Overig dating

Chatten met vreemden: 20 beste chat sites voor een random chat!

chatten met vreemden

Wil je chatten met vreemden? In dit artikel kom je te weten wat de 20 beste chat sites zijn om anoniem te chatten. Chatten met vreemden is een ideale manier om met andere mensen in contact te komen. Je kunt namelijk door te chatten nieuwe mensen leren kennen, je hart luchten of nieuwe vriendschappen aangaan.

20 beste chat sites waar je kunt chatten met vreemden

Wat is een goede chat site om te chatten met vreemden? Er zijn tientallen random chat sites actief, echter is niet elke chat site even populair en veilig. Wij van de Datingwijzer.nl hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar chat sites. Hiervoor hebben we veel chat sites getest en gelet op onder ander de populariteit, veiligheid, gebruiksgemak en beschikbare functies. De beste chat sites om te chatten met vreemden hebben we hieronder op een rijtje gezet:

1. Lexa – de populairste chat datingsite

Lexa app

Om te chatten met vreemden moet je op Lexa zijn. Lexa is veruit de populairste chat site in Nederland. Cijfers bevestigen dit wel, per maand worden hier maar liefst 4,8 miljoen berichten gestuurd.

Lexa biedt veel functies en opties aan waardoor je gemakkelijk kunt chatten. Je gebruikt een zoekfilter of een vlug beoordelingssysteem waardoor je binnen no-time leuke personen vindt om mee te chatten. Zie je een leuk iemand? Dan kun je diegene direct een berichtje sturen.

Lexa is een datingsite waarop je kunt chatten, nieuwe vrienden kunt maken of de liefde kan vinden. Binnen een paar minuten heb je al een gratis account aangemaakt en kun je direct chatten.

Gratis chatten op Lexa!

2. Novamora – voor een ondeugende chat

Novamora app

Wil je ondeugend chatten? Dan moet je bij Novamora zijn. Novamora is erg populair in Nederland en is speciaal bedoeld voor spannende avonturen. Dagelijks melden zich hier honderden nieuwe leden aan waar je direct mee in contact kan komen door te chatten.

Door zoekfilters en andere handige functies te gebruiken, vind je snel leuke personen waarmee je contact kunt leggen. Via de handige chat op de site ontstaat er snel een ondeugende chat en volgt er misschien wel een spannend afspraakje.

Je kunt op Novamora volledig anoniem chatten. Zo kun je je inschrijven met een verzonnen profielnaam en is het niet verplicht om een profielfoto toe te voegen.

Gratis chatten op Novamora!

3. 50plusmatch – chatten voor ouderen

50plusmatch app

Ben je een 50-plusser en wil je chatten? Dan is 50plusmatch de beste chat site voor jou. 50plusmatch is een datingsite waarop je kunt chatten, nieuwe vrienden kan maken of de liefde kan vinden. Het is een erg populaire site voor ouderen. Per jaar worden maar liefst 12 miljoen berichten verstuurd op het platform.

50plusmatch biedt veel functies aan om met andere leeftijdgenoten in contact te komen. Zo kun je 1 op 1 chatten, quizzen spelen met andere leden, meedoen aan activiteiten en dingen delen op Things2Share.

Verder is 50plusmatch erg veilig en betrouwbaar om te chatten met vreemden. Alle profielen worden gecontroleerd op echtheid en het beschikt over verschillende keurmerken.

Gratis chatten op 50plusmatch!

4. Chatmetvreemden.nl – chatten met onbekenden

Chatmetvreemden is een chat site waar je kunt chatten zonder gegevens op te geven. Je kunt hier namelijk anoniem chatten, zolang jij dat wil. Het bestaat al sinds 2011 en is erg populair in Nederland. Er worden op dit platform ongeveer 2 miljoen berichten per week verstuurd en er ontstaan elke week ongeveer 15.000 nieuwe vriendschappen.

