Beste dating apps

De top 18 beste gay chat apps en websites in Nederland!

gay chat

Op zoek naar een leuke of spannende gay chat? In dit artikel kom je te weten wat de 18 beste gay chat websites en apps zijn in Nederland. Gay chatten is de ideale manier om leuke mannen te ontmoeten. Je kunt gay chatten voor een gay hookup, voor een spannende chat of voor een serieuze relatie.

Er zijn ontzettend veel gay chats in Nederland, maar niet iedere gay chat is even goed en populair. Je zult op een aantal sites veilig en anoniem kunnen gay chatten, cammen of een afspraakje regelen. In dit artikel zetten we de 18 beste gay chat apps en websites even op een rijtje, lees je welke gay chat het beste bij jou past en krijg je 12 tips om anoniem te gay chatten.

De 18 beste gay chat apps en websites

1. Gaybuddy – de beste gay chat in Nederland

gaybuddy

Ben je op zoek naar een gay chat? Dan moet je bij Gaybuddy zijn. Gaybuddy wordt ook wel de meest spannende ontmoetingsplek voor mannen genoemd. Je meldt je bij Gaybuddy aan om een leuke gay chat, spannende date of een losse flirt te vinden.

De gay chat Gaybuddy werkt erg gemakkelijk. Je maakt binnen een minuutje een account aan en je kunt direct van de site gebruik maken. Zodra je een account hebt, zul je al veel berichten van mannen krijgen. Maar je kunt ook zelf op zoek gaan naar leuke mannen door een zoekfilter te gebruiken.

Gaybuddy is een veilig en betrouwbare gay chat. Alle profielen worden handmatig gecontroleerd op echtheid en je kunt op een discrete manier gay chatten met andere mannen. Het aanmelden en gebruiken van Gaybuddy is volledig gratis.

Voordelen

 • Meest spannende gay chat
 • Veel mannen op te vinden
 • Veilig en discreet
 • Volledig gratis
Gratis chatten op Gaybuddy!

2. Grindr – de populairste gay app

grindr

Heb je wel eens van Grindr gehoord? De kans is groot dat dit zo is. Grindr is namelijk de populairste dating app voor homoseksuele en biseksuele mannen. Het is 2009 opgericht en is snel populair geworden. Dagelijks wordt het door meer dan 2 miljoen mannen gebruikt.

Je krijgt op Grindr profielen van mannen in je omgeving te zien in een soort raster. Vanuit daar kun je profielen bezoeken en direct flirten of berichten sturen. Je kunt ook op profielen filteren, profielen per regio bekijken of nieuwe gebruikers bekijken.

Grindr is de gay chat app waar je moet zijn voor een spannende gay chat. Zodra je een account hebt, zul je direct ontzettend veel berichten krijgen van verschillende mannen. Een spannende date is hier dan ook niet lastig om te regelen.

Voordelen

 • Populairste gay app
 • Al snel een gay hookup gevonden

Nadelen

 • Je krijgt extreem veel meldingen
 • De app is in het Engels

3. GayParship – voor een serieuze gay chat

gayparship app

Op zoek naar een serieuze gay chat? Dan moet je bij gayParship zijn. De meeste gay chats zijn bedoeld om op een spannende manier contact te hebben. gayParship is hier echter niet voor bedoeld en is hierin uniek. Daarom staat gayParship ook wel bekend om een serieuze relatie te zoeken.

GayParship werkt anders dan de meeste andere gay chats. Je wordt hier gematcht met andere gebruikers op basis van je persoonlijkheid en voorkeuren. Zo zie je binnen enkele minuten mannen die erg goed bij je passen. Bovendien kun je direct berichten sturen naar leuke mannen die voorbijkomen.

Als je klaar bent met het onserieus chatten is gayParship zeker een aanrader. Je hebt hier veel meer kans om een serieuze relatie te vinden, ruim 1 op de 3 gebruikers wordt succesvol in de liefde. Het aanmelden en gebruik is bovendien volledig gratis.

Voordelen

 • Serieuze gay chat
 • Veel kans om een relatie te vinden
 • Volledig veilig en betrouwbaar

Nadelen

 • Het aanmelden duurt wel even
Gratis chatten op gayParship!

4. Guys-dating – gemakkelijk met mannen chatten & ontmoeten

guys dating

De gay chat Guys-dating is ook een echte aanrader. Het maakt op Guys-dating niet uit welke intentie je hebt, je vindt hier altijd wel wat je zoekt. Je ontmoet hier heel gemakkelijk leuke mannen om mee te chatten en om mee af te spreken.

