Beste dating apps

De 10 beste cougar dating apps in Nederland!

cougar dating apps

Ben je op zoek naar een cougar? In dit artikel kom je te weten wat de 10 beste cougar dating apps zijn in Nederland. Cougar dating wordt steeds populairder en steeds meer jonge mannen zijn op zoek naar een succesvolle oudere vrouw. Op normale dating apps zul je echter niet zo snel een cougar of toyboy tegenkomen. Daarom zijn er speciale cougar dating apps op de markt gekomen, die veel voordelen bieden. Zo ontmoet je bijvoorbeeld snel cougars of toyboys die erg goed bij je passen.

In dit artikel zetten we de 10 beste cougar dating apps op een rijtje, lees je wat cougar dating inhoudt, wat de voordelen en veelgestelde vragen zijn.

Wat is cougar dating?

Cougar dating is het daten van oudere succesvolle vrouwen met jongere mannen. Cougars zijn vaak vrouwen van tussen de 40 en 65 jaar die bekend of succesvol zijn. De jongere man ziet er vaak knap en aantrekkelijk uit, wat ook wel een toyboy wordt genoemd. De relatie tussen een cougar en een toyboy is veelal gericht op seksuele lusten.

Een cougar weet vaak wat ze wil, ze is niet afhankelijk van de man en laat de toyboy weer los als ze is uitgespeeld. De term cougar is vernoemd naar de poema die haar prooi vangt, de toyboy.

Wat zijn de voordelen van cougar dating?

De voordelen van cougar dating voor jongere mannen:

 • Je kunt veel ervaring opdoen die leeftijdsgenoten niet kunnen bieden.
 • Geen drama of gezeik, de cougar kan zichzelf prima redden.
 • Een goed seksleven, cougars zijn vaak veel wilder en hebben meer ervaring in bed.
 • Minder verwachtingen, het draait om een kortstondige en spannende relatie.

De voordelen van cougar dating voor cougars:

 • Je kunt doen wat je wil.
 • Je bent niet afhankelijk van een man.
 • Seksuele voldoening, jonge mannen zijn vaak nog erg actief in bed.
 • Je kunt je door de ervaringen weer veel jonger gaan voelen.
 • Je kunt zelf bepalen wanneer de seksuele relatie stopt.

De 10 beste cougar dating apps

1. Novamora – de beste cougar dating app

Novamora app

Op zoek naar een cougar of toyboy? Dan moet je bij Novamora zijn. Novamora is één van de populairste dating apps en datingsites in Nederland en is speciaal voor spannende avonturen bedoeld. Daardoor zijn er duizenden cougars en toyboys te vinden op deze app.

Novamora werkt heel eenvoudig en makkelijk, daardoor zul je al snel leuke cougars of toyboys vinden. Je kunt handige functies gebruiken zoals een uitgebreide zoekfilter of een vlug beoordelingssysteem. Zie je een leuk iemand? Dan kun je direct een berichtje sturen.

Bovendien is Novamora een volledige veilige en betrouwbare cougar dating app. Je kunt een account aanmaken met een verzonnen naam en een profielfoto toevoegen is niet verplicht. Zo kun je anoniem en veilig de app gebruiken. Tenslotte is het aanmelden volledig gratis.

Voordelen

 • Razend populair in Nederland
 • Veel cougars en toyboys
 • Veilig en betrouwbaar
 • Gratis aanmelden
Gratis aanmelden op Novamora!

2. Ondeugend Daten – veel cougars op te vinden

ondeugend daten

Ondeugend Daten is ook een erg goede dating app en site om cougars en toyboys op te vinden, er zijn duizenden cougars te vinden. Op Ondeugend Daten maakt het niet uit wat je zoekt, alles met een spannende intentie vind je hier.

Je kunt op verschillende manier op Ondeugend Daten op zoek gaan naar andere gebruikers, zo kun je een handige zoekfilter gebruiken of gebruikmaken van een vlug beoordelingssysteem. Bij deze laatste functie beoordeel je cougars of toyboys en bij wederzijdse interesse ontstaat een match. Je kunt deze functie een beetje vergelijken met Tinder.

Je maakt binnen een minuut een gratis account aan op Ondeugend Daten en je kunt direct in contact komen met cougars of toyboys. Bovendien kun je hier daten met een gerust hart, dit datingplatform is volledig veilig.

Voordelen

 • Veel cougars
 • Handige functies
 • Echte profielen

Nadelen

 • De app is beschikbaar in de browser
Gratis aanmelden op Ondeugend Daten!

