Beste dating apps

De top 10 beste christelijke dating apps!

christelijke dating apps

Op zoek naar een christelijke partner? Dan maak je de meeste kans bij christelijke dating apps om de liefde te vinden. Op veel reguliere dating apps zul je als christelijke single weinig aansluiting vinden. Vaak zijn mensen op zoek naar vlugge contacten of ze hebben niks met het geloof. Daarom zijn er speciale christelijke dating apps op de markt gekomen.

In dit artikel ga je over de 10 beste christelijke dating apps lezen. Daarnaast ga je lezen waarop je moet letten, lees je een aantal handige tips, veelgestelde vragen en kun je aan het einde van dit artikel christelijke datingsites en apps met elkaar vergelijken.

De 10 beste christelijke dating apps

1. Be2 – de beste christelijke dating app

be2

Be2 is wereldwijd een populaire app voor mensen die op zoek zijn naar een christelijke partner. De app telt in totaal al meer dan 21 miljoen gebruikers en dagelijks komen daar ongeveer 20.000 nieuwe gebruikers bij. In Nederland is Be2 ook erg populair, al meer dan 750.000 mensen hebben er gebruik van gemaakt. Doordat de dating app Be2 erg populair is, zijn er ontzettend veel christelijke singles op te vinden.

De dating app Be2 onderscheidt zich van andere christelijke dating apps door gebruik te maken van een liefdestest. Bij het aanmaken van je account vul je de liefdestest direct in en word je automatisch gematcht met andere gebruikers die bij je passen en dezelfde geloofsovertuiging hebben.

Zie je een leuk iemand? Dan kun je direct met hem of haar in contact komen en wie weet ga je hier de liefde vinden!

Voordelen

 • Een populaire app
 • Liefdestest
 • Veilig en betrouwbaar

Nadelen

 • Het aanmelden duurt eventjes
Gratis aanmelden op Be2!

2. ROOTS dating – een populaire christelijke app

roots dating

Als je op zoek bent naar een christelijke partner maak je veel kans bij ROOTS dating. Deze christelijke dating app is erg populair onder christenen, al ruim 55.000 christelijke singles hebben van de app gebruik gemaakt. ROOTS dating is voor alle christelijke singles bedoeld en er wordt geen onderscheid gemaakt van welke kerkelijke stroming je bent.

De dating app werkt op een unieke en eenvoudige manier, waarbij je iemand echt leert kennen. Het werkt niet met een vlug beoordelingssysteem, maar met uitgebreide profielen waarbij je een collage van jezelf maakt. Aan de collage voeg je foto’s van jezelf en je interesses toe. Zo kunnen andere singles met één blik zien wie je bent. Verder biedt de app ook zoekfilters en uitgebreide matching aan.

Al veel leden zijn dankzij ROOTS dating succesvol geworden in de liefde. Het aanmelden en gebruik van de app is gratis, ben jij de volgende die hier een christelijke partner vindt?

Voordelen

 • Unieke aanpak
 • Veilig en betrouwbaar

Nadelen

 • Weinig gratis opties
 • Een redelijk nieuwe app

3. Opzoeknaarjou – een leuke en eenvoudige christelijke app

opzoeknaarjou

Opzoeknaarjou is op de markt gekomen om online christelijke singles met elkaar in contact te brengen. Het telt meer dan 4000 actieve leden waardoor je gemakkelijk een christelijke match gaat vinden. De app gaat volledig uit van de Bijbelse normen en waarden en er zijn singles te vinden uit alle verschillende kerkelijke stromingen.

Je gaat op Opzoeknaarjou heel eenvoudig zelf op zoek naar leuke singles. Dit doe je door een uitgebreide zoekfilter te gebruiken. Wanneer je een leuk iemand ziet kun je het volledig profiel bekijken en diegene een berichtje sturen.

Eerder had Opzoeknaarjou een app beschikbaar om te downloaden in Google Play of in de App Store. De app is echter niet meer beschikbaar om te downloaden en je zult de app in de browser moeten gebruiken.

Voordelen

 • Bijbelse normen en waarden
 • 4000+ actieve leden

Nadelen

 • App valt niet te downloaden
 • Weinig functies
 • Verouderd design

4. Parship – de nummer 1 in serieuze relaties

Parship app

Ben je op zoek naar een serieuze relatie? Dan maak je als christelijke single veel kans op Parship. De dating app Parship wordt ook wel de nummer 1 in serieuze relaties genoemd, wat komt doordat veel mensen hier een serieuze relatie vinden. Ruim 38% van de gebruikers wordt succesvol in de liefde, dit slagingspercentage is hoger dan op andere christelijke dating apps.

