Review

GayParship app review: deze dingen moet je weten van de app!

gayparship app

Op zoek naar een dating app en ben je homo, lesbisch, bi, queer of trans? Dan maak je de meeste kans op de dating app gayParship. In tegenstelling tot veel andere gay apps is gayParship niet bedoeld om iets vluchtigs te vinden, maar voor iets serieus. Het wordt ook wel de nummer 1 app in serieuze relaties genoemd.

Je hoeft niet zelf op zoek te gaan naar leuke singles, zoals dat op de gay app Grindr bijvoorbeeld het geval is. GayParship matcht je namelijk met andere gebruikers aan de hand van een uitmuntend matchingsysteem. Hierdoor vindt ruim 38% van de gebruikers de liefde via deze app. Ben jij de volgende die hier de liefde gaat vinden?

Waarom voor gayParship kiezen?

 • Speciaal voor gay, lesbie, bi, queer en trans bedoeld
 • Ruim 1 op de 3 gebruikers wordt succesvol
 • Nummer 1 in serieuze (gay) relaties
 • Uitmuntend matchingsysteem
 • Veiligheid en privacy staat voorop
 • Onderscheidt zich van andere gay apps
Gratis aanmelden op gayParship!

Wat is gayParship in het kort?

GayParship is de dating app voor homo’s, lesbiennes, bi’s, queers of trans personen die op zoek zijn naar iets serieus. De dating app gayParship valt onder de bekende datingsite en app Parship, ze hebben echter een aparte website en app gemaakt voor gay singles. Dit biedt veel voordelen voor jou. Je hebt namelijk geen last van hetero singles die jou kans verkleinen om de ware te vinden.

GayParship wordt ook wel gezien als de nummer 1 om serieuze relaties te vinden. Dit komt doordat het gebruik maakt van een uitgebreid matchingsysteem. Hierdoor word je met andere singles gematcht met dezelfde intenties, seksuele voorkeuren en persoonlijkheid. Als gevolg van dit matchingsysteem heb je veel kans om de liefde vinden, ruim 1 op de 3 leden vindt de liefde op de dating app, een significant hoger percentage dan andere gay apps.

Het unieke van gayParship is dat het niet alleen een populaire dating app is, maar ook een datingsite. De datingsite is opgericht in 2003 en heeft tegenwoordig ook een dating app beschikbaar om gay singles te ontmoeten. Zo kun je zowel op je telefoon als op de computer van gayParship gebruik maken.

hoe werkt parship

Hoe werkt de gayParship app? Ontmoet gemakkelijk homo’s en lesbiennes

Op andere gay apps zit je in de meeste gevallen snel profielen te swipen en is het hopen op het vinden van een leuk iemand. Zo werkt gayParship niet. Direct bij het aanmelden op de app vul je een persoonlijkheidstest in. Aan de hand van deze test zoekt de app dagelijks nieuwe profielen voor je van personen die goed bij je passen.

Je krijgt dagelijks nieuwe partnervoorstellen te zien op de app. Deze zijn nauwkeurig geselecteerd, zo voldoen ze aan je voorkeuren en hebben ze veel dingen gemeen met jouw persoonlijkheid. De partnervoorstellen worden één voor één onder elkaar getoond, je ziet hier een foto bij en welke dingen jullie gemeen hebben.

Zie je een interessant iemand? Dan kun je het volledige profiel bekijken. In iemands profiel zie je erg veel informatie staan en kun je direct contact opnemen met iemand. Dit doe je door een berichtje te sturen, glimlach (soort flirt) of een ijsbreker.

Naast het uitgebreide matchingsysteem heb je nog meer opties om leuke profielen te vinden. Zo kun je door een zoekfilter zoeken naar leuke singles in je omgeving. Verderop in dit artikel lees je alle functies en opties waar je gebruik van kunt maken.

Voor wie is gayParship geschikt?

