Review

Feeld dating app review: deze dingen moet je weten van de app!

feeld

Ben je een ruimdenkend(e) koppel of single? Dan is Feeld wellicht een leuke dating app voor jou. Feeld is een alternatieve dating app voor mensen die hun seksualiteit willen verkennen. In tegenstelling tot de meeste andere dating apps kun je hier hookups, Friends with Benefits of andere spannende contacten vinden.

De Feeld dating app begint steeds populairder te worden in Nederland en je kunt er nu al een ruimdenkende gemeenschap vinden. Je hebt hier de keuze uit meer dan 20 seksuele identiteiten en voorkeuren. Zo ga jij je ongetwijfeld welkom voelen op de app en kun je heel gemakkelijk mensen vinden met dezelfde intentie. In dit artikel kreeg je alle informatie over de dating app Feeld, zo kom je te weten wat het is, hoe het werkt en lees je over Feeld ervaringen.

Waarom voor Feeld kiezen?

 • Een ruimdenkende app
 • 20+ seksuele identiteiten en voorkeuren
 • 20+ genderidentiteiten
 • Iedereen is welkom
 • Speciaal voor spannende contacten

Wat zijn de nadelen van Feeld?

 • Lastig door foto’s te scrollen
 • Weinig gratis mogelijkheden
 • Nog niet zo populair in Nederland
 • De app is in het Engels

Wat is Feeld?

Feeld is een alternatieve dating app voor singles en koppels om hun seksualiteit te verkennen of ermee te experimenteren. Deze app is speciaal bedoeld voor alle spannende intenties die je maar kan bedenken.

Feeld is misschien op dit moment wel de meest inclusieve app die er bestaat. Je kunt hier uit meer dan 20 gender identiteiten en seksuele identiteiten kiezen. Hierdoor voelt iedereen zich welkom op de dating app en je kunt er alle soorten singles vinden.

De dating app is opgericht in 2014 in Londen en heette eerst 3nder. Volgens bronnen op het internet telt de app meer dan 10 miljoen actieve gebruikers en het is in meer dan 100 landen actief.

hoe werkt feeld

Hoe werkt Feeld?

Je kunt de werking van de dating app Feeld vergelijken met die van andere populaire dating apps zoals Tinder, Bumble of Badoo. Het werkt namelijk met een eenvoudig beoordelingssysteem.

Je krijgt andere profielen in je omgeving één voor één te zien die je kunt gaan beoordelen. In een profiel zie je een aantal foto’s, profieltekst, genderidentiteit, seksuele voorkeuren en de intentie van de persoon. Vind je iemand leuk? Dan druk je op het hartje. Vind je iemand niet leuk? Dan druk je op het minnetje. Je kunt ook iemand overslaan door naar links te vegen en naar het volgende profiel te gaan. Wanneer beide gebruikers elkaar leuk vinden, ontstaat er een match en kun je berichten naar elkaar versturen.

Op de profielen die je te zien krijgt kan je filteren. Zo kun je filteren op de maximale afstand, leeftijd, gender en voorkeuren. Ook is het mogelijk om je locatie te veranderen naar andere steden over de wereld.

Voor wie is Feeld bedoeld?

De Feeld app is bedoeld voor singles en koppels die spannende contacten willen vinden. Zo kun je hier op zoek gaan naar trio’s, bdsm, casual, koppels, groepen, texting en nog veel meer spannende contacten.

Verder is iedereen welkom op Feeld, hier maakt het niet uit hoe je jezelf identificeert of waar je op valt. Je kunt uit meer dan 20 seksuele identiteiten en voorkeuren kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld aangeven dat je straight bent, gay, biseksueel, panseksueel, polyseksueel, queer, androseksueel en nog veel meer. Daarnaast kun je ook nog uit meer dan 20 gender identiteiten kiezen.

Wel moet je minstens 18 jaar zijn om Feeld te kunnen gebruiken.

! 70% van de bezoekers kiest voor deze dating apps:

Feeld downloaden en account aanmaken

De dating app Feeld kun je gemakkelijk downloaden in Google Play of in de App Store. Zodra je de app hebt gedownload, moet je allereerst bevestigen dat je ouder bent dan 18 jaar. Daarna krijg je een korte uitleg van wat Feeld precies is en druk je op de knop ‘Enter Feeld’. Vervolgens kun je een account aanmaken met je e-mailadres, Apple- of Facebook-account.

feeld downloaden

Account aanmaken

Door een account aan te maken met je Apple- of Facebook-account worden veel gegevens van jezelf al automatisch ingevuld. Als je een account aanmaakt met je e-mailadres moet je bepaalde gegevens zelf nog invullen.

