Beste dating apps

FWB dating apps: dit zijn de 6 beste friends with benefits apps!

friends with benefits apps

Friends with benefits vinden? In dit artikel kom je meer te weten over de 6 beste friends with benefits apps en lees je alles wat je moet weten rondom friends with benefits. Iemand die openstaat voor FWB ga je niet zomaar tegenkomen op straat of op normale dating apps. Daarom zijn er speciale friends with benefits apps op de markt gekomen. FWB dating apps bieden veel voordelen en zijn gemakkelijk te gebruiken.

In dit artikel ga je alles lezen over FWB dating apps, de betekenis van friends with benefits, de regels, tips en de voor- en nadelen.

Wat betekent friends with benefits? (FWB)

Friends with benefits (FWB afkorting) is in het Nederlands vertaalt ‘vrienden met voordelen’. Friends with benefits betekent eigenlijk vrienden die ook seksueel contact met elkaar hebben. Zonder dat je met elkaar aan het daten bent of een relatie hebt.

De 6 beste friends with benefits apps

Friends with benefits vind je niet zomaar, al helemaal niet op normale dating apps. Daarom zijn er speciale friends with benefits apps op de markt gekomen. Dit zijn de beste FWB dating apps:

1. Novamora – de beste friends with benefits app

Novamora app

Wil je friends with benefits vinden? Dan is Novamora de beste FWB dating app voor jou. Novamora is de populairste dating app in Nederland die voor spannende avonturen is bedoeld. Dit komt doordat Novamora razend populair is in Nederland en veel handige functies aanbiedt.

Je maakt heel eenvoudig een gratis account aan op Novamora, dit doe je al door enkele gegevens van jezelf op te geven. Daarna kun je de friends with benefits app direct gebruiken. Het werkt met uitgebreide zoekfilters en een vlug beoordelingssysteem.

Je ziet al snel leuke singles voorbijkomen die openstaan voor friend with benefits. Door op hun profielfoto te klikken zie je het volledige profiel en kun je direct met ze flirten of diegene een berichtje sturen.

Voordelen

 • Erg populair
 • Gemakkelijk FWB te vinden
 • Veilig en anoniem
 • Gratis aanmelden
Gratis aanmelden op Novamora!

2. Ondeugend Daten – gemakkelijk FWB vinden

ondeugend daten

De dating app Ondeugend Daten is ook een erg geschikte dating app om friends with benefits te vinden. Ondeugend Daten staat voor alles wat ondeugend en spannend is. Zo kun je hier friends with benefits, hookups of andere spannende dates vinden.

Ondeugend Daten is erg gebruiksvriendelijke FWB dating app die veel handige functies aanbiedt, hierdoor wordt het makkelijk om een leuk iemand te vinden. Zo heeft het bijvoorbeeld een vlug swipe-systeem beschikbaar, hiermee beoordeel je snel andere gebruikers. Je kunt aangeven of je iemand leuk vindt, misschien leuk vindt of wilt overslaan. Wanneer beide gebruikers elkaar leuk vinden, ontstaat er een match.

Verder is Ondeugend Daten een erg veilig en anonieme FWB dating app. Je kunt je inschrijven met een verzonnen profielnaam, werkt het met privé foto’s en is het niet verplicht om een profielfoto toe te voegen.

Voordelen

 • Veel gebruikers
 • Handige functies
 • Echte profielen

Nadelen

 • De app hapert soms
Gratis aanmelden op Ondeugend Daten!

3. Second Love – een bekende (FWB) dating app

second love

Al sinds 2008 bestaat Second Love en het is al door meer dan 900.000 mensen gebruikt. Second Love staat bekend als vreemdgaan app, maar het kan ook gebruikt worden voor andere spannende avonturen, waaronder friends with benefits.

Nadat je een account hebt aangemaakt op Second Love kun je het direct gebruiken. Het maakt geen gebruik van lastige functies of moeilijke matching. Je gaat hier heel simpel zelf op zoek naar een leuk iemand. Dit doe je naar profielen te zoeken, te bekijken en berichten te sturen.

Verder is Second Love een erg veilige FWB dating app om op zoek te gaan naar friends with benefits. Zo zijn er geen pottenkijkers welkom en worden alleen serieuze profielen in het systeem opgenomen. Je hoeft deze FWB dating app niet te downloaden, het is heel gemakkelijk in de browser beschikbaar.

Voordelen

 • Bekende app
 • Geen pottenkijkers
 • Handige functies

Nadelen

 • De app is beschikbaar in de browser
Gratis aanmelden op Second Love!

4. XFun – een populaire friends with benefits app

xfun

XFun is voornamelijk een populaire dating app in Amerika en andere landen voor FWB, hookups en NSA (no strings attached). De dating app is al meer dan een miljoen keer geïnstalleerd, het is echter nog niet zo populair in Nederland.

