Beste dating apps

De top 11 beste dating apps voor hoger opgeleiden!

dating apps voor hoger opgeleiden

Ben je hoogopgeleid en op zoek naar een dating app? In dit artikel ga je over dé 11 beste dating apps voor hoger opgeleiden lezen. Dating voor hoger opgeleiden kan soms lastig zijn, zo heb je op reguliere dating apps weinig aansluiting of heb je oppervlakkige gesprekken. Daarom zijn er speciale dating apps en datingsites voor hoger opgeleiden op de markt gekomen.

Wij van de Datingappwijzer.nl hebben uitgebreid onderzoek gedaan welke dating apps voor hoger opgeleiden zijn. Vervolgens hebben we een selectie gemaakt van de beste apps voor dating voor hoger opgeleiden. Op deze dating apps ga je als hoger opgeleide veel aansluiting vinden en heb je veel kans om de liefde te vinden!

De 11 beste dating apps voor hoger opgeleiden

1. EliteDating – de beste app voor hoger opgeleiden

elitedating app

Als je op zoek bent naar een dating app voor hoger opgeleiden is EliteDating de beste keuze. De dating app EliteDating is speciaal op de markt gekomen voor hoger opgeleiden. Het is erg populair in Nederland, wekelijks schrijven meer dan 1500 nieuwe singles zich in.

De EliteDating app werkt anders dan de meeste reguliere dating apps. Het werkt namelijk middels een wetenschappelijk gebaseerd matchingsysteem. Door een persoonlijkheidstest in te vullen, kan de app je automatisch matchen met andere hoogopgeleide singles. Deze singles passen bijvoorbeeld erg goed bij je persoonlijkheid, levensstijl en voorkeuren.

Je hebt op EliteDating veel kans om succesvol te worden in de liefde, ruim 2500 gebruikers vinden hier elke maand de liefde. De app downloaden en een account aanmaken is volledig gratis.

Voordelen

 • Erg populair
 • Uitmuntende matching
 • Grote kans om succesvol te worden

Nadelen

 • Het aanmelden duurt even
Gratis aanmelden op EliteDating!

2. Parship – de nummer 1 in serieuze relaties

Parship app

Ben je hoogopgeleid en op zoek naar een serieuze relatie? Dan moet je bij de dating app Parship zijn. Deze app wordt ook wel dé nummer 1 in serieuze relaties genoemd, wat komt doordat veel gebruikers de liefde vinden. Ruim 1 op de 3 gebruikers vindt hier de liefde! Dit slagingspercentage is veel hoger dan op de meeste reguliere dating apps.

De reden dat veel gebruikers op Parship succesvol worden, komt door het matchingsysteem. Net zoals EliteDating maakt Parship gebruik van een uitmuntend matchingsprincipe. Door het matchingsysteem word je gematcht met andere hoger opgeleiden die passen bij je karakter en voorkeuren. Op deze manier vind je binnen enkele minuten andere hoger opgeleiden en kun je direct met ze in contact komen.

De Parship app downloaden en een account aanmaken is volledig gratis te doen. Zo kun je op je gemak rondkijken of het iets voor je is.

Voordelen

 • Nummer 1 in serieuze relaties
 • 38% van de leden wordt succesvol
 • Unieke dating app

Nadelen

 • Het aanmelden duurt even
Gratis aanmelden op Parship!

3. e-Matching – dating voor hoger opgeleiden

e-matching app

E-Matching is ook een erg goede dating app die speciaal voor hoger opgeleiden is bedoeld. Het is eveneens niet bedoeld om oppervlakkige dates te vinden, maar het is bedoeld om een duurzame relatie te vinden. De dating app e-Matching is erg populair in Nederland, jaarlijks wordt het door meer dan 40.000 hoger opgeleiden gebruikt.

Het heeft nog echt een klassieke werking, waarbij geen gebruik wordt gemaakt van moeilijke functies. Je gaat op de dating app zelf op zoek naar leuke singles. Door een uitgebreide zoekfilter te gebruiken, ga je snel andere hoogopgeleide singles vinden die goed bij je passen. Vervolgens kun je profielen bekijken en direct berichten uitwisselen.

