Beste dating apps

De top 8 beste dating apps voor 50-plussers!

dating apps voor 50plussers

Ben je een 50-plusser en op zoek naar de liefde? Dan maak je de meeste kans bij dating apps voor 50-plussers om de liefde te vinden. Steeds meer 50-plussers gebruiken dating apps om vriendschappen, dates of de liefde te vinden. 50-plussers vinden echter weinig aansluiting op de reguliere dating apps, daarom zijn er speciale 50 plus dating apps op de markt gekomen. Op deze dating apps voor 50-plussers kom je gemakkelijk in contact met leeftijdsgenoten en heb je meer kans om de liefde te vinden.

In dit artikel ga je meer te weten komen over de 8 beste 50plus dating apps, daarnaast kom je te weten waarop je moet letten bij het kiezen van een dating app, lees je tips, worden veelgestelde vragen behandeld en kun je aan het einde van het artikel dating apps en datingsites voor 50-plussers met elkaar vergelijken.

De 8 beste dating apps voor 50-plussers

1. 50plusmatch – de beste 50 plus dating app

50plusmatch app

Ben je een 50-plusser? Dan maak je de meeste kans bij 50plusmatch. 50plusmatch is de beste dating app en datingsite voor 50-plussers, wat door verschillende consumentenorganisaties is bevestigd. Zo is 50plusmatch als beste getest door het televisieprogramma Kassa en als beste datingsite aangewezen door Thuiswinkel Awards. Bovendien beoordelen gebruikers het datingplatform gemiddeld met een 8 en beveelt 97% het aan.

Je gaat op 50plusmatch gemakkelijk in contact komen met duizenden 50-plussers. Het biedt ontzettend veel handige functies aan. Zo kun je bijvoorbeeld quizzen spelen met andere leden, dingen delen op Things2Share, meedoen aan activiteiten en nog veel meer.

Door al deze handige functies ga je veel contact hebben met andere ouderen. Cijfers bevestigen dit wel, per jaar worden er meer dan 12 miljoen berichten via de app en website gestuurd. Het aanmelden op 50plusmatch is volledig gratis.

Voordelen

 • Als beste getest
 • Gemakkelijk contact leggen
 • Eenvoudig inschrijven
 • Gratis aanmelden

Nadelen

 • Te veel functies beschikbaar
Probeer 50plusmatch 3 dagen gratis!

2. Ourtime – het Tinder voor ouderen

ourtime app

De kans is groot dat je wel eens van Tinder hebt gehoord. Tinder is namelijk de populairste dating app in Nederland, het is echter geschikt voor ouderen. Gelukkig wordt Ourtime ook wel het Tinder voor ouderen genoemd, dit komt doordat het een soort gelijke werking heeft als Tinder en het speciaal voor ouderen is bedoeld.

Je merkt aan alles dat Ourtime speciaal voor 50-plussers is bedoeld. Zo is de dating app eenvoudig te downloaden, heb je snel een account aangemaakt en werkt de dating app simpel. Je kunt andere 50-plussers ontmoeten door een kennismakingspel, wat een beetje op Tinder lijkt en waarbij je andere gebruikers beoordeeld. Verder kun je ook 50-plussers in je omgeving zoeken en daarmee direct in contact komen.

Het unieke aan Ourtime is dat het evenementen organiseert voor de leden. Zo kun je andere 50-plussers in het echt ontmoeten. Het aanmelden en gebruik van de app is gratis.

Voordelen

 • Populaire app onder 50-plussers
 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Organiseert evenementen

Nadelen

Gratis aanmelden op Ourtime!

3. Seniorengeluk – speciaal ontwikkeld voor senioren dating

seniorengeluk

Veel 50-plussers vinden het lastig om te daten via het internet, gelukkig houdt Seniorengeluk daar extra rekening mee en is speciaal ontwikkeld voor 50 plus en senioren dating. Je kunt op Seniorengeluk leuke vriendschappen, de liefde of nieuwe contacten vinden. Door de vele handige functies kom je gemakkelijk in contact met andere leden en daarom zijn al veel ouderen op Seniorengeluk succesvol geworden.

Je kunt aan alles merken dat Seniorengeluk speciaal is ontwikkeld voor ouderen. Zo is het inschrijfproces een stuk eenvoudiger dan op andere dating apps, is de werking makkelijk te begrijpen en daarnaast is de klantenservice altijd bereikbaar.

