Beste dating apps

De 12 best chat dating apps in Nederland!

chat dating apps

Op zoek naar een chat dating app? In dit artikel kom je te weten wat de 12 beste chat dating apps in Nederland zijn. Je wilt misschien chatten, maar ook daten. Dan bieden chat dating apps de ideale uitkomst. Op een chat dating app ontmoet je gemakkelijk nieuwe mensen en kun je daar direct contact mee leggen. Klikt het? Dan kun je gaan afspreken en misschien volgt er wel een date.

Chat dating apps bieden veel voordelen, zo ga je bijvoorbeeld veel nieuwe contacten opdoen, ontmoet je nieuwe vrienden en is er een kans dat je de liefde vindt. Wij zetten de beste chat apps voor je op een rijtje, zodat jij weet welke je moet downloaden.

De 12 beste chat dating apps

1. Lexa – de beste chat dating app

Lexa app

Op zoek naar een chat dating app? Dan moet je bij Lexa zijn. De dating app Lexa is één van de populairste dating apps in Nederland. Cijfers bevestigen dit wel, per maand worden er maar liefst 4,8 miljoen berichten via de app verstuurd. Lexa is bedoeld om te chatten, nieuwe vrienden te maken of om te daten.

Wat Lexa de beste chat dating app maakt, is dat je hier heel gemakkelijk kunt chatten en het platform erg populair is. Je maakt gebruik van handige functies, zoals matching, zoekfilters en een vlug beoordelingssysteem om leuke singles te vinden. Zie je een interessant iemand? Dan kun je direct met die persoon chatten.

Op Lexa heb je binnen een paar minuten al een gratis account aangemaakt. Dit doe je door enkele gegevens op te geven en daarna kun je de chat dating app direct gebruiken.

Voordelen

 • Razend populair
 • Gratis chatten
 • Veel functies & mogelijkheden
 • Gratis aanmelden

Nadelen

 • Aanmelden is makkelijker via de website
Gratis aanmelden op Lexa!

2. Parship – chatten voor een serieuze relatie

Parship app

Wil je chatten en sta je ook open om een serieuze relatie te vinden? Dan is de dating app Parship een aanrader. Parship wordt dé nummer 1 app voor serieuze relaties genoemd. Dit komt doordat er op deze chat app veel mensen succesvol worden in de liefde, dit is maar liefst 38%.

Je gaat op Parship gebruikers vinden die echt goed bij je passen met wie je kan chatten. De dating app gebruikt een matchsysteem die je automatisch matcht met andere gebruikers op basis van persoonlijkheid, levensstijl en voorkeuren. Binnen enkele minuten zul je al leuke gebruikers zien waarmee je direct kunt chatten.

Verder is Parship een volledig betrouwbare en veilig chat app. Alle profielen zijn geverifieerd en beschikt de app over verschillende keurmerken. Bovendien kun je hier gratis chatten.

Voordelen

 • Populaire dating app
 • Uitmuntende matching
 • Veilig chatten

Nadelen

 • Het aanmelden duurt even
Gratis aanmelden op Parship!

3. 50plusmatch – de beste chat dating app voor ouderen

50plusmatch app

Ben je een 50-plusser? 50plusmatch is de beste chat dating app voor ouderen, dit is bewezen door verschillenden consumentenorganisaties. Zo is het al beste getest door het televisieprogramma Kassa en als beste aangewezen door Thuiswinkel Awards. Bovendien raadt ruim 97% van de gebruikers deze chat dating app aan.

Zodra je hier een account hebt, kom je direct in contact met veel leeftijdgenoten. 50plusmatch biedt veel functies aan waarmee je contact legt met andere gebruikers. Zo kun je quizzen spelen met andere gebruikers, meedoen aan activiteiten, dingen delen op Things2Share en nog veel meer.

50plusmatch is echt een populaire chat dating app voor ouderen, volgens cijfers worden hier maar liefst 12 miljoen berichten per jaar verstuurd. Je kunt 50plusmatch direct downloaden, een account aanmaken en gratis chatten.

