Beste dating apps

De top 10 beste dating apps voor jongeren!

dating apps jongeren

Als je op zoek bent naar een leuke vriend/vriendin of gewoon een gezellige date zijn er gelukkig genoeg dating apps voor jongeren beschikbaar. Dating apps zijn onder jongeren de populairste manier om aan een date te komen. Dating apps zijn namelijk leuk en vaak ook gemakkelijk om te gebruiken. Nog een heel groot voordeel: je kan je gewoon aanmelden terwijl je thuis op de bank zit. Hier zijn de 10 beste dating apps voor jongeren die jou kunnen helpen aan een leuke date of relatie!

Top 10 dating apps voor jongeren

1. Lexa – de beste dating app voor jongeren

Lexa app

Lexa is een van de meest gebruikte dating apps in Nederland. De datingapp is niet specifiek gericht op jongeren, maar op alle leeftijden. Door het grote aantal leden zijn er toch zeker genoeg leden te vinden van jouw leeftijd. Hierom is deze datingapp ook zeker geschikt voor jongeren.

Deze datingapp is gemakkelijk te gebruiken en heeft verschillende opties die je niet bij andere dating apps hebt. Je kan niet alleen chatten, maar bijvoorbeeld ook videobellen. Door de uitgebreide profielen zie je meteen wie er goed bij jou past. Weet je niet goed hoe je jouw profiel het beste kan invullen? Dan kan de hele handige virtuele coach van Lexa jou helpen. Sommige profielen hebben de Lexa-badge. Hieraan kan je meteen zien of die persoon serieus bezig is op de datingapp.

Kortom, Lexa is de ideale dating app voor jongeren. Je ontmoet op een gemakkelijk manier een leuk iemand waarmee je al snel een date hebt afgesproken. Bovendien is de app gratis te gebruiken!

Voordelen

 • Beste app voor jongeren
 • Erg populair onder jongeren
 • Gemakkelijk contact leggen
Gratis aanmelden op Lexa!

2. MetJou – een superleuke dating app

Metjou

De datingapp MetJou is een superleuke dating app voor jongeren. Bij deze datingapp kan je snel en eenvoudig een profiel aanmaken en daarna gelijk beginnen. MetJou heeft een functie genaamd ‘fotozapper’. Je krijgt een profiel te zien en je kan dan meteen kiezen voor ‘ja’, ‘nee’ of ‘misschien’. Hebben jullie bij elkaar allebei voor ‘ja’ gekozen? Dan ben je een match en kan je beginnen met praten!

Op de populaire dating apps kom je veel nepprofielen of inactieve profielen tegen. Dit is gelukkig niet zo bij MetJou. Deze dating app is fel tegen nepprofielen en chatoperators, en doet er alles aan om deze te weren.

MetJou is geen echte dating app, maar een online datingwebsite die erg geschikt is voor de mobiel. Wat Metjou erg geschikt maakt voor jongeren is omdat het vooral populair is onder de jongere generatie, je binnen een paar minuten bent aangemeld, handige functie om een leuke date te vinden en bovendien is het gratis te gebruiken.

Voordelen

 • Eenvoudig en gemakkelijk
 • Snel jongeren ontmoeten met Fotozapper
 • In de browser

Nadelen

 • Niet de modernste app
Gratis aanmelden op MetJou!

3. Be2 – een frisse en leuke dating app voor jongeren

be2

Wanneer je op zoek bent naar een serieuze relatie is Be2 misschien wel iets voor jou. Be2 heeft een uniek concept; je wordt namelijk gematcht op basis van een persoonlijkheidstest. Hierdoor is er een grotere kans dat je iemand tegenkomt waar jij goed bij past en die ook op zoek is naar iets serieus. De persoonlijkheidstest kijkt naar de overeenkomsten en verschillen in bepaalde karaktereigenschappen. De matches die je krijgt op deze app zullen jou dus perfect aanvullen.  Met deze datingapp zul je dus waarschijnlijk veel meer waardevolle gesprekken en dates hebben. Verder heeft Be2 ook nog andere unieke functies, zoals de mogelijkheid om te videobellen in de app.