Guys-dating werkt erg eenvoudig, je kunt een uitgebreide zoekfilter of een vlug boordelingssysteem gebruiken om snel andere mannen te ontmoeten. Zie je een leuke man? Dan kun je direct een leuk berichtje sturen. Al snel zal er een leuke homo chat ontstaan en misschien volgt er wel een spannende date.

Guys-dating is veiliger en anoniemer dan de meeste andere gay chats. Je kunt je hier inschrijven met een verzonnen profielnaam en het is niet verplicht om een profielfoto toe te voegen. Bovendien is de gay chat fel tegen nepprofielen en doet het er alles aan om die te weren. Je maakt volledig gratis een profiel aan op Guys-dating.

Voordelen

 • Voor alle intenties
 • Eenvoudige werking
 • Veilig en anoniem

Nadelen

 • De app valt niet te downloaden
Gratis chatten op Guys-dating!

5. Bullchat – een populaire en gratis gay chat

bullchat

Je zult misschien al wel eens van Bullchat gehoord hebben, het is één van de populairste gay chats in Nederland. Bullchat is erg populair geworden doordat het gratis was, duizenden mannen maken er dagelijks gebruik van.

Je maakt snel en gemakkelijk van Bullchat gebruik door een anoniem account te maken, je hoeft enkel een naam en omschrijving op te geven. Daarna kom je terecht in een gay chatroom waar je gebruikers kunt aanklikken om met hen te chatten. Je kunt naast chatten ook een gay cam gebruiken en foto’s delen.

Onlangs dat Bullchat een populaire gay chat is, klagen veel gebruikers over het platform. Zo zou het tegenwoordig niet meer gratis zijn, zijn er veel nepprofielen te vinden en doet de gay chatsite het regelmatig niet.

Voordelen

 • Erg populaire gay chat
 • Anoniem account

Nadelen

 • De website werkt regelmatig niet
 • Veel nepprofielen
 • Het kost tegenwoordig geld

6. Lexa – gemakkelijk chatten met leuke mannen

Lexa app

Lexa is één van de populairste dating apps en datingsites in Nederland. Het wordt door duizenden mannen gebruikt en per maand worden er meer dan 4,8 miljoen berichten op het platform gestuurd. Dit geeft wel aan dat het een populaire gay chat is.

Lexa werkt heel eenvoudig en je hebt meerdere handige functies tot je beschikking. Zo kun je matching, zoekfuncties of een vlug beoordelingssysteem gebruiken om leuke mannen te vinden. Je kunt gemakkelijk met andere mannen flirten en gay chatten.

De dating app Lexa is voor zowel mannen als vrouwen bedoeld, maar door simpelweg aan te geven dat je op mannen valt krijg je alleen leuke mannen te zien. Lexa is meer bedoeld voor een wat serieuzere gay chat of flirt. Je kunt Lexa overigens volledig gratis gebruiken.

Voordelen

 • Razend populaire dating app
 • Leuke mannen in je omgeving
 • Snel een leuke homo chat

Nadelen

 • Het is voor iedereen bedoeld
Gratis aanmelden op Lexa!

7. Jack’d – het Tinder voor homo’s

Jack'd

Misschien heb je wel eens van Tinder gehoord, het is namelijk wereldwijd de populairste dating app. Jack’d lijkt erg op Tinder, maar is speciaal voor homoseksuele en biseksuele mannen bedoeld. Er zijn op dit platform meer dan 5 miljoen mannen actief en je kunt het gebruiken voor spannende chats, intieme ontmoetingen of dates.

Jack’d lijkt erg op Tinder doordat het bijna op dezelfde manier werkt. Je krijgt andere profielen één voor één te zien om te beoordelen. Een profiel bevat foto’s en achtergrondinformatie van iemand. Vind je iemand leuk? Dan swipe je naar rechts. Wil je iemand overslaan? Dan swipe je naar links. Wanneer beide gebruikers elkaar leuk vinden, ontstaat er een match en kun je met elkaar in contact komen.

In tegenstelling tot andere gay chat apps en websites moet je hier eerst iemand leuk vinden voordat iemand met je in contact kunt komen. Dit kan ongewenste berichten of opmerkingen voorkomen.