Voordelen

 • Speciale chat app voor ouderen
 • Als beste getest
 • Veel chat functies

Nadelen

 • Soms onoverzichtelijk
Gratis aanmelden op 50plusmatch!

4. EliteDating – chatten voor hoger opgeleiden

elitedating app

Als je over een hoger diploma beschikt en wilt chatten met mensen is EliteDating een aanrader. EliteDating is een dating app die speciaal voor hoger opgeleiden is bedoeld. Wekelijks melden hier meer dan 1500 nieuwe gebruikers op aan.

Wanneer je een account aanmaakt bij EliteDating vul je direct een persoonlijkheidstest in. Op basis van de persoonlijkheidstest kan de dating app je goed matchen met andere gebruikers. Zodoende krijg je dagelijks nieuwe matches van singles die goed bij je passen en kun je direct met ze chatten.

Je hebt bovendien veel kans om op deze chat dating app een leuk iemand te vinden, wat komt door de uitmuntende matching. Per maand worden hier ruim 2500 gebruikers succesvol.

Voordelen

 • Speciaal voor hoger opgeleiden
 • Persoonlijkheidstest
 • Direct chatten

Nadelen

 • Het aanmelden duurt even
Gratis aanmelden op EliteDating!

5. Tinder – de populaire (chat) dating app

Tinder

Heb je al wel eens van Tinder gehoord? Grote kans van wel, het is namelijk de populairste dating app in Nederland. Dagelijks ontstaan er maar liefst 26 miljoen matches en gebruiken ruim 1,2 miljoen Nederlanders deze dating app.

Tinder werkt met een vlug beoordelingssysteem, je ziet één voor één profielen die je gaat beoordelen. Door naar rechts te swipen vind je iemand leuk en door naar links te swipen kun je iemand overslaan. Wanneer beide gebruikers elkaar leuk vinden, ontstaat er een match en kun je chatten.

Helaas kun je op Tinder niet zomaar met iedereen chatten, dit is dan ook de reden waarom deze chat dating app als nummer 5 genoemd staat. Je moet eerst wachten tot een andere persoon jou ook leuk vindt, dan heb je pas de mogelijkheid om te chatten. Dit is erg nadelig, bovendien zijn er nog meer nadelen aan Tinder.

Voordelen

 • Populairste dating app
 • Handige werking

Nadelen

 • Je kunt niet zomaar chatten
 • Veel nepprofielen
 • Oppervlakkig contact

6. Ourtime – gemakkelijk chatten voor ouderen

ourtime app

Net zoals 50plusmatch is Ourtime ook een goede chat dating app voor ouderen. Het is speciaal ontwikkeld voor 50-plussers om contacten te leggen en dit is dan ook wel aan alles te merken. Zo kun je de app direct downloaden, maak je eenvoudig een account aan en werkt de app heel gemakkelijk.

Ourtime is een echte chat dating app, het biedt veel opties en mogelijkheden om met andere gebruikers in contact te komen. Zo kun je zoekfilters, matching en een vlug beoordelingssysteem gebruiken om leuke gebruikers te vinden. Zie je een leuk iemand? Dan kun je direct contact leggen.

Het unieke aan deze chat dating app is dat het ook evenementen organiseert voor de gebruikers. Zo kun je in het echt contacten leggen met leeftijdsgenoten en ontstaan er vriendschappen of vind je misschien wel de liefde.

Voordelen

 • Speciaal voor ouderen
 • Organiseert evenementen
 • Veel chat opties

Nadelen

 • De app lijkt in het begin ingewikkeld
Gratis aanmelden op Ourtime!

7. Badoo – een leuke chat dating app

badoo

De chat dating app Badoo kun je vergelijken met Tinder, het werkt namelijk op een soortgelijke manier. Van Badoo hebben al ruim 500 miljoen mensen gebruik gemaakt en het platform telt 60 miljoen maandelijkse gebruikers. In Nederland is Badoo wel iets minder populair dan Tinder.