Een groot aantal jongeren zijn op dating apps niet per se opzoek naar serieuze relaties. Wanneer jij daar wel naar opzoek bent, kan dit best lastig zijn. Juist de Be2 app is dan een aanrader. De andere jongeren op deze app zijn namelijk ook allemaal opzoek naar iets serieus. Er is dus een veel grotere kans dat jij een serieuze match vindt op Be2.

Voordelen

 • Moderne app
 • Diepgaande gesprekken
 • Uniek concept

Nadelen

 • Alleen bedoeld om iets serieus te vinden
Gratis aanmelden op Be2!

4. Parship – voor als je op zoek bent naar iets serieus

Parship app

Parship is een datingapp die gespecialiseerd is in serieuze relaties. De dating app staat dan ook bekend dat het de nummer 1 app is van serieuze relaties. Parship heeft een heel handig matching systeem waarbij je automatisch aan andere mensen gekoppeld wordt. Hierbij wordt er onder andere gekeken naar persoonlijkheid, karaktereigenschappen en interesses. Deze datingapp is dus ook geschikt voor jongeren omdat je waarschijnlijk snel gekoppeld wordt aan andere jongeren.

Het slagingspercentage bij Parship is vele malen hoger dan bij andere dating apps. Bij Parship vindt 1 op de 3 gebruikers een partner door middel van deze app. Dit komt doordat je gekoppeld wordt aan mensen die veel overeenkomsten met je hebben. Hierdoor vind jij matches die goed bij jou passen en waar jij veel sneller een klik mee hebt! Wanneer je dus een succesvol datingavontuur wilt aangaan, moet je gaan voor Parship.

Voordelen

 • Ruim 38% van de leden wordt succesvol!
 • Unieke matching
 • De nummer 1 in serieuze relaties

Nadelen

 • Niet specifiek voor jongeren
Gratis aanmelden op Parship!

5. Cupify – snel en gemakkelijk een date scoren

cupify

Cupify is een hele handige datingapp voor jongeren. Om deze app te gebruiken hoef je niet per se op zoek te zijn naar een serieuze partner. Het is ook een geschikte app wanneer je iemand wilt vinden voor gewoon een leuk afspraakje. Deze datingapp is dus ook geschikt voor wanneer je als jongere een gezellige avond wilt hebben.

De app is makkelijk in gebruik, waardoor jij snel en gemakkelijk een date gaat scoren. De app hoeft niet op de telefoon geïnstalleerd te worden. Cupify is namelijk beschikbaar in de browser, het is dus geen echte app.

Je maakt een profiel aan en kan dan meteen aan de slag. Vervolgens kan je andere profielen beoordelen en de app heeft ook een zoekfunctie. Je kunt ook eenvoudig een gesprek aangaan met de chatfunctie. Cupify is een van de goedkoopste dating apps, dit is dus perfect voor jongeren. Ook hoef je niet bang te zijn voor nepprofielen want Cupify controleert hier streng op. Het is dus een hele makkelijke en veilige datingsapp!

Voordelen

 • Al snel een leuk iemand gevonden voor een date
 • Veel jongeren op de app
 • Veilig en betrouwbaar

Nadelen

 • App beschikbaar in de browser
Gratis aanmelden op Cupify!

6. Tinder – de populairste dating app

Tinder

Tinder is waarschijnlijk de meest populaire datingapp onder jongeren. De dating app werkt met een handig systeem waarmee je snel profielen kunt beoordelen. Je krijgt een profiel te zien en je kan dan naar rechts swipen wanneer je de persoon interessant vindt en naar links wanneer je de persoon niet ziet zitten. Je baseert je keuze vooral op de foto’s. Er zijn echter ook mogelijkheden om wat meer informatie over jezelf toe te voegen, bijvoorbeeld met een leuke bio of jouw favoriete muziek. Wanneer je een match hebt, kan je beginnen met chatten.

Het voordeel van tinder is dat alle basisfuncties volledig gratis zijn. Dit is vooral heel erg handig voor jongeren. Die willen namelijk meestal niet te veel geld uitgeven aan dating apps. Wil je nog meer functies? Dan kan je kiezen voor Plus, Gold of Platinum.