De reden dat veel christelijke gebruikers hier de liefde vinden, komt door het uitmuntende matchingsprincipe. Hierdoor word je automatisch gematcht met gebruikers die passen bij je persoonlijkheid, voorkeuren en geloofsovertuiging. Je gaat hierdoor al snel leuke gebruikers tegenkomen en daar kun je direct mee in contact komen. Het aanmelden en gebruik van de Parship app is gratis.

Voordelen

 • De nummer 1 in serieuze relaties
 • Uitmuntende matching
 • Veel mensen vinden een succesvolle match

Nadelen

 • De app is voor iedereen bedoeld
Gratis aanmelden op Parship!

5. Funky Fish – de (dating) website van het jaar

funkyfish

De christelijke datingsite Funky Fish bestaat al sinds 2002 en heeft de ambitie om zoveel mogelijk christelijke singles bij elkaar te brengen. Het telt zo’n 19.000 christelijke gebruikers uit gereformeerde, katholieke en evangelische stromingen. Funky Fish is in 2021 verkozen tot website van het jaar in de categorie daten.

De dating app biedt veel handige functies waarmee je snel leuke singles vindt en in contact komt. Zo kun je mailen, chatten, bloggen, groepen oprichten of evenementen organiseren. Er heerst een hechte community op Funky Fish en iedereen is welkom om hieraan deel te nemen.

Funky Fish is echter geen moderne app of website. Het mist veel moderne functies en je ervaart geen optimale gebruikerservaring. De dating app is ook alleen te downloaden in Google Play voor Androidgebruikers, iOS gebruikers moeten het doen met een app in de browser.

Voordelen

 • Tot populairste (dating) website verkozen
 • Hechte community

Nadelen

 • Slechte gebruikservaring
 • De iOS app valt niet de downloaden
 • Verouderde website

6. Lexa – een razend populaire dating app

Lexa app

De dating app Lexa is na Tinder één van de populairste dating apps in Nederland en je kunt het ook wel het christelijke Tinder noemen. Cijfers bevestigen wel dat de app populair is, maandelijks worden ruim 4,8 miljoen berichten via het datingplatform gestuurd.

Je gaat op Lexa op een eenvoudige manier leuke christelijke singles ontmoeten. Zo kun je gebruikers in je omgeving vinden door een uitgebreide zoekfilter te gebruiken of een vlug beoordelingssysteem. In dit systeem swipe je naar rechts om iemand leuk te vinden en naar links om iemand over te slaan. Wanneer beide gebruikers elkaar leuk vinden, ontstaat er een match.

De dating app Lexa is niet specifiek voor christelijke singles bedoeld, maar voor iedereen. Doordat Lexa een razend populaire app is, zijn er wel veel christelijke singles op te vinden.

Voordelen

 • Razend populair dating app
 • Voor serieuze relaties
 • Veel opties en mogelijkheden

Nadelen

 • De app is voor iedereen bedoeld
Gratis aanmelden op Lexa!

7. Ohallo – het christelijke Tinder

ohallo

De dating app Ohallo is een redelijk nieuwe dating app voor christelijke singles. Inmiddels hebben al meer dan 7800 singles van deze dating app gebruik gemaakt. Je kunt Ohallo ook wel het christelijke Tinder noemen, dit komt doordat de app dezelfde werking heeft als de populaire app Tinder.

Ohallo werkt op de volgende manier: Je krijgt één voor één profielen te zien die je kunt beoordelen. Vind je iemand interessant? Dan kun je die persoon leuk vinden na het lezen van het volledig profiel. Wil je iemand overslaan? Dan geef je aan dat die persoon niet bij je past. Wanneer beide gebruikers elkaar leuk vinden, ontstaat er een match en kun je met elkaar in contact komen.

Anders dan Tinder werkt Ohallo met uitgebreide profielen en is er geen mogelijkheid om snel profielen te beoordelen.

Voordelen

 • Een christelijk Tinder
 • Eenvoudige werking

Nadelen

 • Populariteit valt tegen
 • Weinig matches
 • De app hapert af en toe

8. Eden – wereldwijd een populaire christelijke app

eden

De dating app Eden is wereldwijd een populaire app voor christelijke singles, het heeft meer dan een miljoen gebruikers. Er zijn echter geen cijfers bekend hoe populair de app in Nederland is.

