Review

Happn app review: deze dingen moet je weten!

happn

Zie je die ene leuke man of vrouw op een afstandje staan? Maar durf je niet op hem of haar af te stappen om aan te spreken? Dan gaat de dating app Happn jou goed van pas komen. De kans is namelijk aanwezig dat je die ene knappe man of vrouw op Happn tegenkomt.

Happn is een unieke app waar je mensen tegenkomt, die je in het echt hebt ontmoet. De app herkent namelijk automatisch als jij in de buurt bent geweest van een andere Happn gebruiker. De voorgestelde personen die je bent tegengekomen kun je dan leuk vinden of overslaan. Bij wederzijdse interesse ontstaat een match (crush) en heb jij binnenkort wel misschien een date met die knappe dame of heer.

Waarom voor Happn kiezen?

 • Vind mensen die je bent tegengekomen
 • De app is populair in Nederland
 • Matches op basis van plaatsen waar je komt
 • Het pakt dating op een unieke manier aan

Wat zijn de nadelen van Happn?

 • Het werkt alleen goed in grote steden
 • De app volgt elke stap die je zet via GPS

Wat is Happn precies?

Happn is een populaire dating app in Nederland die het net even wat anders aanpakt. De app telt inmiddels al 100 miljoen geregistreerde gebruikers en elke maand komen er zo’n 1,5 miljoen gebruikers bij. De dating app is vooral in Frankrijk razend populair. In Nederland behoort het ook tot één van de populairste dating apps.

Op Happn krijg je potentiële matches voorgeschoteld op basis van plaatsen waar je bent geweest of wanneer je op hetzelfde tijdstip op een bepaalde locatie bent geweest. Op basis van de locaties waar je bent geweest, hoopt de app voor goede matches te zorgen. Je krijgt zo bijvoorbeeld profielen te zien van mannen of vrouwen die in je straat zijn geweest, op je werk of in de kroeg.

Door deze unieke aanpak van de app kan jij die ene knappe man of vrouw die je voorbij zag lopen, weer zien op de app en met hem of haar in contact komen.

Hoe werkt happn

Hoe werkt Happn? Op deze manier krijg je Crushes

De werking van Happn is eenvoudig te gebruiken. Nadat je de app hebt gedownload, houdt deze je locatie bij en herkent automatisch wanneer je paden hebt gekruist met een andere gebruiker. Vervolgens krijg je de gebruiker te zien op je tijdlijn. Op de tijdlijn worden daarnaast ook profielen weergegeven van andere gebruikers in de omgeving of van gebruikers die ook vaak op dezelfde plaatsen komen als jij. Je ziet op de tijdlijn waar je elkaar ongeveer bent tegengekomen, maar nooit de exacte locatie.

Op jouw tijdlijn kun je de profielen beoordelen. Je krijgt een aantal foto’s te zien van iemand met wat achtergrondinformatie. Vind je die persoon leuk? Dan geef je hem of haar een like. Wil je iemand overslaan? Dan druk je op het kruisje. Wanneer beide personen elkaar een like hebben gegeven, ontstaat er een match. Een match op Happn heet ook wel een Crush. Bij het ontstaan van een Crush kan er gechat worden.

De werking van Happn is totaal anders dan op andere populaire apps. Op bijvoorbeeld Tinder, Bumble en Badoo draait het alleen maar om het snelle swipen. Op deze apps swipe je snel naar rechts om iemand leuk te vinden en naar links om iemand over te slaan. Op Happn is er geen mogelijkheid om snel te swipen, maar werkt het met knoppen. Daardoor ben je verplicht om langer naar een profiel te kijken, maar je krijgt ook betere profielen te zien op basis van locatie.

Dit is een korte samenvatting hoe Happn werkt, de app is echter nog veel uitgebreider. Zo kan je bijvoorbeeld gebruik maken van Flashnotes en kun je nog een betaald lidmaatschap Premium afsluiten. Verderop in dit artikel kan je over de werking van deze functies lezen.

