Beste dating apps

De top 10 beste dating apps voor moslims!

dating apps voor moslims

Op zoek naar een partner die ook moslim is? Dan maak je de meeste kans bij dating apps voor moslims. Op veel reguliere dating apps zul je als moslim weinig aansluiting vinden. Vaak hebben singles niks met het islamitische geloof en zijn ze op zoek naar vlugge contacten. Daarom zijn er speciaal islamitische dating apps op de markt gekomen.

Vroeger was het voor moslims niet gebruikelijk om de liefde online te vinden, maar tijden zijn veranderd. Tegenwoordig gaan steeds meer moslims op dating apps op zoek naar de liefde of een huwelijk. In dit artikel ga je de beste dating apps voor moslims lezen. Daarnaast kom je te weten waar je op moet letten bij een moslim dating app, lees je een aantal tips en komen veelgestelde vragen aan bod.

De 10 beste moslims dating apps

1. Lexa – de beste moslim dating app

Lexa app

Op zoek naar een dating app voor moslims? Dan moet je zeker bij de dating app Lexa zijn. Na Tinder is Lexa één van de populairste dating apps in Nederland. Er worden maar liefst 4,8 miljoen berichten per maand gestuurd op de app, dit geeft aan dat de app erg populair is.

De dating app Lexa is niet speciaal voor moslims bedoeld, maar doordat de app razend populair is in Nederland zijn er duizenden moslims op te vinden. Dit komt doordat Lexa juist aansluit bij moslims, zo is de app erop gericht om iets serieus te vinden.

Door handige functies ga je snel andere moslims in je omgeving vinden. Zo kun je gebruik maken van zoekfilters, matching en een handig beoordelingssysteem. Zie je een leuk moslim of moslima? Dan kun je direct met die persoon in contact komen. Daarnaast is het downloaden en gebruik van de app volledig gratis.

Voordelen

 • Razend populaire app
 • Veel moslims
 • Veel opties en mogelijkheden

Nadelen

 • Het aanmelden is handiger via de website
Gratis aanmelden op Lexa!

2. Parship – de app voor serieuze relaties

Parship app

Veel moslims zijn op zoek naar een persoon om mee te trouwen en daarom past de dating app Parship erg goed bij moslims. Parship wordt namelijk ook wel de nummer 1 app voor serieuze relaties genoemd.

Je hebt op Parship veel kans om iemand te vinden waarmee je later gaat trouwen. Dit komt doordat deze app gebruik maakt van een uitgebreid matchsysteem die je matcht met andere singles op basis van geloofsovertuiging, persoonlijkheid en voorkeuren. Zo zie je binnen een enkele minuten leuke moslims die goed bij je passen, een leuk gesprek zal al snel ontstaan en voordat je het weet spreek je af.

Door dit matchsysteem heb je als moslim veel kans om succesvol te worden in de liefde, ruim 1 op de 3 leden wordt succesvol. Dit slagingspercentage is veel hoger dan op andere dating apps voor moslims. Het downloaden en gebruik van Parship is bovendien volledig gratis.

Voordelen

 • Veel moslims worden succesvol
 • Om iemand te zoeken om mee te trouwen
 • Uitmuntende matching

Nadelen

 • Het aanmelden duurt even
Gratis aanmelden op Parship!

3. EliteDating – dating voor hoogopgeleide moslims

elitedating app

Ben je moslim en hoogopgeleid? Dan is EliteDating de beste dating app voor jou. EliteDating is de beste dating app voor hoger opgeleiden en is erg populair in Nederland. Wekelijks melden ruim 1500 nieuwe singles zich aan op de app.

Je ontmoet op EliteDating snel andere moslims die goed bij je passen. De app maakt net zoals Parship gebruik van een uitgebreid matchingssysteem. Hierdoor word je dagelijks gematcht met nieuwe moslims en moslima’s die goed passen bij je karakter, levensstijl en voorkeuren.

Je hebt op EliteDating veel kans om een islamitische partner te ontmoeten, wat komt doordat het speciaal bedoeld is om een serieuze relatie te vinden. Hierin is het matchingsysteem echt een doorslaggevende factor, doordat het gebruik maakt van goede matching. Maandelijks vinden ruim 2500 gebruikers de liefde.

Voordelen

 • Speciaal voor hoger opgeleiden
 • Veel kans om een partner te vinden
 • Uitstekende matching

Nadelen

 • Niet specifiek voor moslims
Gratis aanmelden op EliteDating!