Eden werkt op een eenvoudige manier en je gaat snel singles vinden die dezelfde waarden en overtuigingen als jij hebt. Je gaat gemakkelijk op zoek naar leuke singles in je omgeving, dit doe je door te browsen door profielen. Wanneer beide gebruikers elkaar leuk vinden, ontstaat er een match en kun je contact met elkaar leggen. Door de handige chat leer je elkaar snel kennen en wie weet vind je hier een leuke christelijke date.

Verder zijn er mogelijkheden om je profiel te verifiëren en kun je meer dan 55.000 inspirerende verhalen lezen in de app.

Voordelen

 • Wereldwijd een populaire app

Nadelen

 • Niet zo populair in Nederland
 • Veel profielen in het buitenland
 • Keuze uit een beperkt aantal kerkelijke stromingen

9. SamenChristen – dating vanuit Bijbelse waarden

samenchristen

Al sinds 2001 brengt SamenChristen vanuit een Bijbelse visie christelijke singles bij elkaar. In die tussentijd hebben al meer dan 65.000 christelijke singles van het datingplatform gebruik gemaakt. SamenChristen gelooft in betekenisvolle relaties en vertrouwt erop dat God jouw contacten op SamenChristen zegent. Het datingplatform is niet aan een kerk verbonden, wie je ook bent en wat je verhaal ook is, je bent welkom op SamenChristen.

Door de jaren heen heeft het datingplatform veel ervaring opgedaan en heeft zodoende hun eigen matchsysteem ontwikkeld. Dit systeem matcht je niet alleen op basis van voorkeuren of woonplaats, maar het maakt ook gebruik van tientallen matchvragen. Zo zoekt SamenChristen de beste match voor jou.

SamenChristen is een christelijke datingsite die ook een dating app heeft ontwikkeld, deze is echter alleen beschikbaar in Google Play.

Voordelen

 • Veel ervaring
 • Eigen matchsysteem

Nadelen

 • Verouderd
 • Niet gebruiksvriendelijk
 • App alleen voor Android gebruikers beschikbaar

10. Christian Mingle – meer dan 15 miljoen christelijke gebruikers

christian mingle

De dating app Christian Mingle is voornamelijk een populaire dating app in het buitenland. Het telt wereldwijd ruim 15 miljoen gebruikers en is speciaal voor christenen bedoeld.

Je kunt op verschillende manieren leuke christelijke singles vinden op Christian Mingle. Zo kun je door profielen scrollen in je omgeving, online gebruikers bekijken en gebruikers zoeken die bij je interesse passen. Zie je een leuk iemand? Dan kun je het volledige profiel bekijken die overigens veel informatie bevat. Vervolgens kun je een glimlach (soort flirt) sturen of direct een berichtje.

Verder is de dating app volledig gratis te gebruiken, zo kun je op je gemak kijken of het iets voor je is. Christian Mingle heeft wel enkele nadelen, in Nederland is het niet zo populair en de app is bijvoorbeeld in Google Play slecht beoordeeld.

Voordelen

 • Veel gebruikers
 • Gratis te gebruiken

Nadelen

 • Slecht beoordeeld
 • Veel nepprofielen
 • Populariteit valt tegen in Nederland

Waarom kiezen voor een christelijke dating app?

Christelijke dating apps bieden verschillende voordelen voor christelijke singles ten opzichte van reguliere dating apps. Dit zijn redenen en voordelen waarom je kan kiezen voor een christelijke dating app:

 • Er zijn veel meer christelijke singles te vinden.
 • Je gaat sneller een goede match vinden waarmee je hetzelfde geloof deelt.
 • God en het geloof staan centraal op de dating app.
 • Je wordt niet veroordeeld om je geloofsovertuiging.
 • Je vindt andere singles uit hetzelfde kerkverband.
 • Je hebt geen last van singles die niet gelovig zijn of op zoek zijn naar vlugge contacten.
 • Er komt niet tot nauwelijks oplichting of catfishing voor.
 • Christelijke dating apps zijn volledig veilig en betrouwbaar.

Waar let je op bij het kiezen van een christelijke dating app?

Bij het kiezen van een christelijke dating app is het belangrijk om te letten op de volgende criteria:

 • Is de dating app alleen voor christenen of voor iedereen bedoeld?
 • In hoeverre staat God en het geloof centraal op de app?
 • Is de app voor een specifieke kerkstroming bedoeld of voor alle kerkelijke stromingen?
 • Op wat voor manier werkt de app?
 • Hoe veilig is de dating app?
 • Is de app gratis of zijn er verborgen kosten?

