Beste dating apps

De 10 beste Aziatische dating apps! (Asian dating apps)!

aziatische dating apps

Op zoek naar Asian dating apps? Dan ben je hier op de juiste plek. In dit artikel ga je te weten komen wat de 10 beste Aziatische dating apps zijn. Het kan voor Aziaten soms lastig zijn om de liefde te vinden in Nederland, zo kan je het gevoel hebben dat je op reguliere dating apps weinig aansluiting hebt of andere Aziaten tegenkomt. Daarom zijn er speciale Asian dating apps op de markt gekomen.

Wij van de Datingappwijzer.nl hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar de beste Asian dating apps. De 10 beste Aziatische dating apps zetten we in dit artikel even op een rijtje, daarnaast lees je handige dating tips en veel gestelde vragen.

De 10 beste Asian dating apps (Aziatische dating apps)

1. Lexa – één van de populairste dating apps in Nederland

Lexa app

Aziatische vrouwen of mannen ontmoeten in Nederland? Dan moet je bij Lexa zijn. De dating app Lexa is één van de populairste dating apps in Nederland waarop veel Aziaten te vinden zijn. Cijfers bevestigen wel dat de app razend populair is, maandelijks worden er meer dan 4,8 miljoen berichten op verstuurd.

Wat Lexa een goede Aziatische dating app maakt is dat je snel Aziaten tegenkomt die bij je passen. De app biedt veel handige functies aan zoals matching, zoekfuncties en een vlug beoordelingssysteem. Zie je een leuk iemand? Dan kun je direct met die persoon in contact komen, in tegenstelling tot andere Asian dating apps.

De dating app Lexa is volledig gratis te downloaden en je maakt binnen enkele minuten een gratis account aan. Vervolgens kun je er direct gebruik van maken en opzoek gaan naar Aziatische vrouwen of mannen.

Voordelen

 • Erg populair
 • Veel Aziaten op te vinden
 • Veel opties en mogelijkheden
 • Gebruiksvriendelijk

Nadelen

 • Aanmelden is makkelijker via de site
Gratis aanmelden op Lexa!

2. Parship – ontmoet hier Aziaten voor een serieuze relatie

Parship app

Ben je op zoek naar een serieuze relatie? Dan moet je de dating app Parship gebruiken. In tegenstelling tot veel andere dating apps is Parship speciaal bedoeld om iets serieus te vinden. Het wordt daarom ook wel de nummer 1 in serieuze relaties genoemd.

Parship is voornamelijk in Nederland actief en het is niet specifiek bedoeld voor Aziaten. Ondanks dat zijn er ontzettend veel Aziaten op de dating app te vinden. Het unieke van Parship is de matching. Je wordt automatisch gematcht met andere gebruikers op basis van je persoonlijkheid, voorkeuren en intenties. Zo ga je binnen enkele minuten leuke Aziatische vrouwen en mannen ontmoeten.

Op de dating app Parship wordt maar liefst 1 op de 3 leden succesvol in liefde. Dit slagingspercentage is vele malen hoger dan op andere Aziatische dating apps. Het aanmelden en gebruik is bovendien gratis.

Voordelen

 • Voor serieuze relaties
 • Uitmuntende matching
 • Veel Aziaten op actief

Nadelen

 • Het aanmelden duurt wel eventjes
Gratis aanmelden op Parship!

3. TanTan – wereldwijd de populairste Asian dating app

tantan

De dating app TanTan is wereldwijd de populairste Aziatische dating app. Je kunt TanTan een beetje vergelijk met Tinder, alleen dan speciaal voor Aziaten. Volgens statistieken op het internet gebruiken maar liefst 360 miljoen mensen de dating app en zijn er al maar liefst 4 miljard matches op ontstaan.

TanTan werkt met een eenvoudig beoordelingssysteem. Je krijgt andere profielen één voor één te zien. In een profiel zie je een aantal foto’s van iemand met wat achtergrondinformatie. Op basis van deze informatie beoordeel je iemand. Vind je iemand leuk? Dan swipe je naar rechts. Wil je iemand overslaan? Dan swipe je naar links. Wanneer beide gebruikers elkaar leuk vinden, ontstaat er een match.

