Beste dating apps

De 10 beste datingsites en apps voor mensen met een beperking!

datingsites voor mensen met een beperking

Op zoek naar een datingsite of dating app voor mensen met een beperking? In dit artikel kom je te weten wat de 10 beste dating apps en datingsites zijn voor mensen met een beperking. Daten met een handicap of beperking is niet altijd even makkelijk, andere singles kunnen je op normale dating apps afwijzen omwille van je handicap. Of het kan zo zijn dat normale dating apps te lastig zijn om te gebruiken door je verstandelijke beperking. Daarom zijn er speciale dating apps en datingsites  op de markt gekomen voor mensen met een beperking.

De 10 beste dating apps en datingsites voor mensen met een beperking

Er zijn ontzettend veel dating apps en datingsites op de markt, echter zijn maar enkelen geschikt voor mensen met een beperking. Wij hebben veel datingsites en dating apps getest en we hebben onderzoek gedaan welke sites en apps het meest geschikt zijn voor daten met een beperking. De onderstaande datingsites zijn het meest geschikt en hierop zijn de meeste mensen met een beperking te vinden:

1. Lexa – de beste dating app voor mensen met een beperking

Lexa app

Lexa is de beste dating app en datingsite voor mensen met een beperking. Het is één van de populairste datingplatformen in Nederland waarop veel mensen met een handicap zijn te vinden. Er worden op dit platform maar liefst 4,8 miljoen berichten per maand verstuurd.

Wat Lexa de beste dating app voor mensen met een beperking maakt is de eenvoud, handige functies en de hoge kans om succesvol in de liefde te worden. Je gaat namelijk heel snel andere mensen met een beperking in je omgeving vinden. Zie je een leuk iemand? Dan kun je direct met die persoon in contact komen.

Lexa is ook erg gebruiksvriendelijk voor mensen met een verstandelijke beperking. Mocht je vragen over iets hebben, dan er is altijd een helpdesk beschikbaar om je te helpen. Je kunt de dating app en site volledig gratis gebruiken.

Voordelen

 • Erg populair in Nederland
 • Veel mensen met een handicap te vinden
 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Goede helpdesk

Nadelen

 • Het aanmelden is makkelijker via de website
Gratis aanmelden op Lexa!

2. Parship – daten voor een serieuze relatie met een handicap

Parship app

Ben je op zoek naar een serieuze relatie? Dan moet je bij de dating app en datingsite Parship zijn. Het wordt ook wel de nummer 1 in serieuze relaties genoemd. Dit komt doordat op dit platform ruim 1 op de 3 leden succesvol wordt in de liefde.

Parship werkt met een uniek matchsysteem. Bij het aanmelden vul je een persoonlijkheidstest in en op basis daarvan word je gematcht met andere mensen die passen bij je handicap, persoonlijkheid en voorkeuren. Zo zie je binnen enkele minuten al leuke gebruikers en kun je direct contact leggen.

Afwijzingen omwille van je handicap komen op Parship nauwelijks voorkomen. Het is namelijk een veilige en betrouwbare dating app en site waar iedereen met respect met elkaar omgaat. Je kunt je volledig gratis aanmelden op Parship.

Voordelen

 • De nummer 1 voor serieuze relaties
 • Uitmuntende matching
 • Beperkingen maken hier niet uit

Nadelen

 • Minder geschikt voor mensen met een licht verstandelijke beperking
Gratis aanmelden op Parship!

3. Datingeasy – een zeer eenvoudige datingsite

datingeasy

De naam van de datingsite zegt het misschien al, bij Datingeasy wordt online daten met een handicap eenvoudig gemaakt. Hier is daten met een verstandelijk of lichamelijke beperking geen excuus meer.

De datingsite is zo ontworpen dat alles extra eenvoudig is. Zo zijn er bijvoorbeeld eenvoudige functies beschikbaar om een leuk iemand te zoeken en daarnaast is het aanmelden op Datingeasy stukken makkelijker dan op andere datingsites voor mensen met een beperking. Je hoeft maar enkele gegevens van jezelf op te geven en je bent binnen twee minuten gratis ingeschreven.