9 korte tips voor christelijk daten

Om je een handje te helpen voor een christelijke date hebben we 9 korte tips voor je:

 1. Kies een dating app die voor christenen is bedoeld en waar de Bijbel en God centraal staat.
 2. Maak een goed profiel aan op de dating app, vul hierbij bijvoorbeeld je volledige profiel in en kies voor een leuke profielomschrijving.
 3. Gebruik goede foto’s van jezelf op je profiel. Foto’s waarop je iets interessants aan het doen bent of foto’s met een huisdier trekken altijd extra de aandacht van andere singles.
 4. Maak regelmatig gebruik van de dating app, dit vergroot de kans dat je een leuk iemand ontmoet.
 5. Wees niet te kieskeurig op de dating app, iemand kan namelijk heel anders zijn dan hij of zij eruitziet.
 6. Een veel gemaakte fout: ga niet op kerkelijke stroming zoeken of sorteren. Iedereen gelooft immers in dezelfde God.
 7. Zie je een leuk iemand? Wacht dan niet en begin een leuk gesprek. Geef bijvoorbeeld een compliment over hem of haar.
 8. Klikt het tussen jullie? Wissel dan andere contactgegevens aan elkaar uit om elkaar buiten de app te spreken.
 9. Ga na verloop van tijd daten, leuke christelijke date ideeën zijn: drankje doen, rondje wandelen, bordspel spelen, een bootje huren en poolen.

Veelgestelde vragen

Er kunnen veel vragen ontstaan rondom christelijke dating apps. Om antwoord te geven op alle vragen, geven we kort en bondig antwoord op de meest gestelde vragen.

Wat is de beste christelijke dating app?

De beste christelijke dating app is ROOTS dating. Deze dating app is erg populair onder christelijke singles en pakt de dating op een unieke manier aan. ROOTS dating werkt met een collage waar je foto’s van jezelf en je interesses toevoegt, zo kun je met één blik zien hoe iemand is. Dit is een erg prettige manier van kennis maken en je hebt dan veel kans om hier een christelijke partner te vinden.

Welke christelijke dating app kiezen?

Welke christelijke dating app je moet kiezen is afhankelijk van jouw intentie en voorkeuren. Ben je op zoek naar vriendschap of ook de liefde? Op wat voor manier moet een dating app werken? Goede christelijke dating apps om uit te kiezen zijn ROOTS dating, Parship, Be2 of Funky Fish.

Voor welke kerkelijke stromingen zijn christelijke dating apps bedoeld?

Christelijke dating apps zijn voor alle kerkelijke achtergronden bedoeld, er wordt hier geen onderscheid in gemaakt. Bij het aanmelden op een christelijke dating app vul je in naar welke kerk je gaat en dit is terug te vinden op je profiel.

Worden niet-gelovige toegelaten?

Christelijke dating apps zijn alleen voor christenen bedoeld en doorgaans worden er geen niet-gelovigen toegelaten. Bij het aanmelden op een christelijke dating app geef je je kerkelijke achtergrond op, wat daarna vaak op je profiel wordt getoond.

Wat is de beste christelijke datingsite?

De beste christelijke datingsite is ROOTS dating. Het is een datingsite en dating app, zo kun je op je telefoon als op de computer er gebruik van maken. Er hebben ruim 55.000 christelijke singles al van ROOTS dating gebruik gemaakt, wat het een populaire datingsite maakt. ROOTS dating pakt het online daten op een unieke manier aan door uitgebreide profielen met een collage te tonen. Je hebt veel kans om hier de liefde met een christelijke partner te vinden.

Christelijke datingsites en dating apps vergelijken

Weet je niet welke christelijke datingsite of app je moet kiezen? Dan kun je het beste christelijke datingsites en dating apps met elkaar vergelijken. In de vergelijker kun je precies aangeven wat je voorkeuren en wensen zijn, waarna je de beste dating apps en sites worden getoond die bij je passen.

Om je een handje te helpen hebben we hieronder een vergelijker klaargezet waar je alle christelijke datingsites en apps met elkaar kunt vergelijken:

Nick Evertse
Nick Evertse is de datingexpert die weet welke dating app jij moet kiezen om succesvol te worden. Hij heeft honderden dating apps getest en weet precies waar je de meeste kans maakt op daten of relaties. Verder is Nick Evertse datingcoach en begeleidt hij cliënten bij het daten. Hij is dol op schrijven, bordspellen en daten.

Ook interessant

Niet mogelijk om te reageren.