4. Muzz – een goede app om een moslim huwelijk te zoeken

muzz

Muzz is de moderne manier waarop moslims elkaar leren kennen om een huwelijk te zoeken. Wereldwijd telt de app meer dan 8 miljoen gebruikers en de app is in Nederland ook populair onder moslims. In totaal zijn er door Muzz al ruim 450.000 huwelijken ontstaan.

De dating app Muzz is anders dan alle andere dating apps. Het heeft geen saaie profielen met persoonsgegevens. Je maakt op Muzz een leuk profiel aan met voornamelijk foto’s en iets achtergrondinformatie. Vervolgens kun je profielen beoordelen, je kunt iemand leuk vinden of overslaan. Wanneer beide gebruikers elkaar leuk vinden, ontstaat er een match.

Veiligheid is erg belangrijk voor Muzz, daarom kun je je profiel verifiëren en is er 24/7 een ondersteuningsteam beschikbaar. Verder is het mogelijk om deze islamitische dating app gratis te gebruiken.

Voordelen

 • Populaire moslim app
 • Leuke werking

Nadelen

 • Meer mannen dan vrouwen op te vinden
 • Een dure app

5. Muslima – wereldwijd een populaire moslims dating app

muslima app

Muslima is wereldwijd een populaire dating app voor moslims. Het telt ruim 7,5 miljoen gebruikers en ook in Nederland zijn er redelijk wat moslims op te vinden.

Op Muslima kun je zelf kiezen of je andere gebruikers in je omgeving zoekt of over de hele wereld. Je gaat leuke gebruikers vinden door de profielen te scrollen en hierbij kun je matches, online gebruikers of populaire gebruikers bekijken. Wanneer je een leuk iemand ziet, kun je het volledige profiel bekijken en iemand liken. Er ontstaat een match wanneer beide personen elkaar leuk vinden.

De dating app Muslima kun je direct downloaden en binnen 30 seconden kun je al een account aanmaken. Let wel even op, je moet betaald abonnement afsluiten voordat je berichten kunt sturen naar andere gebruikers.

Voordelen

 • Speciaal voor moslims
 • Wereldwijd een populaire app

Nadelen

 • In Nederland minder populair
 • Geen gratis berichten sturen
 • Geen helpdesk beschikbaar

6. Salams – de best beoordeelde moslim dating app

salams

Je kunt de dating app Salams vergelijken met Tinder, alleen dan speciaal voor moslims. Salams heeft bijna de exact dezelfde werking als Tinder. Nadat je een gratis account hebt aangemaakt op Salams ga je op zoek naar een leuke moslim of moslima. Dit doe je door profielen te swipen. Je krijgt de profielen één voor één te zien en op basis van iemands foto’s beoordeel je iemand. Je swipet naar rechts om iemand leuk te vinden en naar links om iemand over te slaan. Vinden beide gebruikers elkaar leuk? Dan ontstaat er een match en kun je met elkaar in contact komen.

Salams telt wereldwijd meer dan 6 miljoen gebruikers en behoort hierbij tot één van de populairste dating apps voor moslims. Dankzij Salams zijn er al ruim 300.000 huwelijken gesloten en meer dan 360.000 vriendschappen ontstaan.

Verder wordt deze islamitische dating app goed beoordeeld en is dit zeker een goede optie als je op zoek bent naar een moslim dating app.

Voordelen

 • Goed beoordeeld
 • Eenvoudige werking

Nadelen

 • Veel nepprofielen
 • De app werkt niet altijd even goed
 • Voornamelijk in het buitenland populair

7. Inshallah – om een huwelijk te zoeken

inshallah dating app

Inshallah is wereldwijd een populaire dating app voor moslims die bedoeld is om een huwelijk te vinden. Het telt ruim 4 miljoen gebruikers en in Nederland zijn ook redelijk wat gebruikers op de app te vinden. De app heeft recentelijk een volledig nieuw jasje gekregen waardoor het erg gebruiksvriendelijk is.

De dating app Inshallah werkt hetzelfde als de meeste andere moslim dating apps. Je swipet andere gebruikers en wanneer beide gebruikers elkaar leuk vinden, ontstaat er een match. Verder kun je gemakkelijk door de app navigeren en verschillende handige functies gebruiken.

