Review

Badoo app review: deze dingen moet je weten!

badoo

Badoo is een leuke dating app en is een goed alternatief wanneer je de andere dating apps al hebt probeert. De app is al snel een populair geworden vanwege de eenvoudige werking. Door het kennismakingsspel van Badoo ontmoet je al snel leuke mensen waarbij je mag swipen. Je swipt snel naar links of rechts en bij een match kun je snel contact leggen.

Over de hele wereld is Badoo razend populair, zo ook in Nederland. Bij de app hebben al ongeveer 500 miljoen mensen zich aangemeld en zijn er maandelijks 60 miljoen gebruikers. Twijfel je of dating app Badoo wel goed bij je past? In dit artikel ga je er alles over lezen.

Waarom voor Badoo kiezen?

 • Een leuk alternatief
 • Erg populair in Nederland
 • Singles ontmoeten in je omgeving
 • Veel handige functies

Wat zijn de nadelen van Badoo?

 • De app lijkt erg op andere dating apps
 • Veel inactieve of nepprofielen
 • Je wordt overspoeld met meldingen
 • Weinig functies voor gratis leden beschikbaar

Wat is Badoo in het kort?

Badoo een populaire dating app en datingsite. Dit biedt veel voordelen, zo kun je er zowel met je mobiel als met de computer gebruik van maken. Exacte cijfers zijn niet bekend, maar Badoo behoort tot één van de populairste dating apps in Nederland. Niet alleen in ons land, maar ook over de hele wereld gebruiken mensen de app. De Badoo app kan dus ook nog in het buitenland goed van pas komen.

Je maakt op Badoo gemakkelijk kennis met andere singles. Dit doe je door een zo genoemd kennismakingsspel. Net zoals andere dating apps, zoals Tinder en Bumble, beoordeel je ook op deze app snel leden. Je swipet een bepaalde kant op om matches te krijgen en zo kun je singles vinden in jouw omgeving.

Het maakt niet uit met wat voor intentie je Badoo gebruikt. Je kunt er gemakkelijk nieuwe vrienden vinden, dates of zelfs de liefde. Je kunt volledig vrijblijvend van de app gebruik maken. Het enige wat er gevraagd wordt, is om respectvol met elkaar om te gaan. Hier wordt dan ook streng op toegezien. Alle profielen worden gecontroleerd en er is de mogelijkheid om je profiel te verifiëren.

Hoe werkt badoo

Hoe werkt Badoo? Op deze manier krijg je matches

Badoo heeft een eenvoudige werking en je zult vrij snel al matches krijgen. Het werkt met een eenvoudig swipe-systeem, net zoals Tinder. Je krijgt een profiel van iemand te zien, met enkele foto’s en achtergrondinformatie. Je swipet naar rechts om iemand leuk te vinden of drukt op het hartje. Je swipet naar links om iemand over te slaan of je drukt op het kruisje. Daarna kun je het volgende profiel beoordelen. Wanneer beide personen elkaar leuk hebben gevonden ontstaat er een match en kan er gechat worden.

Naast het snelle swipen, zijn er nog meer functies beschikbaar in de Badoo app. Zo is er een functie waarmee je kan aangeven dat je iemand extra leuk vindt, je profiel kunt boosten en een profiel opnieuw kunt beoordelen bij een verkeerde swipe.

Naast het kennismakingsspel kun je ook gebruikers in je omgeving vinden. Je krijgt een overzicht te zien van alle gebruikers in jouw omgeving met de afstand. Je kunt hierin ook filteren om de juiste profielen tegen te komen. Je kan op een profiel klikken en vervolgens het profiel leuk vinden of direct chatten. Echter om direct te chatten heb je credits nodig of Premium Plus. Hier lees je verderop in dit artikel meer over.

Dit is een korte samenvatting over hoe Badoo werkt. Er zijn echter nog veel meer functies beschikbaar. Ook kun je credits en betaalde lidmaatschappen aanschaffen: Premium en Premium plus. Hier ga je allemaal over lezen in dit artikel.

