Beste dating apps

De 10 beste 40 plus dating apps in Nederland!

40 plus dating apps

Wil je daten na je 40ste? In dit artikel kom je meer te weten over de 10 beste dating apps voor 40 plus dating! Daten na je 40ste is niet altijd even makkelijk, zo heb je vaak al het nodige meegemaakt op het gebied van liefde en is het lastig om een leuk persoon te vinden. Veel leeftijdsgenoten hebben bijvoorbeeld al een relatie en op de normale dating apps vind je als 40-plusser weinig aansluiting.

Daarom zijn er speciale 40 plus dating apps op de markt gekomen, die veel voordelen bieden voor 40-plussers. Zo ga je bijvoorbeeld op 40 plus dating apps makkelijker een 40 plus relatie vinden en vind je meer mensen die bij jouw voorkeuren aansluiten. Bovendien krijg je in dit artikel ook nog handige tips voor 40 plus dating.

De 10 beste 40 plus dating apps

1. Parship – de beste app voor 40 plus dating

Parship app

Op zoek naar een 40 plus relatie? Dan moet je bij Parship zijn. De dating app Parship is de beste dating app voor 40-plussers die op zoek zijn naar een 40 plus relatie. Het wordt ook wel de nummer 1 in serieuze relaties genoemd, wat komt doordat ruim 38% van de gebruikers hier een serieuze relatie vindt.

De reden dat hier veel 40-plussers succesvol worden, komt door het uitmuntende matchsysteem. Bij het aanmelden vul je een uitgebreide persoonlijkheidstest in. Hierdoor word je met leeftijdsgenoten gematcht op basis van persoonlijkheid, levensstijl en voorkeuren. Je zult binnen enkele minuten al leuke gebruikers zien waarmee je direct in contact kunt komen.

Verder is Parship een betrouwbare en veilige dating app voor 40 plus dating. Het beschikt over verschillende keurmerken en er is een goede klantenservice aanwezig. Parship is volledig gratis te downloaden en te gebruiken.

Voordelen

 • Speciaal voor 40-plussers
 • Uitmuntende matching
 • Veel kans op succes
 • Betrouwbaar

Nadelen

 • Het aanmelden duurt even
Gratis aanmelden op Parship!

2. Lexa – een erg populaire dating app onder 40-plussers

Lexa app

Als je wil daten na je 40ste is Lexa ook een erg goede dating app. Lexa is één van de populairste dating apps in Nederland waarop duizenden 40-plussers te vinden zijn. Per maand worden er maar liefst 4,8 miljoen berichten op de app gestuurd.

De gebruiksvriendelijkheid, handige functies en de populariteit maken Lexa een erg geschikte app voor 40 plus dating. Je kunt handige zoekfilters, matching en een swipe-systeem gebruiken om andere singles te ontmoeten. Je zult al snel leuke vrijgezellen zien waarmee je direct in contact kunt komen.

Je kunt de dating app Lexa volledig gratis downloaden en gebruiken. Binnen een paar minuten heb je al een account aangemaakt en kun je direct op zoek gaan naar andere 40-plussers.

Voordelen

 • Razend populair
 • Erg geschikt voor 40-plussers
 • Handige functies

Nadelen

 • Het aanmelden is makkelijker via de website
Gratis aanmelden op Lexa!

3. EliteDating – speciaal voor hoger opgeleiden

elitedating app

Beschik je over een hbo of universitair diploma? Dan is EliteDating de beste dating app voor jou. EliteDating is namelijk een speciale dating app voor hoger opgeleiden en carrièregerichte singles. De app is erg populair in Nederland, wekelijks melden hier 1500 nieuwe gebruikers zich aan.

Elitedating werkt anders dan de meeste ‘normale’ dating apps, het werkt namelijk met een wetenschappelijk gebaseerd matchingssysteem. Door een persoonlijkheidstest in te vullen word je dagelijks gematcht met gebruikers die erg goed passen bij je karakter, levensstijl en voorkeuren.

Door deze uitmuntende matching heb je veel kans om hier succesvol te worden in de liefde. Maandelijks worden ruim 2500 gebruikers hierin succesvol, ben jij de volgende?

