Review

EliteDating app review: deze dingen moet je weten van de app!

elitedating app

Ben je hoogopgeleid en op zoek naar een partner? Op de reguliere dating apps zul je weinig succes hebben. Daarom is de dating app EliteDating op de markt gekomen. Het is een app die speciaal voor hoger opgeleiden bedoeld is. De app is razend populair in Nederland waarop veel mensen de liefde vinden. Om cijfers te noemen: wekelijks schrijven meer dan 1500 nieuwe singles zich in bij de app en vinden elke maand opnieuw 2500 gebruikers de liefde.

Dit klinkt wel interessant toch? In dit artikel ga je alle informatie lezen over EliteDating. Zo ga je lezen wat de app precies inhoudt, hoe de app werkt en wat de kosten zijn.

Waarom voor EliteDating kiezen?

 • Speciaal voor hoger opgeleiden
 • Uitmuntend matchingsysteem
 • Wekelijks 1500 nieuwe gebruikers
 • Meer dan 2500 gebruikers vinden er maandelijks de liefde
 • Diepgaande gesprekken
 • Volledig veilig daten
 • Contactgarantie
Gratis aanmelden op EliteDating!

Wat is EliteDating precies?

Op reguliere dating apps, zoals Tinder en Happn zul je als hoogopgeleide single soms niet veel aansluiting vinden. De matches sluiten vaak niet aan bij je voorkeuren en het contact kan erg oppervlakkig zijn. Dit is allemaal niet zo bij EliteDating, deze app is namelijk bedoeld voor mensen die beschikken over een hbo of universitair diploma. Ruim 85% van de gebruikers is hoogopgeleid.

De app werkt met een wetenschappelijk gebaseerd matchingssysteem. Bij het aanmelden vul je een persoonlijkheidstest in. Hierdoor matcht de app je dagelijks met andere gebruikers op basis van voorkeuren, levensstijl en karakter. Door het matchingssysteem ga jij snel je droompartner vinden en succesvol in de liefde worden.

Naast dat de dating app van EliteDating razend populair is in Nederland, is de datingwebsite ook populair. Je kunt zowel van de datingsite als app gebruik maken, dit biedt enorm veel voordelen.

hoe werkt EliteDating

Hoe werkt EliteDating?

EliteDating werkt op een betere manier dan de meeste andere dating apps. Het werkt niet met een vlug swipe-systeem, maar je krijgt matches op basis van je persoonlijkheid. Bij het aanmelden op de app vul je een persoonlijkheidstest in. Op basis van je persoonlijkheid zoekt het matchingsysteem personen voor je die bij je passen.

Dagelijks krijg je nieuwe partnervoorstellen te zien van gebruikers die goed bij je passen. Deze voorstellen worden in een lijst weergegeven. Wanneer je iemand ziet die je leuk lijkt, kan je op het profiel klikken om het volledige profiel te bekijken. Vervolgens kun je een smiley sturen (soort flirt) of direct een berichtje sturen.

Naast de partnervoorstellen, heb je ook de functie Kismet. In deze functie krijg je de profielen die bij je passen één voor één te zien en kun je ze gaan beoordelen. Wil je iemand overslaan? Dan druk je op het kruisje om het volgende profiel te beoordelen. Vind je iemand wel interessant? Dan kun je een glimlach of direct een berichtje sturen.

Voor wie is EliteDating geschikt?

De EliteDating app is het meest geschikt voor de volgende singles:

 • Voor hoger opgeleide singles, die over een hbo of universitair diploma beschikken.
 • Voor carrièregerichte singles.
 • Voor wie op zoek is naar een serieuze relatie.

70% van alle gebruikers op EliteDating heeft een universitaire opleiding afgerond. Bovendien is 90% van de leden ouder dan 30 jaar.

App downloaden en account aanmaken

De EliteDating app is gratis te downloaden in Google Play of in de App Store. Nadat je de app hebt gedownload en opent, kun je inloggen of een account aanmaken. Al een account bij de datingdienst? Log dan in met je gegevens. Nog geen account? Klik dan op ‘Nog geen lid?’.

elitedating

EliteDating account aanmaken

Een account aanmaken bij EliteDating doe je door aan te geven wat je geslacht is, waar je naar op zoek bent en in welk land je woont. In eerste instantie wordt de tekst in het Engels weergegeven. Zodra je echter Nederland als land selecteert, wordt de tekst in het Nederlands voor je weergeven. Vervolgens maak je een account aan door een e-mailadres en wachtwoord op te geven.

De gegevens ingevuld? Dan ga je direct de persoonlijkheidstest invullen.

Elitedating persoonlijkheidstest invullen

De dating app werkt met een wetenschappelijk gebaseerd matchingsysteem. Het systeem matcht je persoonlijkheid met die van andere gebruikers, waardoor je gematcht wordt met mensen die echt goed bij je passen. Voor deze matching moet eerst je persoonlijkheid geanalyseerd worden, dit gebeurt met een persoonlijkheidstest. De persoonlijkheidstest bestaat uit een vragenlijst die ongeveer 15 minuten duurt om in te vullen.