Voordelen

 • Veel gebruiksgemak
 • Geen ongewenste berichten

Nadelen

 • Beperkte gratis functies
 • Je kunt niet zomaar met iedereen chatten
 • De app hapert af en toe

8. Romeo – een sociaal netwerk en gay chat

romeo

Romeo bestaat al ruim 20 jaar en is uitgegroeid tot een populaire dating app voor gay dating. Er maken maar liefst 3 miljoen mannen gebruik van.

Romeo werkt op een makkelijke manier. Je krijgt binnen een soort raster profielen van andere gebruikers in je omgeving te zien. Vervolgens kun je op een profiel klikken om het volledige profiel te bekijken. Is er een match? Dan kun je gay chatten, videobellen, spannende foto’s uitwisselen of gaan daten.

Je kunt op Romeo ook gay chatten in verschillende groepen. Op deze dating app heb je meer dan 20.000 gay chat groepen waaraan je kunt deelnemen. Je hebt algemene groepen en groepen over bepaalde onderwerpen of actualiteiten. Romeo is een volledige gratis gay chat waar je al snel leuke gesprekken gaat hebben.

Voordelen

 • Gay chat groepen
 • Veel ervaring

Nadelen

 • De app is in het Engels
 • Lijkt erg op Grindr

9. Scruff – snel afspreken met mannen

scruff

Scruff is een goed beoordeelde gay dating app voor homo-, bi-, trans en queer mannen. Het wordt door ruim 30 miljoen mannen over de wereld gebruikt en hierop kun je eenvoudig en makkelijk gay chatten.

Je komt niet direct met andere gay mannen in contact, je moet eerst een match krijgen door elkaar leuk te vinden. Scruff werkt met een vlug beoordelingssysteem waarbij je andere profielen één voor één beoordeelt. Het unieke van deze gay dating app is dat het leert waar je naar op zoek bent en steeds relevantere profielen toont.

Verder kun je op Scruff veilig chatten met andere mannen. Je gegevens worden goed beveiligd en het werkt met geverifieerde profielen.

Voordelen

 • Het leert waar je naar op zoek bent
 • Veel aandacht voor veiligheid

Nadelen

 • Veel advertenties
 • Aardig wat profielen zonder profielfoto
 • Weinig Nederlandse gebruikers

10. Adam4Adam – een gratis gay chat app

adam4adam

Al ruim 15 jaar is Adam4Adam actief en het is een gratis gay app en gay datingsite. Zo heeft het ruim 10 miljoen gebruikers en is volledig gratis.

Adam4Adam werkt op een eenvoudige manier. Andere profielen van mannen in je omgeving krijg je te zien en door op een profiel te klikken krijg je het volledig profiel te zien. Zie je een interessant iemand? Dan kun je hem direct een berichtje sturen en zal er al snel een leuke chat ontstaan.

Veel gay chats hebben verplichte kosten of je krijgt veel advertenties te zien, dit is niet zo op Adam4Adam. Je kunt op de app of website veel functies gratis gebruiken. Het heeft wel betaalde abonnementen beschikbaar waarmee je toegang krijgt tot meer functies, maar dit is niet verplicht.

Voordelen

 • Volledige gratis gay chat

Nadelen

 • Veel nepprofielen
 • Veiligheidsproblemen

Andere gay chatsites

11. Gaychat – een gratis gay chat website

Gaychat is geen random gay chat, het is ook één van de populairste gratis homo chats. Dagelijks zijn er meer dan 10.000 mannen op actief die actief met elkaar in contact komen. Je maakt snel een account aan op Gaychat.nl door een nickname, omschrijving en locatie op te geven. Waarna je in een homo chatbox terecht komt. Je ziet profielen bij jou in de omgeving en je kunt kiezen naar wie je een berichtje stuurt. Je kunt ook van een gay cam gebruikmaken.

Hier te vinden: Gaychat.nl

12. Chat Avenue – een populaire chat website

Chat Avenue is sinds 1999 een populaire chat website voor iedereen. Het heeft verschillende chatboxen voor verschillende groepen, zodoende heb je ook een gay chatbox. Gemiddeld gebruiken tussen de 700 en de 1200 mannen deze gay chatbox.

Je hoeft geen account aan te maken om aan de gay chat Avenue deel te nemen. Je hoeft enkel een gebruikersnaam op te geven en je kunt chatten in de gay chatbox, gay cammen, profielen bekijken en één op één chatten. Het is een volledige gratis gay chat.