! 70% heeft meer succes op deze dating apps:

App downloaden en Badoo account aanmaken

De Badoo app kan gratis gedownload worden in Google Play of de App Store. Zodra je de app hebt gedownload en opent, begin je met een account aanmaken. Dit kun je doen door aan te geven wat je gender is of om door te gaan met je Google- of Facebook-account.

Badoo account aanmaken

Zodra je een methode hebt gekozen om door te gaan, ga je beginnen met het account aanmaken. Allereerst moet je je naam opgeven. Vervolgens geef je je intentie op, geboortedatum, e-mailadres en vraagt de app toegang om je locatie.

Je gaat vervolgens foto’s toevoegen aan je profiel. Het beste is om tussen de 4 en 6 foto’s toe te voegen. Zo krijgen andere gebruikers een duidelijk beeld van jou. De foto’s kunnen geüpload worden vanaf je galerij, Instagram, Facebook of je maakt ze direct met je camera.

Zodra je een aantal foto’s hebt toegevoegd heb je bijna een Badoo account aangemaakt. Je dient alleen nog een wachtwoord op te geven.

badoo account

Badoo profiel optimaliseren

Nadat het account is aangemaakt ga je het Badoo profiel invullen. Het is hierbij belangrijk dat je de juiste informatie opgeeft, want andere mensen gaan de informatie lezen op jouw profiel. Daarnaast is het belangrijk dat je alle informatie op je profiel invult. Hoe beter je profiel is, hoe meer mensen jou leuk gaan vinden. Je zult hierdoor meer succesvol gaan worden en meer matches krijgen.

Bij het aanmelden krijg je een aantal vragen. Door antwoordt op deze vragen te geven, vul je het Badoo profiel in. Deze informatie kun je zelf ook later invullen. Om een goed profiel te hebben, kun je het beste direct na het inschrijven naar je profiel toegaan en de overige informatie invullen.

Deze informatie kan je invullen op je profiel:

 • Werk: geef de functie en het bedrijf op waar je werkzaam bent.
 • Opleiding: geef op waar je naar school bent geweest
 • Bio: geef een leuke omschrijving van jezelf. Maximaal 500 karakters. Het beste is om hier een spontane tekst te schrijven vol met zelfspot.
 • Info over jezelf:
  • Lengte
  • Kinderen
  • Drinkgedrag
  • Welke taal je spreekt
  • Relatiestatus
  • Geaardheid
  • Roken
  • Sterrenbeeld
  • Huisdieren
  • Geloof
  • Persoonlijkheid
  • Opleidingsniveau
 • Profielvragen: voeg een aantal vragen aan je profiel toe en geef daar antwoordt op. Dit zijn standaardvragen waar je antwoordt op geeft. Je kunt kiezen uit een aantal standaardantwoorden of zelf een eigen antwoord typen. De vragen worden tussen de foto’s getoond op je profiel. Het beste is om 3 vragen toe te voegen en daarop een grappig antwoord te geven.
 • Interesse: voeg een aantal interesses toe aan je profiel.
 • Instagram: koppel je Instagram-account met Badoo om meer foto’s van jezelf te tonen in je profiel.

Functies binnen de app

De Badoo dating app is erg uitgebreid en biedt een tal van functies aan. In de meeste gevallen helpen de functies je bij het vinden van leuke matches. Deze dating app biedt echter zoveel functies aan, dat het te veel wordt om ze één voor één te behandelen. Daarom hieronder een handig overzicht. Als gratis lid kun je niet van alle onderstaande functies gebruik maken.

Van deze functies kun je gebruik maken:

 • Profielen bekijken en swipen.
 • Matchen met personen.
 • Chatten met je matches.
 • Zoekfilters instellen.
 • Profielen in jouw omgeving bekijken en daarmee chatten.
 • Zien wie jou leuk heeft gevonden.
 • Swipes naar links ongedaan maken en een profiel opnieuw beoordelen.
 • Anoniem profielen bekijken.
 • Leesbevestigingen op berichten.
 • Crushen (hiermee geef je aan dat je iemand erg leuk vindt, waardoor je meer kans hebt op een match).
 • Extra weergave (je profiel meer laten weergeven op de app).