Over het algemeen is Tinder een superleuke datingapp, die vooral populair is onder jongeren. Weet je nu niet waar je moet beginnen met daten via dating apps? Dan is Tinder altijd een goed startpunt!

Voordelen

 • Populairste app in Nederland
 • Gemakkelijk swipen

Nadelen

 • Vleeskeuring
 • Oppervlakkig contact
 • Veel fake profielen
 • Dure abonnementen

7. Novamora – voor wie op zoek is naar een spannende date

Novamora app

Vaak zijn jongeren nog niet op zoek naar een serieuze relatie en wordt een dating app alleen gebruik om spannende dates te vinden. Om die reden is Novamora op de markt gekomen. De app van Novamora is bedoeld om spannende dates te vinden met andere jongeren. Het is bovendien erg populair in Nederland. Dagelijks melden zo’n duizenden nieuwe mensen zich aan.

Novamora houdt er rekening mee dat jongeren geen uitgebreide, saaie teksten willen lezen. Ze hebben het op een unieke manier aangepakt en zo krijg je profielen te zien die voornamelijk uit foto’s bestaan met wat achtergrondinformatie.

Je hoeft je geen zorgen te maken over de veiligheid en privacy op Novamora. Om extra veiligheid en discretie te bieden is het in de browser beschikbaar en valt de app niet te downloaden. Daarnaast blijven gegevens geheim en valt er anoniem van gebruik te maken. Kortom, een ideale app als jij als jongeren op zoek bent naar een spannende date.

Voordelen

 • Speciaal voor spannende dates
 • Veilig en discreet
 • Foto’s niet zomaar zichtbaar

Nadelen

 • Niet specifiek voor jongeren
Gratis aanmelden op Novamora!

8. Bumble – dames maken de eerste stap

bumble

Bumble lijkt op het eerste gezicht misschien op apps zoals Tinder, maar het heeft een heel uniek aspect. Op Bumble moeten vrouwen namelijk het eerste berichtje sturen wanneer er een match ontstaat. Deze app is vooral geschikt voor vrouwen die helemaal klaar zijn met ongewenste of ongepaste berichten van mannen op dating apps. Wanneer je gebruik maakt van Bumble is het wel belangrijk om je matches in de gaten te houden. Wanneer er na 24 niet gereageerd is, wordt de match namelijk afgebroken. Deze app is dus vooral bedoeld voor actieve gebruikers.

De app is voor alle leeftijden, maar veel jongeren maken er gebruik van. De app is ook helemaal gratis te downloaden en te gebruiken. Wanneer je dus op zoek bent naar een iets serieuzer gesprek én je bent als vrouw niet bang om de eerste stap te zetten, dan is Bumble echt iets voor jou!

Voordelen

 • Vrouwen nemen het initiatief

Nadelen

 • Matches zijn tijdsgebonden
 • Oppervlakkige gesprekken
 • Valt tegen in populariteit

9. Happn – jongeren die je bent tegengekomen

happn

De datingapp Happn is vooral erg handig als je mensen uit jouw buurt wilt ontmoeten. De app houdt namelijk bij op welke locaties jij bent geweest. Wanneer een andere Happn gebruiker bij jou in de buurt is geweest, krijg je hier een melding van. Je kan dan beslissen of je die gebruiker leuk vindt of niet. Als beide gebruikers elkaar leuk vinden, ontstaat er een match en kan je gaan chatten.

Deze app is een echte aanrader als je bijvoorbeeld andere jongeren wilt leren kennen in een nieuwe buurt. Dit is namelijk niet altijd even makkelijk om te doen in real life. Via de app kan je een leuk gesprek beginnen en als jullie elkaar leuk vinden, kan je ook gemakkelijk afspreken.  Deze app is vooral leuk als er veel andere Happn gebruikers in de buurt zijn. Het is dus vooral aan te raden om de app te gebruiken wanneer je in een grote stad bent met veel mensen en snel nieuwe mensen wilt leren kennen!