Op Chatmetvreemden kun je filteren op afstand, locatie, geslacht en leeftijd. Hierdoor kun je zelf kiezen met wie je wilt chatten en word je niet in een random chatbox gestopt. Verder kun je hier 1 op 1 chatten met andere mensen en bepaal je zelf hoe anoniem je blijft.

Hier te vinden: Chatmetvreemden.nl

5. Chillplanet.nl – gemakkelijk chatten met vreemden

Chillplanet is in 2016 ontwikkeld en is ontstaan door ontevreden chatters. Op veel andere chat sites is er weinig toezicht waardoor er snel ruzies ontstaat en krijg je te maken met spammers. Daarom pakt Chillplanet het anders aan en houden ervaren medewerkers de chatboxen in de gaten.

Je hebt algemene chatboxen waarmee je met veel verschillende vreemden kunt chatten, maar je kunt ook heel gemakkelijk chatten met vreemden in een 1 op 1 chat. Het is hier niet nodig om een account aan te maken, je kunt hier ook gebruik van maken als gast.

Hier te vinden: Chillplanet.nl

6. ChatPlaza.com – een chat app en site

ChatPlaza claimt dat het de grootste gratis chat site van Nederland is. Je kunt hier gezellig chatten met onbekenden en je leert nieuwe mensen kennen voor misschien wel een flirt, een date of een serieuze relatie.

Op ChatPlaza heb je enorm veel mogelijkheden, zo heeft het veel chatboxen beschikbaar voor verschillende onderwerpen. Bovendien kun je ook je eigen chatbox aanmaken en met mensen 1 op 1 chatten.

Deze chat site heeft ook een app beschikbaar in de App Store en in de Play Store die gedownload kan worden. Zo kun je het ook gemakkelijk op je mobiel gebruiken.

Hier te vinden: Chatplaza.com

7. Chattuh.nl – anoniem met iemand chatten

Op Chattuh kun je chatten zonder gegevens op te geven, er is geen registratie nodig waardoor je anoniem kunt chatten. Zonder account heb je echter wel beperkte mogelijkheden. Je maakt eenvoudig een account aan door een aantal gegevens van jezelf in te vullen en zo krijg je ook meer mogelijkheden.

Je hebt hier meerdere chatrooms over verschillende onderwerpen waarin je met iedereen kunt chatten. Zo heb je chatrooms over sporten, gamen, Youtube en Trivia quiz. Daarnaast kun je ook 1 op 1 chatten en zo leer je al snel nieuwe mensen kennen.

Hier te vinden: Chattuh.nl

8. Kletsen.com – geverifieerde profielen

Evenals op Chattuh kun je Kletsen ook chatten zonder gegevens op te geven, maar je hebt dan wel beperkte mogelijkheden. Op Kletsen.com is er de mogelijkheid om een uitgebreid profiel van jezelf te maken, inclusief foto’s en video’s. Door een goed profiel aan te maken zul je meer chats krijgen en kun je gemakkelijk nieuwe vrienden maken.

Kletsen heeft doet er alles aan om het chatten met vreemden zo aangenaam en veilig mogelijk te maken. Zo zijn er verifieerde profielen op de website te vinden, waardoor je zeker weet dat iemand echt is. Verder kun je Kletsen.com gebruiken op de computer, tablet of op je mobiel.

Hier te vinden: Kletsen.com

9. Chathotel.nl – veilig chatten met vreemden

Deze gratis chat site biedt veel mogelijkheden, zo kun je 1 op 1 chatten, in een hoofdkamer chatten en organiseert de chat site activiteiten in de chat. Andere unieke functies van Chathotel zijn quizzen spelen met andere chatters en DJ’s die elke dag het programma verzorgen. Bovendien heeft deze chat site ook een radio beschikbaar.

Veiligheid vindt Chathotel erg belangrijk en daarom nemen ze verschillende maatregelen op dit gebied. Bij 1 op 1 chats kan niemand meekijken en wordt het beveiligd door een versleutelde verbinding. Verder geeft de chat site aan om nooit privé gegevens te delen en hanteert het platform verschillende huisregels.