Veel gebruikers op het internet klagen over nepprofielen op TanTan; de app werkt niet goed in China en de betaalde functies zijn prijzig.

Voordelen

 • Populairste Asian dating app
 • Werkt eenvoudig

Nadelen

 • Veel nepprofielen
 • De app werkt soms niet goed
 • Prijzig

4. AsianDate – een eenvoudige Asian app

asiandate

AsianDate is een Asian dating site en dating app met meer dan 20 miljoen gebruikers. De app wordt voornamelijk in Aziatische landen gebruikt en is in Nederland minder populair.

Je maakt eenvoudig een account aan op de dating app en je kunt er direct van gebruik maken. Vervolgens ga je hier zelf op zoek naar leuke gebruikers door te zoeken. Je zult al snel veel aandacht en berichten krijgen van gebruikers die online zijn. Op de app kun je chatten, foto’s delen, bellen en nog veel andere functies gebruiken.

Het is een erg veilige dating app, alle profielen zijn geverifieerd en het beschikt over een goed veiligheidssysteem. De app is alleen beschikbaar voor Android-gebruikers.

Voordelen

 • Ook een Asian datingsite

Nadelen

 • Het is verouderd
 • De app werkt niet goed
 • Niet populair in Nederland

5. Asiandating – met meer dan 4,5 miljoen gebruikers

asiandating

Meer dan 4,5 miljoen Aziaten maken gebruik van Asiandating. Het is een redelijk populaire dating app en datingsite. De meeste gebruikers komen uit Amerika, Europa, Thailand, Filipijnen, China, Japan en andere Aziatische landen.

De app werkt met een uitgebreide matchfilter, door deze goed in te stellen zul je al snel leuke Aziatische vrouwen of mannen ontmoeten. Je kunt populaire, nieuwe en online profielen bekijken. Zie je een leuk iemand? Dan kun je iemand liken of direct een berichtje sturen.

De dating app Asiandating is alleen te downloaden voor Android-gebruikers. In tegenstelling tot andere Aziatische dating apps heb je hier een betaald account nodig om berichten te kunnen versturen.

Voordelen

 • Ook een datingsite
 • Eenvoudige werking

Nadelen

 • Niet zo populair in Nederland
 • Betaald account nodig
 • Geen app voor iOS-gebruikers

6. EliteDating – ontmoet hoger opgeleiden Aziaten

elitedating app

Ben je hoogopgeleid en Aziatisch? Dan is EliteDating de beste dating app voor jou. Elitedating is een dating app speciaal voor hoger opgeleiden in Nederland. Het is niet specifiek bedoeld voor Aziaten, wel zijn er veel Aziaten op te vinden.

Veel Aziaten en andere singles vinden de liefde op Elitedating, ruim 2500 gebruikers per maand. Wat de reden is? Dat is het wetenschappelijke gebaseerde matchingsyteem. Je vult een uitgebreide persoonlijkheidstest in en op basis daarvan word je gematcht met andere gebruikers die passen bij je persoonlijkheid, levensstijl en voorkeuren. Vervolgens kun je direct contact leggen met je matches.

Op deze manier ga je snel andere Aziaten ontmoeten op deze dating app. De app is absoluut aan te raden, je kunt het gratis uitproberen.

Voordelen

 • Speciaal voor hoger opgeleiden
 • Wetenschappelijke matching
 • Veel kans om succesvol te worden

Nadelen

 • Het aanmelden duurt even
Gratis aanmelden op EliteDating!

7. Blued – de gay Asian dating app

blued

Ben je een Aziatische man en op zoek naar leuke Aziatische mannen? Dan is Blued een goede dating app voor jou. Blued is een gay Asian dating app die wereldwijd erg populair is. Het was eerst voornamelijk populair in China, maar breidt zich steeds verder uit naar andere Aziatische landen en ook naar Nederland. In totaal telt de gay app meer dan 54 miljoen mannen over de hele wereld.