Hier te vinden: Chat-avenue.com

13. Gay.nl – alleen voor mannen in Nederland

Gratis homo chatten kan ook bij Gay.nl, wel is dit platform een beetje verouderd. Je kunt hier leuke gay connecties maken en chatten. Het aanmelden kost hier wel iets meer moeite dan op andere gay chats. Je moet hier een account aanmaken en je e-mailadres verifiëren. Daarna zie je verschillende profielen en kun je berichten sturen of het spel ‘hot or not’ spelen. Gay.nl heeft ook een gay chat app beschikbaar in de Play store of App Store.

14. Gaychatroom.nl – veilig chatten met mannen

Gaychatroom.nl lijkt een beetje op Bullchat, maar is minder populair. Je maakt hier een account aan en kom je in een gay chatroom. In deze chatbox kun je met iedereen live gay chatten en kun je gebruikers persoonlijke berichten sturen. Verder biedt het functies aan om bestanden en foto’s te sturen in de chat. Gaychatroom.nl biedt veel opties aan om veilig te daten, in tegenstelling tot veel andere gratis gay chats. Zo kun je gebruikers op stil zetten, rapporteren of blokkeren.

Hier te vinden: Gaychatroom.nl

15. Homo.nl – gratis chatten en gay cammen

Homo.nl is een drukbezochte gay chat die ’s avonds vaak vol zit, er kunnen maar een beperkt aantal mannen van de gay chatsite gebruik maken. Tenzij je VIP bent, dan kun je altijd inloggen. Voor deze VIP-functie moet je echter wel betalen. Verder kun je op Homo.nl profielen bekijken, chatten, gay webcammen en nog veel meer. Deze gay chat ziet er wel een beetje verouderd uit.

Hier te vinden: Homo.nl

16. Gydoo – een Engelstalige gay chat roulette

Kun je een aardig woordje Engels? Dan is Gydoo wellicht ook een goede optie. Gydoo is een gratis en anonieme gay chatsite die wereldwijd actief is. Je hoeft hier geen lastig account aan te maken, je geeft simpel weg aan waar je naar op zoek bent om de site te kunnen gebruiken.

De werking van Gydoo is een beetje een mix van een gay chat roulette en Omegle. Je ziet een profielfoto, dan kun je beslissen om te chatten of door te gaan naar het volgende profiel. Je hebt hier dus geen gay chatboxen met allemaal verschillende mensen, het contact is één op één.

Hier te vinden: Gydoo.com

17. Strangercam.com – gay cammen met leuke mannen

Gay chatten kan na verloop van tijd vervelen, daarom is gay cammen misschien ook leuk. Strangercam.com is hier ideaal voor. Je kunt hier webcammen met random mannen, privé chatten, gezichtsmaskers gebruiken en anoniem met andere mensen in contact komen.

Deze website is in het algemeen bedoeld om met random mensen te webcammen, maar er is ook een aparte versie voor gay cammen. Hier ga je dus alleen met andere homo’s webcammen.

Hier te vinden: Strangercam.com

18. Chatrandom.com – ook met een gay cam

Ben je op zoek naar een random gay chat? Op Chatrandom.com ga je met random homomannen chatten. Je kunt Chatrandom.com gebruiken zonder account en je wordt in een random gay chatbox toegevoegd. Vervolgens kun je zelf ook nog kiezen uit verschillende chatrooms en daarin deelnemen. Je kunt live gay chatten in een chatroom, privé berichten sturen of gay cammen.

Wel is Chatrandom.com een chatsite in het Engels en zul je dus ook in het Engels berichten moeten versturen. Het is een chatwebsite voor iedereen, maar er zijn aparte chatrooms voor homo’s.

Hier te vinden: Chatrandom.com

Welke gay chat moet ik kiezen?

Je hebt nu de 18 beste gay chats gelezen, maar je hebt misschien nog geen idee welke homo chat je moet kiezen. Welke gay chat je moet kiezen is met name afhankelijk van je intentie, want dan ga je de meeste mannen ontmoeten die bij jou passen.