Hier te vinden: Chathotel.nl

10. Komchatten.nl – webcam chatten

Een andere random chat site is KomChatten. In vergelijking met andere chat sites is Komchatten een beetje verouderd. Je kunt hier direct anoniem met iemand chatten. Je logt heel simpel in als gast en je komt in een chatbox terecht waar je kunt chatten. Je kunt ook een chat account aanmaken, waarmee je meer mogelijkheden krijgt.

Het leuke aan Komchatten is dat je ook kunt chatten met een webcam, zo heb je een beeld hoe iemand eruitziet. Verder zie je op de homepagina gebruikers die jarig zijn, zie je nieuwe foto’s, nieuwe chatprofielen en nog veel meer.

Hier te vinden: Komchatten.nl

Internationale chat sites om te chatten met vreemden

Zowel in Nederland als in het buitenland zijn enorm veel chat sites beschikbaar waar je kunt chatten met vreemden. De bovenstaande chatsites zijn alleen in Nederland beschikbaar en de onderstaande chat sites zijn internationaal actief. Vaak kun je op deze chat sites aangeven in welke taal je wilt communiceren, zo heb je ook de mogelijkheid om gewoon in het Nederlands te chatten.

11. Chatroulette – webcam chatten

Wil je chatten met vreemden door middel van je webcam? Dit kan op Chatroulette. Deze website brengt willekeurige personen bij elkaar voor gesprekken via de webcam. De website bestaat al sinds 2009 en verwelkomde in 2020 meer dan 4 miljoen maandelijkse gebruikers.

Om van de website gebruik te maken, dien je eerst een account aan te maken. Daarna beoordeel je profielen om mee te videochatten. En wanneer beide gebruikers elkaar leuk vinden, ga je met elkaar videochatten. Zodra je een videochat hebt met een willekeurig persoon kun je met elkaar praten. Je kunt op ieder moment de videochat beëindigen en met een nieuwe chat beginnen. 

Hier te vinden: Chatroulette.com

12. Badoo – een grote chat datingsite

badoo

Misschien dat je al wel eens van Badoo gehoord hebt, het is één van de grootste dating apps. Meer dan 500 miljoen mensen hebben het al gebruikt en het telt ongeveer 60 miljoen maandelijkse gebruikers. Je kunt Badoo gebruiken om te chatten, te daten of de liefde te vinden.

De werking van Badoo lijkt erg op die van Tinder, Bumble of Happn. Je beoordeelt andere profielen door naar links of rechts te swipen. Wanneer beide gebruikers elkaar leuk vinden, ontstaat er een match en kun je met elkaar chatten. Met betaalde functies krijg je meer mogelijkheden en zo kun je dan ook direct met mensen chatten.

13. Chat-avenue – veel verschillende chatrooms

Chat-avenue is wereldwijd een populaire chat site waarop je mensen over de hele wereld vindt. Vaak wordt er Engels gesproken in de chatrooms, dus je zult wel wat Engels moeten begrijpen en kunnen spreken.

Als je op Chat-avenue komt, kun je kiezen uit veel verschillende chatrooms. Zo kun je kiezen uit een dating chat, singles chat, sport chat, games chat en nog veel meer chatrooms. Als gast kunt je direct deelnemen aan een chatroom, met de mogelijkheid om anoniem te chatten. Zo kun je er ook voor kiezen om eenvoudig een account aan te maken. Verder is hier ook de mogelijkheid om 1 op 1 met mensen te chatten.

Hier te vinden: Chat-avenue.com

14. Seniorennet.be – chatten met vreemden voor ouderen

Seniorennet.be is in België een populaire website voor ouderen; het platform voorziet in tips, adviezen en nog veel meer speciaals voor ouderen. Het heeft ook verschillende chatboxen beschikbaar speciaal voor ouderen.

