Beste dating apps

De 10 beste dating apps voor weduwen en weduwnaars!

dating apps weduwen en weduwnaars

Ben je een weduwe of weduwnaar en ben je op zoek naar nieuwe liefde? In dit artikel kom je te weten wat de 10 beste dating apps zijn voor weduwen en weduwnaars. Als weduwe of weduwnaar heb je een groot verlies meegemaakt, op een gegeven moment realiseer je echter dat je verder moet. Dating voor weduwen en weduwnaars kan erg lastig zijn na het verliezen van een partner. Daarom zijn er speciale dating apps voor weduwen en weduwnaars op de markt gekomen om daarin te ondersteunen.

Dating apps voor weduwen en weduwnaars bieden veel voordelen, zo wordt het bijvoorbeeld extra makkelijk gemaakt om nieuwe mensen te ontmoeten om vriendschappen op te bouwen of weer te gaan daten. In dit artikel zetten we de 10 beste dating apps voor weduwen en weduwnaars op een rijtje, lees je een aantal handige dating tips en kom veelgestelde vragen aan bod.

De 10 beste dating apps voor weduwen en weduwnaars

De beste manier om nieuwe mensen te ontmoeten is via datingsites- of apps. Op dating apps voor weduwen en weduwnaars ga je gemakkelijk nieuwe mensen ontmoeten, doe je nieuwe contacten op en vind je snel vriendschappen of de liefde.

1. Parship – de beste dating app voor weduwen en weduwnaars

Parship app

Ben je een weduwe of weduwnaar? Dan is Parship de beste dating app voor jou. Wat Parship de beste dating app voor weduwen en weduwnaars maakt, is het gebruiksgemak, de professionaliteit en uitmuntende matching. De app is speciaal bedoeld voor het vinden van iets serieus en wordt daarom ook wel de nummer 1 app voor serieuze relaties genoemd.

Parship werkt met een uitgebreid matchingssysteem die je matcht met andere mensen op basis van je persoonlijkheid, levensstijl en voorkeuren. Zo heb je binnen enkele minuten al leuke gebruikers en andere mogelijke weduwe en weduwnaars gevonden.

Je hebt veel kans om de nieuwe liefde op deze dating app te vinden. Volgens cijfers wordt ruim 38% van de gebruikers succesvol te in de liefde. Bovendien kun je Parship volledig gratis downloaden en gebruiken.

Voordelen

 • Erg populair in Nederland
 • Veel andere weduwen en weduwnaars op te vinden
 • Uitmuntende matching
 • Veel kans om succesvol te worden
Gratis aanmelden op Parship!

2. 50plusmatch – de beste dating app voor 50-plussers

50plusmatch app

Wil je andere 50-plussers, weduwen en weduwnaars ontmoeten? 50plusmatch is de beste dating app en datingsite voor 50-plussers. Dit is door verschillende consumentenorganisaties bevestigd. Zo is 50plusmatch als beste getest door het televisieprogramma Kassa en als beste datingsite aangewezen door Thuiswinkel Awards. Bovendien zijn veel gebruikers erg tevreden over het platform en beoordelen ze het gemiddeld met een 8.

De app heeft ontzettend veel handige functies, zo kun je quizzen spelen, dingen delen op Things2Share, meedoen aan activiteiten en nog veel meer. Dit zorgt ervoor dat je gemakkelijk contact legt met andere 50-plussers, weduwen en weduwnaars. Per jaar worden er meer dan 12 miljoen berichten op het platform gestuurd.

Op 50plusmatch doe je heel gemakkelijk nieuwe contacten op, vind je vriendschappen of ontmoet je de nieuwe liefde. Deze dating app is een echte aanrader voor weduwen en weduwnaars. Het aanmelden op 50plusmatch is volledig gratis.

Voordelen

 • Als beste getest
 • Eenvoudig inschrijven
 • Gemakkelijk contacten leggen

Nadelen

 • Inschrijven is makkelijker via de website
Gratis aanmelden op 50plusmatch!