Mocht je vragen over iets hebben, dan staat de klantenservice van Datingeasy voor je klaar. Ze zijn zelfs ’s avonds en in het weekend bereikbaar om je te helpen bij vragen.

Voordelen

 • Zeer geschikt voor mensen met een beperking
 • Eenvoudige functies
 • Gemakkelijk en gratis aanmelden

Nadelen

 • Geen dating app beschikbaar
Gratis aanmelden op Datingeasy!

4. Capido – speciaal ontwikkeld voor mensen met een handicap

capido

Of je nu blind, doof bent, een vorm van autisme hebt of in een rolstoel zit, het maakt op Capido niet uit. Deze datingsite en app is speciaal op de markt gekomen voor mensen met een handicap. Je kunt hier terecht om leuke vriendschappen, dates of een serieuze relatie te vinden.

Op Capido kom je alleen maar andere mensen tegen die ook een beperking hebben. Je vindt gemakkelijk iemand door een zoekfilter te gebruiken en zo kun je een leuk berichtje sturen, flirten of hem/haar aan je favorieten toevoegen. Per dag kun je hier een aantal gratis berichten versturen.

Capido bestaat al ruim 7 jaar en ze is door de jaren heen uitgegroeid tot een populaire datingsite voor mensen met een beperking. Je hebt hier keuze uit duizenden singles met een beperking en al redelijk wat mensen zijn hier succesvol geworden.

Voordelen

 • Speciaal voor mensen met een handicap
 • Simpele werking

Nadelen

 • Je krijgt reclame te zien
 • Geen veiligheidskeurmerken

5. ABCDate – voor een verstandelijke beperking

abcdate

ABCDate is een speciaal datingplatform voor mensen met een verstandelijke of geestelijke beperking. Je bent hierop de juiste plek om nieuwe mensen te leren kennen, zo kun je hier vriendschappen, liefde of een beweegmaatje vinden.

Aan alles valt te merken dat dit datingplatform bedoeld is voor mensen met een verstandelijke beperking. Zo kun je bijvoorbeeld alleen lid worden als je zorgorganisatie een licentie heeft bij ABCDate. Er is ook een helpdesk aanwezig die van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat paraat staat om je te helpen.

Het organiseert bovendien leuke activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. Zo ga je bijvoorbeeld met elkaar naar een museum of een voetbalwedstrijd.

Voordelen

 • Speciaal voor een verstandelijke beperking
 • Duidelijke website
 • Leuke activiteiten

Nadelen

 • Je zorgorganisatie moet een licentie hebben
 • Geen mogelijkheid om jezelf aan te melden

6. EliteDating – de dating app voor hoger opgeleiden

elitedating app

Heb je een handicap en ben je slim? Dan is de datingsite en app EliteDating misschien wel iets jou. EliteDating is namelijk het datingplatform waar hoger opgeleiden elkaar ontmoeten. Op deze datingsite zijn veel mensen met een handicap te vinden die een hogere opleiding hebben gedaan.

EliteDating werkt anders dan de meeste andere dating apps en datingsites voor mensen met een beperking. Je wordt hier namelijk automatische gematcht met andere singles. Je vult een uitgebreide persoonlijkheidstest in waardoor je op persoonlijkheid, voorkeuren en eventuele handicappen met andere singles wordt gematcht.

Door dit matchsysteem heb je op EliteDating veel kans om succesvol te worden in de liefde. Maandelijks worden ruim 2500 gebruikers hierin succesvol. Het aanmelden op EliteDating is volledig gratis, zo kun je gerust kijken of het iets voor je is.

Voordelen

 • Speciaal voor hoger opgeleiden
 • Wetenschappelijke matching
 • Veilig en betrouwbaar

Nadelen

 • Ook voor mensen zonder beperking bedoeld
Gratis aanmelden op EliteDating!

7. Dottie – daten met een beperking

dottie

Al sinds 2011 bestaat de dating app en datingsite Dottie en ze is speciaal bedoeld voor mensen met een beperking. Het telt duizenden geregistreerde leden in België, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Engeland.

Op Dottie vertel je allereerst wie je bent, je maakt een profiel aan zodat andere leden je kunnen zien. Vervolgens blader je door profielen, bezoek je profielen en stuur je gemakkelijk berichten. Is er een klik tussen jullie? Dan maak je een afspraak om elkaar persoonlijk te ontmoeten.