GayParship is voor de volgende personen geschikt:

 • Homo’s, lesbiennes, bi’s, queers of transgenders
 • Wie op zoek is naar iets serieus
 • Mensen ouder dan 24 jaar

Gebruikers zijn actief op zoek naar elkaar, er worden ruim 100.000 berichten per maand gestuurd op de app. Je kunt hieruit concluderen dat het een groot platform is voor gay singles, waardoor de kans aanzienlijk groot is dat je mensen gaat vinden die goed bij je passen.

App downloaden en persoonlijkheidstest invullen

Om van gayParship gebruik te maken download je gratis de Parship app in Google Play of in de App Store. Zodra je de dating app hebt gedownload, vraagt de app of je al een account hebt. Nog geen account? Tik dan op ‘ik ben nieuw hier’ om direct een account aan te maken.

parship

GayParship account aanmaken

Een account aanmaken is heel simpel op de app. Al slechts door een paar gegevens op te geven heb je al een account. Je maakt een account aan door aan te geven welk geslacht je bent of voelt en welk geslacht je zoekt. Vervolgens geef je het land aan waar je woont, ga je akkoord met de voorwaarden en geef je tenslotte nog een e-mailadres en wachtwoord op. 

Met deze simpele gegevens heb je al een account aangemaakt. Om gebruik te maken van de dating app vul je eerst de belangrijke persoonlijkheidstest in waarmee je gekoppeld gaat worden aan anderen. 

GayParship persoonlijkheidstest invullen

Voordat je van de dating app gebruik kunt maken dien je de persoonlijkheidstest in te vullen. Deze test is verplicht, het vormt namelijk de basis van de app. Op basis van de persoonlijkheidstest kan het gebruikers voor je zoeken die goed bij je passen bij je persoonlijkheid, seksuele voorkeuren en levensstijl. 

Het neemt een tijdje in beslag om de gayParship persoonlijkheidstest in te vullen, maar het is het absoluut waard. Neem dus even de tijd om de test in te vullen en wees nauwkeurig met het geven van antwoorden op de vragen.

De test bestaat uit ongeveer 5 onderdelen met per onderdeel ongeveer 15 vragen. De vragen die je gaat krijgen in de test zijn heel verschillend, het ene onderdeel gaat over wat jij zoekt in een partner en het andere over hoe jij in bepaalde situaties handelt. Er is ook een onderdeel weer je steeds een keuze maakt uit welke van de twee afbeeldingen jou het meest aanspreekt. De antwoorden die je op de vragen geeft zijn allemaal meerkeuze, je hoeft zelf niks te typen. Foute antwoorden zijn er in feite niet te geven, het gaat er maar net om hoe jij denkt en doet in een bepaalde situatie.

Na het afronden van de persoonlijkheidstest kun je direct van gayParship gebruik maken. De app heeft na het afronden van de test al direct je persoonlijkheid geanalyseerd en zoekt hier meteen leuke matches bij. Bij iedere match kun je zien op welke punten jullie goed matchen en welke juist weer niet. Een andere leuke functie is dat je inzicht kunt krijgen in je eigen persoonlijkheidstest. Zo kun je ontdekken wat voor een persoonlijkheid je eigenlijk hebt. Ook hier bestaat natuurlijk geen goed of fout. 

parship persoonlijkheidstest

Functies van de app

Je kunt ontzettend veel functies gebruiken in de gayParship app. Alle functies helpen je stuk voor stuk bij het vinden van leuke gay singles en je raakt er al snel vertrouwd mee. De functies zijn gemakkelijk terug te vinden in de app en spreken grotendeels voor zich hoe ze werken. 

Van deze functies kun je gebruik maken:

 • Partnervoorstellen krijgen & bekijken
 • Zoeken naar leuke gay singles in je omgeving
 • Zoekfilters gebruiken en toepassen
 • Profielen bekijken
 • Gemeenschappelijke interesses bekijken
 • Zien op welke punten je matcht
 • Profielen toevoegen aan favorieten
 • Glimlach sturen (een soort flirt)
 • IJsbrekers om het gesprek te openen
 • Chatten met andere gebruikers
 • Profielbezoekers bekijken
 • Je persoonlijkheidsrapport inzien

De beste tips voor gayParship

We geven je een aantal handige tips voor gayParship om snel leuke singles te ontmoeten. Wie weet heb je binnenkort een serieuze date dankzij deze tips.