Om het daten voor ouderen extra eenvoudig te maken is de Seniorengeluk app niet te downloaden, maar is het beschikbaar in de browser. Zo hoef je geen lastige dating app te downloaden en kun je er gratis gebruik van maken.

Voordelen

 • Speciaal ontwikkeld voor ouderen
 • Eenvoudige werking
 • Klantenservice altijd bereikbaar

Nadelen

 • Biedt niet de nieuwste functies aan
Gratis aanmelden op Seniorengeluk!

4. Parship – de nummer 1 in serieuze relaties

Parship app

Ben je op zoek naar een serieuze relatie? Dan is Parship juist weer de beste dating app. Parship wordt namelijk ook wel de nummer 1 app voor serieuze relaties genoemd, wat komt doordat veel mensen hier een serieuze relatie vinden. Volgens cijfers wordt ruim 38% van de gebruikers succesvol in de liefde.

De reden dat veel ouderen succesvol worden op Parship komt door het uitmuntende matchingssysteem. Dit systeem matcht je automatisch met andere 50-plussers op basis van persoonlijkheid, levensstijl en voorkeuren. Zo heb je binnen enkele minuten al leuke leden gevonden en daarmee kun je direct in contact komen.

Verder is Parship een volledig betrouwbare app voor ouderen, het beschikt over verschillende keurmerken en er is een goede klantenservice aanwezig. De app downloaden en gebruiken is volledig gratis.

Voordelen

 • Serieuze dating app
 • Uitmuntende matching
 • Veel 50-plussers worden succesvol

Nadelen

 • Niet specifieke voor 50-plussers bedoeld
Gratis aanmelden op Parship!

5. 50liefde – gebruiksvriendelijke 50-plus datingsite

50liefde

50liefde is een zeer gebruiksvriendelijke datingsite voor 50-plussers. Het is eveneens speciaal ontwikkeld voor 50-plussers, zo is het inschrijven op 50liefde extra makkelijk gemaakt. Ook is het gebruik van de website eenvoudig en tevens is de klantenservice altijd bereikbaar.

De dating app 50liefde werkt erg eenvoudig en je zult al snel leuke contacten opdoen of de liefde vinden. Zo kun je gebruik maken van een zoekfilter, online leden bekijken, leden vlug beoordelen en nog veel meer functies. Zie je een leuk iemand? Dan kun je direct met die persoon in contact komen en er komt alsnog een leuk gesprek op gang.

Door al deze handige functies heb je hier veel kans om de liefde te vinden, ruim 1 op de 3 leden wordt op 50liefde succesvol. 50liefde is een datingsite die de dating app in de browser beschikbaar heeft, dit scheelt weer een lastige app downloaden op je telefoon.

Voordelen

 • Eenvoudig en makkelijk
 • Contact leggen met duizenden 50-plussers
 • Klantenservice altijd bereikbaar

Nadelen

 • App valt niet te downloaden
Gratis aanmelden op 50liefde!

6. Vijftigplusdating – veel 50-plussers worden hier succesvol

vijftigplusdating

Al sinds 2009 brengt Vijftigplusdating 50-plussers samen, hierdoor heeft het datingplatform jarenlange ervaring. De kans is daardoor erg groot dat je hier de liefde gaat vinden. Op Vijftigplusdating melden meer dan 1000 nieuwe leden per week zich aan en vindt 1 op de 3 gebruikers hier een partner.

Vijftigplusdating werkt erg eenvoudig en maakt geen gebruik van lastige functies. Je gaat heel simpelweg zelf op zoek naar leuke leden door een zoekfilter. Er zijn hier uitgebreide profielen te vinden waar je veel informatie over iemand kunt lezen, zo weet je vaak al direct of iemand bij je past. Zie je een leuk iemand? Dan kun je direct met hem of haar in contact komen.

Voordelen

 • Veel ervaring in online daten
 • 1000+ nieuwe leden per week
 • Eenvoudige werking

Nadelen

 • App valt niet te downloaden
Gratis aanmelden op Vijftigplusdating!

7. EliteDating – voor hoogopgeleide 50-plussers

elitedating app

Ben je een 50-plusser en beschik je over een hbo of hoger diploma? Dan moet je bij EliteDating zijn. De dating app EliteDating is speciaal bedoeld voor hoger opgeleiden en hier heb je veel kans om de liefde te vinden. Elke maand vinden hier ruim 2500 gebruikers de liefde.