Leden in de buurt

Anders dan op dating apps Tinder en Bumble, kun je op Badoo profielen bekijken in je omgeving. Deze functie is aan de linkerkant van het menu te vinden. De profielen worden weergegeven in een rondje met naam, leeftijd en het aantal kilometer dat hij of zij van je verwijderd is. Je kunt ook in deze profielen filteren en leuke profielen tegenkomen die bij je passen.

De profielen in je omgeving kun je vervolgens beoordelen. Wanneer je iemand leuk vindt druk je op het hartje of om direct te chatten met iemand druk je op het tekst symbool. Het is per profiel verschillend of je direct met iemand kunt chatten. Soms moet een persoon jou ook eerst leuk vinden, terwijl je bij andere leden direct een berichtje kunt sturen en gezellig met elkaar kunt chatten.

Badoo profiel bekijken

Op de Badoo dating app zie je alleen maar profielen voorbijkomen om te beoordelen. In het kennismakingsspel beoordeel je de profielen. Maar je kunt ook Badoo profielen bekijken bij leden in de buurt of de profielen van je matches.

Let wel op: zodra je het profiel bekijkt van je match of van iemand in je omgeving, krijgt de andere hier een melding van. Je wilt dus niet steeds opnieuw het profiel bekijken van iemand. Hier zal de andere persoon meldingen van krijgen, en zal je wellicht als een gek overkomen.

Badoo profiel zoeken

Het is niet mogelijk om Badoo profielen te zoeken in de app. Hierdoor kan je in de app niet op naam zoeken bij de matches. Dit is bij andere dating apps wel mogelijk.

Via Google kun je echter wel op Badoo profielen zoeken. Je kunt ervoor kiezen om je Badoo profiel in de zoekmachines te tonen. Hierdoor kan er in Google wel gezocht worden op namen en kunnen mensen jouw profiel zoeken. In de meeste gevallen worden de profielen echter niet getoond in zoekmachines omdat niet iedereen wil dat hun profiel in Google getoond wordt. Deze optie staat daarom in de meeste gevallen ook uit. Je doet er wel goed aan om dit te controleren. Dit doe je door naar de instellingen te gaan in de app. Vervolgens naar ‘Profielvoorkeuren’ en daarna naar ‘Privacy’. Hier is te vinden of je profiel via zoekmachines vindbaar is. Zo ja, zet dit uit.

badoo kennismakingsspel

Het Badoo kennismakingsspel: op deze manier swipen en matchen

Waar het allemaal om draait bij Badoo is het kennismakingsspel. Je beoordeelt andere mannen en/of vrouwen op het profiel. In het profiel zijn een aantal foto’s te vinden met wat achtergrondinformatie.  Vind je iemand interessant of leuk? Dan swipe je naar rechts of druk je op het hartje. Zie je iemand die je liever wilt overslaan? Dan swipe je naar links of druk je op het kruisje. Wanneer beide personen elkaar leuk vinden ontstaat er een match en kan er gechat worden.

Dit kennismakingsspel heeft veel voordelen. Je beoordeelt andere leden vlug, waardoor de kans groter is dat je een leuk iemand tegenkomt. Bovendien krijg je geen berichten van mensen die je niet leuk hebt gevonden.

Badoo chat

Bij het ontstaan van een match kan er gechat worden. De Badoo chat is uitgebreid en je kan veel dingen delen met je match. Allereerst kan je normale tekstberichten sturen met emoji’s. Dit doen de meeste mensen, maar er zijn nog meer opties. Zo kan je afbeeldingen in de chat delen, stickers, gifjes en spraakberichten sturen.