Deze gay Asian app werkt erg gemakkelijk, je gaat zelf op zoek naar leuke mannen. Je krijgt profielen in je omgeving te zien in een soort raster. Vervolgens kun je profielen bekijken en berichten sturen.

Naast dating app heeft het ook wat weg van een sociaal netwerk voor homo’s. Zo kun je andere mensen volgen, andere sociaal media verbinden met de app en kun je livestreams bekijken of zelf live gaan.

Voordelen

 • Populaire gay Asian app
 • Ook een soort sociaal netwerk

Nadelen

 • Veel inactieve profielen
 • De app heeft soms kleine bugs/foutjes

8. Date in Asia – een gratis Asian dating app

date in asia

Date in Asia is een gratis Aziatische dating app die voornamelijk populair is in Aziatische landen.

Deze dating app werkt anders dan de meeste andere dating apps, het werkt namelijk met AI. Je kunt je AI wingman inzetten om openingszinnen te krijgen en je kunt AI gebruiken om je profiel te verbeteren.

Verder werkt Date in Asia met een vlug beoordelingssysteem waarbij je andere profielen beoordeeld en matcht. Je kunt onbeperkt gratis chatten op de dating app. Alleen voor premium functies heb je coins of een betaald abonnement nodig.

Voordelen

 • Gratis te gebruiken

Nadelen

 • Nepprofielen
 • Veel slechte reviews

9. ZenDate – bestaat als sinds 1993

zendate

ZenDate is een Aziatische datingsite en app die al sinds 1993 bestaat. Het begon eerst als datingsite en heeft sinds enkele jaren nu ook een app gelanceerd. ZenDate is in meer dan 32 landen actief, wat voornamelijk Aziatische landen zijn. In Nederland is de dating app niet actief.

De dating app ZenDate heeft nog een wat klassieke werking. Je gaat zelf op zoek naar leuke gebruiker door profielen te scrollen. De werking is niet veel anders dan de andere Asian dating apps op deze pagina.

Zendate gebruikt een goed anti-scam systeem en alle profielen zijn op echtheid gecontroleerd door de klantenservice.

Voordelen

 • Een app met veel ervaring
 • Echte profielen

Nadelen

 • Niet gebruiksvriendelijk
 • Credits nodig
 • Te duur

10. Tinder – wereldwijd de populairste dating app

Tinder

Tinder is ook een goede optie om Aziatische vrouwen en mannen te ontmoeten. Het is helaas niet specifiek voor Aziaten bedoeld, maar het is wereldwijd de populairste dating app. Zodoende kun je Tinder in Nederland of in Aziatische landen gebruiken om leuke Aziaten te ontmoeten.

Een aantal cijfers over Tinder: het is in 190 landen actief, heeft 75 miljoen maandelijkse gebruikers en heeft in totaal al gezorgd voor meer dan 30 miljard matches.

Tinder is erg populair geworden door de eenvoudige werking. Met een vlug beoordelingssysteem beoordeel je andere profielen. Als beide gebruikers elkaar leuk vinden, ontstaat er een match en kun je chatten. Een handige functie op Tinder is dat je je locatie bijvoorbeeld op een Aziatisch land of stad kunt zetten en daar profielen kunt swipen, echter is dit wel een functie waarvoor je betaald.

Voordelen

 • Populairste dating app
 • Je kunt het in bijna alle landen gebruiken

Nadelen

 • Niet specifiek voor Aziaten
 • Veel oppervlakkig contact

Waarom kiezen voor een Aziatische dating app?

Dating apps Asia of dating apps in Azië hebben verschillende voordelen ten opzichte van reguliere dating apps. Dit zijn redenen en voordelen waarom je moet kiezen voor een Aziatische dating app:

 • Je ontmoet veel meer Aziatische vrouwen en mannen.
 • Aziatische dating apps zijn actief in Nederland of Aziatische landen.
 • Meer kans om succesvol te worden dan op reguliere dating apps.
 • Veel handige functies om snel een leuk iemand te ontmoeten.
 • De dating apps zijn gemakkelijk te downloaden en te gebruiken.