De persoonlijkheidstest bestaat in totaal uit 8 onderdelen, waarbij verschillende onderwerpen aan bod komen. De eerste onderdelen gaan voornamelijk over jezelf, je persoonlijkheid en je interesses. De laatste onderdelen gaan vooral over naar wat voor partner je op zoek bent.

Tip voor het invullen van de persoonlijkheidstest: neem de tijd ervoor en geef goed antwoord op de vragen. Er zijn geen foute antwoorden mogelijk, het gaat nu eenmaal om wat jij vindt.

Na het afronden van de persoonlijkheidstest analyseert EliteDating jouw persoonlijkheid en vindt de app vrijwel direct leuke matches. De uitslag van de test kun je altijd terugzien.

elitedating persoonlijkheidstest

Functies binnen de app

EliteDating is een uitgebreide app die veel functies heeft. De meeste functies helpen je bij het vinden van een leuke partner.

Van deze functies kun je op EliteDating gebruik maken:

 • Profiel aanmaken, bekijken en wijzigen
 • Partnervoorstellen bekijken
 • Profielen in Kismet beoordelen
 • Berichten sturen en ontvangen
 • Smileys sturen (flirten)
 • Je likes bekijken
 • Profielbezoekers bekijken
 • Zoekvoorkeuren aanpassen
 • Instellingen aanpassen

Partnervoorstellen: vindt je droompartner

Dagelijks zorgt de app voor nieuwe partnervoorstellen. Deze partnervoorstellen worden nauwkeurig samengesteld op basis van je karaktereigenschappen, voorkeuren, leeftijd en locatie.

Het is aan te raden om de app dagelijks te checken voor de nieuwe partnervoorstellen. De kans is namelijk groot dat je aanstaande partner hiertussen staat. Je krijgt de partnervoorstellen in een lijst onder elkaar te zien. Vervolgens kun je op iemands profiel klikken om het volledige profiel te bekijken en een berichtje te sturen.

Functie kismet: beoordeel snel profielen

Een andere functie waar ook meer over vertelt moet worden is Kismet. Met deze functie beoordeel je ‘Wildcards’, dit zijn profielen van mensen die niet onder je partnervoorstellen worden getoond. Bij Kismet worden profielen getoond waar je niet direct mee matcht, maar die wellicht wel interessant zijn. Dit kan verrassende matches opleveren en is een goede toevoeging op de partnervoorstellen. Je krijgt dagelijks tot 20 Wildcards te zien. Met een premium abonnement krijgt je volledige toegang tot deze functie.

De werking van deze functie is erg eenvoudig. Je krijgt de profielen één voor één te zien en je kunt ze vervolgens beoordelen. Als je interesse hebt in iemand, dan stuur je een glimlach of een berichtje. Geen interesse? Dan klik je eenvoudig op het kruisje om naar het volgende profiel te gaan.

Is EliteDating gratis?

De EliteDating app is volledig gratis te downloaden in Google Play en in de App Store. Ook is het gebruik van de app volledig gratis. Je maakt een account aan met je gegevens en vult de persoonlijkheidstest in. Je krijgt al direct partnervoorstellen te zien van gebruikers die goed bij je passen. Zie je een interessant iemand? Dan kun je al direct (gratis) contact leggen met die persoon door een glimlach te sturen.

De app heeft voor gratis gebruikers wel enkele beperkingen. Zo kun je beperkt contact leggen met andere personen en kun je de foto’s van andere gebruikers niet zien. Om de beperkingen op te heffen heb je een premium abonnement nodig.

EliteDating kosten: dit ben je kwijt

Om meer mogelijkheden te krijgen in de EliteDating app heb je een premium abonnement nodig.

Functies die je krijgt met een premium abonnement:

 • Onbegrensd communiceren
 • Alle foto’s bekijken van de partnervoorstellen
 • Profielbezoekers bekijken
 • Volledige toegang tot de functie Kismet

Dit zijn de kosten van EliteDating premium abonnement:

 • 3 maanden voor €50,00 per maand
 • 6 maanden voor €25,00 per maand
 • 1 jaar voor €19,17 per maand
elitedating kosten

Gratis lidmaatschap versus premium abonnement vergelijken

Het is op EliteDating niet verplicht om een premium abonnement af te sluiten. Je kunt gerust gratis van de dating app gebruik maken. Het beste is om dit in eerste instantie ook te doen, zo kan je kijken of de app goed bij je past. Bevalt de app? Dan kun je altijd overwegen om een premium abonnement af te sluiten voor meer functies.

Het is maar net hoeveel waarde jij hecht aan de functies die je krijgt met een premium abonnement. Om je een handje te helpen hebben we hieronder een handig overzicht met de verschillen tussen het premium abonnement en de gratis versie:

FunctiesGratisPremium
Dagelijks nieuwe partnervoorstellenXX
Gebruik maken van KismetXX
Profielen bekijkenXX
Flirts sturen (glimlach)XX
Berichten ontvangenXX
Voorkeuren aanpassenXX
Profiel aanpassenXX
Instellingen aanpassenXX
Berichten versturen X
Foto’s bekijken X
Profielbezoekers bekijken X
Volledig toegang tot Kismet X

Download de EliteDating app

Gratis aanmelden op EliteDating!