Een aantal handige tips voor gayParship:

 • Vul de persoonlijkheidstest nauwkeurig in.
 • Gebruik voor je profiel scherpe foto’s waar je duidelijk opstaat. Dit soort foto’s doen over het algemeen het beste op gay dating apps:
  • Foto’s waarop je iets interessants aan het doen bent
  • Foto’s waarop je een filter gebruikt o Foto’s met een huisdier
  • Foto’s waarop je iets typisch mannelijks aan het doen bent
 • Bij deze gay app is het juist zaak om foto’s van een ontbloot botenlijf te vermeiden. Dit komt omdat je op zoek bent naar iets serieus.
 • Schrijf een leuk en persoonlijk citaat van jezelf op je profiel. Je kunt dit het beste met humor doen, dit trekt de aandacht. Zo kun je bijvoorbeeld je ergste blunder of fout vertellen.
 • Vul je alle informatie in op je profiel.
 • Begin het gesprek met een originele openingszin of een ijsbreker.

Is gayParship gratis?           

Net zoals veel andere gay dating apps is gayParship ook volledig gratis te gebruiken. Je download de app gratis, vult de uitgebreide persoonlijkheidstest in, bekijkt leuke partnervoorstellen en stuurt berichtjes.

De app heeft evenals andere dating apps echter wel wat beperkingen voor gratis gebruikers. Om eventuele beperkingen op te heffen en om meer mogelijkheden te krijgen moet je een betaald abonnement aanschaffen. 

GayParship kosten: dit betaal je voor meer mogelijkheden

Om eventuele beperkingen op te heffen en meer functies te krijgen heb je een Premium abonnement nodig. Een ander woord hiervoor is ook wel betaald abonnement. Er zijn 3 verschillende abonnementen beschikbaar op gayParship: Premium Lite, Premium classic en Premium comfort.

Deze extra functies krijg je met een Premium abonnement:

 • Onbeperkt berichten uitwisselen
 • Persoonlijkheidsrapport
 • Alle foto’s bekijken
 • Lokale zoekfunctie gebruiken
 • Contactgarantie met andere gebruikers

Niet al deze functies zijn bij ieder Premium abonnement beschikbaar. Je moet goed kijken welke functies je krijgt bij ieder abonnement. Daarom helpen we je een handje en vergelijken hieronder alle premium abonnementen met de functies en kosten van gayParship:

 Premium litePremium classicPremium comfort
Onbeperkt berichten uitwisselenJaJaJa
PersoonlijkheidsrapportJaJaJa
Alle foto’s zienNeeJaJa
Lokale zoekfunctie gebruikenNeeJaJa
ContactgarantieNeeJaJa
Abonnementsduur6 maanden12 maanden24 maanden
Prijs per maand€39,90€29,90€24,90
Totaalprijs€239,40€358,80€597,60
parship kosten

Download de gayParship app

Gratis aanmelden op gayParship!

Veelgestelde vragen over gayParship

De gayParship dating app biedt veel handige functies aan en het werkt ook anders dan de meeste andere gay dating apps. Hierdoor kunnen er vragen ontstaan over het gebruik ervan. We hebben de meest gestelde vragen verzameld en geven er kort & bonding antwoord op in dit overzicht.

Is gayParship betrouwbaar en veilig?

De gayParship app wordt door duizenden gay singles gebruikt en is volledig veilig en betrouwbaar. Het platform neemt verschillende veiligheidsmaatregelen om de veiligheid te waarborgen, zo worden gegevens op de site beveiligd met een SSL-certificaat en worden alle profielen handmatig gecontroleerd op echtheid. Het beschikt bovendien over het keurmerk van Thuiswinkel Waarborg en over het Keurmerk Veilig Daten. Dit alles maakt gayParship betrouwbaarder en veiliger dan de meeste andere gay apps.