Een unieke functie in chat, wat je niet snel bij andere dating apps tegenkomt, is dat je vragen kunt stellen. Je kunt uit een aantal standaardvragen kiezen, waar je bij het stellen van de vraag al antwoord kan geven. Jouw antwoord wordt verborgen gehouden, totdat de andere persoon ook antwoord heeft gegeven op de vraag. Vervolgens kun je verder praten over de vraag. Dit is een unieke manier om iemand te leren kennen.

De beste tips voor Badoo

Na het aanmaken van een Badoo profiel betekent het nog niet direct dat je veel matches gaat krijgen. Je zult eerst veel moeite in de app moeten stoppen om dates te krijgen. Gelukkig hebben wij van de Datingappwijzer.nl de app uitgebreid getest en hebben wij een aantal handige tips voor jou.

Tip 1: de juiste foto’s gebruiken

Iets wat jou veel succes gaat geven op Badoo zijn goede profielfoto’s. Andere gebruikers van de app beoordelen jou op je foto’s. En wanneer jij goede foto’s op je profiel hebt staan, is het logisch dat meer mensen jou leuk gaan vinden. Niet iedere goede foto zal echter werken op de app.

Goede foto’s die werken op de dating app zijn vaak gemaakt met een goede camera. De foto’s moeten scherp zijn, goede belichting hebben en foto’s met filter scoren ook altijd beter. Je zou bijvoorbeeld een fotoshoot kunnen boeken om goede foto’s te krijgen of een vriend of vriendin vragen om een aantal leuke foto’s van je te maken.

Deze foto’s werken goed op Badoo:

 • Foto’s waarop je iets interessants aan het doen bent (bijvoorbeeld met je hobby bezig).
 • Foto’s met een (huis)dier, dit zorgt altijd voor extra aandacht.
 • Minimaal 1 foto van je bovenlichaam, zo laat je een duidelijk beeld van jezelf zien.

Deze foto’s moet je absoluut niet gebruiken op Badoo:

 • Foto’s met een (rare) snapchat filter.
 • Foto’s met veel drank of rare kleding, hier knappen mensen op af.
 • Groepsfoto’s, je wilt geen verstoppertje spelen.

Het beste is om tussen de 4 en 6 foto’s toe te voegen.

Tip 2: vragen op je profiel

Naast foto’s trekken de vragen op je profiel ook aandacht van andere gebruikers. Dit moet je echter wel op de juiste manier doen. Je kunt op de dating app uit een aantal standaardvragen kiezen om op je profiel te tonen. Je kunt vervolgens op deze vragen een antwoord geven, dit kan je zelf typen of kiezen uit een standaardantwoord.

Wanneer je een goed profiel wilt hebben die meer de aandacht trekt dan andere profielen, onderscheid je dan als volgt: allereerst kies je een leuke vraag uit. Hier typ je vervolgens zelf een grappig antwoord vol met sarcasme en zelfspot bij. We zullen hieronder een aantal voorbeeld vragen met grappige antwoorden tonen, om je een handje te helpen. Het beste is om 2 tot 3 vragen op je profiel te tonen.

Aantal voorbeelden van vragen met antwoorden voor je Badoo profiel:

 • Hoe zouden je vrienden jou beschrijven? Voorbeeld antwoord: als slechtste vriend ooit.
 • Wat betekent liefde voor jou? Voorbeeld antwoord: dat we oneindig kunnen knuffelen.
 • Wat is je favoriete smoesje? Voorbeeld antwoord: de brug stond open.
 • Waar moet je om lachen? Voorbeeld antwoord: om mezelf, ik ben hilarisch.

Tip 3: gebruik goede openingszinnen

Zodra je veel matches krijgt, met behulp van de bovenstaande tips, is het zaak dat je een gesprek gaat beginnen met de matches. Dit doe je door te starten met een goede openingszin. Badoo heeft een unieke functie waarbij je automatisch een openingszin kan sturen naar een persoon. Vaak zijn dit openingszinnen die vragen hoe het gaat of hoe zijn of haar dag is. Dit daagt natuurlijk de andere persoon niet uit om te reageren.

