Beste dating apps

De 8 beste 60 plus dating apps in Nederland!

60 plus dating apps

Ben je een 60-plusser en op zoek naar de liefde of vriendschappen? Dan maak je de meeste kans op dating apps voor 60-plussers. Veel 60-plussers voelen zich eenzaam, zo heb je bijvoorbeeld weinig sociale contacten en kan het zijn dat je de zoektocht naar liefde al opgegeven hebt. Gelukkig vinden steeds meer 60-plussers elkaar online en zijn 60 plus dating apps steeds populairder.

60 plus dating apps bieden veel voordelen ten opzichte van reguliere dating apps. Zo zijn ze bijvoorbeeld extra eenvoudig en zijn er op deze platformen veel ouderen te vinden. In dit artikel kom je te weten wat de 8 beste 60 plus dating apps zijn, krijg je een aantal handige tips, lees over veelgestelde vragen en kun je dating apps en datingsites voor 60-plussers met elkaar vergelijken.

De 8 beste dating apps voor 60-plussers

Wij van de Datingappwijzer.nl hebben tientallen dating apps en datingsites getest en onderzocht wat de beste 60 plus dating apps zijn. Hiervoor hebben we gelet op de populariteit, de gebruiksvriendelijkheid, doelgroep en het aantal (eenvoudige) functies. Dit zijn de beste dating apps voor 60-plussers:

1. 50plusmatch – de beste 60 plus dating app

50plusmatch app

Ben je een 60-plusser? Dan is 50plusmatch de beste dating app voor jou. 50plusmatch is als beste app en datingsite aangewezen door verschillende consumentenorganisaties. Zo is het bijvoorbeeld als beste getest door Kassa en als beste datingsite aangewezen door Thuiswinkel Awards. Bovendien beveelt 97% van de gebruikers de dating app aan.

Deze dating app is erg gebruiksvriendelijk en eenvoudig, aan alles valt te merken dat het speciaal voor ouderen is bedoeld. Het biedt ontzettend veel handige functies aan, zo kun je persoonlijke berichten sturen, quizzen spelen met andere gebruikers, meedoen aan activiteiten en nog gebruiken veel meer functies.

50plusmatch is zowel een dating app als datingsite, dit maakt het voor 60-plussers extra makkelijk om het te gebruiken. Je maakt hier heel eenvoudig een gratis account aan door enkele gegevens op te geven en je kunt de app direct gebruiken.

Voordelen

 • Als beste 60 plus dating app getest
 • Veel actieve gebruikers
 • Gemakkelijk contact leggen
 • Eenvoudig en gratis inschrijven

Nadelen

 • Te veel functies beschikbaar
Gratis aanmelden op 50plusmatch!

2. Seniorengeluk – speciaal ontwikkeld voor 60-plussers

seniorengeluk

Veel 60-plussers vinden het maar lastig om een dating app of datingsite voor 60-plussers te gebruiken. Daarom is Seniorengeluk op de markt gekomen, deze app en site is speciaal ontwikkeld voor ouderen. Je kunt Seniorengeluk gebruiken om de liefde, nieuwe vriendschappen of online contacten te vinden.

Echt aan alles valt te merken dat deze dating app voor 60-plussers is bedoeld. Zo is bijvoorbeeld het inschrijfproces een stuk eenvoudiger dan op andere dating apps. Door een paar simpele gegevens van jezelf op te geven, heb je al een account aangemaakt. Verder biedt de app handige functies aan en er is altijd een klantenservice beschikbaar om je te helpen bij het 60 plus dating.

Om het daten voor 60-plussers extra eenvoudig te maken, is Seniorengeluk een dating app die in de browser beschikbaar is. Zo hoef je geen lastige dating app op je telefoon te installeren en kun je er gratis gebruik van maken.

Voordelen

 • Speciaal ontwikkeld voor 60-plussers
 • Eenvoudige werking
 • Altijd een klantenservice bereikbaar

Nadelen

 • Het biedt niet de nieuwste functies
Gratis aanmelden op Seniorengeluk!

3. Ourtime – het Tinder voor 60-plussers

ourtime app

Heb je wel eens van Tinder gehoord? Grote kans van wel, het is namelijk de populairste dating app in Nederland. Tinder is echter niet geschikt voor ouderen, maar Ourtime wel. Daarom wordt Ourtime ook wel het Tinder voor 60-plussers genoemd. Wat komt doordat het een soortgelijke werking heeft als Tinder, maar dan veel gebruiksvriendelijker.

Ourtime is net zoals Seniorengeluk speciaal ontwikkeld voor ouderen, dit maakt de app dan ook erg geschikt voor 60-plussers. Je kunt de app eenvoudig downloaden, je maakt gemakkelijk een profiel aan en alles op de dating app wordt duidelijk uitgelegd.