De reden dat veel leden succesvol worden op EliteDating komt door het wetenschappelijk gebaseerde matchingssysteem. Zodra je een account hebt aangemaakt, vul je een uitgebreide persoonlijkheidstest in. Op basis van deze persoonlijkheidstest word je gematcht met andere 50-plussers die passen bij je karakter, leeftijd en voorkeuren. Vervolgens kun je direct met je matches in contact komen.

EliteDating is een erg populaire dating app in Nederland, elke week melden meer dan 1500 nieuwe gebruikers zich aan. Het aanmelden is volledig gratis.

Voordelen

 • Voor hoger opgeleiden
 • Wetenschappelijke matching
 • Veel kans om succesvol te worden

Nadelen

 • Het aanmelden duurt even
Gratis aanmelden op Elitedating!

8. Lexa – één van de populairste dating apps

Lexa app

Lexa is na Tinder één van de populairste dating apps in Nederland. Cijfers bevestigen dit wel, er worden ruim 4,8 miljoen berichten per maand gestuurd op de dating app. Ondanks dat Lexa voor iedereen is bedoeld zijn er duizenden 50-plussers op het datingplatform te vinden.

Je gaat op Lexa gemakkelijk 50-plussers vinden die goed bij je passen, zo kun je gebruik maken van een zoekfilter en een vlug beoordelingssysteem. Je kunt Lexa ook een beetje vergelijken met het Tinder voor ouderen, het werkt allemaal simpel en na een paar swipes ontmoet je al snel een leuk iemand.

De dating app Lexa is volledig gratis te downloaden en te gebruiken, zo kun je met een gerust hart kijken of het iets voor je is.

Voordelen

 • Razend populaire dating app
 • “Tinder voor ouderen”
 • Veel opties en mogelijkheden

Nadelen

 • Het is voor iedereen bedoeld
Gratis aanmelden op Lexa!

Waarom kiezen voor een 50plus dating app?

Dating apps voor 50-plussers bieden verschillende voordelen aan ten opzichte van reguliere dating apps. Dit zijn redenen en voordelen waarom je moet kiezen voor een 50plus app:

 • Je gaat sneller een goede match vinden.
 • Je hebt keuze uit veel meer 50-plussers.
 • Je komt gemakkelijker in contact met andere ouderen, dit komt door de vele handige functies.
 • Een account aanmaken is extra eenvoudig gemaakt.
 • De werking van een 50plus app is eenvoudiger dan die van reguliere dating apps.
 • Er is een klantenservice beschikbaar die je altijd kan bereiken.
 • 50plus dating apps zijn veiliger en betrouwbaarder.

Waar let je op bij het kiezen van een dating app voor 50-plussers?

Bij het kiezen van een dating app voor 50-plussers kun je het beste letten op de volgende criteria:

 • Is de app speciaal bedoeld voor 50-plussers?
 • Heeft de app een extra eenvoudige werking voor ouderen?
 • Heeft de dating app een klantenservice beschikbaar die je kan bereiken als je vragen hebt?
 • Hoe veilig is de dating app voor 50-plussers?
 • Zijn er verborgen kosten verbonden aan app?

10 korte tips voor 50-plus dating

Om je een handje te helpen bij 50 plus dating geven we je 10 korte tips die je zeker gaan helpen:

 1. Kies voor een dating app die speciaal voor 50-plussers is bedoeld.
 2. Neem de tijd om een account en profiel aan te maken op de app, je profiel is namelijk een representatie van jou.
 3. Gebruik goede foto’s op je datingprofiel, foto’s waarop je iets interessants aan het doen bent of waar je leuk op lacht, werken over het algemeen erg goed.
 4. Hou je profielomschrijving kort en krachting.
 5. Ga direct op zoek naar andere 50-plussers en wacht niet met het sturen van berichten. Leg lekker veel nieuwe contacten.
 6. Heb je een leuk gesprek met iemand? Wees niet bang om contactgegevens aan elkaar uit te wisselen om elkaar bijvoorbeeld via Whatsapp te spreken.
 7. Klikt het met iemand? Spreek dan na verloop van tijd af. Doe bijvoorbeeld samen een drankje in een gezellig cafétje.
 8. Tijdens het 50plus daten is het belangrijk om naar de toekomst te kijken en niet naar het verleden. Onlangs dat je wellicht het één en ander hebt meegemaakt.
 9. Hou ook rekening met het ‘rugzakje’ van de ander tijdens het daten, iedereen heeft namelijk wel een vervelende ervaring met de liefde.
 10. Denk wel aan je online veiligheid, wees bewust van online oplichting of datingfraude.