Voordelen

 • Mensen in je omgeving vinden
 • Leuk alternatief

Nadelen

 • Werkt alleen in grote steden
 • Vaak dezelfde profielen

10. Chat & Date – een leuk dating spel voor jongeren

chat & date

Chat & Date is een leuke datingapp voor jongeren omdat het in spelvorm is. Het werkt zo: je maakt een profiel aan en krijgt dan profielen van andere gebruikers te zien. Je kan dan de gebruiker beoordelen of ze leuk zijn. Vinden jullie elkaar allebei leuk? Dan ontstaat er een match. Een voordeel van de app is dat je ook een overzicht hebt van anderen in de buurt. Hierdoor kan je heel snel mensen vinden die bij jou zullen passen.

Deze app is perfect voor jongeren omdat je op een hele leuke manier andere jongeren kunt leren kennen. Je kan bijvoorbeeld ook instellen dat de app jou alleen mensen laat zien die bij jou in de buurt wonen. Ook is de app gratis om te gebruiken. Wanneer je van meer functies gebruik wilt maken, kan je ook een Premium account aanmaken. Hiervoor betaal je wel lidmaatschapskosten. Meld je dus eerst gratis aan bij de Chat & Date app. Het is leuk en handig om te gebruiken!

Voordelen

 • Snel swipen & matches
 • Een leuk datingspel voor jongeren

Nadelen

 • Populariteit valt tegen in Nederland
 • Lijkt erg op Badoo

Waarom moet je voor één van deze dating apps voor jongeren kiezen?

De bovengenoemde apps zijn allemaal geschikte dating apps voor jongeren. Jongeren hebben tijdens het daten andere wensen dan ouderen. Daarom is het zo belangrijk om dating apps op te zoeken die zich ook specifiek op jongeren focussen. Een aantal van deze apps zijn specifiek gericht op jongeren, terwijl andere apps ook leden van alle leeftijden hebben. Bij deze laatstgenoemde soort apps zijn er echter vaak heel veel leden, waardoor er genoeg jongeren bijzitten. Kies dus de app die het beste bij jou past. Wanneer je bijvoorbeeld op zoek bent naar een serieuze relatie, staat Parship goed aangeschreven. Wanneer je niet per se op zoek bent naar iets serieus, is Tinder misschien wel iets voor jou.

Er zijn nog veel meer dating apps voor jongeren beschikbaar dus het is begrijpelijk als je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom is het handig om de beste dating apps voor jongeren op een rijtje te hebben. Hierdoor kan je hopelijk veel makkelijker een keuze maken. Alle voordelen van de apps staan hier handig voor jou opgesomd. Kies dus de app waar jij het meest blij van wordt. Er zijn heel veel dating apps voor jongeren, maar de apps in deze lijst zijn allemaal gegarandeerd de moeite waard om even te proberen!

Dating apps razend populair onder jongeren

Dating apps zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Lexa heeft bijvoorbeeld al meer dan 2 miljoen gebruikers gehad. Ook dating apps zoals Tinder en Happn krijgen steeds meer leden en een groot deel hiervan zijn jongeren. Jongeren zijn dus ook steeds vaker op zoek naar liefde via een datingapp.

Jongeren willen graag nieuwe mensen ontmoeten. Het kan hier gaan om het ontmoeten van vrienden of relatiepartners. Soms is het echter lastig om in het echte leven nieuwe mensen aan te spreken. Veel jongeren zijn ook veel online te vinden, waardoor ze misschien minder fysiek afspreken met andere mensen. Daarom zijn dating apps voor jongeren razend populair. Het is namelijk heel gemakkelijk om via een app nieuwe mensen te leren kennen. Je kan op elke plek een account aanmaken en beginnen met swipen of chatten. Je kan dit volledig op jouw tempo doen en er ligt totaal geen druk op je. Loopt het gesprek met je match dood? Geen probleem, je kan het gewoon opnieuw proberen met iemand anders. Veel dating apps hebben ook een groot bereik waardoor je andere jongeren uit heel Nederland kan leren kennen. Dit kan leiden tot een leuk afspraakje, een relatie of een goede vriendschap.