De dating app werkt met een vlug beoordelingssysteem waarmee je profielen beoordeelt door ze leuk te vinden of ze over te slaan. Verder werkt het ook met een zoekfilter waarmee je leuke leeftijdgenoten in je omgeving kunt vinden en daarmee direct contact kunt leggen.

Voordelen

 • ‘Het Tinder voor 60-plussers’
 • Eenvoudig & gebruiksvriendelijk
 • Organiseert evenementen

Nadelen

 • Geen
Gratis aanmelden op Ourtime!

4. Parship – om een nieuwe relatie te vinden

Parship app

Misschien heb je de hoop op het vinden van nieuwe liefde al opgegeven omwille van je leeftijd, maar dit hoeft niet! Wanneer je op zoek bent naar nieuwe liefde of een serieuze relatie is Parship de beste dating app voor jou. Je hebt op Parship veel kans om een serieuze relatie te vinden, middels dit platform wordt ruim 38% van de gebruikers succesvol!

Wat Parship een erg goede dating app voor 60-plussers maakt, is de werking van de app met uitgebreide matching. Bij het aanmelden op de app vul je een persoonlijkheidstest in, wat erg uniek is. Door het invullen van deze test kan de app je goed matchen met andere 60-plussers op basis van persoonlijkheid, levensstijl en voorkeuren. Zo heb je binnen enkele minuten al leuke gebruikers gevonden en kun je direct contact leggen.

Verder is Parship een erg gebruiksvriendelijke en betrouwbare dating app voor ouderen. Het beschikt over verschillende keurmerken en een goede klantenservice.

Voordelen

 • Unieke werking
 • Uitmuntende matching
 • Veel 60-plussers worden succesvol

Nadelen

 • Ook voor jongere singles bedoeld
Gratis aanmelden op Parship!

5. 50liefde – gebruiksvriendelijk 60 plus datingsite

50liefde

50liefde is speciaal ontwikkeld voor ouderen en is zowel een app als datingsite voor 60-plussers. Zo is het inschrijven op 50liefde extra eenvoudig gemaakt, werkt de site erg gemakkelijk en is er altijd een klantenservice bereikbaar.

Je kunt 50liefde gebruiken om leuke contacten op te doen, vriendschappen of de liefde te vinden. Het werkt met een uitgebreide zoekfilter, een vlug beoordelingssysteem en nog veel meer functies. Zie je een leuk iemand? Dan is er een overzichtelijk chat beschikbaar waarmee je direct contact kunt leggen.

Door al deze eenvoudige functies heb je veel kans om op deze leeftijd nog de liefde te vinden. Ruim 1 op de 3 gebruikers wordt succesvol. De 50liefde app is beschikbaar in de browser als een datingsite, waardoor je het gemakkelijk kunt gebruiken.

Voordelen

 • Eenvoudig inschrijven
 • Goede klantenservice
 • Handige functies

Nadelen

 • Niet heel populair
Gratis aanmelden op 50liefde!

6. Vijftigplusdating – veel gebruikers worden succesvol

vijftigplusdating

Vijftigplusdating heeft veel ervaring in het samenbrengen van ouderen, het bestaat al sinds 2009 en heeft al vele ouderen bij elkaar gebracht. Op Vijftigplusdating melden maar liefst 1000 nieuwe gebruikers per week zich aan en 1 op de 3 gebruikers wordt succesvol.

Deze dating app heeft geen lastige functies en gebruikt geen moeilijke matching. Je gaat hier heel simpel zelf op zoek naar leuke gebruikers. Dit doe je door een zoekfilter te gebruiken en profielen te bezoeken. Verder werkt het met uitgebreide profielen, zo kun je in iemands profiel precies lezen hoe die persoon is. Daardoor draait het op Vijftigplusdating meer om iemands persoonlijkheid dan om het uiterlijk. Wanneer je een interessant iemand ziet, kun je direct contact leggen.

Zodra je op Vijftigplusdating komt, kun je direct eenvoudig een gratis account aanmaken. Dit doe je al door een paar simpele gegevens van jezelf op te geven.

Voordelen

 • Veel ervaring
 • Geverifieerde profielen
 • 1 op de 3 gebruikers succesvol

Nadelen

 • De app valt niet te downloaden
Gratis aanmelden op Vijftigplusdating!