Verder is e-Matching erg gebruiksvriendelijk en doet het er alles aan zodat jij je welkom voelt op het platform. Zo is er een datingcoach en klantenservice beschikbaar en organiseert het speeddate evenementen.

Voordelen

 • Jaarlijks 40.000+ gebruikers
 • Gebruiksvriendelijk
 • Datingcoach beschikbaar

Nadelen

 • Er ontbreekt een matchingalgoritme
Gratis aanmelden op e-Matching!

4. Lexa – ontmoet hoger opgeleiden in je omgeving

Lexa app

Als je hoogopgeleide singles in je omgeving wil ontmoeten, is Lexa zeker een aanrader. Op Lexa ga je door allemaal handige functies te gebruiken snel leuke singles in je omgeving tegenkomen. Zo kun je gebruik maken van een zoekfilter, goede matching en een handig beoordelingssysteem. Bij dit beoordelingssysteem beoordeel je andere profielen één voor één en geef je aan of je ze leuk vindt. Door deze handige functies zijn vriendschappen, dates of een relatie niet lastig om te vinden.

Na Tinder is Lexa één van de populairste dating apps in Nederland. Cijfers bevestigen dit wel, per maand worden ruim 4,8 miljoen berichten via de dating app verstuurd. De dating app Lexa is echter niet specifiek voor hoger opgeleiden bedoeld, maar doordat het razend populair is zijn er duizenden hoogopgeleide singles op het platform te vinden.

Voordelen

 • Razend populair
 • Handige functies
 • Veel gebruikers worden succesvol

Nadelen

 • Niet specifiek voor hoger opgeleiden bedoeld
Gratis aanmelden op Lexa!

5. Match4me – alleen voor hbo- en wo’ers

Match4me app

De dating app Match4me is alleen bedoeld voor mensen die over een hbo of wo diploma beschikken, je gaat hier dus alleen maar hoger opgeleiden ontmoeten. Het is een redelijk populaire app en datingsite voor hoger opgeleiden, per jaar worden er meer dan 300.000 berichten verstuurd via het platform.

Match4me werkt totaal anders dan de populaire dating apps Tinder, Happn en Badoo. Je beoordeeld andere gebruikers hier niet op hun uiterlijk, maar je komt te weten hoe iemand daadwerkelijk is. Door een zoekfilter ga je op zoek naar singles die goed bij je passen en zie je op iemands profiel veel informatie staan. Verder kun je quizzen spelen met andere leden, een timeline bekijken en nog veel meer handige functies gebruiken.

Voordelen

 • Veel online gebruikers
 • Eenvoudig en makkelijk
 • Veel functies beschikbaar

Nadelen

 • Geen optimale gebruikservaring
Gratis aanmelden op Match4me!

6. Inner Circle – voor ambitieuze mensen

Inner circle

Inner Circle is een redelijk unieke dating app, het moedigt namelijk mensen aan om te gaan daten. Het helpt je om in het echt af te spreken in plaats van online te chatten. Dit doet de app door evenementen te organiseren om ervoor te zorgen dat de gebruikers elkaar daar ontmoeten. Volgens cijfers brengt de app dagelijks meer dan 20.000 singles samen.

Niet iedereen wordt op Inner Circle toegelaten, het is voornamelijk voor de hoger opgeleiden en ambitieuze mensen bedoeld. Bij aanmelding van de dating app wordt er streng gescreend op opleiding, werk, interesses en uiterlijk. Dit zorgt ervoor dat er geen nepprofielen of oplichters te vinden zijn op de dating app. Verder is de dating app bedoeld om iets serieus te vinden en is het niet voor vlugge afspraakjes.