Inshallah is een erg veilige app die staat voor respect, eerlijkheid, beleefdheid en bescheidenheid. Door deze islamitische dating app hebben al 400.000 mensen elkaar gevonden.

Voordelen

 • Recentelijk een grote update

Nadelen

 • Weinig gratis opties
 • De app werkt soms niet

8. Muslim Match – de snelst groeiende moslim dating app

muslim match

Muslim Match is één van de snelst groeiende dating netwerken wereldwijd. Het heeft zowel een dating app als datingsite voor moslims beschikbaar. Het is onduidelijk hoeveel gebruikers de app precies telt, maar dit zijn er meer dan een miljoen. Je kunt de app gebruiken om een serieuze relatie of een nikah (huwelijk) te zoeken.

Muslim Match werkt erg handig en je gaat op zoek naar een leuke moslim of moslima door profielen te swipen. Hierbij kun je zoekfilters gebruiken zoals lifestyle, locatie en religieuze overtuigingen. Verder is het hier mogelijk om profielen te verifiëren en worden alle profielen handmatig gecontroleerd op echtheid.

Onder Muslim Match vallen ook verschillende andere moslims datingplatformen, zoals AmericanMuslimsMatch.com, EuropeanMuslimMatch.com en nog 14 andere datingplatformen. Hierdoor heb je meer keuze uit andere moslims bij jou in de omgeving.

Voordelen

 • Goede filters
 • Bevat 16 andere datingplatformen

Nadelen

 • Populariteit in Nederland valt tegen
 • De app hapert af en toe

9. BuzzArab – een leuke app en datingsite voor moslims

buzzarab

BuzzArab is wereldwijd een leuke dating app en datingsite voor moslims. Het telt in Nederland ruim 36.000 gebruikers, waarvan er veel gebruikers dagelijks actief zijn. Doordat het een datingsite en app is kun je zowel met je computer als mobiel van BuzzArab gebruik maken.

Op BuzzArab kun je door profielen scrollen over de hele wereld en profielen beoordelen. Zo kan je ook zien wie in je geïnteresseerd is en daarnaast kun je met andere gebruikers in contact komen. Het werkt allemaal eenvoudig en je zult snel een leuk iemand vinden.

BuzzArab is voornamelijk een goede dating plek voor Arabieren, moslims en Arabische christenen die op zoek zijn naar vrienden, afspraakjes of een levenspartner. De app heeft wel een groot nadeel, het is namelijk erg verouderd in vergelijking met andere dating apps voor moslims.

Voordelen

 • Ook een moslim datingsite

Nadelen

 • Verouderde app
 • Veel fake profielen
 • Slecht beoordeeld

10. ArabianDate – gefocust op de Arabische regio

arabiandate

Wil je een moslim ontmoeten in Egypte, Marokko of andere Arabische landen? Dan moet je bij ArabianDate zijn. Dit datingplatform is niet gefocust op Nederland, maar is speciaal bedoeld voor de Arabische landen. ArabianDate is een moslim datingsite en heeft een dating app beschikbaar voor Android telefoons.

Je gaat op de site of app zelf op zoek naar leuke profielen en je kunt gemakkelijk met elkaar in contact komen. De app heeft zelfs een functie dat je met elkaar kunt facetimen om zo elkaar beter te leren kennen.

Voordat je deze app downloadt, adviseren wij je om wel eerst naar de beoordelingen te kijken. Niet alle beoordelingen zijn namelijk even positief en daarom raden wij deze app eigenlijk af.

Voordelen

 • App en datingsite voor moslims

Nadelen

 • Niet gefocust op Nederland
 • App alleen beschikbaar voor Android

Waarom kiezen voor een moslim dating app?

Dating apps voor moslims bieden verschillende voordelen ten opzichte van reguliere dating apps. Dit zijn redenen en voordelen waarom je moet kiezen voor een moslim dating app:

 • Er zijn veel meer moslims te vinden.
 • Een moslim app is vaak bedoeld om een huwelijk te vinden.
 • Geen last van singles die op zoek zijn naar vlugge contacten.
 • Je gaat sneller een goede match vinden omdat je hetzelfde geloof deelt.
 • Op deze apps is online dating voor moslims geen taboe meer.
 • Dating apps voor moslims zijn volledig betrouwbaar en veilig.

Waar let je op bij het kiezen van een dating app voor moslims?