7. EliteDating – voor intelligente mensen

elitedating app

Heb je in je jongere jaren een hogere opleiding gedaan of ligt je focus nog steeds op je carrière? Dan is EliteDating de beste dating app voor jou. EliteDating is een dating app voor hoger opgeleiden waar leeftijd geen rol speelt. Je hebt hier bovendien veel kans om de nieuwe liefde te vinden, maandelijks worden ruim 2500 gebruikers succesvol.

De reden dat hier veel (oudere) gebruikers succesvol worden? Dat is door het matchingsysteem. EliteDating maakt gebruik van een wetenschappelijk onderbouwd matchsysteem. Hierdoor word je dagelijks gematcht met leeftijdsgenoten op basis van je karakter en voorkeuren.

EliteDating is een erg populaire dating app in Nederland, wekelijks melden hier maar liefst 1500 nieuwe gebruikers zich aan.

Voordelen

 • Wetenschappelijke matching
 • Veel kans om de nieuwe liefde te vinden

Nadelen

 • Het aanmelden duurt even
Gratis aanmelden op EliteDating!

8. Lexa – één van de populairste dating apps

Lexa app

Grote kans dat je wel eens van Lexa gehoord hebt, het is één van de populairste dating apps in Nederland. Per maand worden maar liefst 4,8 miljoen berichten op de app verstuurd. Lexa is voor alle leeftijden bedoeld en daardoor zijn er ook duizenden 60-plussers op deze dating app te vinden.

Lexa werkt op een eenvoudige manier en je zult snel gebruikers vinden die goed bij je passen. Zo heeft het handige zoekfilters, matching en een vlug beoordelingssysteem. Verder kun je op Lexa terecht om een serieuze relatie, vriendschappen of online contacten te vinden.

Het unieke aan Lexa is dat het activiteiten organiseert voor de gebruikers. De ene keer ga je een eind wandelen en een andere keer heb je een gezellige borrelavond. Zo kun je andere 60-plussers in het echt leren kennen.

Voordelen

 • Erg populair
 • Veel opties en mogelijkheden

Nadelen

 • Voor alle leeftijden bedoeld
Gratis aanmelden op Lexa!

De voordelen van 60 plus dating apps

60 plus dating apps bieden veel voordelen ten opzichte van ‘normale’ dating apps. Dit zijn de voordelen van 60 plus dating apps:

 • Keuze uit duizenden leeftijdsgenoten
 • Veel kans om een goede match te vinden
 • Je legt op een gemakkelijkere manier contact
 • De apps zijn speciaal ontwikkeld voor 60-plussers
 • De 60 plus dating apps zijn eenvoudiger
 • Een account aanmaken is makkelijker
 • Er is een klantenservice bereikbaar
 • 60 plus dating apps zijn veilig en betrouwbaar

Waar let je op bij het kiezen van een dating app?

Als oudere kan het lastig zijn om een 60 plus dating app te kiezen. Zo kan online dating nieuw voor je zijn of vind je online dating maar lastig. Om een goede dating app te kiezen die goed bij je aansluit, is het belangrijk om op een aantal criteria te letten:

 • Is de app speciaal bedoeld voor ouderen?
 • Voor welke intentie is de dating app?
 • Op wat voor manier werkt de dating app?
 • Hoe veilig en betrouwbaar is de dating app?
 • Is er een klantenservice bereikbaar voor eventuele vragen?

Door op deze dingen te letten bij het kiezen van een 60 plus dating app gaat het een stuk makkelijker worden om er één te kiezen die goed bij je past. Doordat je de juiste dating app kiest, zul je ook sneller succesvol gaan worden in de liefde en zul je sneller nieuwe contacten opdoen.

12 korte tips voor 60 plus dating

Dating voor 60 plus kan erg lastig zijn, om je een handje te helpen hebben we hier een aantal handige 60 plus dating tips voor je:

 1. Kies een dating app die speciaal ontwikkeld is voor ouderen. Een dergelijke app is vaak eenvoudiger en makkelijker in gebruik.
 2. Neem de tijd voor het aanmaken van je profiel. Vul je profiel ook helemaal in, zo kunnen andere gebruikers goed zien hoe en wie je bent. Vul je dating profiel ook naar waarheid in en verspreid geen leugens.
 3. Voeg foto’s toe aan je dating profiel waar je leuk opstaat. Probeer 3 tot 5 foto’s toe te voegen, zo krijgen andere gebruikers een duidelijk beeld van je.
 4. Ga direct op zoek naar leuke gebruikers en gebruik hiervoor de verschillende functies. Stel bijvoorbeeld de zoekfilter precies in op je voorkeuren, zo ga je sneller een leuk iemand tegenkomen.
 5. Zie je een leuk iemand? Wacht dan niet, maar leg direct contact. Er zal al snel een leuk gesprek op gang komen.
 6. Maak regelmatig gebruik van de dating app of site, zo zie je nieuwe profielen en blijf je chatten met andere gebruikers.
 7. Klikt het met iemand? Wissel dan andere contactgegevens aan elkaar uit, bijvoorbeeld je nummer of e-mail. Zo kun je buiten de dating app om contact blijven houden.
 8. Wanneer je een tijdje contact hebt, kun je met iemand gaan afspreken om elkaar beter in het echt te leren kennen. Ga bijvoorbeeld samen een eind wandelen of drink samen ergens een koffietje.
 9. Tijdens 60 plus dating is het belangrijk dat je niet het verleden blijft hangen en naar de toekomst kijkt. Je hebt wellicht het één en ander meegemaakt, maar je gaat een nieuw avontuur aan daar moet je van genieten.
 10. Tijdens het daten is het ook belangrijk dat je rekening houdt met ‘de rugzak’ van de andere persoon. Iedereen heeft wel vervelende ervaringen meegemaakt met de liefde en niet iedereen verandert gemakkelijk op deze leeftijd.
 11. Wees voorzichtig met 60 plus dating. Niet alle gebruikers op een app of site zijn immers wie ze beweren dat ze zijn. Deel bijvoorbeeld nooit te persoonlijke gegevens, deel geen foto’s van je rijbewijs of paspoort en maak nooit geld over.
 12. Buiten een dating app om leeftijdgenoten ontmoeten? Neem deel aan sociale activiteiten en clubs die een gemeenschappelijk interesse hebben. Dit is een goede manier om nieuwe mensen te ontmoeten.

Veelgestelde vragen

Er kunnen veel vragen ontstaan rondom 60 plus dating. Om antwoord te geven op alle vragen doen we dit kort en bondig in het onderstaande overzicht:

Hoe werken dating apps voor 60-plussers?

Dating apps voor 60-plussers werken op de volgende manier:

 1. Je maakt een account aan op de app, dit doe je al door een paar gegevens in te vullen.
 2. Je vult je profiel helemaal in op de app, zo kunnen andere gebruikers zien hoe je bent.
 3. Je gaat op zoek naar leuke leeftijdsgenoten, dit doe je door te zoeken.
 4. Zie je een leuk iemand? Dan kun je direct contact leggen via de chat.
 5. Er zal vanzelf een leuke chat ontstaat en zo zul je (al snel) in het echt met elkaar afspreken.

Wat is de beste datingsite voor 60 plus?

De beste datingsite voor 60 plus dating is 50plusmatch, wat door verschillende consumentenorganisaties is bewezen. Zo is het als beste getest door het televisieprogramma Kassa en als beste datingsite aangewezen door Thuiswinkel Awards. Bovendien bevelen veel gebruikers het aan. 50plusmatch biedt veel handige functies aan waardoor je heel gemakkelijk contact legt met andere leden. Je gaat op 50plusmatch veel nieuwe contacten opdoen, vrienden of de liefde vinden.

Is Tinder voor 60-plussers?

Helaas is Tinder niet voor 60-plussers, dit komt doordat Tinder voor de jongere doelgroep en voor oppervlakkige contacten is bedoeld. Gelukkig zijn er wel andere dating apps voor 60-plussers die lijken op Tinder. Zo zijn de dating apps Ourtime, 50plusmatch en 50liefde het Tinder voor 60-plussers.

Waar kan ik 60-plussers ontmoeten?

Op deze plekken kun je het beste andere 60-plussers ontmoeten:

 • Datingsites en dating apps
 • Online platformen voor ouderen
 • Verenigingen
 • Vrijwilligerswerk
 • Buurtbijeenkomsten
 • Online via Facebook
 • In je eigen omgeving
 • Kerkelijke groepen
 • Activiteiten speciaal voor ouderen

Dating apps en datingsites voor 60-plussers vergelijken

Kun je geen keuze maken tussen 60 plus dating apps en datingsites? Vergelijk dan alle sites en apps voor 60 plus dating. De ene dating app lijkt misschien nog wel beter dan de ander en doordat het er zo veel zijn, is het lastig om een keuze te maken. In de onderstaande vergelijker kun je precies je wensen en intenties aangeven, waarna de beste dating apps en datingsites voor 60 plus dating voor je geselecteerd worden.

Nick Evertse
Nick Evertse is de datingexpert die weet welke dating app jij moet kiezen om succesvol te worden. Hij heeft honderden dating apps getest en weet precies waar je de meeste kans maakt op daten of relaties. Verder is Nick Evertse datingcoach en begeleidt hij cliënten bij het daten. Hij is dol op schrijven, bordspellen en daten.

Ook interessant

Niet mogelijk om te reageren.