De hoofdzakelijk werking van Badoo ziet op een vlug beoordelingssysteem. Je beoordeeld andere profielen door te swipen; je kunt iemand leuk vinden, overslaan of je stuurt direct een berichtje. Naast deze werking kun je ook profielen in je omgeving zien om vervolgens direct met deze personen te chatten.

Badoo is bedoeld om leuk te chatten, vrienden te maken of om te daten. Je vindt hier altijd wel leuke mensen waarmee je direct kunt chatten.

Voordelen

 • Eenvoudige werking

Nadelen

 • Veel nepprofielen
 • Veel meldingen
 • Weinig gratis opties

8. Novamora – spannend chatten

Novamora app

Ben je op zoek naar een spannende chat? Dan moet je bij Novamora zijn. Novamora is een erg populaire dating app voor spannende avonturen. Je kunt hier online spannende chats hebben, hookups vinden of afspreken voor een spannende date.

Novamora maakt geen gebruik van lastige functies of moeilijke matching. Je gaat hier heel simpel zelf op zoek naar leuke gebruikers. Binnen enkele minuten zul je al een leuk iemand zien waar je direct contact mee kunt leggen. Je zult op deze chat app al snel meerdere spannende chats hebben.

Novamora is een volledige betrouwbare en anonieme chat app. Je kunt je inschrijven met een verzonnen profielnaam en het is niet verplicht om een profielfoto toe te voegen. Bovendien zijn alle profielen gecontroleerd op echtheid.

Voordelen

 • Voor spannende chats
 • Volledig anoniem
 • Echte profielen

Nadelen

 • De app is in de browser beschikbaar
Gratis aanmelden op Novamora!

9. Victoria Milan – veilig & anoniem chatten

Victoria Milan

Als je anoniem wilt chatten is de dating app Victoria Milan een aanrader. Victoria Milan is een vreemdgaan app, hierbij zijn anonimiteit en veiligheid erg belangrijk op de app. Je kunt de app gebruiken om te chatten, spannende contacten te vinden of om vreemd te gaan.

Victoria Milan telt ruim 9,5 miljoen gebruikers die willen chatten en op zoek zijn naar spannende avonturen. Door een handige zoekfilter te gebruiken, vind je gemakkelijk een leuk iemand en kun je direct chatten.

Je kunt vrijwel geheel anoniem chatten op Victoria Milan. De app heeft speciale tools ontwikkeld om anoniem te blijven. Zo kun je bijvoorbeeld je foto’s anoniem maken, kun je je inschrijven met verzonnen gegevens en werkt het met privéfoto’s.

Voordelen

 • Anoniem chatten
 • Voor spannende chats
 • Verifieerde profielen

Nadelen

 • Geen geavanceerde matching
Gratis aanmelden op Victoria Milan!

10. Happn – chatten met mensen die je bent tegengekomen

happn

Op Happn kun je chatten met mensen die je bent tegengekomen. Je denkt misschien: hoe kan dat? Happn houdt je locatie bij en als je bij een andere Happn gebruiker in de buurt bent gekomen, krijg je dat profiel te zien op je tijdlijn. Vervolgens kun je het profiel beoordelen. Je ziet ongeveer de locatie waar jullie elkaar zijn gekruist, waarbij je ook foto’s en achtergrondinformatie te zien krijgt van die persoon.

Vind je iemand leuk en wil je met die persoon chatten? Dan druk je op het hartje of swipe je naar rechts. In andere gevallen druk je op het kruisje of swipe je naar links. Wanneer beide personen elkaar leuk vinden, ontstaat er een soort match en kun je met elkaar chatten.

Deze chat dating app werkt wel alleen goed in grote steden, het is geen aanrader als je woont in dorpen of kleine steden.

Voordelen

 • Chatten met mensen die je bent tegengekomen

Nadelen

 • Werkt alleen goed in grote steden
 • Volgt constant je locatie
 • Pas bij een match chatten

11. Lovoo – chatten in livestream

lovoo

Veel mensen gebruiken LOVOO om te chatten, nieuwe vrienden te vinden of om te daten. Maar je kunt het ook gebruiken om livestreams te bekijken of zelf een livestream te beginnen.

