Review

e-Matching app review: deze dingen moet je weten van de app!

e-matching app

Op zoek naar een dating app voor hoger opgeleiden? Dan zit je bij e-Matching op de juiste plek. Als hoogopgeleide single kan het soms moeilijk zijn om de liefde te vinden, je hebt het druk met andere zaken. Daarom is de e-Matching app op de markt gekomen zodat hoger opgeleiden elkaar kunnen ontmoeten.

Je gaat op e-Matching sneller en gemakkelijker een leuke partner vinden dan dating apps zoals Tinderof Happn. Doordat de website en app alleen voor hoger opgeleiden is bedoeld, zul je als snel iemand vinden waarmee het klikt. Er zijn jaarlijks ruim 40.000 hoogopgeleide singles actief op e-matching om een partner te vinden. Klinkt wel interessant toch? In deze review ga je alles lezen over de e-Matching app!

Waarom voor e-Matching kiezen?

 • Speciaal voor hoogopgeleide singles
 • Om een duurzame relatie te vinden
 • Jaarlijks meer dan 40.000 gebruikers
 • Gratis de app gebruiken
 • Goede klantenservice
 • Datingcoach beschikbaar
 • Speeddate evenementen
Gratis aanmelden op e-Matching!

Wat is e-Matching precies?

E-Matching is een datingsite en dating app die al sinds 1998 actief is voor hoger opgeleiden singles. Het is daarmee het langst bestaande datingplatform die speciaal voor hoogopgeleide singles is bedoeld. Nu er meer van dating apps gebruik wordt gemaakt heeft e-Matching zijn app op de markt en daar wordt veel van gebruik gemaakt.

Op e-Matching ga je andere hoogopgeleide singles ontmoeten die op zoek zijn naar iets serieus. Je komt veel hoger opgeleiden singles tegen. Zie je een leuk iemand kun je daarmee direct contact leggen en heb je binnenkort misschien wel een date.

De e-Matching app onderscheidt zich op veel punten met andere populaire dating apps. Zo is er veel meer kans dat je op deze dating app een leuk iemand vindt en is er veel meer persoonlijke begeleiding aanwezig. De klantenservice staat altijd voor je klaar en is er een dating coach beschikbaar die je helpt bij het daten.

Hoe werkt e-matching

Hoe werkt de e-Matching app? Op deze manier ontmoet je hoger opgeleiden

De werking van de e-Matching app is eigenlijk nog heel klassiek en is totaal anders dan die van andere populaire dating apps. Je gaat op de dating app echt zelf op zoek naar leuke singles, wat ervoor gaat zorgen dat je singles gaat vinden die echt bij je passen. Er zijn verschillende functies beschikbaar om leuke singles te vinden, waarvan je voornamelijk de zoekfilter zult gebruiken.

In een zoekfilter geef je precies aan naar wat voor iemand je op zoek bent, waarna je profielen krijgt te zien die voldoen aan je zoekcriteria. De profielen worden onder elkaar weergeven. Zie je een leuk iemand? Dan kun je op het profiel klikken om het volledig profiel te bekijken. Je kunt het profiel aan je favorieten toevoegen of direct een berichtje sturen. Vervolgens zal er al snel een leuk gesprek op gang komen.

Dit is de hoofdzakelijke werking van de dating app in het kort uitgelegd. Maar er zijn nog veel meer functies beschikbaar in de dating app, zo kun je nieuwe profielen bekijken, deelnemen aan speeddates en is er een datingcoach beschikbaar. Welke functies en mogelijkheden de app allemaal heeft lees je verderop in het artikel.

Voor wie is e-Matching bedoeld?

e-Matching is bedoeld voor hoogopgeleide singles die op zoek zijn naar een duurzame relatie. Je ben alleen welkom op de datingsite wanneer je beschikt over een hbo- of wo diploma. Dit is in tegenstelling met andere populaire dating apps zoals Tinder en Happn. Dat e-Matching zich onderscheid en is bedoeld voor hoogopgeleide singles valt overduidelijk te merken. Zo merk je het bijvoorbeeld bij het inschrijfproces en de matching met andere singles.