Wat je veel beter kan doen is het gesprek te openen door te reageren op iemands profiel. Dit heeft verschillende voordelen. Zo weet de andere persoon dat je zijn of haar profiel hebt bekeken en dus interesse hebt. Een ander voordeel is dat je de andere persoon meer geneigd is om te reageren, omdat het over hem of haar gaat. Wat een goede openingszin is om te sturen, zal per profiel verschillen. Het beste is om dit zelf te verzinnen. Reageer op de foto’s en/of tekst die op iemands profiel staat.

Je kunt natuurlijk ook openingszinnen gebruiken. En dan hebben we het niet over de standaardzinnen van ‘hey, hoe is je dag’ of ‘hey, alles goed?’. Er zijn genoeg goede openingszinnen om te gebruiken.

Dit zijn leuke openingszinnen om op Badoo te gebruiken:

 • Hey [naam], met welk woord zou jij jezelf omschrijven?
 • Hoe gaan we onze match vieren?
 • Wat wil je voor sinterklaas dit jaar krijgen?
 • Hey [naam], ik heb quizvraag voor je. Nooit meer Instagram of nooit meer Snapchat gebruiken?
 • Doen, durven of de waarheid?
 • Wat is de slechtste openingszin die je ooit hebt gehad?

Is Badoo gratis?

Badoo kun je volledig gratis gebruiken. Je maakt een gratis account aan op de app en elke dag kun je profielen swipen in het kennismakingsspel en matchen met andere profielen. Bovendien kun je gratis berichten versturen en ontvangen met al je matches. Ook kun je gratis profielen bekijken in je omgeving en deze vervolgens beoordelen.

Als gratis lid loop je echter al snel tegen de limieten aan en heb je tot veel functies geen toegang. Als gratis lid heb je bijvoorbeeld maar 50 likes op een dag. Er zijn verschillende betaalde lidmaatschappen mogelijk af te sluiten, Badoo dringt er ook behoorlijk op aan dat je deze afsluit. Deze betaalde lidmaatschappen geven je wel toegang tot alle functies.

Badoo kosten: deze functies krijg je en dit ben je kwijt

Wil je als gratis lid toegang tot meer functies? Dan zul je wat geld moeten besteden. De kosten van Badoo zijn echter verwarrend. Er zijn namelijk twee verschillende betaalde lidmaatschappen beschikbaar en daarbij heb je ook credits die je los moet aanschaffen. Met de credits kan er weer van andere functies gebruik worden gemaakt. Daarom gaan we je hier een zo goed mogelijk overzicht geven van de kosten en welke functies je daarbij krijgt.

Badoo Credits

De Badoo dating app heeft functies beschikbaar die je met credits moet kopen. Bijna al deze functies gaan buiten de abonnementen om en zul je de credits los moeten aanschaffen.

Van deze functies kun je gebruik maken met credits:

 • Sta bovenaan: bij de pagina ‘Leden in de buurt’ sta je bovenaan en word je vaker gezien door andere mensen. Kosten: 50 credits.
 • Een Crush sturen: hiermee geef je aan dat je iemand leuk vindt en geeft 9 keer meer kans op een match. Kosten: 50 credits.
 • Krijg meer matches: je wordt vaker getoond in het Kennismakingsspel. Dit zal voor meer likes en matches zorgen. Je krijgt tot wel 4 keer zoveel likes. Kosten: 100 credits.
 • Krijg meer bezoekers: je wordt aan meer mensen vertoond, waardoor je profiel vaker wordt bezocht. Kosten: 100 credits.
 • Krijg meer berichten: laat mensen weten dat je online bent en wilt chatten. Hier krijgen andere mensen een melding van. Kosten: 100 credits.
 • Direct chatten met een persoon, zonder een match. Kosten: 200 credits.

