Gratis aanmelden op Ondeugend Daten!

5. Lexa – verschillende tools voor anonimiteit

Lexa app

Lexa is na Tinder één van de populairste dating apps in Nederland. Per maand worden maar liefst 4,8 miljoen berichten via de dating app verstuurd. In tegenstelling tot de bovenstaande anonieme dating apps is Lexa niet voor een spannende intentie bedoeld, maar om een leuke date of iets serieus te vinden.

De dating app Lexa heeft speciale anonimiteit tools beschikbaar, die je nergens anders tegenkomt. Zo kun je een functie activeren dat je niet wordt weergeven op de app, maar je nog wel op zoek kunt gaan naar andere gebruikers. Zie je een interessant iemand? Dan kun je direct met die persoon anoniem chatten of je profiel alleen zichtbaar maken voor die persoon.

Voordelen

 • Razend populair
 • Speciale anonimiteit tools
 • Veel functies en mogelijkheden

Nadelen

 • Inschrijven is makkelijker via de website
Gratis aanmelden op Lexa!

6. Secretflirt – anoniem flirten

secretflirt

Wil je in het geheim flirten met andere mannen of vrouwen? Dan moet je bij Secretflirt zijn. Secretflirt is speciaal ontworpen om in het geheim contacten te leggen met mensen die op zoek zijn naar geheime liefde, spannende dates of een korte affaire. Het maakt hier niet uit of je een relatie hebt, het gaat erom dat je weer meer spanning, passie en avontuur voelt.

Voor extra anonimiteit heeft Secretflirt een geheimzinnig design en is het een webapp. Zo kunnen je partner en/of vrienden niet zien dat je een anonieme dating app op je telefoon hebt staan. Je gebruikt hier een uitgebreide zoekfilter om leuke profielen te zoeken en je kunt direct stiekem flirten.

Wekelijks melden hier ongeveer 200 nieuwe gebruikers zich aan. Als je op de website komt, kun je direct al geheimzinnige profielen bekijken.

Voordelen

 • Anoniem flirten
 • Volledig discreet

Nadelen

 • Verouderd design
 • Het is in de browser beschikbaar

Waarom anoniem daten?

Je denkt misschien: waarom anoniem daten? Voor iedereen is het verschillend wat de reden is waarom iemand anoniem gaat daten. Dit zijn mogelijke redenen om anoniem te daten:

 • Je wilt niet dat je partner erachter komt dat je aan het daten bent
 • Je bent bang om je gegevens en identiteit prijs te geven
 • Bang om bekenden tegen te komen
 • Ter bescherming van stalking en andere nare praktijken
 • Je wilt niet dat je gegevens zomaar op straat komen te liggen
 • Je schaamt je ervoor dat je aan online dating doet
 • Beschermen tegen een oordelen van anderen, wat bijvoorbeeld belangrijk kan zijn voor LGBTQ+- personen of mensen in een andere minderheidsgroep
 • Je vindt het lastig om nieuwe mensen te leren kennen

10 belangrijke tips om anoniem te daten

Het kan lastig zijn om anoniem te daten, vaak hebben dating apps of sites toch gegevens van je nodig of is het lastig om met andere mensen anoniem in contact te komen. Daarom geven we je 10 handige tips om anoniem te daten.

Tip 1: maak een tweede e-mailadres aan

Voordat je een anonieme datingsite of app kiest en je daar aanmeldt, is het handig om een nieuw e-mailadres aan te maken. Vaak krijg je namelijk verschillende mails van een app of site en daarbij moet je altijd je e-mailadres verifiëren. Om volledig anoniem te blijven, is het dus handig dat de e-mails niet op je normale e-mailadres binnenkomen, want hiermee verraad je je identiteit.

Je kunt een nieuw e-mailadres gratis aanmaken op Gmail.com, Outlook.com of Yahoo.com. Als je nog anoniemer wilt blijven, kun je het beste een gratis e-mail aanmaken op Protonmail. Hier wordt bijvoorbeeld je IP-adres niet opgeslagen, heb je geen advertenties met trackers en daarbij gebruikt het encryptie software.

Tip 2: kies de juiste anonieme dating app

Bij anoniem daten is het belangrijk dat je de juiste anonieme datingsite of dating app kiest. Er zijn veel dating apps die locatie gebonden zijn en dus je locatie nodig hebben om te kunnen functioneren. Dit soort dating apps zul je dus moeten vermijden. Voordat je een dating app kiest, is het goed om te onderzoeken hoe anoniem de dating app is.

Kies voor een anonieme dating app waarbij:

 • Je anoniem kunt inschrijven;
 • Het niet verplicht is om een profielfoto toe te voegen;
 • Je gegevens goed beveiligd worden.

Tip 3: blijf anoniem op de dating profiel

Om van een anonieme dating app gebruik te maken, moet je een dating profiel aanmaken. Gelukkig hoef je weinig gegevens van jezelf op te geven, zo kun je je altijd inschrijven met een verzonnen profielnaam en is het niet verplicht op een profielfoto toe te voegen.

Hoe anoniem je wilt blijven kun je helemaal zelf bepalen. Het is wel goed om enkele (verzonnen) gegevens te vermelden in je dating profiel. Zo krijg je ook nog aandacht van andere gebruikers. Verder is het belangrijk om je sociaal media niet te verbinden met de app.

Tip 4: gebruik foto’s die je nergens anders gebruikt

Door foto’s aan je dating profiel toe te voegen, krijg je wel meer aandacht van andere gebruikers. Deze keuze is echter aan jou, want je geeft wel voor een deel je anonimiteit op.

Mocht je foto’s gebruiken, gebruik dan foto’s die je nergens anders gebruikt. Zo kunnen bekenden je minder snel herkennen en komt een eventuele partner er niet achter.