Veelgestelde vragen

Online daten voor 50-plussers kan lastig zijn, zo voelt bijvoorbeeld niet iedere 50-plusser zich thuis op het internet of vindt het bijvoorbeeld lastig om een profiel aan te maken. Er kunnen daardoor veel vragen ontstaan, om antwoord te geven op alle vragen doen we dit kort en bondig in het onderstaande overzicht.

Wat is de beste dating app voor 50-plussers?

De beste dating app voor 50-plussers is 50plusmatch, dit is door verschillende consumentenorganisaties bevestigd. Zo is het als beste getest door Kassa en als beste datingsite voor ouderen aangewezen door Radar. De 50plusmatch app biedt veel handige functies aan en je komt snel in contact met veel ouderen. Vriendschappen of de liefde vinden is op 50plusmatch niet lastig.

Hoe werken dating apps voor 50-plussers?

Dating apps voor 50-plussers werken erg eenvoudig. Allereerst download je de app op je telefoon of je maakt op de website een account aan. Het inschrijfproces op 50plus dating apps is extra eenvoudig gemaakt, door een paar persoonlijke gegevens op te geven heb je al een account aangemaakt. Daarna kun je vrijwel direct gebruik maken van de app en opzoek gaan naar andere 50-plussers. Dating apps voor 50-plussers werken eenvoudiger dan de meeste reguliere dating apps. Je gaat in de app vaak zelf op zoek naar leuke leden door verschillenden functies te gebruiken. Zie je een leuk iemand op de app? Dan kun je een bericht sturen via de handige chat die op de app beschikbaar is.

Hoe oud moet je zijn voor een 50plus dating app?

De minimale leeftijd voor dating apps voor 50-plussers verschillen per dating app. Op sommige dating apps kun je al terecht vanaf 42 jaar en op andere dating apps is de minimale leeftijd 50 jaar. Het beste is om minimaal 50 jaar te zijn om van een 50plus dating app gebruik te maken.

Wat is de beste datingsite voor ouderen?

De beste datingsite voor ouderen is misschien wel Seniorengeluk. Deze datingsite is speciaal op de markt gekomen voor ouderen. Zo is het inschrijfproces heel eenvoudig, werkt de datingsite gemakkelijk en is er altijd een klantenservice beschikbaar die je kunt bereiken met al je vragen. Al veel ouderen hebben op Seniorengeluk vriendschappen of de liefde gevonden.

Welke apps zijn het Tinder voor ouderen?

Helaas is Tinder niet voor ouderen geschikt, maar gelukkig zijn er andere dating apps voor ouderen. Dating apps die als hét Tinder voor ouderen gebruikt worden, zijn Ourtime, 50plusmatch, Seniorengeluk en 50liefde.
Deze dating apps werken op een soortgelijke manier als Tinder en zijn speciaal voor ouderen bedoeld.

Waar kan ik 50-plussers in het echt ontmoeten?

Dit zijn de beste plaatsen waar je 50-plussers offline kunt ontmoeten: Vrijwilligerswerk, verenigingen, single reizen, in je eigen omgeving en online via Facebook

Dating apps en datingsites voor 50-plussers vergelijken

Om het extra eenvoudig te maken welke 50plus dating app je moet kiezen, kun je ze hieronder vergelijken. Een dating app voor 50-plussers kiezen, kan namelijk erg lastig zijn. De ene app lijkt misschien nog beter dan de andere. Daarom doe je er goed aan om alle dating apps en datingsites voor 50-plussers met elkaar te vergelijken. Zo ga je erachter komen welke app juist niet of wel bij je past.

Nick Evertse
Nick Evertse is de datingexpert die weet welke dating app jij moet kiezen om succesvol te worden. Hij heeft honderden dating apps getest en weet precies waar je de meeste kans maakt op daten of relaties. Verder is Nick Evertse datingcoach en begeleidt hij cliënten bij het daten. Hij is dol op schrijven, bordspellen en daten.

Ook interessant

Niet mogelijk om te reageren.