Minimale leeftijd op dating apps

Ben je jonger dan 18 jaar? Dan is er een grote kans dat je jouw date op de ouderwetse manier moet scoren. De meeste dating apps hebben namelijk de minimale leeftijd van 18 jaar. Deze regel is vooral in plaats om de veiligheid van jongeren onder de 18 te garanderen. Het is namelijk niet toegestaan om een relatie aan te gaan met iemand onder de 16 wanneer de andere persoon al volwassen is.

Veel dating apps richten zich wel op een bepaalde doelgroep. Er zijn bijvoorbeeld apps die zich specifiek richten op ouderen of jongeren. Je bent meestal altijd welkom op een datingsite, maar het is wel handig om even te checken of er genoeg mensen van jouw leeftijd aanwezig zijn op de app.

dating apps jongeren

Dating apps jongeren vergelijken

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er heel veel verschillende dating apps voor jongeren beschikbaar. Wanneer je wilt beginnen met daten kan de keuze aan apps en sites misschien een beetje overweldigend zijn. Het is daarom een goed idee om verschillende apps met elkaar te vergelijken. Op deze manier kan je een app vinden die het beste bij jou past en jouw kans op een match vergroten.

Verschillende apps hebben ook verschillende doelen en doelgroepen. Het is dus ten eerste belangrijk om bij jezelf na te gaan waarom jij een datingapp wilt gaan gebruiken. Wil je een serieuze relatie of wil je gewoon een beetje kletsen en gezellig iets afspreken? Er zijn ook apps die zich richten op specifieke leeftijdsgroepen. Wanneer je op zoek bent naar een datingapp voor jongeren, is het niet handig om je in te schrijven op een app met veel oudere leden. Ook speelt seksuele oriëntatie een rol. De meeste dating apps zijn namelijk gefocust op heteroseksuele relaties, maar hebben soms ook opties voor niet-hetero’s. Er zijn ook speciale dating apps die helemaal ingericht zijn op homo’s of lesbiennes.

Heb je geen zin om alle dating apps zelf langs te gaan om te kijken welke bij jou past? Dan kan je hier heel handig een vergelijker invullen. Je kan aanvinken waar jij naar op zoek bent en je krijgt meteen de meest geschikte dating apps voor jou te zien!

10 leukste date ideeën voor jongeren

Wanneer je je aanmeldt bij een datingapp voor jongeren, heb je waarschijnlijk ook de intentie om op een keer op date te gaan met iemand. Nadat je een tijdje hebt gepraat via de datingapp, willen jullie elkaar misschien in het echt ontmoeten. Een eerste date is altijd spannend en je wilt vooral ongemakkelijke situaties voorkomen. Het bedenken wat je gaat doen op de date is daarom erg belangrijk. Om je te helpen zijn hier 10 leuke date ideeën speciaal voor jongeren.

1. Een diner of lunch date

Wanneer je uiteten gaat heb je de kans om je volledig op elkaar te focussen. Hier komt ook nog bij dat je tegelijk lekker kan eten. Een date in een restaurant of lunchroom is een goede plek om elkaar te leren kennen. Er is genoeg tijd om met elkaar te praten. Voor een eerste date hoef je zeker niet naar een heel duur restaurant te gaan. Vaak zijn kleine eettentjes veel goedkoper en ook nog eens heel gezellig en wat informeler.

2. Een drankje doen op een terras

Het kan ook zijn dat je geen fan bent van een restaurant op een eerste date. Dit kan namelijk best een beetje intimiderend zijn. Als je het wat meer casual wilt houden, is een drankje doen een goed alternatief. Wanneer de date dan toch niet zo’n succes is, heb je altijd de mogelijkheid om na je drankje weg te gaan. Wanneer het lekker weer is, is een terras heel erg leuk en gezellig. Het kan natuurlijk ook in een gezellig cafeetje.

3. Naar de bioscoop

Een film kijken in de bioscoop is een heel populair date idee. Het is misschien cliché, maar het blijft nog steeds een leuk idee. Wanneer je de film gaat bekijken is het helemaal leuk om in een loveseat plaats te nemen. Zo maak je de date toch net was knusser en romantischer. Bij een bioscoopdate heb je echter niet echt de kans om veel met elkaar te praten. Het is daarom misschien leuk om van tevoren of achteraf nog even samen een drankje te doen.