Bij het kiezen van een dating app voor moslims is het belangrijk om op de volgende criteria te letten:

 • Is de dating app alleen voor moslims of voor iedereen bedoeld?
 • Is de app bedoeld om een huwelijk te zoeken of ook voor andere intenties?
 • Op wat voor manier werkt de app?
 • Hoe veilig en betrouwbaar is de dating app?
 • Is de app gratis of zijn er verborgen kosten?

5 korte tips voor moslims dating

Om je een handje te helpen bij een moslim date hebben we hier 5 korte tips voor je:

 1. Kies een dating app die voor een serieuze relatie of voor het vinden van een huwelijk bedoeld is.
 2. Op moslim dating apps draait het minder om het uiterlijk, laat dus op je profiel duidelijk zien welke normen en waarden jij hecht aan het geloof. Bijvoorbeeld hoe jij het geloof belijdt, maar ook of je een kinderwens hebt.
 3. Op zoek naar een levenspartner? Ga minder op het uiterlijk af en let meer op iemands persoonlijkheid. Iemands persoonlijkheid is veel belangrijker voor een lang en goed huwelijk. Bij dating apps voor moslims ligt het accent daarom op iemands persoonlijkheid en komt dit met name op een profiel naar voren.
 4. Zie je een leuk iemand? Wacht dan niet te lang en begin direct een leuk gesprek. Geef bijvoorbeeld een compliment aan hem of haar.
 5. Klikt het tussen jullie? Wissel verdere contactgegevens uit om elkaar beter te leren kennen. Zo kun je een keer facetimen of samen afspreken.

Veelgestelde vragen

Er kunnen veel vragen ontstaan rondom dating apps voor moslims. Om antwoord te geven op veel van deze vragen, behandelen we de meest gestelde vragen in het onderstaande overzicht.

Wat is de beste moslim dating app?

De beste moslim dating app in Nederland is Lexa. Deze dating app is razend populair waardoor er veel moslims op te vinden zijn. Het is bovendien bedoeld om een serieuze relatie of huwelijk op te vinden. Daarnaast biedt het veel functies en mogelijkheden aan en je zult snel een leuk iemand vinden.

Welke moslim dating app kiezen?

Welke dating app voor moslims je moet kiezen is afhankelijk van jouw voorkeuren en intentie. Ben je bijvoorbeeld alleen op zoek naar een date, een serieuze relatie of een huwelijk? Zoek je iemand in Nederland of mag dit ook in een Arabisch land zijn? Beslis welke voorkeuren en intenties je hebt en zoek daar een goede dating app bij. Goede moslim dating apps om uit te kiezen zijn Lexa, Parship, Muzz en Salams.

Zijn dating apps voor moslims gratis?

Het is verschillend per dating app voor moslims of de app gratis is. Je kunt van veel moslim dating apps gratis gebruik maken, maar veel apps hebben betaalde abonnementen beschikbaar waarmee je meer functies krijgt.

Wat zijn goede moslim datingsites?

Goede datingsites voor moslims zijn Lexa, Parship, Muslim Match en BuzzArab. Op deze moslim datingsites kun je veel moslims in Nederland vinden en deze sites bieden veel handige opties en functies aan. Bovendien word je op de meeste datingsites gematcht met andere moslims op persoonlijkheid, dit vergroot aanzienlijk de kans om een leuk iemand te vinden.

Is Tinder haram voor moslims?

Tinder is geen religieuze app en wordt vaak gebruikt voor vluchtige afspraakjes. Als je als moslim op zoek bent naar een levenspartner en een huwelijk kun je beter kiezen voor een religieuze/islamitische dating app. Op deze apps is de kans namelijk veel groter dat je een levenspartner vindt.

Waar kan ik moslims in het echt ontmoeten?

Buiten dating apps om kun je ook moslims in het echt ontmoeten. Bijvoorbeeld bij moslim evenementen, groepen of organisaties. Daarnaast kun je ook familie, vrienden of social media gebruiken om liefde in het echt te vinden.

Nick Evertse
Nick Evertse is de datingexpert die weet welke dating app jij moet kiezen om succesvol te worden. Hij heeft honderden dating apps getest en weet precies waar je de meeste kans maakt op daten of relaties. Verder is Nick Evertse datingcoach en begeleidt hij cliënten bij het daten. Hij is dol op schrijven, bordspellen en daten.

Ook interessant

Niet mogelijk om te reageren.