Dit zijn de huidige prijzen van Badoo credits:

CreditpakketTotale prijsPrijs per 100 credits
100 credits€4,99€4,99
550 credits (meest populair)€18,99€3,45
1250 credits€26,99€2,16
2750 credits (meeste voordeel)€39,99€1.45

Badoo Premium

Naast credits heb je 2 betaalde lidmaatschappen. Het eerste betaalde lidmaatschap is Badoo Premium. Dit is het goedkoopste lidmaatschap, maar zorgt ook voor de minste functies.

Functies die je krijgt met Badoo Premium:

 • Zien wie jou leuk vinden.
 • Zien wie jou als favoriet hebben toegevoegd.
 • Je berichten worden als eerste getoond bij de chats.
 • Maak swipes naar links ongedaan en beoordeel het profiel opnieuw.
 • Bekijk profielen anoniem.
 • Extra zoekfilters instellen.
 • Onbeperkt likes, zoveel als je wil naar rechts swipen.
 • Geen reclame.

Dit zijn de kosten van Badoo Premium:

 • 1 week voor €5,99
 • 1 maand voor €17,99
 • 3 maanden voor €43,99 (€14,99 per maand)
 • 6 maanden voor €65,99 (€11 per maand)
 • Levenslang voor €129,99
badoo premium

Badoo Premium Plus

Het tweede betaalde lidmaatschap is Premium Plus. Dit is het duurste lidmaatschap, maar zorgt ook voor de meeste voordelen:

Functies die je krijgt met Badoo Premium Plus:

 • Alle functies die je ook krijgt met Premium.
 • Je kunt met iedereen chatten, wanneer je wil. Wekelijks kun je 2 gesprekken beginnen met mensen waarmee je nog geen match hebt.
 • 1 extra weergave per week. Boost je profiel en krijg meer weergaven en matches.
 • 1 Crushes per dag. Zie je iemand waarmee je in contact wilt komen? Stuur een Crush en vergroot 9x de kans op een match met die persoon.
 • Leesbevestigingen in al je chats.

Dit zijn de kosten van Badoo Premium Plus:

 • 1 week voor €15,99
 • 1 maand voor €34,99
 • 3 maanden voor €69,99 (€23,33 per maand)
 • 6 maanden voor €99,99 (€16,66 per maand)

Het zou kunnen voorkomen dat de prijzen die op deze pagina vermeldt staan, niet overeenkomen met de actuele prijzen. Dit komt doordat de app soms experimenteert met de abonnementsprijzen. Het beste is om in de app zelf te kijken voor de actuele prijzen.

Premium en Premium Plus vergelijken

Het kan lastig zijn welk betaald lidmaatschap je af moet sluiten wanneer je toegang tot meer functies wilt krijgen. Premium Plus geeft je weliswaar toegang tot de meeste functies, maar zorgt ook voor de meeste kosten. Het beste is om te kijken aan welke functies jij waarde hecht en hoeveel geld je daarvoor over hebt.

Om je een handje te helpen bij het kiezen van een lidmaatschap, hebben we hieronder een handige vergelijking neergezet:

FunctiesPremiumPremium Plus
Swipe zo vaak je wiltXX
Zien wie jou leuk heeft gevondenXX
Maak swipes naar links ongedaanXX
Stel extra zoekfilters inXX
Bekijk profielen anoniemXX
Jouw berichten staan bovenaan (in de chats bij de andere persoon)XX
Geen reclameXX
Chat met iedereen – ook zonder match X
1 extra weergave per week X
1 Crushes per dag X
Leesbevestigingen in al je chats X
   
Kosten:  
1 week€5,99€15,99
1 maand€17,99€34,99
3 maanden€43,99€69,99
6 maanden€65,99€99,99
Levenslang€129,99

Download de Badoo app

Bekijk de beste dating apps!

Veelgestelde vragen over Badoo dating app

Badoo is een uitgebreide app met veel functies. Hierdoor kunnen er veel vragen ontstaan bij het gebruik van de app. Doordat we niet alle vragen kunnen beantwoorden, doen we het kort en bondig in dit overzicht.