Wil je serieus chatten om nieuwe mensen te leren kennen? Dan moet je één van deze platformen kiezen:

 • GayParship
 • Lexa
 • Guys-Dating

Wil je spannend chatten voor een vlug afspraakje, gay hookup of date? Dan moet je één van deze platformen kiezen:

 • Gaybuddy
 • Grindr
 • Jack’d
 • Romeo
 • Scruff
 • Adam4Adam

Wil je alleen gay chatten? Kies dan één van deze platformen:

 • Gaychat
 • Gay Chat Avenue
 • Gay.nl
 • Gaychatroom.nl
 • Homo.nl
 • Gydoo
 • Chatrandom.com

12 tips om veilig en anoniem te gay chatten

Veel mannen hebben behoefte aan veiligheid en anonimiteit tijdens een spannende chat. Niemand wil later op het internet teruggevonden worden met bepaalde foto’s en contactgegevens. Wil je ook veilig en anoniem chatten? Lees dan de volgende 12 tips even door:

 1. Meld je altijd aan met een verzonnen account- of profielnaam.
 2. Heb je voor het aanmaken van een account een e-mailadres nodig? Gebruik een e-mailadres die je nergens anders gebruikt.
 3. Moet je een profielfoto toevoegen? Gebruik dat een onherkenbare profielfoto.
 4. Wees voorzichtig met het delen van foto’s of video’s in de chat die je identiteit kunnen onthullen.
 5. Wil je volledig anoniem blijven? Gebruik dan een VPN om je IP-adres te verbergen.
 6. Blijf zo lang mogelijk via het platform contact houden en wissel geen andere contactgegevens aan elkaar uit.
 7. Deel geen persoonlijke informatie met vreemden.
 8. Controleer hoe anoniem de gay chatsite is en op welke manier het platform omgaat met jouw gegevens.
 9. Wanneer je voor een eventueel lidmaatschap wil betalen, kies dan veilige en anonieme betaalmethodes. Gebruik bijvoorbeeld PaySafeCard of een prepaid creditcard.
 10. Wis alle sporen van je computer of mobiel nadat gechat hebt.
 11. Wil je iemand van een gay chat in het echt ontmoeten? Spreek dan op een openbare en veilige locatie af.
 12. Heb je met iemand afgesproken? Pas dan op dat je niet naar een verkeerd adres wordt gestuurd. Het komt namelijk vaak voor dat iemand expres een verkeerd adres opgeeft en hij zelf niet komt opdagen.

Veelgestelde vragen

Tenslotte aan het einde van dit artikel lees je de meeste gestelde vragen over gay chats. Er kunnen veel vragen ontstaan rondom gay chats en daarom geven we kort en bondig antwoord op deze vragen in het onderstaande overzicht:

Wat is de beste gay chat?

De beste gay chat in Nederland is Gaybuddy, het wordt ook wel de meest spannende ontmoetingsplek voor mannen genoemd. Op Gaybuddy maak je heel snel een gratis account aan en kun je direct leuke mannen zoeken om mee te chatten. Bovendien zul je direct al veel berichten krijgen. Verder is Gaybuddy erg veilig en worden alle profielen gecontroleerd op echtheid.

Wat is zijn gratis gay chats?

Wil je gratis homo chatten? Er zijn verschillende gratis gay chats in Nederland te vinden. Dit zijn goede gratis gay chats: Gaybuddy, Guys-dating, Grindr, Jack’d, Gaychat, Gaychatroom.nl, Gydoo, Homo.nl en Chatrandom.com.

Waar kan ik een gay chat vinden?

Op het internet zijn genoeg gay chatsites vinden, echter is niet elke gay chatsite even goed en populair. Op deze pagina kun je gay chats of homo chats vinden die erg goed zijn en waarop je met veel mannen tegelijkertijd contact kunt hebben.

Waarom gay chatten?

Gay chatten is een leuke manier van gay contact met andere mannen. Het leuke en spannende aan gay chatten is dat je niet weet hoe de andere man is en dat je elkaar op een spannende manier leert kennen. Verder kun je gay chatten om nieuwe contacten op te doen, dates te vinden of misschien een serieuze relatie te vinden.

Zijn gay chats veilig?

Niet alle gay chats zijn veilig, het is bij veel onduidelijk hoe ze met je chatgegevens omgaan of hoe anoniem het daadwerkelijk is. Wel maken de meeste gay chats gebruik van een beveiligde verbinding en zijn er mogelijkheden om gebruikers te rapporteren en te blokkeren. De eerste tien gay chatsites op deze pagina zijn wel volledig veilig en betrouwbaar.

Nick Evertse
Nick Evertse is de datingexpert die weet welke dating app jij moet kiezen om succesvol te worden. Hij heeft honderden dating apps getest en weet precies waar je de meeste kans maakt op daten of relaties. Verder is Nick Evertse datingcoach en begeleidt hij cliënten bij het daten. Hij is dol op schrijven, bordspellen en daten.

Ook interessant

Niet mogelijk om te reageren.