! 70% heeft meer succes op deze dating apps:

App downloaden en account aanmaken

De dating app Happn is gratis te downloaden in Google Play en in de App Store. Nadat je de app hebt gedownload, kun je direct een account aanmaken. Dit kun je doen door in te loggen met je Facebook account, Google-account of door je telefoonnummer op te geven.

Happn account aanmaken

Zodra je een methode hebt gekozen om in te loggen, ga je beginnen met het aanmaken van het Happn account en profiel. Allereerst geef je je naam, geboortedatum en geslacht op. Daarna kies je wie je wilt ontmoeten en je voegt een aantal foto’s van jezelf toe. Het beste is om 3 tot 6 foto’s toe te voegen.

Zodra je een aantal foto’s hebt toegevoegd, worden deze direct gecontroleerd. Dit doet de dating app om ervoor te zorgen dat er alleen foto’s van echte personen op de app komen. Nadat de foto’s zijn gecontroleerd zul je direct je profiel moeten certificeren. Dit doe je door een video van jezelf te maken waarop je je hoofd langzaam heen en weer beweegt.

Wanneer je je profiel certifieert, wordt er een badge getoond op je profiel om aan te geven dat je echt bent. Dit geeft vertrouwen aan andere Happn gebruikers en het zal ongetwijfeld voor meer matches zorgen.

Je komt nu aan het einde van het aanmaken van een Happn profiel. Je beantwoordt nog 9 vragen over jezelf, waarbij je informatie over jezelf opgeeft. De informatie die je bij deze vragen opgeeft, wordt getoond op je profiel. Het is dus belangrijk dat je dit nauwkeurig doet.

Tenslotte geef je de app toegang om je locatie te delen. Het is belangrijk dat je dit doet, zodat de matches op basis van je locatie gemaakt kunnen worden.

Happn account maken

Een goed Happn profiel maken

Na het aanmaken van het account, is het nog belangrijk dat je je profiel gaat optimaliseren. Er valt namelijk nog veel meer over jezelf vertellen. Hoe meer informatie in je profiel wordt getoond, hoe meer mensen jou natuurlijk gaan leuk vinden. Je zal hier dus veel meer crushes van krijgen.

Deze informatie kun je nog invullen op je profiel:

 • Algemene informatie: geslacht, het wijzigen van leeftijd en wijzigen van woonplaats.
 • Mijn audio’s: hier kun je door middel van een voice opname wat leuks vertellen over jezelf, andere mensen kunnen dit vervolgens luisteren op je profiel.
 • Over mij: stel jezelf hier kort en krachtig voor. Het beste is om dit op een grappige manier te doen.
 • Werk en opleiding: vertel hier over je functie, het bedrijf waar je werkzaam bent en de opleiding die je hebt gevolgd.
 • Mijn info: een negental vragen met basisinformatie over jezelf.
 • Koppeling met Instagram: toon meer foto’s op je profiel door je Instagram-account te koppelen.
 • Koppeling met Spotify: toon je favoriete artiesten en muziek op je profiel.

Functies binnen de app

Happn is een uitgebreide app die veel functies aanbiedt. Al deze functies helpen je in de meeste gevallen bij het vinden van een leuk iemand op de app. Niet alle functies zijn echter gratis te gebruiken, zie hiervoor het overzicht verderop in dit artikel.