Per jaar zijn er ruim 40.000 hoger opgeleiden actief op het datingplatform en vinden vele ook een duurzame relatie. Exacte cijfers zijn niet bekend, maar uit veelzijdig praktijkonderzoek blijkt dat de meeste singles tussen de 24 en 50 jaar zijn.

App downloaden en profiel aanmaken

De e-Matching app is gratis te downloaden in Google Play of in de App Store. Nadat je de app hebt gedownload en opent krijg je de optie om in te loggen of om in te schrijven. Heb je al een account aangemaakt op de datingsite? Dan kun je eenvoudig inloggen. Nieuw bij de app? Tik dan op inschrijven.

e-matching app downloaden

e-Matching profiel aanmaken

Je schrijft je gratis in bij de dating app door gegevens van jezelf op te geven. Het inschrijfproces bestaat in totaal uit 4 stappen en neemt enkele minuten in beslag.

Bij de eerste stap geef je aan welk geslacht je bent, naar wie je op zoek bent, kies je een nickname en geef je een e-mailadres op.

Daarna ga je door naar stap 2, die wat uitgebreider is. Je gaat namelijk bij de tweede stap aangeven wat voor iemand je zoekt. Je kunt leeftijd, regio, opleidingsniveau en nog meer voorkeuren opgeven. Op basis van de informatie die bij deze stap opgeeft krijg je andere singles te zien op de dating app.

Bij stap 3 ga je je eigen profiel invullen. Alle informatie die je bij deze stap opgeeft komt op je profiel te staan. Deze stap neemt de meeste tijd in beslag en je gaat informatie invullen zoals woonplaats, geboortedatum, beroep, opleidingsniveau, kinderen, levensbeschouwing en nog veel meer.

Tenslotte bij stap 4 voeg je een aantal foto’s van jezelf toe. Gebruik scherpe foto’s waar je duidelijk opstaat.

Na het afronden van het inschrijven kun je vrijwel direct van de e-Matching dating app gebruik maken. Je wachtwoord wordt per email naar je gestuurd en dien je nog in te loggen op de app. Wel moet je profiel eerst worden goedgekeurd en wordt het daarom nog niet aan andere leden getoond.

Voorbeeld profiel e-Matching

Het kan lastig zijn om een profiel op e-Matching te maken. Zo kun je bijvoorbeeld niet weten welke informatie je moet invullen of wat voor foto’s je moet gebruiken. Daarom helpen we je een handje met tips voor e-Matching en met een voorbeeld profiel. Hier zijn foto’s van een voorbeeld profiel:

e-matching voorbeeldprofiel

Tips voor een goed profiel op e-Matching:

 • Vul alle informatie in op je profiel. De dating app werkt met uitgebreide profielen waarin veel informatie te lezen valt over iemand. Hierdoor krijgen andere leden een duidelijk beeld van wie je bent.
 • Maak een leuke omschrijving van wie je bent. Gebruik hierbij humor en spontaniteit, dit trekt de aandacht van andere gebruikers.
 • Het belangrijkste is dat je goede profielfoto’s gebruikt op je profiel. Maar wat zijn goede foto’s om te gebruiken op een dating app? Dat zijn scherpe en duidelijke foto’s waarop:
  • Je iets interessants aan het doen bent
  • Waar je met een (huis)dier opstaat
  • Foto’s met een filter
  • Een foto waar je hele lichaam opstaat

Functies van de app

De e-Matching app biedt veel functies aan die je allemaal helpen bij het vinden van een leuke partner. De functies worden overzichtelijk weergegeven in het menu van de app. Omdat het aardig wat functies zijn is hier een overzicht van alle functies en mogelijkheden in de app:

Deze functies zijn op e-Matching beschikbaar:

 • Profiel aanmaken en wijzigen
 • Uitgebreid zoeken naar leden
 • Profielen bekijken
 • Nieuwe profielen op de app bekijken
 • Profielen aan favorieten toevoegen
 • Berichten versturen en ontvangen
 • Magic Match
 • Videobellen met leden
 • Gebruikers zien die jouw profiel hebben bekeken
 • Profielen uitsluiten (blokkeren)
 • Deelnemen aan speeddaten
 • Datingcoach

Over een aantal functionaliteiten vertellen we hieronder iets meer informatie om ze volledig te begrijpen:

Wat is een Magic match bij e-Matching?