Voordelen

 • Speciaal voor hoger opgeleiden
 • Wetenschappelijke matching
 • Veel kans om de liefde te vinden

Nadelen

 • Het aanmelden duurt even
Gratis aanmelden op EliteDating!

4. Be2 – een serieuze dating app

be2

Wereldwijd is Be2 een populaire dating app voor mensen die op zoek zijn naar iets serieus. Het telt wereldwijd meer dan 21 miljoen gebruikers en in Nederland telt het meer dan 750.000. Op Be2 zijn voornamelijk mensen rond de 30, 40 en 50 jaar te vinden.

Be2 werkt met een liefdestest waarop je wordt gematcht met andere gebruikers. Zo kom je gebruikers tegen die goed passen bij je persoonlijkheid en voorkeuren. Zie je een leuk iemand? Dan kun je gemakkelijk met die persoon in contact komen door een compliment, een smiley of een persoonlijk berichtje te sturen.

Verder is Be2 een veilige en betrouwbare dating app voor 40 plus dating. Het heeft verschillende keurmerken en je kunt zelf bepalen welke informatie je deelt met andere gebruikers.

Voordelen

 • Een liefdestest
 • Erg populair onder 40-plussers
 • Gemakkelijk contact leggen

Nadelen

 • Beperkte functies
 • De app hapert soms
Gratis aanmelden op Be2!

5. e-Matching – dating voor hoger opgeleiden

e-matching app

Als 40-plusser is de kans groot dat je over een goed diploma beschikt, daarom is de dating app e-Matching erg populair onder 40-plussers. Net zoals EliteDating is e-Matching ook bedoeld voor hoogopgeleide singles. Jaarlijks maken maar liefst 40.000 hoogopgeleide singles gebruik van deze dating app.

Deze dating app gebruikt geen ingewikkelde functies of moeilijke matching. Je gaat hier heel simpel zelf op zoek naar leuke gebruikers. Hiervoor gebruik je een zoekfilter en andere simpele functies. Vervolgens kun je profielen bekijken en berichten sturen.

Vind je online daten na je 40ste maar lastig? Op e-Matching is er persoonlijke begeleiding aanwezig om je helpen bij het daten. Zo is er een datingcoach beschikbaar en is er een klantenservice die altijd voor je klaarstaat. Bovendien is de e-Matching app volledig gratis te downloaden en kan je direct een account aanmaken.

Voordelen

 • Veel gebruikers
 • Geen ingewikkelde functies
 • Persoonlijke begeleiding

Nadelen

 • Er ontbreekt een matchingalgoritme
 • Ook een datingsite
Gratis aanmelden op e-Matching!

6. 50plusmatch – de beste app voor ouderen

50plusmatch app

Je voelt je misschien nog niet oud, maar online dating kan wel lastig zijn. Daarom is de dating app 50plusmatch op de markt gekomen en het is speciaal voor 40- en 50-plussers bedoeld.

Online dating wordt hier heel gemakkelijk gemaakt, dit komt doordat de app veel functies aanbiedt die het makkelijker maken om contact te leggen met andere gebruikers. Zo kun je bijvoorbeeld quizzen spelen, dingen delen, meedoen aan activiteiten en nog veel meer. Door al deze handige functies worden jaarlijks meer dan 12 miljoen berichten verstuurd op de app.

Verder is 50plusmatch als beste getest door verschillende consumentenorganisaties. Daarnaast is het door het televisieprogramma Kassa als beste getest en door Thuiswinkel Awards als beste aangewezen.

Voordelen

 • Als beste getest
 • Extra eenvoudig

Nadelen

 • Te veel functies beschikbaar
Gratis aanmelden op 50plusmatch!

7. Novamora – voor spannende dates

Novamora app

Ben je op zoek naar spannende avonturen? Dan moet je bij Novamora zijn. Veel van de bovenstaande 40 plus dating apps zijn bedoeld om weer nieuwe liefde te vinden, maar daar heb je niet altijd behoefte aan als 40-plusser. Je kunt ook nog lekker van het vrije leven genieten en daarvoor kun je het beste bij Novamora zijn.