Veelgestelde vragen over EliteDating

Er kunnen veel vragen ontstaan over de dating app. Dit komt doordat niet iedere dating app werkt met een goed matchingsysteem. Omdat we geen antwoord kunnen geven op alle vragen in de bovenstaande tekst, hebben we hieronder een handig overzicht toegevoegd met de veelgestelde vragen.

Hoe betrouwbaar is EliteDating?

EliteDating is een erg betrouwbare app en website. Op de website zijn uitsluitend echte profielen te vinden, doordat het fraudeteam ieder profiel nauwkeurig controleert op echtheid. Bovendien maakt de datingwebsite ook gebruik van een versleutelde SLL-inscriptie om je gegevens veilig te beschermen. Dit zorgt ervoor dat jouw gegevens niet op straat belanden, zelfs als de website gehackt zou worden.

Wat is de minimumleeftijd op EliteDating?

De minimumleeftijd is 18 jaar op EliteDating. Het is echter niet aan te raden om als 18-jarige lid te worden van de dating app. Ruim 90% van de gebruikers is namelijk ouder dan 30 jaar. Vanaf 24 jaar wordt het interessant om lid te worden van de app, omdat er dan genoeg aanbod voor je is.

Is EliteDating veilig?

Het daten op EliteDating is volledig veilig. De app maakt gebruik van een beveiligde verbinding en geavanceerde fraudedetectors om jouw veiligheid te waarborgen. Om extra veiligheid te bieden maakt EliteDating gebruik van ID-verificatie. Aan de hand van je identiteitsbewijs wordt gecontroleerd of jij wel bent wie je zegt die je bent. Als de verificatie geslaagd is, wordt er een embleem op je profiel getoond. Zo weten andere gebruikers dat je echt bent.

Is een hbo of hoger diploma verplicht op EliteDating?

Bij het aanmelden op EliteDating wordt gevraagd over welk diploma je beschikt, dit kan echter niet gecontroleerd worden. Het is wel aan te raden om over een hbo of hoger diploma te beschikken als je lid wilt worden bij EliteDating. Maar mocht je hier niet over beschikken, kan je alsnog gebruik maken van de app.

Hoe kan ik de klantenservice van EliteDating bereiken?

In de app en op de website is er een uitgebreide pagina te vinden met veelgestelde vragen. Grote kans dat jouw vraag hier al bij staat. Mocht je nog geen antwoord op je vraag hebben, dan kun je contact opnemen met EliteDating. Dit kan door een bericht te sturen in de app naar de klantenservice of een mail te sturen op het volgende e-mailadres: support@elitedating.nl

EliteDating review & ervaring

product-image

EliteDating review

7.9

Wij van de Datingappwijzer.nl hebben EliteDating uitgebreid getest en zijn erg positief over de populaire app. Wij geven het een 7,9 van de 10, dit in vergelijking met andere dating apps. EliteDating is een dating app die speciaal voor hoger opgeleiden en carrièregerichte singles is bedoeld. Het maakt bovendien gebruik van uitmuntende matching. Dit levert veel voordelen op, zo ga je snel leuke singles ontmoeten die goed bij je passen en heb je diepgaande gesprekken. Meer dan 2500 gebruikers vinden iedere maand de liefde dankzij de app!

Natuurlijk zijn er ook mindere kanten aan de app. Zo kun je als gratis lid niet alle foto’s zien van andere gebruikers en zijn de kosten van een premium abonnement aan de hoge kant.

Wij raden EliteDating echter van harte aan. Het biedt enorm veel voordelen en de kans is groot dat jij er de liefde op ontmoet. Meld je volledig gratis aan op de dating app en kijk gerust of het iets voor je is. Ben jij de volgende die hier de liefde op ontmoet?

Voordelen
 • Speciaal voor hoger opgeleiden
 • Uitmuntend matchingsysteem
 • Wekelijks 1500 nieuwe gebruikers
 • Meer dan 2500 gebruikers vinden maandelijks de liefde
 • Diepgaande gesprekken
 • Volledig veilig daten
 • Contactgarantie
Nadelen
 • Weinig opties voor gratis gebruikers
 • Prijzen van premium abonnementen zijn prijzig
Pieter de Jong
Pieter de Jong is datingcoach die al jaren ervaring heeft op het gebied van dating en tekstenschrijver is. Hij heeft honderden dating apps getest en coacht mensen 1-op-1 op het gebied dating en relaties. Door deze expertise deelt hij graag zijn kennis met de lezers van de Datingappwijzer.nl, zodat iedere persoon de juiste dating app kan kiezen. Een leuk weetje over hem: hij heeft zijn huidige vriendin ook op een dating app ontmoet.

Meer in Review

Ook interessant

Niet mogelijk om te reageren.