Wanneer je een account aanmaakt met je e-mailadres moet je het opgegeven e-mailadres direct bevestigen en daarna ga je verder met het aanmaken van je account. Het aanmaken van je account bestaat uit ongeveer 11 stappen en bij iedere stap geef je wat informatie van jezelf op. Zo geef je een telefoonnummer op, geboortedatum, gender, waar je je mee identificeert en wat je intentie is. Vervolgens voeg je een aantal foto’s toe en kun je een eventuele partner toevoegen.

Een account heb je binnen 5 minuten al aangemaakt en dan kan je de dating app direct gebruiken.

Functies op de app

Feeld is een eenvoudige dating app die een beperkt aantal functies biedt. Hierdoor is de app erg overzichtelijk en makkelijk te gebruiken. Veel functies helpen je bijvoorbeeld om een leuk iemand te vinden en daarmee contact te leggen. Let wel even op, je kunt niet alle onderstaande functies gratis gebruiken.

Deze functies kun je gebruiken op Feeld:

 • Profiel aanmaken, bekijken en wijzigen
 • Profielen beoordelen
 • Chatten bij een match
 • Instellingen aanpassen
 • Privé foto’s
 • Je profiel verbinden met een eventuele partner
 • Incognito blijven (meer anonimiteit)
 • Zien wanneer iemand voor het laatst actief was
 • Zien welke gebruikers jou leuk vinden
 • Pings sturen
 • Uplift

Over een aantal functies vertellen we je nog wat meer:

Pings sturen: meer kans op een match

Zie je een interessant iemand en wil je daarmee matchen? Dan kun je een Ping gebruiken. Wanneer je een Ping gebruikt, krijgt die persoon daar een melding van en heb je meer kans op een match. Als je nieuw bent op de app krijg je 2 gratis Pings. Om meer Pings te krijgen, zul je deze moeten kopen.

Dit zijn de kosten van Pings:

 • 1 Ping voor €1,79
 • 5 Pings voor €7,19
 • 10 Pings voor €12,49

Uplift: boost je profiel

Met een Uplift boost je eigenlijk je profiel 24 uur lang en krijgen andere gebruikers jouw profiel als eerste te zien op de app. Door deze functie heb je 7 tot 15 keer meer kans op het krijgen van een match. Omdat je veel voordelen met deze functie krijgt, moet je er wel voor betalen. Voor 1 boost die 24 uur lang duurt betaal je €8,99.

feeld functies

Is de Feeld app gratis?

Je kunt van Feeld app gratis gebruik maken. Je download de dating app zonder kosten in Google Play of in de App Store. Vervolgens maak je een account aan en kun je de dating app gebruiken. Je kunt volledig gratis spannende dates vinden op de app.

Als gratis gebruikers heb je echter wel enkele beperkingen. Zo kun je bijvoorbeeld maximaal 40 profielen per dag liken en kun je niet zien wie jou leuk vindt. Door een betaald abonnement af te sluiten, hef je de beperkingen op en krijg je meer voordelen.

Feeld kosten: Majestic Membership

Kies je voor een betaald abonnement? Dan kun je kiezen voor het Majestic Membership, dit is het enige betaalde abonnement dat de app aanbiedt. Dit abonnement heft alle beperkingen op die je als gratis gebruiker ervaart en geeft je extra functies.

Deze functies krijg je met Majestic Membership:

 • Onbeperkt likes
 • Zien wie jou leuk vinden
 • Incognito modus
 • Zien wanneer iemand voor het laats actief is geweest
 • Toegang tot privé foto’s
 • 1 Ping per dag
 • Extra zoekfilters

De kosten van Feeld met Majestic Membership:

 • 30 dagen voor €19,99
 • 90 dagen voor €33,99
 • 1 jaar voor €99,99
Feeld kosten

Feeld ervaringen: dit vinden gebruikers

Voordat je de dating app Feeld gaat gebruiken, is het eerst slim om te kijken wat gebruikers daadwerkelijk vinden van de dating app. Dit doe je door Feeld ervaringen te lezen van gebruikers. Dit kun je doen op platforms die daar specifiek voor bedoeld zijn of je kijkt in de Play Store of App Store naar ervaringen. Wij hebben alle ervaringen en beoordelingen op platforms verzameld om je een goed beeld te geven.