Novamora werkt op een erg simpele manier waarbij je zelf op zoek gaat naar leuke gebruikers. Het biedt opties aan zoals zoekfilters, een vlug beoordelingssysteem en nog veel meer. Binnen enkele minuten zul je al leuke gebruikers zien en kun je direct een berichtje sturen.

Deze dating app is erg populair geworden door de reclame op bushokjes en het internet. Daardoor melden duizenden nieuwe gebruikers zich hier dagelijks aan. Je kunt volledig gratis een account aanmaken.

Voordelen

 • Speciaal voor spannende avonturen
 • Eenvoudige werking
 • Populair

Nadelen

 • De app is in de browser beschikbaar
Gratis aanmelden op Novamora!

8. Match4me – ook een goede 40 plus dating app

Match4me app

De meeste gebruikers op Match4me zijn rond de 40 jaar, daarom is dit ook een erg geschikte app voor 40 plus dating. De app is net zoals EliteDating en e-Matching bedoeld voor hoger opgeleiden, wat komt doordat veel 40-plussers een hogere opleiding gedaan hebben. Cijfers geven wel aan dat het redelijk populair is, per jaar worden hier meer dan 300.000 berichten gestuurd.

Deze dating app werkt totaal anders dan de populaire dating apps zoals Tinder, Happn en Bumble. Je kijkt hier niet naar iemands uiterlijk, maar hier kom je te weten hoe iemand daadwerkelijk is. Je gaat op zoek naar andere singles door gebruik te maken van een zoekfilter en je ziet veel informatie in iemands profiel staan. Verder biedt de app nog veel andere handige functies aan.

Voordelen

 • Veel actieve gebruikers
 • Hier draait het om het innerlijk

Nadelen

 • Geen optimale gebruikservaring
 • Minder populair dan andere dating apps
Gratis aanmelden op Match4me!

9. Seniorengeluk – maakt online dating makkelijker

seniorengeluk

Is online dating nieuw voor je of vind je het lastig om online te daten? Dan is Seniorengeluk een goede dating app voor je. Seniorengeluk is speciaal ontwikkeld voor de wat oudere doelgroep om online dating extra toegankelijk en eenvoudig te maken.

Het aanmelden op Seniorengeluk is een stuk eenvoudiger dan op andere dating apps. Je maakt hier al een account aan door enkele gegevens van jezelf in te vullen. En daarnaast is er altijd een klantenservice beschikbaar voor al je vragen.

Om het nog makkelijker te maken, is de Seniorengeluk app beschikbaar in de browser. Zo hoef je geen lastige app te downloaden op je telefoon. Vanaf 45 jaar kun je hier een account aanmaken.

Voordelen

 • Eenvoudige werking
 • Klantenservice altijd bereikbaar

Nadelen

 • Biedt niet de nieuwste functies aan
Gratis aanmelden op Seniorengeluk!

10. Tinder – de populairste dating app

Tinder

De dating app Tinder mag in dit rijtje niet ontbreken, het is namelijk de populairste dating app in Nederland. Wereldwijd ontstaan er dagelijks maar liefst 26 miljoen matches en in totaal zijn er al 30 miljard matches ontstaan.

Tinder is snel populair geworden door de eenvoudige werking. Je krijgt profielen van gebruikers één voor één te zien die je gaat beoordelen. Je swipet naar rechts om iemand leuk te vinden en naar links om iemand over te slaan. Wanneer beide gebruikers elkaar leuk vinden, ontstaat er een match en kun je met elkaar in contact komen.

Ondanks dat Tinder misschien een goede en populaire dating app lijkt, is het niet specifiek voor 40 plus dating bedoeld. Tinder wordt voornamelijk door jongeren gebruikt die op zoek zijn naar vlugge contacten. Er zitten bovendien veel meer nadelen aan Tinder.