3. Elitedating – ontmoet hoogopgeleide vrouwen

elitedating app

EliteDating is ook een zeer geschikte cougar dating app. Op deze dating app zijn voornamelijk wat oudere, hoogopgeleide vrouwen te vinden. Dit komt doordat EliteDating speciaal voor hoogopgeleide singles is bedoeld.

In tegenstelling tot andere cougar dating apps word je op EliteDating automatisch gematcht met cougars of toyboys. Het platform gebruikt wetenschappelijke matching waardoor je met andere gebruikers gematcht wordt op basis van voorkeuren, intentie en persoonlijkheid. Binnen enkele minuten krijg je profielen te zien die erg goed bij je passen waarmee je direct in contact kan komen.

Door dit matchsysteem heb je veel kans om een cougar of toyboy te vinden. Maandelijks worden ruim 2500 gebruikers succesvol in de liefde. Bovendien is het aanmelden en gebruik van EliteDating gratis.

Voordelen

 • Veel succesvolle vrouwen te vinden
 • Uitstekende matching
 • Veel kans om succesvol te worden

Nadelen

 • Het aanmelden duurt even
Gratis aanmelden op Elitedating!

4. Alleenstaande-Mama’s – veel alleenstaande & oudere vrouwen te vinden

alleenstaande mama's

Ben je een jongere man? Dan moet je bij de datingsite en app Alleenstaande-Mama’s zijn. Zoals de naam misschien al zegt, de dating app is speciaal bedoeld voor alleenstaande vrouwen en moeders. Hierop zijn duizenden mogelijke cougars te vinden.

Een cougar vinden die goed bij je past is niet lastig op Alleenstaande-Mama’s. Je maakt allereerst een gratis account aan door enkele gegevens in te vullen. Zo kun je onder andere een zoekfilter gebruiken, hierin geef je precies aan naar wat voor cougar je op zoek bent. Vervolgens krijg je direct profielen zien van cougars die goed bij je passen en waarmee je direct in contact kunt komen.

Alleenstaande-Mama’s is niet een dating app die speciaal voor cougar dating bedoeld is, zo kun je hier ook een serieuze relatie op vinden. Toch is deze dating app erg relevant voor cougar dating.

Voordelen

 • Veel oudere vrouwen
 • Uitgebreide zoekfilters
 • Gemakkelijk contact leggen

Nadelen

 • Niet specifiek voor cougar dating bedoeld
Gratis aanmelden op Alleenstaande-Mama's!

5. Seekforsugar – hier vind je een sugar mommy

seek for sugar

Wel eens van sugar dating gehoord? Dit is een nieuwe vorm van dating dat erg lijkt op cougar dating. Bij sugardating gaat een jonge man (toyboy) een soort relatie aan met een sugar mommy (cougar) in ruil voor financiële steun en luxe cadeaus.

Seekforsugar is de aangewezen dating app voor sugar dating en ook voor cougar dating in Nederland. Hier zijn duizenden sugar mommies en sugarbaby’s te vinden. Doordat het speciaal bedoeld is voor sugar dating heb je hier dan ook veel kans om succesvol te worden.

Het wordt op Seekforsugar heel gemakkelijk gemaakt om een sugar mommy of cougar te vinden. Je hebt binnen enkele minuten een gratis account aangemaakt en je wordt direct in de zoekresultaten getoond. Je kunt op de app vrienden worden met sugar mommies, likes sturen en chatberichten sturen.

Voordelen

 • Ook erg geschikt voor cougars en toyboys
 • Erg populair
 • Gratis aanmelden

Nadelen

 • De app is beschikbaar in de browser
Gratis aanmelden op Seekforsugar!

6. Suikerarrangement – ook een goede app voor sugar dating

suikerarrangement

Net zoals Seekforsugar is Suikerarrangement ook speciaal voor sugar dating bedoeld. Suikerarrangement is de populairste dating app in Nederland voor sugar dating. Inmiddels telt de dating app al meer dan 60.000 geresisteerde leden en er komen maandelijks veel nieuwe gebruikers bij.

Suikerarrangement werkt op een simpele manier, het gebruikt geen lastige matching of moeilijk functies. Je gaat heel simpel zelf op zoek naar een cougar of toyboy door gebruik te maken van een uitgebreide zoekfilter. Vervolgens kun je flirten en chatten.

Het grootste voordeel van deze dating app is dat je het volledig veilig en discreet kunt gebruiken. Het geeft uitgebreide tips hoe je veilig kunt daten en de app is goed beveiligd.