Van deze functies kun je gebruik maken:

 • Profielen bekijken en beoordelen.
 • Map bekijken en ongeveer zien welke gebruikers waar je bent tegengekomen.
 • Chatten met je Crushes.
 • Zien welke leden je leuk hebben gevonden.
 • Flashnotes sturen.                        
 • Je profiel boosten.                                      
 • Filters gebruiken.
 • Jezelf onzichtbaar maken.
 • Profielen opnieuw beoordelen, bij een foute beoordeling.
 • Videobellen.
Happn crush

Happn Map: zien waar je gebruikers bent tegengekomen

Een functie waar we meer informatie over gaan vertellen is de Happn Map. Dit is een aparte functie in de app met een uitgebreide map waarop precies te zien is welke gebruikers je waar bent tegengekomen. Dit kan bijvoorbeeld in de bioscoop zijn, tijdens het uitgaan of onderweg in de auto. Bij elke locatie zie je een blauw bolletje staan, waar je op kunt klikken. Je krijgt vervolgens een overzicht te zien van de profielen die daar ook zijn geweest. Dit is een overzichtelijk lijst waarbij je het profiel direct kunt beoordelen. Je kunt het profiel leuk vinden, overslaan of direct een berichtje sturen met de functie Hello.

Helaas blijven de profielen die je bent tegengekomen niet eindeloos op de Happn Map te staan. Het profiel van iemand blijft, nadat je die persoon bent tegengekomen, 30 dagen lang op de map staan. Je doet er dus goed aan om Happn minimaal één keer per week te gebruiken, om snel de profielen te checken die je bent tegengekomen. Dit gaat er namelijk voor zorgen dat je meer crushes krijgt.

Happn map

De ‘Hello’ functie (Flashnotes)

Met de ‘Hello’ functie ga je meer onder de aandacht komen van die ene knappe man of vrouw. Deze functie is er om duidelijk te maken dat je iemand erg leuk vindt. Het geeft je zelfs twee keer meer kans op een match. Je kunt het een beetje vergelijken met een Super Like op Tinder.

Zodra je gebruik maakt van de Hello functie stuur je een Flashnote waaraan je een berichtje kan toevoegen. Zodra je een Flashnote gebruikt, krijgt de andere persoon hier een melding van en wanneer hij of zij op de melding klikt komt jouw profiel naar voren. Vervolgens kan die persoon jou overslaan of ook leuk vinden, waarna er een crush ontstaat.

Je kunt helaas niet de Hello functie voor iedere persoon gebruiken. Dit komt omdat je maar een beperkt aantal Flashnotes tot je beschikking hebt. Je zult ze dus efficiënt moeten gebruiken. Het beste is om een Flashnote te sturen naar die ene man of vrouw die je erg aantrekkelijk vindt en het liefst mee wilt daten. Je doet er ook goed aan om een berichtje aan de Flashnote toe te voegen. Het beste is om een origineel berichtje eraan toe te voegen dat wat zegt over het profiel van die persoon. Dit geeft je nog meer kans op een match.

Zodra je lid wordt van Happn krijg je een aantal gratis Flashnotes. In de meeste gevallen 3. Bij het uitnodigen van vrienden op Happn, verdien je er 5. En als je een Premium lidmaatschap hebt afgesloten, krijg je er zelfs 10 per dag. Meer informatie over het Premium lidmaatschap is verderop in het artikel te vinden.

Happn Boost

Om populairder op Happn te worden en zo meer likes te krijgen is de functie Boost ideaal. Met een Boost krijg je tot 20 keer meer zichtbaarheid gedurende 24 uur. Dit gaat voor het maximale aantal likes zorgen en de meeste kans op een crush.

Het beste is om je profiel te boosten op dagen dat de dating app het meest gebruikt wordt. Vrijdag, zaterdag en voornamelijk zondag zijn hier ideale dagen voor.

Deze functie geeft je zoveel voordelen, dat deze niet gratis beschikbaar is. Je zult het los moeten aanschaffen.

Dit zijn de kosten van Happn Boost:

 • 1 Boost voor €7,49
 • 3 Boosts voor €16,99
 • 10 Boosts voor €47,99

Shortlist

Iedere dag dat je Happn gebruikt krijg je een Shortlist te zien. Een Shortlist is een aparte pagina met speciaal voor jou 3 geselecteerde profielen. Je zult een pop-up krijgen met de vraag of je de Shortlist profielen wilt bekijken. Deze profielen kun je vervolgens beoordelen of een ‘hello’ sturen.