Voordelen

 • Unieke app met evenementen
 • Uitgebreide profielen

Nadelen

 • Niet iedereen wordt toegelaten
 • Een lange wachtrij
 • Weinig opties als gratis lid

7. Smartsingles – eenvoudige datingsite voor hoger opgeleiden

smartsingles

De naam zegt het misschien al, Smartsingles is alleen bedoeld voor hoogopgeleide singles. Deze dating app en datingsite staat voor ‘Daten op niveau’ waarbij kennis en intelligentie een grote rol spelen bij het vinden van een partner.

Smartsingles werkt erg simpel en biedt veel handige functies aan. Zo kun je door een zoekfilter andere hoogopgeleide singles vinden en heeft het een handig beoordelingssysteem, genaamd FotoZapper. Hiermee beoordeel je andere profielen één voor één op basis van hun profielfoto en geef je aan of je iemand leuk vindt, misschien leuk vindt of wilt overslaan.

Het voordeel van Smartsingles is dat je de dating app niet hoeft te downloaden, je kunt er simpel gebruik van maken in de browser. Dit scheelt weer een lastige app op je telefoon te downloaden.

Voordelen

 • Eenvoudig en makkelijk
 • In de browser beschikbaar
 • Gratis gebruiken

Nadelen

 • Het is ook een datingsite voor hoger opgeleiden
Gratis aanmelden op Smartsingles!

8. Be2 – ontmoet mensen die serieus op zoek zijn

be2

Wereldwijd is Be2 een populaire dating app voor mensen die serieus op zoek zijn.  Het telt meer dan 21 miljoen gebruikers en daar komen elke dag ongeveer 20.000 nieuwe gebruikers bij. In Nederland is Be2 ook erg populair, al meer dan 750.000 mensen hebben van deze app gebruik gemaakt.

Op de dating app ontmoet je andere hoogopgeleide singles door middel van een wetenschappelijk onderbouwde persoonlijkheidstest. Op basis hiervan zoekt de app gebruikers die aansluiten bij je persoonlijkheid en voorkeuren. Zie je een leuk iemand? Dan kun je een compliment, smiley of een persoonlijk berichtje sturen.

Het daten op Be2 is volledig veilig en betrouwbaar. De app zorgt ervoor dat derden geen toegang hebben tot je gegevens en je bent volledig vrij in welke gegevens over jezelf je wilt delen.

Voordelen

 • Serieuze dating app
 • Persoonlijkheidstest
 • Veilig en betrouwbaar

Nadelen

 • Beperkte gratis mogelijkheden
Gratis aanmelden op Be2!

9. Raya – een exclusieve dating app

raya

De meest exclusieve dating app ter wereld is Raya. De app is alleen bedoeld voor succesvolle, bekende en rijke singles. Het is extreem moeilijk om lid te kunnen worden van de app, een comité van 500 mensen beslist namelijk of je mag worden toegelaten op de app. Ben jij een succesvolle ondernemer? CEO? Of ben je hoogopgeleid? Dan heb je veel kans om toegelaten te worden op de app.

De werking van de app is niet zo heel bijzonder, het onderscheidt zich op dit vlak niet van andere dating apps. Op de app kun je andere profielen beoordelen, zo kun je aangeven of je iemand leuk vindt of wilt overslaan. Verder heb je een map waar je andere gebruikers kan zien staan en kun je berichten uitwisselen.

De dating app is alleen beschikbaar om te downloaden voor iPhones en het is maar afwachten of je geaccepteerd zult worden.

Voordelen

 • Een exclusieve app

Nadelen

 • Het is maar afwachten of je toegelaten wordt
 • Alleen voor iPhones
 • Een lange wachtrij

10. 50plusmatch – voor hoger opgeleiden van 50 jaar of ouder

50plusmatch app

Ben je een 50-plusser en hoogopgeleid? Dan is 50plusmatch juist weer de beste dating app voor jou. 50plusmatch is de beste dating app voor 50-plussers, dit is door verschillende consumentenorganisaties bevestigd. Zo is het als beste getest door het televisieprogramma Kassa en tot beste datingsite voor ouderen aangewezen door Radar. Daarnaast beoordelen gebruikers de app gemiddeld met een 8/10 en beveelt 97% het aan.