In een livestream kun je met mensen chatten, dingen laten zien en ga zo maar door. Naast de livestreams kun je ook gebruikers vinden door gebruik te maken van een vlug beoordelingssysteem. Wanneer beide gebruikers elkaar leuk vinden, ontstaat er een match en kun je chatten.

LOVOO is wereldwijd een populaire app. Maandelijks ontstaan er maar liefst 35 miljoen matches en versturen gebruikers meer dan 250 miljoen berichten naar elkaar. Het is in Nederland echter minder populair dan andere chat dating apps.

Voordelen

 • Leuke alternatieve chat app
 • Livestreams

Nadelen

 • Niet zo populair in Nederland
 • Veel nepprofielen

12. Skout – eenvoudig en makkelijk chatten

skout

Skout is ook echt een chat dating app die je kunt gebruiken om te chatten en te daten. De app begon in 2007 als vrienden app, maar wordt tegenwoordig ook gebruikt als dating app. Skout is over de hele wereld erg populair en daardoor kun je deze chat dating app bijvoorbeeld ook gebruiken tijdens een reis of vakantie.

De chat dating app werkt erg eenvoudig en het gebruik van de app wijst zich vanzelf. Je kunt hier andere profielen beoordelen, profielen in je omgeving bekijken, livestreams bekijken, matchen of direct chatten.

Vanaf 13 jaar kun je hier al een account aanmaken, zo kun je al vanaf elke leeftijd chatten met andere mensen. Verder kun je hier volledig gratis chatten.

Voordelen

 • Veel ervaring
 • Handige functies

Nadelen

 • Verouderd design
 • Veel inactieve profielen

Waarom online chatten via een chat dating app?

Je kunt online chatten om verschillende redenen. Voor de ene persoon is het leuk om te chatten met onbekende mensen en iemand anders doet het weer in de hoop om de liefde te vinden. Dit zijn redenen om te chatten via een chat dating app:

 • Om nieuwe mensen te leren kennen
 • Om je hart te luchten
 • Voor het plezier, je hebt geen verplichtingen
 • Keuze uit veel gebruikers om mee te chatten
 • Je kunt met veel gebruikers tegelijkertijd chatten
 • Het gaat om echte gebruikers, alle profielen zijn geverifieerd
 • Gemakkelijk een gesprek beginnen
 • Het is volledig veilig en anoniem

6 tips voor online chatten op chat apps

Chatten kan soms toch erg lastig zijn, zelfs op chat dating apps. Want hoe begin je een gesprek? Hoe houd je contact? Of welke vragen moet je stellen? Wij hebben hier 6 goede tips voor online chatten op chat apps:

 1. Leg contact met iemand door een goede openingszin te gebruiken. Een goede openingszin kun je op het internet opzoeken of zelf er één verzinnen. Zo kun je bijvoorbeeld iemand een compliment geven.
 2. Stel leuke vragen aan de ander, zo kun je bijvoorbeeld vragen stellen over zijn of haar foto’s of interesses.
 3. Chat met meerdere personen tegelijkertijd, dit is leuker en zo heb je meer kans om vriendschappen of de liefde te vinden.
 4. Krijg je geen reactie van de ander? Stop dan met het sturen van berichten naar die persoon en richt je op andere gebruikers om mee te chatten.
 5. Heb je een tijdje contact? Vraag dan iemands telefoonnummer of andere contactgegevens om buiten de chat app om contact te houden.
 6. Klikt het goed met iemand en zijn jullie al langere tijd aan het chatten? Vraag dan om een keer af te spreken. Afspreken in het echt is nog leuker dan online chatten.
Nick Evertse
Nick Evertse is de datingexpert die weet welke dating app jij moet kiezen om succesvol te worden. Hij heeft honderden dating apps getest en weet precies waar je de meeste kans maakt op daten of relaties. Verder is Nick Evertse datingcoach en begeleidt hij cliënten bij het daten. Hij is dol op schrijven, bordspellen en daten.

Ook interessant

Niet mogelijk om te reageren.