Tip 5: gebruik privéfoto’s

Veel anonieme dating apps hebben de functie privéfoto’s. Dit zijn foto’s die je zichtbaar kan maken aan een bepaald aantal personen. Je moet handmatig toegang geven aan iemand zodat hij of zij de privéfoto’s kan bekijken.

Door gebruik te maken van privéfoto’s kun je bijvoorbeeld alleen je identiteit of uiterlijk onthullen aan mensen die je vertrouwt.

Tip 6: deel geen persoonlijke gegevens

Je moet nooit persoonlijke gegevens delen aan iemand die je nog niet zo goed kent. Deel bijvoorbeeld nooit zomaar je volledige naam, adres, telefoonnummer of e-mailadres. Deel deze gegevens pas nadat je langere tijd met iemand contact hebt en hem of haar vertrouwt.

Deze gegevens moet je nooit delen met mensen:

 • Je bankrekeningnummer
 • Foto van je ID of paspoort
 • Naaktfoto’s met je gezicht

Tip 7: blijf communiceren via de anonieme dating app

Heb je contact met leuke gebruikers op de dating app? Blijf dan langere tijd communiceren via de dating app. Op deze manier blijf je anoniem en hoef je je geen zorgen te maken over je gegevens. Anonieme dating apps bieden een goede en veilige chat aan waarmee je gemakkelijk kunt communiceren.

Wil je toch op een andere manier communiceren? Gebruik dan anonieme chatprogramma’s. Bijvoorbeeld Snapchat of Telegram. Op Snapchat blijven de chats maar een beperkt aantal uur zichtbaar en Telegram maakt gebruik van versleutelde berichten, zodat niemand kan meelezen.

Tip 8: verwijder chats

Heb je contact met iemand gehad? Verwijder de chat dan op de dating app. Zo heeft niemand bewijs dat jij contact met iemand hebt gehad en kan niemand je identiteit achterhalen.

Tip 9: gebruik anonieme betaalmiddelen

Veel anonieme dating apps zijn volledig gratis te gebruiken en kun je gebruiken om anoniem te daten. Echter bieden de meeste anonieme dating apps betaalde abonnementen aan waarmee je meer functies krijgt. Met deze functies kun je bijvoorbeeld nog meer anoniem blijven.

Wil je een betaald abonnement? Kies dan een veilig en anonieme betaalmethode. Hier kun je bijvoorbeeld een PaySafeCard of een prepaid creditcard voor gebruiken.

Tip 10: gebruik een VPN

Tenslotte de laatste tip als je volledig anoniem wil blijven, moet je een VPN gebruiken. VPN staat voor Virtual Private Network en beschermt je gegevens en verbergt je IP-adres. Door een VPN te gebruiken word je browseractiviteit, identiteit en locatie verborgen. Dit zorgt voor meer privacy en anonimiteit.

Voor een VPN moet je vaak wel betalen, dit is maar een paar euro per maand. Vaak zijn de kosten het zeker waard als je kijkt naar de voordelen die je ermee krijgt. Goede VPN-diensten zijn bijvoorbeeld NordVPN, Surfshark en CyberGhost.

De voor- en nadelen van anoniem daten

Anoniem daten heeft zowel voor- als nadelen. Voordat je anoniem gaat daten, is het belangrijk om van zowel de voordelen en de nadelen op de hoogte te zijn.

Voordelen:

 • Je bepaalt zelf welke informatie je deelt
 • Niet bang te zijn dat je gegevens op straat komen te liggen
 • Een eventuele partner komt er niet achter
 • Je wordt niet herkend door bekenden
 • Het is veiliger
 • Het is een leuke manier om nieuwe mensen leren kennen

Nadelen:

 • Mensen weten niet wie jij bent
 • Jij weet ook niet wie de andere mensen zijn
 • Kans op nepprofielen

Hoe kun je anoniem afspreken? 8 handige tips

Een leuk iemand ontmoet op een anonieme dating app? Dan wil je natuurlijk na verloop van tijd anoniem afspreken, maar hoe doe je dat? Daarom hier een aantal handige en korte tips om anoniem af te spreken:

 1. Spreek pas af nadat je elkaar al hebt gesproken via een videochat, zo weet je zeker dat de andere persoon echt is.
 2. Spreek niet af in je eigen omgeving en spreek af op een openbare plek, waar zoveel mogelijk mensen zijn. Bijvoorbeeld in het centrum van Utrecht.
 3. Laat een goede vriend of familie weten wat je gaat doen en hoelaat je verwacht terug te zijn.
 4. Regel je eigen vervoer naar de date locatie.
 5. Echt volledig anoniem afspreken doe je door bijvoorbeeld een pruik op doen en/of veel make-up waardoor je er anders uitziet.
 6. Hou tijdens de date je persoonlijke bezittingen in de gaten, laat ze bijvoorbeeld niet onbeheerd achter.
 7. Pas tijdens de date op met alcohol en hou je drankje in de gaten.
 8. Betaal op de date altijd contant, zo kan niemand zien dat je daar geweest bent.

Voornamelijk voor vrouwen zijn de bovenstaande tips belangrijk. Ook al lijkt iemand misschien zo netjes en vertrouwelijk, je kunt het nooit zeker weten. Je kunt dus beter maatregelen nemen zodat je anoniem kunt afspreken.

Nick Evertse
Nick Evertse is de datingexpert die weet welke dating app jij moet kiezen om succesvol te worden. Hij heeft honderden dating apps getest en weet precies waar je de meeste kans maakt op daten of relaties. Verder is Nick Evertse datingcoach en begeleidt hij cliënten bij het daten. Hij is dol op schrijven, bordspellen en daten.

Ook interessant

Niet mogelijk om te reageren.