De 50plusmatch app biedt veel functies aan die je stuk voor stuk helpen bij het vinden van leuke 50-plussers. Zo kun je gebruik maken van een zoekfilter, kun je quizzen spelen met andere leden, meedoen aan activiteiten en dingen delen met de functie Things2Share. Al deze functies zorgen ervoor dat leden actief met elkaar in contact komen, per jaar worden er ruim 12 miljoen berichten verstuurd. Het aanmelden en gebruik van de app is volledig gratis.

Voordelen

 • Als beste getest
 • Speciaal voor 50-plussers
 • 97% beveelt het aan

Nadelen

 • Te veel functies beschikbaar
Gratis aanmelden op 50plusmatch!

11. Tinder – de marktleider van dating apps

Tinder

Misschien denk je, is Tinder voor hoger opgeleiden? Tinder is een dating app die voor iedereen bedoeld is. Alleen al doordat het razend populair is in Nederland zijn duizenden hoger opgeleiden op Tinder te vinden, hier is echter niet op te filteren.

De dating app Tinder is de populairste dating app in Nederland met 1,2 miljoen gebruikers. Dagelijks zorgt de app voor meer dan 20 miljoen matches en het heeft in totaal al voor meer dan 20 miljard matches gezorgd.

Tinder is al snel populair geworden door de gebruiksvriendelijke werking. Je krijgt profielen van andere gebruikers één voor één te zien om ze vervolgens te beoordelen. Vind je iemand leuk? Dan swipe je naar rechts of druk je op het hartje. Wil je iemand overslaan? Dan swipe je naar links of druk je op het kruisje. Wanneer beide gebruikers elkaar leuk hebben gevonden, ontstaat er een match en dan kun je pas met elkaar chatten.

Voordelen

 • De populairste app
 • Gebruiksvriendelijk

Nadelen

 • Het is voor iedereen bedoeld
 • Oppervlakkig contact
 • Veel nepprofielen
 • Alleen maar vleeskeuring

Waarom kiezen voor een dating app voor hoger opgeleiden?

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je moet kiezen voor een dating app voor hoger opgeleiden:

 • Je hebt meer kans om succesvol te worden dan op reguliere dating apps, dit komt doordat je sneller een match vindt.
 • De dating apps zijn vaak voor een serieuzere intentie bedoeld.
 • Je hebt meer diepgaande gesprekken op een hoger gespreksniveau.
 • Er wordt vaak gebruik gemaakt van uitgebreide matching.
 • Geen last van personen die niet aansluiten bij jouw intelligentieniveau.
 • Dating voor hoger opgeleiden is vaak veiliger en betrouwbaarder.

Waar let je op bij het kiezen van een dating app voor hoger opgeleiden?

Er zijn veel dating apps en datingsites voor hoger opgeleiden op de markt, waardoor het lastig kan zijn om er één te kiezen. De ene dating app lijkt misschien nog beter te zijn dan de ander.

Om een goede dating app voor hoger opgeleiden te kiezen, is het belangrijk om te letten op de volgende dingen:

 • Is de dating app alleen maar voor hoger opgeleiden bedoeld?
 • Voor welke intentie is de app bedoeld?
 • Op wat voor manier werkt de app?
 • Zijn er verborgen kosten?
 • Hoe veilig en betrouwbaar is de dating app?