3. Lexa – één van de populairste dating apps

Lexa app

Lexa is één van de populairste dating apps in Nederland en is één van de beste dating apps voor weduwen en weduwnaars. Per maand worden maar liefst 4,8 miljoen berichten via de app gestuurd. Doordat Lexa zo’n populaire dating app is, zijn er veel andere weduwen en weduwnaars op te vinden.

Wat Lexa een erg goede dating app voor weduwen en weduwnaars maakt is het gebruiksgemak, de handige functies en de kans dat je hier succesvol gaat worden. Je kunt op de app gebruik maken van een zoekfilter, vlug beoordelingssysteem en matching. Dit alles zorgt ervoor dat je leuke vrijgezellen in je omgeving tegenkomt en je kunt direct contact leggen.

Verder is Lexa een veilige en betrouwbare dating app. Het is een fijne omgeving waar weduwen en weduwnaars gerust op zoek kunnen gaan naar nieuwe contacten, vriendschappen of de liefde. De app is volledig gratis te downloaden en te gebruiken.

Voordelen

 • Razend populair
 • Voor alle leeftijden
 • Veel opties en mogelijkheden

Nadelen

 • Aanmelden duurt even een paar minuutjes
Gratis aanmelden op Lexa!

4. Ourtime – speciaal ontwikkeld voor ouderen

ourtime app

Ben je je geliefde op latere leeftijd verloren? Dan is Ourtime ook een erg goede dating app voor jou. Ourtime is speciaal ontwikkeld voor ouderen en dit is aan alles te merken. Zo is de dating app extra gemakkelijk te downloaden, maak je snel een account aan en werkt het eenvoudig.

Op verschillende manieren kom je andere ouderen tegen op Ourtime. Zo kun je gebruikmaken van een vlug beoordelingssysteem of een zoekfilter. Je komt direct leuke profielen in je omgeving tegen en vervolgens kun je volledige profielen bekijken en leg je gemakkelijk met iemand contact.

Het unieke van de Ourtime is dat het evenementen organiseert voor de gebruikers. Zo kun je gemakkelijk andere ouderen, weduwen en weduwnaars ontmoeten.

Voordelen

 • Populaire app onder ouderen
 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Veilig en betrouwbaar

Nadelen

 • Weinig opties als gratis lid
Gratis aanmelden op Ourtime!

5. EliteDating – de dating app voor hoogopgeleiden

elitedating app

Beschik je over een hbo of universitair diploma? Dan is EliteDating ook een erg goede dating app om de nieuwe liefde op te vinden. EliteDating is een populaire dating app speciaal voor hoger opgeleiden, wekelijks melden hier 1500 nieuwe gebruikers zich aan.

EliteDating maakt gebruik van een wetenschappelijk gebaseerd matchingsysteem. Zodra je een account aanmaakt, vul je een persoonlijkheidstest in. Op basis van de test kan de app je goed matchen met andere weduwen, weduwnaars en gebruikers. Dagelijks krijg je nieuwe matches waarmee je direct contact kunt leggen.

Door dit matchsysteem heb je veel kans om de nieuwe liefde te vinden, per maand worden ruim 2500 gebruikers succesvol. Bovendien is het aanmelden en gebruik van de app volledig gratis.

Voordelen

 • Speciaal voor hoger opgeleiden
 • Persoonlijkheidstest
 • Veel kans om de nieuwe liefde te vinden

Nadelen

 • Het aanmelden duurt even
Gratis aanmelden op EliteDating!

6. Seniorengeluk – leg gemakkelijk met andere weduwen en weduwnaars contact

seniorengeluk

Veel oudere weduwen en weduwnaars vinden het lastig om contacten te leggen en bijvoorbeeld te daten op het internet. Gelukkig houdt Seniorengeluk daar extra rekening mee en is dit platform speciaal ontwikkeld voor ouderen.