Deze FWB dating app is locatie gebaseerd, waardoor je gemakkelijk gebruikers in je omgeving krijgt te zien. Dagelijks krijg je nieuwe matches van profielen die wellicht goed bij je passen. Het swipe-systeem leert namelijk vanzelf waar je naar op zoek bent. Zie je een leuk iemand? Dan kun je direct een berichtje sturen.

Verder heeft de FWB dating app leuke functies beschikbaar zoals privé foto’s die je met een geselecteerd aantal mensen kunt delen en je kunt op een map zien hoe ver mensen van je verwijderd zijn.

Voordelen

 • Op locatie gebaseerd

Nadelen

 • Weinig gebruikers in Nederland
 • De app is in het Engels

5. Kasual – heeft een unieke aanpak

kasual

Kasual is een dating app voor informele seks, waaronder dus hookups en FWB. Wereldwijd telt Kasual meer dan 15 miljoen gebruikers en beoordelen gebruikers de friends with benefits app gemiddeld met 4,5/5 sterren.

Kasual pakt online dating op een unieke manier aan, waardoor je gemakkelijk mensen ontmoet die openstaan voor friends with benefits. Het werkt op basis van geluk, je hebt rondes waarbij je kunt kiezen uit 4 profielen en je er één mag uitkiezen. Daarbij heb je 50% kans dat de ander jou ook leuk vindt en zo ontstaat er een match.

Naast dit gelukspel kun je ook gewoon profielen swipen en heeft het nog meer functies. De app is locatie gebaseerd waardoor je gebruikers in je omgeving te zien krijgt.

Voordelen

 • Unieke aanpak
 • Goed beoordeeld

Nadelen

 • Aardig wat nepprofielen
 • Niet zo populair in Nederland

6. Tinder – de populairste dating app

Tinder

Heb je wel eens van Tinder gehoord? Grote kans van wel, Tinder is namelijk de populairste dating app in Nederland. Meer dan een miljoen Nederlanders gebruiken het platform en het zorgt wereldwijd voor 26 miljoen dagelijkse matches.

Tinder is snel populair geworden door de eenvoudige werking. Het werkt namelijk met een eenvoudig swipe-systeem waarmee je andere profielen beoordeelt. Je swipet naar rechts om iemand leuk te vinden en naar links om iemand over te slaan. Bij wederzijdse interesse ontstaat een match en kun je chatten.

Tinder is niet specifiek een friends with benefits app. De dating app is eigenlijk een ‘normale’ dating app die wordt gebruikt om dates en de liefde te vinden. Echter wordt Tinder in praktijk vaak gebruikt om hookups, friends with benefits en andere spannende dingen te vinden.

Voordelen

 • Populairste dating app
 • Veel matches

Nadelen

 • Niet specifiek voor FWB
 • Je ziet bekenden
 • Veel nepprofielen

Friends with benefits voor- en nadelen

Voordelen van Friends with benefits:

 • Geen verwachtingen
 • Geen verplichtingen naar elkaar toe
 • Het voelt vertrouwd aan
 • Het is een alternatieve relatie voor mensen die geen relatie willen
 • Je seksuele behoeften zijn vervuld
 • Vrijheid om andere mensen te daten
 • Geen last van jaloezie
 • Het is makkelijker om de relatie te stoppen

Nadelen van Friends with benefits:

 • Het kan jullie vriendschap verpesten
 • Er ontstaan toch al snel gevoelens voor de ander
 • Je mag geen gevoelens voor de ander krijgen
 • Je bouwt niks samen op, het heeft geen potentie voor de toekomst
 • De FWB relatie zal een keer stoppen

8 Friends with benefits regels

Om een goede FWB relatie te hebben, is het belangrijk om je aan een aantal regels te houden. Alleen door je aan deze friends with benefits regels te houden, kunnen jullie een leuke en gezellige tijd samen hebben.

Regel 1 maak duidelijke afspraken

De eerste friends with benefits regel is dat je vooraf duidelijke afspraken moet maken, alleen dan kan de friends with benefits relatie slagen. Bespreek wat jullie verwachtingen en grenzen zijn en wees hier heel eerlijk in. Mogen jullie andere mensen daten? Gaat het puur om de seks? Doen jullie nog andere dingen om jullie vriendschap te onderhouden? Bespreek dit, wat de kans vergroot dat er een goede FWB relatie ontstaat.

Regel 2 verwacht niet te veel

Het is belangrijk om bij friends with benefits niet te veel van elkaar te verwachten. Het is een vriendschap die voordelen biedt op seksueel vlak. Je bouwt verder niks samen op en daarom heeft het geen toekomstperspectief.

Verwacht dus niet dat je cadeautjes krijgt, dat jullie samen uit eten gaan of andere romantische dates volgen.

Regel 3 hou het casual

Zorg dat de FWB relatie alleen maar om seks blijft draaien en dat de ander geen gevoelens gaat krijgen. Je moet dus zorgen dat je niet dingen doet waardoor het te veel op een ‘echte’ relatie gaat lijken. Blijf dus bijvoorbeeld bij je friend with benefit niet slapen, laat geen kleding achter en je kunt ook nog overwegen om knuffelen achterwege te laten.