Wanneer je net van de app gebruik maakt, zul je de functie Shortlist nog niet direct te zien krijgen. Je zult eerst enkele tientallen profielen moeten beoordelen. Zo kan de app bepalen wat je type is en kan de Shortlist betere profielen weergegeven.

Happn Crush

Waar het natuurlijk allemaal toe leidt op Happn is de crush. Een crush is eigenlijk een match met iemand waarbij je elkaar leuk hebt gevonden. Zodra er een crush is ontstaan met een persoon, kun je chatten. Het voordeel van de crush is dat je de persoon al leuk hebt gevonden, je zult dus geen berichten krijgen van personen die je eigenlijk helemaal niet leuk vindt.

Het beste is om het gesprek met een crush te openen met een leuke openingszin en een leuk gesprek op te bouwen. Je kunt verschillende dingen delen in de chat met een crush. Je kunt tekstberichten met emojis sturen, Gifjes, Spotify-nummer, spraakopname, bellen en videobellen.

Bellen en videobellen zijn twee redelijk nieuwe functies in de app. Deze zijn er tijdens de coronapandemie bij gekomen. Met het videobellen kunnen jij en je crush elkaar spreken door een live-verbinding om zo alvast kennis te maken. Per crush ontvang je 1 gratis oproep die maximaal 5 minuten duurt. Om meer te krijgen zul je een Premium lidmaatschap moeten afsluiten.

Happn CrushTime

Happn CrushTime is een functie die soms spontaan verschijnt en is een leuk spel. Je zult dan opeens een pop-up krijgen die vraagt of je Happn CrushTime wilt spelen. Als je het spel gaat spelen krijg je 4 profielen te zien en één van die mensen heeft jou leuk gevonden. Wanneer je op het juiste profiel klikt krijg je direct een crush.

Je zult hierbij dus moeten gokken. Het beste kun je op het leukste profiel klikken of op het profiel waarvan je het meest vermoedt dat hij of zij jou leuk heeft gevonden. Voor deze functie is het wel eerst belangrijk dat je al likes hebt gekregen van andere gebruikers.

Happn crushtime

De beste tips voor Happn

Op Happn zul je niet zomaar tientallen crushes gaan krijgen en succesvol gaan worden. Het heeft daarnaast ook geen zin om non-stop van de app gebruik te maken, want het draait immers om mensen tegenkomen in het echt. Daarom hebben wij hier een aantal handige tips voor jou om het succes op Happn aanzienlijk te vergroten.

Tip 1: goede foto’s

In een Happn profiel zie je voornamelijk foto’s van iemand en daar beoordeel je iemand op. Iemand heeft je wellicht in het echt gezien en ziet jou nu op Happn voorbijkomen. Dan wil je wel foto’s op je profiel hebben staan die jou goed vertegenwoordigen. Nou gaat niet iedere goede foto voor succes zorgen en werken sommige foto’s net iets beter op de app.

Deze foto’s werken extra goed op Happn:

 • Foto’s waarop je iets interessants aan het doen bent
 • Foto’s met een filter
 • Minimaal 1 foto van je bovenlichaam
 • Een foto met wat typisch iets met je stad heeft te maken (bijv. foto met Amsterdamse grachten of een bepaald gerecht).

Deze foto’s moet je vermijden op Happn:

 • Foto’s met veel drank
 • Groepsfoto’s (je wilt geen verstoppertje spelen)
 • Foto’s met gekke kleding

Tip 2: ga er op uit

Happn draait om het tegenkomen van mensen in het echt. Het heeft geen zin om vanuit je huis eindeloos te swipen en te hopen op crushes. De app gaat juist extra goed werken wanneer je onder de mensen komt. Met name in de grote steden.