Voordelen

 • Populairste dating app
 • Een vlug swipe-systeem

Nadelen

 • Voor jongeren bedoeld
 • Oppervlakkig contact
 • Vleeskeuring

De voordelen van een 40 plus dating app

40 plus dating apps bieden veel voordelen voor 40-plussers ten opzichte van de ‘normale’ dating apps. Dit zijn de voordelen van 40 plus dating apps:

 • Je komt veel leeftijdsgenoten tegen
 • Je gaat sneller een goede match vinden
 • Je hebt geen last van jongere singles
 • Geen oppervlakkig of vlug contact
 • De apps bieden goede functies aan
 • De apps zijn veilig en betrouwbaar
 • Er is een klantenservice beschikbaar

Hoe is daten als je 40 bent?

Daten na je 40ste is niet meer zoals toen je jong was, er is veel veranderd sinds die tijd. Om je een beeld te geven van hoe daten na je 40ste is, zetten we de voor- en nadelen op een rijtje. Deze voor- en nadelen zijn een vergelijking van toen je jong was versus nu.

Voordelen van daten na je 40ste:

 • Je weet beter wat je wil
 • Je hebt veel ervaring opgedaan in de liefde
 • Je hebt een meer stabiele ituatie
 • Je hebt meer levenservaring

Nadelen van daten na je 40ste:

 • Je hebt andere prioriteiten en doelen
 • Je hebt minder tijd om te daten door verantwoordelijkheden
 • Je kunt vervelende ervaringen hebben op liefdesgebied
 • Beperktere datingpool: veel leeftijdsgenoten zijn bezet

Over het algemeen zijn er dus zowel voor- als nadelen aan daten op je 40ste. Het is voornamelijk belangrijk dat je weet wat je wil en open te staan voor nieuwe avonturen.

6 korte tips voor 40 plus dating

Daten na je 40ste is toch niet voor iedereen even makkelijk. Je hebt wellicht het één en ander meegemaakt op het gebied van liefde of je weet niet hoe dat online dating allemaal werkt. Daarom geven we hier 6 korte en handige tips voor 40 plus dating:

 1. Kies een dating app waarop veel 40-plussers te vinden zijn en waarmee je wordt gematcht met andere gebruikers. Zo ga je sneller een leuk iemand vinden en dit bespaart je veel tijd. Je hebt namelijk als 40-plussers niet meer alle tijd van de wereld. Bovendien heb je op dating apps de meeste kans om een leuk iemand te vinden, want vrijgezellen van rond de 40 jaar vind je niet zomaar meer in het echt.
 2. Maak een goed profiel aan op de dating app. Voeg daarbij leuke foto’s toe en probeer je dating profiel helemaal in te vullen.
 3. Zie je een leuk iemand? Wacht niet met het sturen van een berichtje. Open het gesprek door bijvoorbeeld een leuke vraag te stellen of een compliment te geven.
 4. Weet waar je naar op zoek bent, dit maakt het makkelijker om een leuk iemand te vinden. Sla hier echter niet in door.
 5. Heb je leuk contact met iemand? Wacht dan niet te lang en plan een datum om af te spreken. Je hebt misschien een heel druk leven als 40-jarige, maar probeer tijd te maken voor een leuke date.
 6. Heb je een date? Blijf dan niet in het verleden hangen en stel jezelf open voor nieuwe avonturen en kijk naar de toekomst. Ondanks dat je wellicht al het één en ander hebt meegemaakt op liefdesgebied.

Waar vind ik vrijgezellen van 40 jaar in het echt?

Dit zijn de beste plaatsen waar je vrijgezellen van 40 jaar in het echt kunt ontmoeten:

 • Verenigingen
 • Een sportclub
 • (Vrijgezelle) activiteiten
 • Vrijwilligerswerk
 • In je eigen omgeving
 • Vrijgezellenvakanties
 • Online via Facebook
Nick Evertse
Nick Evertse is de datingexpert die weet welke dating app jij moet kiezen om succesvol te worden. Hij heeft honderden dating apps getest en weet precies waar je de meeste kans maakt op daten of relaties. Verder is Nick Evertse datingcoach en begeleidt hij cliënten bij het daten. Hij is dol op schrijven, bordspellen en daten.

Ook interessant

Niet mogelijk om te reageren.