Je kunt aan alles merken dat het speciaal voor ouderen is bedoeld. Zo is bijvoorbeeld het inschrijfproces een stuk eenvoudiger gemaakt in vergelijking tot andere dating apps. Bovendien leg je door de vele handige functies gemakkelijk met andere weduwen en weduwnaars contact.

Bovendien is er altijd een klantenservice om je te helpen, zelfs ’s avonds en in het weekend. Het fijne van Seniorengeluk is dat je geen moeilijke dating app op je telefoon hoeft te downladen, maar dat het beschikbaar is in de browser.

Voordelen

 • Gemakkelijk contact leggen
 • Eenvoudige werking
 • Goede klantenservice

Nadelen

 • Het heeft niet de nieuwste functies
Gratis aanmelden op Seniorengeluk!

7. e-Matching – een datingcoach beschikbaar

e-matching app

E-Matching is een erg populaire dating app voor hoger opgeleiden. Jaarlijks maken meer dan 40.000 hoger opgeleiden hier gebruik van. In tegenstelling tot de meeste reguliere dating apps is e-Matching bedoeld om een duurzame relatie te vinden.

De dating app maakt geen gebruik van lastige functies of moeilijke matching. Je gaat hier heel simpel zelf op zoek naar leuke gebruikers door gebruik te maken van een zoekfilter. Vervolgens kun je profielen bekijken en zie je een interessant iemand? Dan kun je direct contact leggen.

Vind je het lastig om weer te daten na het wegvallen van je partner? Op e-Matching is een datingcoach beschikbaar om je te helpen bij het daten. Ze helpt je stap voor stap bij het maken van een profiel tot aan een date.

Voordelen

 • Voor hoger opgeleiden
 • Een serieuze app
 • Goede datingcoach beschikbaar

Nadelen

 • Geen matching
Gratis aanmelden op e-Matching!

8. Be2 – een serieuze dating app

be2

Be2 is ook een erg populaire dating app in Nederland en is voornamelijk bedoeld om nieuwe liefde of iets serieus te vinden. Al meer dan 750.000 mensen in Nederland hebben hiervan gebruikgemaakt.

Deze dating app voor weduwen en weduwnaars werkt met een liefdestest die gebruikt wordt bij de matching met andere gebruikers. Zo ga je snel leuke gebruikers tegenkomen die goed bij je persoonlijkheid en voorkeuren passen. Vervolgens kun je direct met iemand contact leggen door een compliment, smiley of een persoonlijk berichtje te sturen.

De dating app Be2 heeft een aantal maatregelen op het gebied van veiligheid genomen waardoor het veilig en betrouwbaar is. Zo kun je bijvoorbeeld zelf bepalen hoeveel informatie je over jezelf deelt en hebben derden geen toegang tot je gegevens. Een profiel aanmaken is volledig gratis.

Voordelen

 • Veilig en betrouwbaar
 • Gemakkelijk contact leggen
 • Een serieuze app

Nadelen

 • Het aanmelden duurt even
Gratis aanmelden op Be2!

9. Alleenstaande-Mama’s – lijkt op Tinder

alleenstaande mama's

Wil je een weduwe daten of ben je een weduwe? Dan is Alleenstaande-Mama’s ook een goede dating app om nieuwe liefde op te vinden. Alleenstaande-Mama’s is een dating app en datingsite voor weduwen en weduwnaars.

Het datingplatform biedt handige functies om nieuwe mensen te leren kennen. Zo kun je een uitgebreide zoekfilter of een vlug beoordelingssysteem gebruiken. Deze laatste functie lijkt een beetje op Tinder, je beoordeelt één voor één profielen op basis van foto’s. Verder kun je op een gemakkelijk manier contact leggen met andere gebruikers.

Je kunt twijfelen of online dating iets voor je is, misschien is het nog kort na het overlijden van je partner. Dan kun je het beste een gratis account aanmaken op Alleenstaande-Mama’s, dit doe je door een paar gegevens in te vullen, zo kun je op je gemak rondkijken en ervaren hoe online dating is.