Magic match is een functie op e-Matching waarbij je elke keer een willekeurig profiel ziet waarmee je goed matcht. Het profiel dat wordt weergegeven is random, maar past perfect bij je zoekcriteria. Het voordeel van deze functie is dat je niet een hele lijst met zoekprofielen hoeft door te scrollen om te zoeken naar een goede match.

Speeddaten: vind je match in het echt

Naast de online dating app biedt het ook offline evenementen aan, namelijk e-Matching speeddaten. Speeddaten is namelijk een leuke en effectieve manier om een goede match te vinden. Plus het is een leuke aanvulling naast het online daten.

Een speeddate avond wordt met een welkomstdrankje begonnen en krijg je korte uitleg. Daarna gaat het beginnen en ga je iedere keer 3 minuten met iemand in gesprek om vervolgens naar de volgende te gaan. 3 minuten lijken misschien kort, maar is lang genoeg om erachter te komen of je een match met iemand bent.

Binnen de app vind je een agenda met datums waarop speeddate evenementen worden georganiseerd en kun je jezelf aanmelden. Door het hele land worden de evenementen georganiseerd en kun je hier tegen betaling aan meedoen. Dit is vaak een bedrag van rond de 30 euro en mocht je geen leuke match vinden mag je de volgende keer gratis deelnemen. De speeddate evenementen zijn een samenwerking met Flitsdate, een zeer ervaren speeddate organisatie.

Datingcoach: hulp bij het online daten

Een erg leuke toevoeging van e-Matching is dat het een datingcoach beschikbaar heeft die je helpt bij het online daten. Mocht je moeite hebben met het online daten is het zeker een aanrader om de dating coach raad te plegen.

De datingcoach biedt 3 verschillende services aan, wat wel tegen betaling is en het is verplicht om actief lid (betaald abonnement) te zijn. Allereerst kun je een Second Opinion krijgen, bij deze service krijg je feedback op onder andere je foto’s, profielteksten, je manier van zoeken en de berichten die je stuurt. Deze feedback kun je combineren met de tweede service; Second Opinion Xtra. Bij deze service heb je telefonisch contact met de datingcoach en kun je aanvullende vragen stellen. Tenslotte biedt de dating coach ook nog personal coaching aan, waarbij er in drie persoonlijke gesprekken wordt gekeken naar je pijnpunten en hoe je jezelf kan verbeteren.

e-matching functies

Is e-Matching gratis?

De e-Matching app is volledig gratis te downloaden in Google Play en in de App Store. Vervolgens is een account aanmaken volledig gratis en kun je de app gratis gebruiken. Zo kun je de app goed testen en alvast op zoek gaan naar leuke singles. Als gratis lid kun je zelf 3 gratis contacten leggen met leden en kun je gratis berichten beantwoorden van betalende leden.

Je bent totaal niet verplicht om te betalen voor de dating app. Mocht je alleen met iedereen onbeperkt contact willen leggen is een betaald abonnement vereist.  

e-Matching kosten: deze extra opties krijg je

Om met iedereen contact te kunnen leggen op de dating app heb je een betaald abonnement nodig, wat ook wel actief lid wordt genoemd. Een betaald lidmaatschap kan worden afgesloten voor verschillende periodes. Hoe langer je een abonnement neemt, des te goedkoper het wordt.

Dit zijn de kosten van e-Matching:

 • 1 maand voor €21,95 (doorlopend, elke dag op te zeggen)
 • 1 maand voor €27,95 (eenmalige betaling)
 • 3 maanden voor €55,95
 • 6 maanden voor €89,95

Download de e-Matching app

Gratis aanmelden op e-Matching!

Veelgestelde vragen over e-Matching

Er kunnen veel vragen ontstaan over het gebruik van de e-Matching app. Doordat we geen antwoord kunnen geven op alle vragen in de bovenstaande tekst doen we het kort en bondig in dit overzicht.

Hoe veilig is e-Matching?

e-Matching is een volledig veilig en betrouwbaar datingplatform. Het besteed veel aandacht aan de veiligheid en privacy en is onlangs nog als beste getest bij een onderzoek van de consumentenbond over de privacy bij datingsites. Alle profielen op het platform worden handmatig gecontroleerd, inactieve leden worden na 32 weken verwijderd en gaat het platform verantwoordelijk om met je persoonsgegevens. Daarnaast beschikt het over het keurmerk van Thuiswinkel Waarborg.