Dottie is ontstaan doordat de broer van de oprichter het lastig vond om met zijn beperking iemand te leren kennen. Zo is het idee ontstaan om Dottie op te richten en mensen met een beperking te helpen om nieuwe mensen te leren kennen.

Voordelen

 • Speciaal voor mensen met een beperking
 • Eenvoudige werking

Nadelen

 • Niet zo populair in Nederland
 • Direct een betaald abonnement nodig

8. Oogvoorliefde.nl – de grootste datingsite voor mensen met een beperking

oogvoorliefde

Oogvoorverliefde.nl bestaat al sinds 2009 en is de grootste datingsite voor mensen met een beperking. De datingsite maakt al vanaf het begin online dating laagdrempelig, makkelijk en overzichtelijk. Alles is speciaal ingericht en ontwikkeld voor mensen met een beperking.

In 3 stappen word je succesvol op Oogvoorliefde.nl. Stap 1 bestaat uit een account aanmaken op de datingsite, dit doe je al een paar simpele gegevens in te vullen. Bij stap 2 word vervolgens je profiel uitgebreid gecontroleerd door de klantenservice op het vlak van veiligheid. Tenslotte ga je bij stap 3 op zoek naar leuke mensen met een handicap. Je kunt je zoekgebied bepalen, nieuwe profielen bekijken en je kunt zelfs speeddaten.

Verder is Oogvoorliefde.nl een veilige datingsite. Alle profielen worden gecontroleerd en je persoonsgegevens zijn veilig opgeslagen.

Voordelen

 • Veilig en betrouwbaar
 • Erg populair

Nadelen

 • Een betaald abonnement nodig
 • Veel inactieve profielen
 • Slechte klantenservice

9. Uniekdating – een relatiebemiddelingsbureau

uniekdating

Uniekdating is een relatiebemiddelingsbureau en datingsite voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Het telt meer dan 455 actieve leden en je kunt er relaties en vriendschappen op vinden. Op Uniekdating draait het voornamelijk om persoonlijke begeleiding om een match voor jou vinden.

Het werkt op de volgende manier: je meldt je aan op de datingsite en vervolgens krijg je een persoonlijke intake. Bij dit gesprek wordt veel informatie gevraagd om een goed profiel van jou te maken.

Vervolgens kun je van de datingsite gebruik maken. Zie je een leuk iemand? Dan kun je op de interesse knop drukken. Uniekdating kijkt of jullie een geschikte match zijn en legt het eerste contact. Is de interesse wederzijds? Dan gaan jullie met elkaar op date middels een datingcoach die jullie date begeleidt.

Hier te vinden: Uniekdating.nl

Voordelen

 • Persoonlijke aandacht
 • Datingcoaches beschikbaar

Nadelen

 • Weinig actieve leden
 • Je wordt niet direct lid van de datingsite

10. MetJou – een makkelijk en simpele datingsite

Metjou

MetJou is ook een zeer geschikte datingsite en app voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Dit komt doordat de datingsite erg eenvoudig is ontworpen.

Je maakt als eerste eenvoudig een account aan door een paar simpele gegevens in te vullen. Daarna kun je direct de site gebruiken en zo heeft dit platform simpele en overzichtelijke functies beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld een zoekfilter gebruiken of profielen beoordelen. Zie je een leuk iemand? Dan is het heel eenvoudig om contact te leggen.

Heb je vragen of weet je niet hoe iets werkt? De klantenservice van MetJou staat altijd klaar en is er om jou te helpen, zelfs ’s avonds en in het weekend kan je bij hen terecht. Het aanmelden op MetJou is volledig gratis.

Voordelen

 • Zeer eenvoudige site
 • Goede klantenservice
 • Geen nepprofielen

Nadelen

 • De app is beschikbaar in de browser
Gratis aanmelden op MetJou!