4. Thuisbioscoop

Om telkens naar de bioscoop te gaan om samen een film te kijken kan best veel geld gaan kosten. Het is eigenlijk net zo leuk om thuis een film te kijken. Je kan heel gemakkelijk jouw woon- of slaapkamer omtoveren naar een bioscoop door het een beetje donker te maken en lekker veel snacks en drinken klaar te zetten. Het voordeel van thuis film kijken is dat je gewoon tijdens de film mag praten. Dit is dus heel geschikt als je elkaar wat beter wilt leren kennen.

5. Een picknick date

Een picknick is een superleuk en intiem idee voor een date. Je zorgt ervoor dat je lekker eten en drinken meeneemt en daar samen van gaat genieten op een mooie locatie. Een picknick is ideaal als jullie houden van de natuur. Je kan bijvoorbeeld naar het strand, de bossen of een gezellig park gaan. Het is de perfecte manier om te relaxen, lekker te eten en elkaar op een romantische maar toch informele manier te leren kennen. Je kan een picknick nog persoonlijker maken door zelf eten voor te bereiden.

6. Een avondje koken

Steeds uiteten gaan kan veel geld gaan kosten. Een goede oplossing is dan om samen een avond te gaan koken. Dit is niet alleen erg leuk, maar je kan het ook nog eens heel romantisch maken. Dek de tafel mooi en steek een paar kaarsen aan. Jullie kunnen dan samen gaan genieten van je favoriete maaltijd. Nog een voordeel: je wordt niet gestoord door andere gasten of werknemers van het restaurant. Je kan de aandacht helemaal op elkaar houden.

7. Ga naar een wijn of bierproeverij

Wil jij jouw date verrassen met een unieke date? Dan is het misschien leuk om hem of haar mee te nemen naar een wijn of bierproeverij (het ligt eraan wat jullie het lekkerst vinden). Op deze manier kunnen jullie genieten van een lekker drankje en je leert er waarschijnlijk ook nog iets van. Dit date idee is perfect voor jongeren die van een lekker drankje houden. Dit is ook een leuk idee om met meerdere stelletjes te doen (of gewoon met jouw vriendengroep).

8. Hou een spelletjesavond

Wil je het een beetje casual houden? Dan is het misschien wel leuk om een spelletjesavond te houden. Dit kan met z’n tweeën, maar is zeker ook gezellig te doen als een double date met nog een stelletje erbij. Op een spelletjesavond heb je de garantie dat er veel gelachen wordt. Het is helemaal leuk als je er een hapje en drankje bij neerzet.

9. Ga bowlen, karten, schaatsen etc.

Wil je juist een actievere date? Dan is het leuk om te gaan bowlen, karten of schaatsen. Deze activiteiten zijn in heel veel verschillende plaatsen te doen en zijn vaak ook niet heel erg duur. Dit is ook een heel leuk date idee voor jongeren. Op deze dates heb je genoeg tijd om elkaar beter te leren kennen zonder dat je de hele tijd stil zit. Bij zulke dates is het ijs meestal snel gebroken.

10. Ga naar een kermis of festival

Wanneer er een kermis of festival in de buurt is, is het heel leuk om jouw date hiermee naartoe te nemen. Dit is ook heel geschikt als je voor de eerste keer met iemand op date gaat. Je hebt de kans om samen plezier te maken en leuke dingen te doen. Neem vooral ook even de tijd om tussendoor uit te rusten en ga bijvoorbeeld even ergens wat drinken of eten. Op deze manier heb je toch de kans om ook gezellig te kletsen.

Nick Evertse
Nick Evertse is de datingexpert die weet welke dating app jij moet kiezen om succesvol te worden. Hij heeft honderden dating apps getest en weet precies waar je de meeste kans maakt op daten of relaties. Verder is Nick Evertse datingcoach en begeleidt hij cliënten bij het daten. Hij is dol op schrijven, bordspellen en daten.

Ook interessant

Niet mogelijk om te reageren.