Wanneer je mensen in het echt bent tegengekomen, krijg je die vervolgens op de dating app te zien. Het is dus eerst belangrijk dat je er op uittrekt, om met andere Happn gebruikers tegen te komen.

Op deze plekken ga je veel andere Happn gebruikers ontmoeten:

 • Uitgaansgelegenheden
 • Terrasjes
 • Winkels
 • Stations
 • Festivals
 • Wedstrijden (bijv. voetbal)
 • Onderweg met auto of openbaar vervoer

Tip 3: gebruik goede openingszinnen

Wat veel mannen (en ook vrouwen) sturen om een gesprek te beginnen met iemand is een saaie ‘hey’. Je kunt wel nagaan dat dit niet de aandacht trekt en je hier ook geen leuke reactie op zult krijgen. Bovendien zal hier ook niet zo snel een leuk gesprek van komen.

Succesvol worden op de dating app begint bij het goed starten van een gesprek. Dit kan een standaard openingszin zijn, een openingszin zijn die iets zegt over iemands profiel of de plaats waar je hem of haar bent tegengekomen. Voornamelijk dit laatste werkt goed, maar zal per situatie verschillen, dus die laten we over aan je eigen originaliteit. We kunnen je wel een aantal standaard openingszinnen geven die altijd voor succes gaan zorgen.

Dit zijn goede openingszinnen op om Happn te gebruiken:

 • Mijn vrienden en mijn familie hebben je goedgekeurd. Moeten we het daar niet over hebben?
 • Ik heb je advertentie op Happn gezien, en ik ben erg geïnteresseerd.
 • Ik heb je overal gezocht, maar je was de hele tijd hier!
 • Ik heb altijd geweten dat we elkaar zouden gaan ontmoeten.
 • Ik heb thuis plek voor je tandenborstel…
 • Ik zoek iemand die me ’s ochtends op tijd wakker maakt.
 • Als ik zou moeten raden hoe goed we matchen, zeg ik 98%. Makkelijk.
 • Wat grappig, jij bent precies waar ik naar op zoek ben.

Is Happn gratis?

De dating app Happn is volledig gratis te gebruiken. In tegenstelling tot sommige andere dating apps, ben je bij deze app niet verplicht om een maandelijks betaald lidmaatschap af te sluiten. Elke dag kan je gratis profielen beoordelen, crushes krijgen en chatten. De kans is bovendien groot dat je een date of zelfs een relatie gaat vinden dankzij de app.

Toch ga je als gratis lid tegen een aantal beperkingen aanlopen. Deze kunnen echter verholpen worden door het afsluiten van Happn Premium. Als gratis lid heb je bijvoorbeeld een beperkt aantal likes en krijg je advertenties te zien.

Happn Premium: wat zijn de kosten?

Op Happn is één soort betaald lidmaatschap beschikbaar: Happn Premium. Dit Premium lidmaatschap geeft je toegang tot alle functies die beschikbaar zijn op de app. Je hebt dus geen last van bepaalde limieten die wel voor gratis leden gelden.

Functies die je krijgt met Happn Premium:

 • Zien wie jou leuk heeft gevonden
 • Iedere dag krijg je 10 Flashnotes (voor de ‘hello’ functie)
 • Toegang tot geavanceerde filters
 • Onbeperkt profielen liken
 • Onzichtbare modus (maak jezelf onzichtbaar en kom geen Happners meer tegen)
 • Verberg informatie in je profiel
 • Advertenties uitschakelen
 • Tweede kans (profiel opnieuw beoordelen bij een verkeerde beoordeling)
 • 5 gesprekken per maand (bellen met je crush via de app)

Dit zijn de kosten van Happn Premium:

 • 1 maand voor €9,99
 • 3 maanden voor €19,99 (€6,66 per maand)
 • 6 maanden voor €29,99 (€5,00 per maand)
Happn premium

Gratis lidmaatschap versus Happn Premium

Het Premium lidmaatschap is niet verplicht om af te sluiten. Je kunt gerust gratis van de app gebruik maken. Het is maar net hoeveel waarde jij hecht aan de functies die je krijgt met Premium. De keuze ligt dus bij jou of je het waard vindt om te betalen voor de extra functies van Happn.