Waar let je op bij het kiezen van een Asian dating app?

Op deze dingen moet je letten bij het kiezen van een Asian dating app:

 • In welke (Aziatische) landen de dating app actief is.
 • Hoe populair de Aziatische dating app is.
 • Voor welke intentie de dating app bedoeld is.
 • Op wat voor manier de dating app werkt.
 • Of de Asian dating app gratis is.
 • Hoe veilig en betrouwbaar de dating app is.

5 korte tips voor Asian dating apps

We hebben een aantal handige tips op Asian dating apps voor je:

 1. Kies een dating app die populair is onder Aziaten in het land waarin je zoekt, bijvoorbeeld in Nederland of een ander Aziatisch land.
 2. Maak een profiel met goede profielfoto’s, foto’s waarop je iets interessants aan het doen bent, foto’s met een huisdier of carrièregerichte foto’s doen het altijd goed onder Aziaten.
 3. Asian dating apps gebruiken vaak een zoekfilter, stel de zoekfilter goed in waarbij je filtert op je voorkeuren. Zo ga je sneller iemand vinden die bij je past.
 4. Zie je een leuk iemand? Dan kun je vaak direct in contact komen. Wacht niet en stuur direct een leuk berichtje. Openingszinnen zoals ‘hey, waar kom je vandaan’ of ‘hey, ik zag je voorbijkomen en moest je even een berichtje sturen’ werken altijd goed.
 5. Kom je singles tegen uit andere Aziatische landen en weet je niet zeker of die dezelfde taal spreken? Begin dan het gesprek in het Engels of Chinees.

Veelgestelde vragen

Er kunnen veel vragen ontstaan rondom Aziatische dating apps. Om antwoord op deze vragen te geven, doen we dit kort en bondig in het onderstaande overzicht:

Wat is de beste Asian dating app?

De beste Asian dating app in Nederland is Lexa. Op deze dating app zijn veel Aziatische vrouwen en mannen die je gemakkelijk vindt. Zo kun je matching, zoekfuncties en een vlug beoordelingssysteem gebruiken. Je legt gemakkelijk contact met andere Aziaten en je zult al snel een leuk iemand vinden.

Op welke dating app zijn de meeste Aziaten te vinden?

Op TanTan zul je de meeste Aziaten vinden. TanTan is de populairste Asian dating app met meer dan 360 miljoen Aziatische gebruikers. De dating app TanTan is eigenlijk het Tinder voor Aziaten en wordt over de hele wereld gebruikt.

Welke Asian dating apps zijn gratis?

Gratis Asian dating apps zijn Lexa, Parship, TanTan, Date in Asia en Zendate. Het aanmelden en gebruik van deze Aziatische dating apps is volledig gratis. Wel hebben sommige dating apps betaalde abonnementen beschikbaar voor premium functies, maar deze heb je niet per se nodig.

Wat zijn goede Asian datingsites?

Goede Asian datingsites zijn Lexa, Parship, Asiandate, Asiandating en Zendate. Dit zijn populaire datingsites voor Aziaten en ze hebben ook een dating app beschikbaar.

Is Tinder geschikt voor Aziaten?

Tinder is niet specifiek bedoeld voor Aziaten, maar je kunt er wel degelijk Aziaten op vinden. Het is één van de populairste dating apps in Aziatische landen en in Nederland. Wanneer je Tinder gebruikt in een Aziatisch land is Tinder zeer geschikt.

Nick Evertse
Nick Evertse is de datingexpert die weet welke dating app jij moet kiezen om succesvol te worden. Hij heeft honderden dating apps getest en weet precies waar je de meeste kans maakt op daten of relaties. Verder is Nick Evertse datingcoach en begeleidt hij cliënten bij het daten. Hij is dol op schrijven, bordspellen en daten.

Ook interessant

Niet mogelijk om te reageren.