Regel 4 respecteer elkaars vrijheid

Wanneer je een friends with benefits relatie hebt, is het belangrijk om elkaar vrij te laten. Je mag zelf bepalen met wie of wanneer je date en je bent de ander geen verantwoording schulding. Wanneer je de vrijheid van de ander respecteert, krijgt je dat respect ook terug.

Regel 5 wees goede vrienden

Bij een friends with benefits relatie is het belangrijk om de vriendschap niet uit het oog te verliezen, ondanks de seks. Doe daarom soms ook dingen die jullie zouden doen als vrienden. Bijvoorbeeld erop uitgaan of samen een film kijken.

Regel 6 doe het veilig

Het is ook erg belangrijk om het veilig te doen. Gebruik voorbehoedsmiddelen of laat je testen op eventuele soa’s. Stel ook regels op over seks met anderen, mag het helemaal niet of mag het alleen als je het veilig doet?

Regel 7 beëindig de FWB relatie als het nodig is

Het gevaar van een FWB relatie is dat één van de twee gevoelens krijgt voor de ander, dit is bij meer dan de helft van de friends with benefits zo. Daarom is het belangrijk om de fwb relatie zo snel mogelijk stop te zetten zodra je één van jullie twee gevoelens krijgt. Dit doe je enkel om jezelf of de ander te beschermen om niet gekwetst te worden.

Regel 8 de FWB relatie zal een keer eindigen

Een friends with benefits relatie zal een keer stoppen, het biedt namelijk geen toekomstperspectief en is alleen tijdelijk leuk. Jij kunt bijvoorbeeld iemand ontmoeten of de ander ontmoet iemand voor een relatie. Hou er dus rekening mee dat het zal eindigen, op welke manier dan ook.

Veelgestelde vragen

Er kunnen veel vragen ontstaan rondom friends with benefits. Bijvoorbeeld vragen rondom de friends with benefits betekenis, de FWB afkorting, de regels en nog veel meer. Om antwoordt op alle vragen te geven, doen we dit kort en bondig in het onderstaande overzicht:

Waar kan ik friends with benefits vinden?

Friends with benefits ga je niet zomaar vinden op straat of ergens anders. Vaak ontstaat het vanuit een vriendschap die je al hebt, maar je maakt ook veel kans om het te vinden op Friends with benefits apps. Novamora is de beste FWB dating app in Nederland om een friends with benefits relatie te vinden.

Kun je friends with benefits met je ex zijn?

Friends with benefits met je ex kun je zeker zijn, het wordt dan ook wel ex with benefits genoemd. De voordelen van ex with benefits zijn hetzelfde als een normale FWB relatie. Het is echter niet bevorderlijk voor je eigen gevoelens, vaak ga je weer gevoelens voor je ex krijgen en je gaat je ex niet vergeten. Het beste is om helemaal afscheid te nemen van je ex.

Kan FWB een relatie worden?

Friends with benefits kan zeker uitlopen op een relatie, echter is dit wel lastig. Vaak ontstaan er alleen gevoelens vanuit één kant en zijn de gevoelens voor een relatie niet wederzijds. Daarom is het belangrijk om goed te communiceren met de ander wat jullie precies van elkaar zijn en wat jullie voor elkaar voelen. Zijn de gevoelens voor een serieuze relatie niet wederzijds? Dan kan het beter zijn om de FWB relatie te stoppen.

Hoelang duurt een FWB relatie?

De duur van friends with benefits zal heel erg verschillen per FWB relatie. Sommige hebben enkele weken en weer andere hebben enkele maanden friends with benefits, er kan geen specifieke tijdsperiode aan gekoppeld worden. Waardoor de friends with benefits relatie stopt, is vaak afhankelijk van specifieke omstandigheden en de betrokken personen. Zo kan bijvoorbeeld iemand gevoelens krijgen of een ander leuk iemand ontmoeten.

Blijven friends with benefits vrienden?

Friends with benefits kan de vriendschap tussen jullie verpesten, wat komt doordat jullie elkaar op intiem niveau kennen en iemand kan gevoelens voor de ander ontwikkelen. Om vrienden te blijven na jullie friends with benefits is goede communicatie nodig. Communiceer duidelijk wanneer je de friends with benefits niet meer ziet zitten of wat je verwachtingen zijn bij het blijven van vrienden.

Nick Evertse
Nick Evertse is de datingexpert die weet welke dating app jij moet kiezen om succesvol te worden. Hij heeft honderden dating apps getest en weet precies waar je de meeste kans maakt op daten of relaties. Verder is Nick Evertse datingcoach en begeleidt hij cliënten bij het daten. Hij is dol op schrijven, bordspellen en daten.

Ook interessant

Niet mogelijk om te reageren.