Om je een handje te helpen, hebben we hier een handig overzicht klaargezet om de functies als gratis en Premium lid te vergelijken:

FunctiesGratisPremium
Happners in het echt tegenkomenJaJa
Profielen beoordelenJaJa
Happn Map bekijkenJaJa
Crushes krijgenJaJa
Berichten verzenden en ontvangenJaJa
Aantal likesBeperktOnbeperkt
Bellen met je Crush1 gesprek van 5 min per Crush5 gesprekken per maand van max een uur
Flashnotes (Hello functie)3 bij het aanmelden + 5 bij het uitnodigen van vrienden10 per dag
Voorkeuren aanpassenJaJa
Extra filters instellenNeeJa
Verberg informatie in je profielNeeJa
Zien wie jou leuk vindtNeeJa
Onzichtbare modusNeeJa
Advertenties uitschakelenNeeJa
Tweede kans (profielen opnieuw beoordelen)NeeJa

Download Happn

Bekijk de beste dating apps!

Veelgestelde vragen over Happn

Dating apps gebruiken de meeste mensen niet elke dag en daarom kunnen er veel vragen ontstaan bij het gebruiken ervan. Omdat we in de bovenstaande tekst niet alle vragen kunnen beantwoorden over Happn, doen we het kort in dit overzicht.

Is Happn betrouwbaar?

Happn is een volledig betrouwbare app. Het wordt gebruikt door miljoen singles, waarvan vele al een relatie hebben gevonden. Er ontstaan crushes met echte profielen waarmee gechat kan worden. Er komen geen nepprofielen op voor en het is een veilig platform. Het enige nadeel is dat Happn wel iedere stap volgt via GPS.

Hoe op Happn een crush verwijderen?

1. Ga naar de chat met de betreffende Crush.
2. Klik op de drie bolletjes rechtsboven in de hoek.
3. Kies: ‘Deze Crush annuleren’.
4. Bevestig de annulering.

Wat is de minimumleeftijd op Happn?

De minimumleeftijd op de dating app Happn is 18 jaar. Jonger dan die leeftijd is het niet mogelijk op lid te worden. Dit komt omdat daten als iets voor volwassenen wordt gezien. Bij de aanmelding op de dating app wordt je leeftijd door Happn gecontroleerd.

Hoe zet je je locatie uit op Happn?

1. Ga naar je account toe.
2. Ga vervolgens naar mijn voorkeuren en scrol helemaal naar onderen.
3. Bij ‘Deel je locatie’ zet je locatie uit.
Let wel op: Je kunt nu niet meer gebruik maken van de Happn Map en andere Happners kunnen niet meer de exacte locatie zien waar ze jou zijn tegengekomen. Dit kan het lastiger maken om te Crushen.

Kun je swipen op Happn?

Het is niet mogelijk om te swipen op Happn. Je moet op knoppen klikken om iemand te beoordelen. Klik op het hartje om iemand leuk te vinden en op het kruisje om iemand over te slaan. Of stuur direct een berichtje met de ‘Hello’ functie. Bij wederzijdse interesse ontstaat een crush.

Happn ervaringen van gebruikers

Voordat je iets koopt wil je vaak de ervaringen van andere kopers eerst weten. Zo is het ook met dating apps. Je gaat je niet zomaar aanmelden bij een dating app voordat je weet of de app goed is. Daarom hebben wij ervaringen met de Happn app verzameld om aan jou een duidelijk beeld te geven.

Naast de onderstaande Happn ervaringen zijn er ook genoeg ervaringen te vinden van gebruikers in Google Play en App Store. Op Trustpilot zijn eveneens een aantal Happn reviews te vinden.