Als je op de website komt, kun je kiezen uit 8 verschillende chatboxen. Zodra je een chatbox kiest, kan je als gast inloggen en volledig anoniem chatten. In de chatbox kun je met meerdere mensen chatten en er is ook een mogelijkheid om met iemand privé te chatten.

Hier te vinden: Seniorennet.be

15. Bullchat – voor een random gay chat

bullchat

Ben je een man en val je op mannen? En ben je op zoek naar een ondeugende chat? Dan moet je bij Bullchat zijn. Bullchat is wereldwijd een erg populaire gay chat en wordt in Nederland ook veel gebruikt. Duizenden mannen maken gebruik van dit platform, wat komt doordat het volledig gratis en anoniem is.

Je schrijft je op de gay chat gemakkelijk in door een nickname en omschrijving op te geven. Daarna kom je in een chatroom terecht waar je gebruikers kunt aanklikken om direct met hen te chatten. Naast chatten kun je ook foto’s delen en videochatten. Let wel op, er worden hier veel pikante foto’s gedeeld.

16. Chatrandom.com

Chatrandom.com is in 2011 opgericht en het platform is snel populair geworden. Het is een videochat website waar je kunt videochatten met vreemden. Zo is het in meer dan 185 landen actief en het telt ruim 13 miljoen geregistreerde gebruikers. Op deze chat site is echt iedereen welkom en er zijn ook allemaal verschillende soorten mensen te vinden.

Je kunt op Chatrandom helaas niet anoniem chatten, je moet eerst een account aanmaken. Dit is eenvoudig te doen door je Google-, Facebook- of Apple-account te koppelen. Daarna kun je direct random videochatten met andere willekeurige gebruikers over de hele wereld.

Hier te vinden: Chatrandom.com

17. Strangercam.com – random videochat

Wil je random videochatten met personen? Dan is Strangercam.com leuk. Je maakt eenvoudig een account aan en daarna beoordeel je profielen. Wanneer beide personen wel met elkaar willen cammen, kom je in een videochat terecht.

Deze chat site biedt veel functies aan zoals verschillende filters, privé chats etc. Bovendien kun je hier anoniem chatten en videocammen met andere mensen. Het platform heeft daarnaast ook gezichtsmaskers beschikbaar waardoor je anoniem kunt blijven.

Hier te vinden: Strangercam.com

18. 321chat.com

321chat is opgericht in 2002 en is één van de oudste chat sites. Ondanks dat het al zolang bestaat, biedt het moderne functies aan en is het erg gebruiksvriendelijk.

Je gaat hier heel gemakkelijk chatten met andere gebruikers. Het heeft verschillende chatrooms waar je uit kunt kiezen en waaraan je direct kunt deelnemen. Je kunt chatten in de chatboxen, maar je kunt ook 1 op 1 chatten.

Helaas is 321chat niet zo heel populair in Nederland. De meeste gebruikers komen uit Amerika, belangrijk is dan wel dat je de Engelse taal in ieder geval op basisniveau beheerst.

Hier te vinden: 321chat.com

19. Freechatnow.com – chatten zonder gegevens

Freechatnow is opgericht in de het tijdperk dat het internet nog maar net bestond. Ondanks dat is het nog een redelijk moderne chat site. Je hebt keuze uit veel verschillende random chats, zo kun je kiezen uit een ondeugende chat, singles chat, gay chat, videochat en nog meer.

Eveneens als veel andere chat sites kun je hier chatten zonder gegevens op te geven. Je kunt namelijk inloggen als gast waarna je direct kunt chatten met vreemden. Deze chat site is wel volledig in het Engels, zoals de naam misschien al doet vermoeden.

Hier te vinden: Freechatnow.com

20. Chatib.us – anoniem chatten

Tenslotte de laatste chat site, dat is Chatib. Deze chat wordt wereldwijd gebruikt en hier wordt voornamelijk Engels op gesproken. Deze chat site is eigenlijk heel simpel, je hoeft namelijk geen inwikkelt account aan te maken. Een account maak je gemakkelijk aan door enkel een verzonnen gebruikersnaam, geslacht, leeftijd en provincie op te geven.