Voordelen

 • Een vlug swipe-systeem
 • Het is ook een datingsite
 • Gratis aanmelden

Nadelen

 • De app is in de browser beschikbaar
 • Lijkt erg op Alleenstaande-Papa’s
Gratis aanmelden op Alleenstaande-Mama!

10. Alleenstaande-Papa’s – veilig en betrouwbaar

alleenstaande papa's

Is je partner weggevallen maar heb je nog thuiswonende kinderen? Dan is Alleenstaande-Papa’s ook een goede optie. Op Alleenstaande-Papa’s kun je andere alleenstaande ouders vinden met thuiswonende kinderen.

De werking van Alleenstaande-Papa’s lijkt erg op die van Alleenstaande-Mama’s. Je gebruikt zoekfilters, matching en een vlug swipe-systeem om leuke profielen te zoeken. Je vindt hier gemakkelijk andere weduwen en weduwnaars om contact mee te leggen, maar je kunt natuurlijk ook op zoek gaan naar andere vrijgezellen. Een gesprek met iemand beginnen is erg makkelijk en je kunt hier terecht voor nieuwe contacten, vriendschappen of nieuwe liefde.

Alleenstaande-Papa’s is een veilige app en datingsite voor weduwen en weduwnaars. Het is fel tegen nepprofielen en je kunt zelf bepalen welke informatie je allemaal deelt op je profiel.

Voordelen

 • Veel andere weduwen en weduwnaars
 • Erg veilig
 • Het is ook een datingsite

Nadelen

 • De app is in de browser beschikbaar
 • Lijkt op Alleenstaande-Mama’s
Gratis aanmelden op Alleenstaande-Papa!

Voordelen van dating apps voor weduwen en weduwnaars

Dit zijn de voordelen van dating apps voor weduwen en weduwnaars:

 • Je vindt snel een goede match.
 • Je gaat veel andere weduwen en weduwnaars tegenkomen.
 • Je legt gemakkelijk met andere weduwen en weduwnaars contact.
 • Veel dating apps bieden geavanceerde matching aan.
 • Er is extra ondersteuning aanwezig, zoals een klantenservice of datingcoach.
 • Dating apps voor weduwen en weduwnaars zijn veilig en betrouwbaar.

Wanneer ben je klaar voor een nieuwe relatie?

Na het verlies van je partner ontstaat er een rouwperiode. Dit gaat vaak gepaard met emoties zoals verdriet, somberheid en boosheid, wat je lichaam veel energie kost. In deze tijd ben je vaak niet klaar om nieuwe mensen te ontmoeten of op zoek te gaan naar nieuwe liefde.

Na de rouwperiode, breekt er een nieuwe fase aan en zul je meer de behoefte voelen om weer nieuwe contacten op te doen of ontstaat de behoefte voor nieuwe liefde. Maar wanneer is die tijd aangebroken?

Wanneer je klaar bent voor een nieuwe relatie kan je merken aan de volgende dingen:

 • Je denkt niet meer continu aan je overleden partner.
 • Je denkt af en toe na over nieuwe liefde.
 • Je hebt al veel spullen van je overleden partner opgeruimd.
 • Je bent opnieuw gelukkig met jezelf en het leven.
 • Je weet wat je wil en wat voor iemand je zoekt.

8 korte tips voor dating voor weduwen en weduwnaars

Dating voor weduwen en weduwnaars kan soms wat onwennig of gek aanvoelen. Je hebt langere tijd een huwelijk gehad en nu moet je op eens op zoek een nieuwe relatie. Om je een handje te helpen hebben we hier 8 korte tips voor dating voor weduwen en weduwnaars:

 1. Neem de tijd om te rouwen en begin pas met zoeken naar nieuwe liefde als je er klaar voor bent.
 2. Kies een dating app waar je andere weduwen en weduwnaars kunt ontmoeten. Dit kan eventueel helpen met een goede connectie tussen jullie, de andere persoon heeft namelijk in dezelfde situatie gestaan. Dit kan zowel voor vriendschap als voor liefde zijn.
 3. Focus je op de toekomst en blijf niet in het verleden hangen.
 4. Bedenk van tevoren naar wat voor persoon je op zoek bent, dit maakt de zoektocht makkelijker.
 5. Reflecteer op je vorige relatie en wat je daaruit geleerd hebt. Dit kan goede inzichten bieden in het vinden van een nieuwe relatie.
 6. Wees eerlijk en open over je verleden en je verlies. Door te communiceren over je weduwschap en hoe dat jou beïnvloed heeft, zal potentiële partners helpen om je beter te begrijpen.
 7. Niemand gaat op je overleden partner lijken, ga dus op zoek naar een nieuw persoon.
 8. Houd rekening met de verschillen tussen jou en eventuele nieuwe liefde. Jullie zijn allebei op wat oudere leeftijd en veranderen niet meer zo snel, dit kan op sommige vlakken voor een behoorlijke kloof zorgen.

Veelgestelde vragen

Op zoek gaan naar nieuwe vriendschappen of nieuwe liefde is misschien nieuw voor je. Daardoor kunnen er veel vragen ontstaan rondom dating voor weduwen en weduwnaars. Om antwoordt op alle vragen te geven, doen we dit kort en bondig in het onderstaande overzicht:

Wat is de beste dating app voor weduwen en weduwnaars?

De beste dating app voor weduwen en weduwnaars is Parship. Dit komt doordat de app erg populair is, uitstekende matching aanbiedt en je veel kans hebt om hier nieuwe liefde te vinden. Bovendien is er ook ondersteuning aanwezig om je te helpen bij het online daten.

Wanneer vertel je over je overleden partner?

Wanneer je vertelt over je overleden partner is afhankelijk van jou. Je kunt het in je dating profiel zetten, maar je kunt het ook gerust vertellen op de eerste of tweede date. Het maakt niet zo uit wanneer je het vertelt, zolang je er maar open en eerlijk over bent. Hierdoor zal de andere persoon jouw beter begrijpen en je emotionele behoeften respecteren.

Hoe werkt daten met een weduwnaar?

Bij het daten met een weduwnaar is het voornamelijk belangrijk dat je een luistert oor biedt. Daarnaast openlijk communiceert, hem probeert te begrijpen en zijn emotionele behoeften respecteert.
Wanneer je langer date met een weduwnaar is het ook belangrijk dat je zijn tempo respecteert, het kan zijn dat hij in een langzamer tempo wil gaan in het daten en het aangaan van een relatie. Dit heeft er vaak mee te maken dat de weduwnaar ruimte en tijd nodig heeft om zich op zijn gemak te voelen en nieuwe liefde toe te laten.

Waar kan ik weduwen en weduwnaars ontmoeten?

Je kunt weduwen en weduwnaars ontmoeten op de volgende plekken:
– Dating apps en datingsites
– Datingbureaus of relatiebemiddelingsbureaus
– Sociale evenementen
– Religieuze bijeenkomsten
– Sociale media of online gemeenschappen
– Speeddating evenementen
– Via vrienden of familie

Dating apps en datingsites voor weduwen en weduwnaars vergelijken

Weet je niet welke dating app of datingsite voor weduwen en weduwnaars je moet kiezen? Dan kun je ze het beste vergelijken. Door te vergelijken kom je erachter welke dating app of site het beste bij jouw behoeftes en wensen past.

Om je een handje te helpen, hebben we hieronder een handige vergelijker klaargezet. Je kunt precies je intenties, wensen en voorkeuren aangegeven waarna je de beste app of site voor jou geselecteerd worden.

Nick Evertse
Nick Evertse is de datingexpert die weet welke dating app jij moet kiezen om succesvol te worden. Hij heeft honderden dating apps getest en weet precies waar je de meeste kans maakt op daten of relaties. Verder is Nick Evertse datingcoach en begeleidt hij cliënten bij het daten. Hij is dol op schrijven, bordspellen en daten.

Ook interessant

Niet mogelijk om te reageren.