Is gayParship het geld waard?

Als je de kosten van gayParship al hebt gezien zul je wellicht twijfelen of het geld waard is. Onlangs dat de kosten aan de hoge kant zijn biedt de unieke matching aan, waarbij de kans aanzienlijk is dat je daadwerkelijk een relatie krijgt. In ons opzicht is het vinden van de ware liefde dit bedrag zeker waard, echter moet je hier wel voor open staan. De keuze blijft uiteindelijk aan jou of gayParship het geld waard is. 

Hoe kan je contact met gayParship opnemen?

Om contact op te nemen met gayParship moet je contact opnemen met Parship, hier valt de website en app namelijk onder. Je kunt contact met gsyParship opnemen op het e-mailadres support@parship.nl of telefonisch op het telefoonnummer +31 204990167. Kijk wel eerst op de pagina met veelgestelde vragen voordat je contact opneemt met de klantenservice.

Hoe oud moet je zijn voor gayParship?

De minimale leeftijd op gayParship is 18 jaar. Bij het aanmaken van je profiel vul je je geboortedatum in en dit wordt gecontroleerd. Het is echter niet aan te raden om als 18-jarige gebruik te maken van de dating app, de meeste gebruikers zijn ouder dan 24 jaar. 

Waarom kan ik de gayParship app niet downloaden?

Dit komt doordat gayParship onder de categorie Parship valt en daarom dien je eerst de Parship app te downloaden. Deze is gratis te downloaden in Google play of in de App Store.

GayParship review & ervaring

product-image

GayParship review

8.4

Wij van de Datingappwijzer.nl hebben gayParship uitgebreid getest en zijn erg enthousiast over de dating app. We geven het een 8,4 van de 10 in vergelijking met andere gay dating apps. Je kunt zeggen dat gayParship uniek is in zijn soort. Er zijn namelijk niet zoveel gay apps op de markt die bedoeld zijn om iets serieus te vinden. De kans is bovendien sterk aanwezig dat je de liefde gaat vinden op de app, ruim 38% van de gebruikers wordt succesvol! Dit alles komt doordat de app gebruik maakt van unieke matching, wat je ook niet bij andere apps tegenkomt. Dit alles maakt gayParship een absolute aanrader.

Natuurlijk heeft de app ook zo zijn nadelen, zoals iedere app dat wel heeft. Zo is de persoonlijkheidstest aan de lange kant om in te vullen en kunnen de kosten aan de hoge kant zijn.

Je kunt de app volledig gratis downloaden en kijken of het wat voor je is! Mocht je twijfelen, kijk dan gerust of de app wat voor je is en wie weet ben jij de volgende die de liefde gaat ontmoeten op gayParship.

Voordelen
 • Ruim 1 op de 3 gebruikers wordt succesvol
 • Nummer 1 in serieuze relaties
 • Speciaal voor gay, lesbie, bi, queer en trans bedoeld
 • Uitmuntend matchingsysteem
 • Veiligheid en privacy staat voorop
 • Onderscheidt zich van andere gay apps
Nadelen
 • Persoonlijkheidstest invullen duurt even
 • Abonnementsprijzen zijn aan de hoge kant
Pieter de Jong
Pieter de Jong is datingcoach die al jaren ervaring heeft op het gebied van dating en tekstenschrijver is. Hij heeft honderden dating apps getest en coacht mensen 1-op-1 op het gebied dating en relaties. Door deze expertise deelt hij graag zijn kennis met de lezers van de Datingappwijzer.nl, zodat iedere persoon de juiste dating app kan kiezen. Een leuk weetje over hem: hij heeft zijn huidige vriendin ook op een dating app ontmoet.

Meer in Review

Ook interessant

Niet mogelijk om te reageren.