Voordelen

 • Populairste sugar app
 • Makkelijke werking
 • Veilig en discreet

Nadelen

 • Voornamelijk voor sugar dating bedoeld
Gratis aanmelden op Suikerarrangement!

7. Cougar Life – een internationale cougar dating app

cougarlife

Cougar Life is een cougar datingsite die al sinds 2008 bestaat en wereldwijd is het één van de populairste cougar sites. Toen dating apps steeds populairder werden heeft Cougar Life ook een eigen dating app ontwikkeld die te downloaden is in de App Store.

Leeftijd is niet belangrijk op Cougar Life, deze dating app is expliciet bedoeld voor jonge mannen en oudere vrouwen. Het is de plek waar zelfverzekerde vrouwen contact leggen met jonge mannen voor spannende relaties.

Op de dating app wordt voornamelijk met foto’s gewerkt hoe je eruitziet en de app heeft eigenlijk drie hoofdfuncties: je eigen profiel, profielen zoeken en versturen van berichten. Het werkt eigenlijk als volgt: je zoekt profielen door een zoekfilter en je kunt profielen bezoeken, liken of berichten sturen.

Voordelen

 • Wereldwijd actief

Nadelen

 • Weinig gebruikers in Nederland
 • Weinig gratis mogelijkheden
 • Hoge kosten

8. Seeking – meer dan 40 miljoen gebruikers

seeking

Seeking is een elite dating app voor (vrouwelijke) miljonairs om jonge mannen (of jonge vrouwen) te vinden. Het telt in totaal meer dan 40 miljoen gebruikers in 130 landen. Echter in Nederland valt de populariteit tegen.

De dating app Seeking werkt niet anders dan de meeste andere cougar dating apps. Je maakt een profiel aan en zoekt profielen in je omgeving of over de wereld. Je kunt profielen bekijken, berichten sturen en videobellen.

Op deze dating app zijn voornamelijk vrouwelijke beroemdheden, CEO’s, modellen, actrices en investeerders te vinden die op zoek zijn naar een jongere man. De dating app is alleen beschikbaar voor Android-gebruikers en iOS gebruikers moeten het doen met een app in de browser.

Voordelen

 • Wereldwijd populair
 • App voor de elite

Nadelen

 • Verouderde werking
 • Geen iOS-app

9. CougarD – cougar dating & hookup app

cougard

CougarD is wereldwijd ook één van de populairste cougar dating apps. Per maand komen hier maar liefst 150.000 nieuwe gebruikers bij. In Nederland valt de populariteit echter tegen.

Deze cougar dating app werkt heel effectief en maakt gebruik van handige functies. Zo kun je bijvoorbeeld de functie ‘Meet-me’ gebruiken. Met deze functie krijg je één voor één profielen in je omgeving te zien die je kunt beoordelen. Je kunt iemand overslaan, leuk vinden of direct een berichtje sturen.

CougarD is voor hookups en cougar dating bedoeld, maar absoluut niet voor sugar dating, FWB dating of andere soorten spannende dates. Alle profielen worden hier handmatig gecontroleerd op echtheid en er is een AI-beoordelingsmechanisme aanwezig om slechte gebruikers te verwijderen.

Voordelen

 • Goed beoordeeld
 • Strenge veiligheidscontrole

Nadelen

 • Minder populair in Nederland
 • De app hapert soms

10. OWD – 1,5 miljoen actieve gebruikers

older woman dating

Cougar: Older Woman Dating oftewel OWD is de nummer 1 cougar dating app voor oudere vrouwen in Amerika, Engeland, Canada en Australië. Mocht je in één van deze landen wonen is OWD een aanrader. Het telt meer dan 1,5 miljoen actieve gebruikers met een profielfoto

De hoofdzakelijke werking van OWD is door profielen te swipen. Je krijgt één voor één profielen te zien om te beoordelen. Vind je iemand leuk? Dan swipe je naar rechts of stuur je direct een berichtje. Wil je iemand overslaan om het volgende profiel te beoordelen? Dan swipe je naar links. Bij wederzijdse interesse ontstaat er een match.

Verder zijn er nog veel meer functies zoals flirts sturen, een zoekfilter en een live video chat.

Voordelen

 • Veel actieve gebruikers
 • Veel gebruiksgemak

Nadelen

 • Erg weinig gebruikers in Nederland
 • De app werkt soms niet goed
 • Veel slechte reviews

12 korte dating tips voor cougar dating

Wanneer cougar dating en cougar dating apps nieuw voor je zijn dan kan het nog een beetje onwennig zijn. Daarom hebben we hier 12 handige dating tips voor cougar dating die je zeker gaan helpen.