Feeld ervaringen en beoordelingen van gebruikers:

 • Google Play: 3,8/5 beoordeeld door 28.000 gebruikers
 • App Store: 4,2/5 beoordeeld door 4200 gebruikers
 • Trustpilot: 1,7/5 beoordeeld door 38 gebruikers

Over het algemeen worden dating apps op Trustpilot altijd slecht beoordeeld. Om een goed oordeel te kunnen vellen over de app is het belangrijk om voornamelijk naar de recensies in Google Play en in de App Store te kijken.

Download Feeld

Bekijk de beste dating apps!

Veelgestelde vragen over Feeld

Er kunnen veel vragen ontstaan rondom de Feeld app. Wat kan komen doordat het een erg inclusieve en diverse dating app is. We geven kort en bondig antwoord op de meest gestelde vragen:

Kun je op Feeld screenshots nemen?

Voorheen was het mogelijk om op Feeld screenshots van foto’s en chats te maken. Dit is gelukkig tegenwoordig niet meer mogelijk en is er een screenshot beveiliging. Als je een screenshot op een Android telefoon probeert te maken, zul je een error foutmelding op het scherm krijgen of zal het scherm zwart zijn. Op iOS worden berichten op een screenshot onleesbaar.

Hoe populair is Feeld?

De Feeld app wordt in meer dan 100 landen actief gebruikt en telt op dit moment zo’n 10 miljoen maandelijkse gebruikers. De dating app is echter in Nederland minder populair en zijn er maar een beperkt aantal Nederlandstalige gebruikers op de app te vinden.

Hoeveel likes heb je op Feeld?

Je kunt op Feeld maximaal 40 profielen per dag liken als gratis gebruiker. Als je een betaald abonnement (Majestic Membership) afsluit, kun je onbeperkt profielen liken.

Hoe oud moet je zijn voor Feeld?

Je moet minimaal 18 jaar zijn om van Feeld gebruik te kunnen maken. Bij het aanmaken van een account moet je bevestigen dat je ouder dan 18 jaar bent. Deze leeftijdsgrens is ingesteld omdat de dating app zich focust op spannende avonturen voor volwassenen.

Hoe verwijder je Feeld?

Feeld verwijderen doe je door naar de instellingen van de dating app te gaan, naar onderen te scrollen en op ‘Terminate’ te klikken. Tenslotte bevestig je de verwijdering en wordt je account met de matches en chats verwijderd. Pas na het verwijderen van de account op Feeld kun je de dating app van je telefoon verwijderen.

Feeld review & ervaring

Review Feeld

6.5

Wij van de Datingappwijzer.nl hebben de Feeld app uitgebreid getest en geven het een 6,5 van de 10. Dit is volledig gedaan op basis van onze ervaringen en in vergelijking tot andere dating apps. Op deze manier zijn wij tot dit oordeel gekomen, wat een onafhankelijk oordeel betreft.

Feeld is één van de enige dating apps die erg inclusief en divers is, wat een groot voordeel is. Iedereen is hier welkom, met welke gender of seksuele voorkeur dan ook. Het is bovendien één van de weinige dating apps die speciaal voor spannende intenties is bedoeld.

Er zitten echter wel veel nadelen aan Feeld. Zo ervaar je maar weinig gebruiksgemak als je de dating app gebruikt. Daarnaast zijn er beperkte gratis functies beschikbaar, is de app volledig in het Engels en wordt de app nog niet zo veel gebruikt in Nederland.

Wanneer je graag je seksuele identiteit wilt ontdekken of wilt experimenteren op seksueel gebied is Feeld een aanrader. In andere gevallen kun je beter andere dating apps gebruiken.

Voordelen
 • Speciaal voor open minded mensen
 • Keuze uit veel seksuele identiteiten en voorkeuren
 • Veel genderidentiteiten
 • Voor spannende contacten
Nadelen
 • Weinig gebruiksgemak
 • Weinig gratis mogelijkheden
 • De app is in het Engels
 • Nog niet zo populair in Nederland
Pieter de Jong
Pieter de Jong is datingcoach die al jaren ervaring heeft op het gebied van dating en tekstenschrijver is. Hij heeft honderden dating apps getest en coacht mensen 1-op-1 op het gebied dating en relaties. Door deze expertise deelt hij graag zijn kennis met de lezers van de Datingappwijzer.nl, zodat iedere persoon de juiste dating app kan kiezen. Een leuk weetje over hem: hij heeft zijn huidige vriendin ook op een dating app ontmoet.

Meer in Review

Ook interessant

Niet mogelijk om te reageren.