Is Badoo betrouwbaar?

In tegenstelling tot andere populaire apps in Badoo niet volledig betrouwbaar. Er wordt door veel gebruikers geklaagd over de privacy. Dit blijkt ook in de praktijk. De app neemt het niet zo nauw met privacy en de bescherming van persoonsgegevens. Bovendien kom je inactieve en nepprofielen tegen.

Voor wie is Badoo geschikt?

De datingdienst is voor iedereen geschikt, het is niet gericht op een specifieke doelgroep. Van gezellig chatten tot aan een relatie, en alles wat er tussenin zit, valt te vinden op Badoo. Bovendien is Badoo geschikt voor alle leeftijden.

Hoe vaak kan je swipen op Badoo?

Je kunt 50 keer naar rechts swipen per 24 uur op Badoo. Ga je over dit limiet heen? Zul je weer 24 uur moeten wachten op nieuwe swipes. In die tijd kun je niet van het kennismakingsspel gebruik maken.

Is Badoo premium het geld waard?

Dit is helemaal aan jou. Het is afhankelijk van hoeveel waarde jij hecht van de functies die je krijgt met Badoo Premium en hoeveel geld je daarvoor over hebt. Het beste is om dit te vergelijken met andere abonnementen van dating apps.

Wat is de minimumleeftijd op Badoo?

Je moet minimaal 18 jaar zijn om gebruik te mogen maken van Badoo. Dit komt doordat daten als iets voor volwassen wordt gezien. Bij het aanmelden in de app moet je je leeftijd opgeven. Dit kan niet jonger zijn dan 18 jaar. Vermoedt Badoo dat je jonger bent, heb je kans dat je profiel geblokkeerd wordt.

Badoo review & ervaring

Badoo review

6.5

Wij van de Datingappwijzer.nl hebben Badoo uitgebreid getest en geven de app een 6,5 van de 10. Dit hebben we gedaan op basis van vergelijkingen met andere dating apps. Zo is een onafhankelijk oordeel ontstaan.

De app is erg populair, waardoor er genoeg profielen te vinden zijn. Er is gemakkelijk van de dating app gebruik te maken, je zult veel matches krijgen en met veel personen kunnen chatten. Het biedt veel handige functies aan, waardoor je ook veel singles in je omgeving gaat ontmoeten. Bovendien is het een leuk alternatief, als je andere dating apps al gebruikt hebt.

Er zijn echter ook mindere kanten aan de app. Persoonlijk konden wij niet wachten tot we de app weer konden verwijderen, na het uitgebreid testen ervan. We werden overspoeld met meldingen van de app. Om een voorbeeld te geven: als we de app een uur niet gebruikten, hadden we 10 meldingen. Ook al is Badoo een leuk alternatief, het lijkt veel op andere dating apps. Daarnaast heb je als gratis lid weinig functies en rekent de app hoge kosten om meer functies aan te schaffen.

Voordelen
 • Een leuk alternatief
 • Erg populair in Nederland
 • Singles ontmoeten in je omgeving
 • Veel handige functies
Nadelen
 • De app lijkt sterk op andere dating apps
 • Veel inactieve of nepprofielen
 • Je wordt overspoeld met meldingen
 • Weinig functies voor gratis leden beschikbaar
 • Hoge kosten om meer functies te krijgen
 • De app neemt het niet zo nauw met de privacy
Pieter de Jong
Pieter de Jong is datingcoach die al jaren ervaring heeft op het gebied van dating en tekstenschrijver is. Hij heeft honderden dating apps getest en coacht mensen 1-op-1 op het gebied dating en relaties. Door deze expertise deelt hij graag zijn kennis met de lezers van de Datingappwijzer.nl, zodat iedere persoon de juiste dating app kan kiezen. Een leuk weetje over hem: hij heeft zijn huidige vriendin ook op een dating app ontmoet.

Meer in Review

Ook interessant

Niet mogelijk om te reageren.