De voordelen van apps en datingsites voor mensen met een beperking

Dating apps en datingsites voor mensen met een beperking bieden veel voordelen ten opzichte van reguliere datingsites:

 • Geen last van singles die je afwijzen omwille van je handicap.
 • Datingsites voor mensen met een beperking werken extra eenvoudig.
 • Een account aanmaken is makkelijker.
 • Persoonlijke begeleiding beschikbaar.
 • Betrouwbare en veilige dating.
 • Speciale functies om mensen met verstandelijke beperking te helpen:
  • Teksten op de website kan je laten voorlezen.
  • Mogelijkheid om te communiceren door praten.
  • Je begeleider kan ook toegang krijgen tot je account.

5 korte tips voor daten met een beperking

Daten met een beperking kan erg lastig zijn, je moet bijvoorbeeld constant rekening houden met je beperking en de beperking van de ander. Daarom hebben we hier 5 korte dating tips voor mensen met een beperking:

 1. Kies datingsite of app uit die goed bij jouw beperking past, bijvoorbeeld bij je verstandelijke of lichamelijke beperking.
 2. Heb je een verstandelijke beperking en begeleiding nodig? Vraag een vertrouwelijk iemand in je omgeving om je te helpen bij het gebruik van de datingsite of dating app.
 3. Je kunt je bijvoorbeeld schamen voor je verstandelijke of lichamelijk beperking en je kunt het zoveel mogelijk proberen te verbergen. Maar de vraag is of dit de juiste manier. is Het komt veel transparanter over als je eerlijk over je handicap bent. Je beperking maakt je wie je bent en daar mag je zeker trots op zijn. Zo kun je bijvoorbeeld eerlijk voor je beperking uitkomen door het in je profielomschrijving te zetten.
 4. Zoek iemand die goed bij je past en mogelijk goed aansluit bij je beperking. Gebruik hiervoor een uitgebreide zoekfilter op de site of app.
 5. Heb je een leuk iemand ontmoet? Dan wil je natuurlijk gaan daten. Kies een goede datelocatie waar je gaat daten, kies voor een locatie die geschikt is voor jouw handicap. Dat kan bijvoorbeeld een hele rustige omgeving of een rolstoelvriendelijk locatie zijn.

Veelgestelde vragen

Er kunnen veel vragen ontstaan rondom dating voor mensen met een beperking. Om antwoord te geven op deze vragen doen we dit kort en bondig in het onderstaande overzicht:

Wanneer vertel je over je handicap?

Wanneer je vertelt over je handicap is afhankelijk van jezelf en je handicap. Heb je een lichte beperking? Dan kun je dat gerust vertellen op de tweede date of op een later tijdstip. Heb je een psychische aandoening of een grote lichamelijke beperking? Dan is het beter om dit te vertellen tijdens of voor de eerste date. Maar de keuze is aan jou, wanneer je vertelt over je beperking.

Hoe is het om te daten met een beperking?

Daten met een beperking kan soms erg lastig zijn, zeker met een verstandelijke beperking. Je wordt belemmerd door je beperking om nieuwe mensen te leren kennen en de liefde te vinden. Bovendien word je door normale singles regelmatig afgewezen omwille van je beperking.

Hoe werkt daten met psychische problemen?

Daten met psychische problemen werkt niet anders dan normaal daten. Je zult echter wel tijdens het daten rekening moeten houden met je psychische aandoening. Zo moet je bijvoorbeeld niet te veel prikkels krijgen tijdens een date, een goede datelocatie speelt hierin dus een belangrijke rol. Je hoeft de ander niet direct in te lichten over je psychische aandoening, dit kan altijd op een latere date.

Wat is de beste datingsite voor mensen met een beperking?

De beste datingsite voor mensen met een beperking is Lexa. Dit is één van de populairste datingsites en apps in Nederland waarop duizenden mensen met een beperking zijn te vinden. De datingsite werkt erg eenvoudig en je zult snel een leuke match vinden. Bovendien is Lexa een volledige veilig en betrouwbare site voor mensen met een beperking.

Nick Evertse
Nick Evertse is de datingexpert die weet welke dating app jij moet kiezen om succesvol te worden. Hij heeft honderden dating apps getest en weet precies waar je de meeste kans maakt op daten of relaties. Verder is Nick Evertse datingcoach en begeleidt hij cliënten bij het daten. Hij is dol op schrijven, bordspellen en daten.

Ook interessant

Niet mogelijk om te reageren.