Je kunt Chatib gebruiken op de computer, tablet of op je mobiel.

Hier te vinden: Chatib.us

Waarom chatten met vreemden?

Er zijn veel redenen te bedenken waarom je kunt chatten met vreemden:

 • Om nieuwe mensen te leren kennen
 • Om nieuwe vrienden te maken
 • Om de liefde te vinden
 • Om je hart te luchten
 • Om vermaak te hebben
 • Om gewoon met iemand te praten
 • Om je netwerk uit te breiden
 • Om andere meningen te horen

Zoals je leest zijn er genoeg redenen te bedenken om te chatten met vreemden. Daardoor zijn chat sites heel populair in Nederland en chatten dagelijks duizenden mensen met elkaar.  

Hoe kun je anoniem chatten? 8 tips

Voor het chatten met vreemden is anonimiteit erg belangrijk. Je wil namelijk niet dat je identiteit of andere persoonlijke gegevens op straat komen te liggen. Daarom hebben wij 8 belangrijke tips om anoniem te chatten:

 1. Kies een betrouwbare en anonieme chat site. Betrouwbare chat sites zijn bijvoorbeeld Novamora, Lexa en 50plusmatch.
 2. Schrijf je bij een chat site altijd in met een verzonnen profielnaam of gebruik een chat site zonder registratie.
 3. Gebruikt nooit een profielfoto wanneer dit niet verplicht is. Zo kan niemand je herkennen of je identiteit achterhalen.
 4. Maak je een account aan op een chat site? Doe dit dan met een e-mailadres die je nergens anders gebruikt. Maak desnoods een nieuw e-mailadres aan.
 5. Deel nooit zomaar andere contactgegevens van jezelf, oplichters kunnen hier gebruik van maken.
 6. Wil je toch buiten de chat site om contact hebben? Gebruik dan een ander e-mailadres of telefoonnummer dan dat je normaal gebruikt.
 7. Heb je een leuke chat gehad? Verwijder de chat dan na een tijdje.
 8. Tenslotte kun je om volledig anoniem te blijven het beste een VPN gebruiken. Chat sites houden altijd sommige gegevens bij zoals je locatie en IP-adres. Met een VPN verberg je zulke gegevens.

Veelgestelde vragen

Er kunnen veel vragen ontstaan rondom het chatten met vreemden. Want waar kun je precies anoniem chatten? Hoe kun je chatten met onbekenden? Of hoe kun je veilig chatten? Om antwoord op deze vragen te geven, doen we dit kort en bondig in het onderstaande overzicht:

Waar kun je anoniem chatten?

Op deze chat sites kun je anoniem chatten:

 • Novamora
 • Chatmetvreemden
 • Chattuh
 • Kletsen
 • Komchatten
 • Chat-avenue
 • Chatrandom
 • 321chat
 • Freechatnow

Hoe kan ik chatten met iemand?

Chatten met iemand doe je heel gemakkelijk op chat sites. Je gebruikt een chat site als gast of je maakt een account aan waarna je direct in een chatbox terechtkomt. Vanuit daar kun je met andere mensen in de chatbox chatten of je kiest ervoor om met iemand 1 op 1 te chatten.

Hoe kun je veilig chatten?

Veilig chatten doe je door geen persoonlijke gegevens met andere mensen te delen en je aan de regels van de chat site te houden. Om helemaal veilig te chatten is het verstandig om anoniem de chat site te gebruiken en om daarnaast een VPN te gebruiken.

Nick Evertse
Nick Evertse is de datingexpert die weet welke dating app jij moet kiezen om succesvol te worden. Hij heeft honderden dating apps getest en weet precies waar je de meeste kans maakt op daten of relaties. Verder is Nick Evertse datingcoach en begeleidt hij cliënten bij het daten. Hij is dol op schrijven, bordspellen en daten.

Niet mogelijk om te reageren.