10 korte tips voor het daten voor hoger opgeleiden

Daten als hoger opgeleide kan lastig zijn, zo heb je bijvoorbeeld veel wensen en eisen. Daarom lees je hier 10 korte tips voor het daten voor hoger opgeleiden:

 1. Kies een dating app waarbij je wordt gematcht met andere gebruikers op basis van persoonlijkheid, levensstijl en opleidingsniveau. Hierdoor ga je sneller een goede match vinden.
 2. Neem de tijd voor het invullen van de persoonlijkheidstest bij het aanmelden op een app. Een persoonlijkheidstest vormt namelijk de basis van de matching met andere gebruikers.
 3. Vul je profiel compleet in, dit zorgt ook voor beter matches.
 4. Laat zien dat je meer bent dan een carrièretijger, dit doe je door goede foto’s te gebruiken.
 5. Vermijd een lange profielomschrijving.
 6. Zie je een leuk iemand? Wacht dan niet en stuur direct een bericht.
 7. Heb je een gesprek met iemand en klikt het? Wissel andere contactgegevens met elkaar uit.
 8. Hebben jullie het online gezellig, wacht niet te lang en doe een drankje met elkaar in een gezellig cafeetje.
 9. Denk wel aan je online veiligheid, wees bewust van online oplichting en andere praktijken.
 10. Last van hindernissen en wil je alles uit de dating app halen? Sluit dan een betaald abonnement af om meer functies te krijgen.

Veelgestelde vragen

Wanneer ben je welkom op een dating app voor hoger opgeleiden?

Je bent welkom op dating apps voor hoger opgeleiden wanneer je beschikt over een hbo of universitair diploma. Bijna alle apps en datingsites voor hoger opgeleiden is de vereiste dat je minimaal over een hbo-diploma beschikt. De datingplatformen kunnen echter niet controleren of je hier daadwerkelijk over beschikt.

Kiezen voor een app of datingsite voor hoger opgeleiden?

Dating apps en datingsites voor hoger opgeleiden hebben beide zo zijn voordelen. Er zijn ook datingplatformen op de markt die een datingsite en dating app aanbieden. Gebruik je het alleen op de computer? Dan is een datingsite de beste keuze. Gebruik je het alleen op je mobiel? Dan is een dating app de beste keuze.

Wat is de beste datingsite voor hoger opgeleiden?

De beste datingsite voor hoger opgeleiden is EliteDating. Deze datingsite is speciaal bedoeld voor hoger opgeleiden en matcht je automatisch met andere leden op basis van persoonlijkheid, levensstijl en voorkeuren. Hierdoor vind je al snel een match en heb je veel kans om succesvol te worden in de liefde.

Wat is de beste dating app voor hoger opgeleiden?

De beste dating app voor hoger opgeleiden is eveneens EliteDating. Naast de datingsite heeft het ook een dating app beschikbaar. De dating app EliteDating is erg populair in Nederland, wekelijks melden 1500 nieuwe gebruikers zich aan. Verder is het gebruiksvriendelijk en het matcht je automatisch met andere gebruikers.

Hoe oud moet je zijn voor een dating app voor hoger opgeleiden?

De minimale leeftijd op een dating app voor hoger opgeleiden is 18 jaar. Als 18-jarige ga je echter weinig aansluiting vinden op zulke dating apps. De meeste gebruikers van dating apps voor hoger opgeleiden zijn tussen de 25 en 60 jaar.

Apps en datingsites voor hoger opgeleiden vergelijken

Wil je een goede dating app of datingsite voor hoger opgeleiden kiezen? Dan kun je het beste alle dating apps en sites met elkaar vergelijken. Het verschilt per persoon wat de beste dating app voor hem of haar is, dit komt doordat iedereen andere voorkeuren heeft. Door dating apps voor hoger opgeleiden met elkaar te vergelijken, kom je erachter welke apps juist wel of niet bij je passen.

Om je een handje te helpen, zetten we hieronder een vergelijker klaar waarmee je alle dating apps en datingsites voor hoger opgeleiden met elkaar kan vergelijken:

Nick Evertse
Nick Evertse is de datingexpert die weet welke dating app jij moet kiezen om succesvol te worden. Hij heeft honderden dating apps getest en weet precies waar je de meeste kans maakt op daten of relaties. Verder is Nick Evertse datingcoach en begeleidt hij cliënten bij het daten. Hij is dol op schrijven, bordspellen en daten.

Ook interessant

Niet mogelijk om te reageren.