Is een hbo- of wo diploma verplicht op e-Matching?

Op de datingsite en app is het erg handig om over een hbo- of wo diploma te beschikken, maar het kan het weliswaar niet gecontroleerd worden of je er daadwerkelijk over beschikt. Het is wel aan te raden om over een hoger diploma te beschikken. Op deze manier match je namelijk goed met andere gebruikers.

Wat betekent passief lid bij e-Matching?

Als je de dating app van e-Matching gebruikt zul je de term verschillende keren voorbij zien komen. Passief lid betekent dat je geen betaald lidmaatschap hebt en niet met iedereen in contact kan komen. Actief lid betekent daarentegen dat je wel een betaald lidmaatschap hebt en met iedereen in contact kan komen.

Hoe kan ik de e-Matching klantenservice bereiken?

Je komt gemakkelijk met de klantenservice van e-Matching in contact. Dit kan door in de app of op de website naar het kopje ‘klantenservice’ te gaan. Hier kun je je vraag stellen en krijg je z.s.m. antwoordt. Verder kun je contact opnemen op het e-Matching telefoonnummer 085-8769440 of op het e-mailadres info@e-matching.nl.

Hoe verwijder je een account op e-Matching?

Je e-Matching account wordt niet verwijderd als je alleen de app van je telefoon verwijderd. Log hiervoor eerst in op de app, ga naar ‘mijn account’, scrol naar onderen en tik op ‘uitschrijven’. Geef een reden op voor de uitschrijving en bevestig het.

Wat zijn goede alternatieven voor e-Matching?

Genoeg gehad van e-Matching en toch nog niet de liefde gevonden? Dit zijn goede alternatieven voor e-Matching: Elitedating, Match4me, Parship en Lexa. Veel mensen vinden op deze alternatieven daadwerkelijk een relatie en zijn er ook veel hoogopgeleide singles te vinden.

e-Matching review & ervaring

Review e-Matching

7.5

Wij van de Datingappwijzer.nl hebben de e-Matching app uitgebreid getest en zijn redelijk positief over de dating app. In vergelijking met andere dating apps, geven we het een 7,5 van de 10. Er zijn maar weinig dating apps op de markt die voor hoger opgeleiden zijn bedoeld en e-Matching onderscheidt zich hiermee. Wanneer je hoogopgeleid bent biedt deze app jou veel meer voordelen dan andere populaire dating apps, zoals Tinder, Badoo of Happn. Je gaat op deze dating app snel leuke singles vinden dankzij een handig zoeksysteem en leg je snel contacten. Het grote voordeel is ook dat je volledig gratis van deze app gebruik kunt maken.

Er zijn natuurlijk ook mindere kanten van de app. Zo word je vanuit de app vaak naar de website van e-Matching gestuurd voor bepaalde functies en mis je een systeem die je automatisch matcht met andere gebruikers.

Ben je hoogopgeleid? Dan is e-Matching een echte aanrader, onlangs de mindere kanten. Grote kans dan je hier de liefde op gaat vinden! Mocht je nog twijfelen, maak dan een gratis account aan om te kijken of het iets voor je is. Het downloaden en gebruiken is immers volledig gratis.

Voordelen
 • Speciaal voor hoogopgeleide singles
 • Om een duurzame relatie te vinden
 • Jaarlijks meer dan 40.000 gebruikers
 • Gratis de app gebruiken
 • Goede klantenservice
 • Datingcoach beschikbaar
 • Speeddate evenementen
Nadelen
 • Je mist een matchingsalgoritme
 • Vanuit de app word je vaak naar de website gestuurd
Pieter de Jong
Pieter de Jong is datingcoach die al jaren ervaring heeft op het gebied van dating en tekstenschrijver is. Hij heeft honderden dating apps getest en coacht mensen 1-op-1 op het gebied dating en relaties. Door deze expertise deelt hij graag zijn kennis met de lezers van de Datingappwijzer.nl, zodat iedere persoon de juiste dating app kan kiezen. Een leuk weetje over hem: hij heeft zijn huidige vriendin ook op een dating app ontmoet.

Meer in Review

Ook interessant

Niet mogelijk om te reageren.