Cougar dating tips voor jongere mannen:

 1. Ben je fit? Show gerust je lichaam op je profiel van een cougar dating app. Dit trekt oudere vrouwen juist meer aan.
 2. De oudere vrouw bepaalt het tempo waarop jullie gaan, probeer dus dit dus niet de ondermijnen.
 3. Laat met je spelen, maar laat niet over je heen lopen.
 4. Probeer te leren van de levenservaring van de oudere vrouw, hier ga je veel aan hebben in de rest van je leven.
 5. Cougar dating biedt veel nieuwe ervaringen en lessen, sta hiervoor open.
 6. Respecteer de levensfase van de cougar, de levensfase kan invloed hebben op haar prioriteiten en doelen.

Cougar dating tips voor oudere vrouwen:

 1. Wees zelfverzekerd, dit trekt jonge mannen aan.
 2. Weet wat je eigen behoeftes zijn en zoek hier een jonge man bij.
 3. Neem het initiatief in dingen, je bent tenslotte ouder en weet hoe je dingen moet aanpakken. De dominantie en de leiding nemen vinden jonge mannen vaak erg aantrekkelijk.
 4. Hou rekening met eventuele vooroordelen van mensen in je omgeving en trek hier niks van aan.
 5. Behoud je eigen onafhankelijkheid, je bent tenslotte niet afhankelijk van de jongere man.
 6. De belangrijkste tip: geniet van het avontuur en sta open voor nieuwe ervaringen.

Veelgestelde vragen

Er kunnen veel vragen ontstaan rondom cougar dating en cougar dating apps, wat komt doordat het fenomeen nog niet zo heel bekend is in Nederland. Om je te helpen geven we hieronder antwoord op de meest gestelde vragen:

Zijn cougar dating apps echt?

Het lijkt misschien te mooi om waar te zijn, een dating app voor oudere vrouwen om jonge mannen te daten. Gelukkig bestaan cougar dating apps echt en hebben deze platformen echt bestaande gebruikers. Op cougar dating apps zijn duizenden oudere vrouwen te vinden die op zoek zijn naar een jongere man.

Wat is de beste cougar dating app?

De beste cougar dating app in Nederland is Novamora. Dit komt doordat deze cougar dating app razend populair is in Nederland waardoor er duizenden cougars en toyboys op te vinden zijn. Je vindt gemakkelijk oudere vrouwen of jonge mannen die goed bij je passen en waarmee je direct contact kunt leggen. Bovendien kun je Novamora gratis gebruiken.

Waar zijn de meeste cougars te vinden?

De meeste cougars in Nederland zijn te vinden op Novamora, hier zijn duizenden oudere vrouwen te vinden. Wanneer je buiten Nederland zoekt is Seeking dé cougar dating app waar de meeste cougars te vinden zijn. De app Seeking heeft meer dan 40 miljoen gebruikers.

Wie zijn bekende cougars?

Een bekende cougar in Nederland is Patricia Paay, daar komt ze openlijk vooruit. Patricia Paay heeft al meerdere relaties achter de rug met jongere mannen die gericht waren op seks. In Amerika is Madonna een bekende cougar, zij heeft eveneens meerdere relaties achter de rug met jongere mannen.

Hoe is de term cougar ontstaan?

Er bestaan meerdere verklaringen over hoe de term cougar ontstaan is. Het bekendste verhaal gaat over een de datingsite cougardate.com die werd opgericht in 1999. Deze datingsite werd opgericht door twee vrouwen met als doel om oudere vrouwen in contact te brengen met jongere mannen voor een seksuele relatie. Volgens het neefje van één van de twee vrouwelijk oprichters leken de vrouwen op de website op hongerige cougars (poema’s) die op jacht waren naar hun prooi (de toyboy).
Een ander uitleg hoe de term cougar ontstaan is komt van het boek: “Cougar: A guide for older woman dating younger men” dat geschreven is door Valery Gibson in 2001.

Nick Evertse
Nick Evertse is de datingexpert die weet welke dating app jij moet kiezen om succesvol te worden. Hij heeft honderden dating apps getest en weet precies waar je de meeste kans maakt op daten of relaties. Verder is Nick Evertse datingcoach en begeleidt hij cliënten bij het daten. Hij is dol op schrijven, bordspellen en daten.

Ook interessant

Niet mogelijk om te reageren.