Beoordelingen op de platforms:

 • Google Play: 3.8/5 beoordeeld door 1,6 miljoen gebruikers.
 • App Store: 4.0/5 beoordeeld door 25.000 gebruikers
 • Trustpilot: 1.4/5 beoordeeld door 129 gebruikers

Onze Happn ervaringen en reviews van gebruikers:

Een tijdje geleden redelijk wat van Happn gebruik gemaakt. Het is even wat anders dan alle andere apps van dating. Wat ik vooral leuk vond is dat je bij een crush of match (hoe je het wil noemen) direct gesprekstof hebt over de locatie waar je elkaar bent tegenkomen.

Ervaring van Sophie (25) uit Amersfoort

Ik gebruik het voornamelijk in het weekend. Ik ben niet een persoon die op iedereen durft af te stappen en Happn komt me daar goed van pas. Als ik op een feestje of in de kroeg ben en ik zie knappe mannen, ga ik naar Happn toe. In de hoop de die knappe mannen ook Happn hebben en kan ik direct zien of ze ook Happn hebben en dus single zijn. Soms durf ik dan wel op de mannen af te stappen maar soms wacht ik ook Happn af om een paar dagen later een crush met ze te krijgen.

Ervaring van Romy (23) uit Groningen

Weinig matches, geen aanrader! Ik woon in een dorp in Overijssel, waar ik ook werk. Ik kom weinig gebruikers van de app tegen in het dorp. Die enkele keer dat ik in Zwolle kwam ik een paar gebruikers tegen. Na een week het geprobeerd te hebben weer verwijderd.

Ervaring van Jeroen (30) uit Dalfsen

Geen slechte ervaringen met Happn. In vergelijking met andere dating apps komt deze wel betrouwbaarder over. Betaalde dienst vind ik zwaar overpriced, maar niet nodig. Enige minpuntje vind ik die CrushTime. Dat ik moet raden wie mij leuk vindt, betekent niet automatisch dat ik diegene leuk vind. Je wordt gelijk gematcht. Ook werkt de leeftijdsindicator niet.

Ervaring van Roy (36) uit Amsterdam

Lees ook: Op deze manier verwijder je je account op Happn!

Happn review & ervaring

Happn review

8.5

Wij van de Datingappwijzer.nl hebben Happn uitgebreid getest en geven de app een goede 8,5 van de 10. In vergelijking met andere dating apps heeft Happn een unieke manier van matchen waarbij je profielen te zien krijgt van mensen die je bent tegengekomen.

Het is bovendien een populaire app in Nederland. Je kunt genoeg mensen vinden die bij je passen en door filters kun je makkelijk knappe mannen en vrouwen vinden. Zelfs na het uitgebreide testen van deze review zijn we Happn blijven gebruiken, door het succes dat we op de app hebben gehad.

De Happn dating app is een echte aanrader en wij adviseren dan ook dat jij van de app gebruik gaat maken om een crush te vinden.

Er zijn echter ook nadelen. Zo werkt de app alleen goed als je in een grote stad woont. Anders zul je waarschijnlijk heel weinig mensen tegenkomen die ook van Happn gebruik maken. Dit is echt een cruciaal punt. Woon je niet in een grote stad? Dan is Happn absoluut geen aanrader. Daarnaast volgt de app iedere stap die je zet door middel van je GPS. Houd je er niet van dat een app constant weet waar je bent? Dan is de dating app geen aanrader.

Voordelen
 • Vind mensen die je bent tegengekomen
 • De app is populair in Nederland
 • Matches op basis van plaatsen waar je komt
 • De app pakt dating op een unieke manier aan
Nadelen
 • Het werkt alleen goed in grote steden
 • De app volgt elke stap die je zet via GPS
Pieter de Jong
Pieter de Jong is datingcoach die al jaren ervaring heeft op het gebied van dating en tekstenschrijver is. Hij heeft honderden dating apps getest en coacht mensen 1-op-1 op het gebied dating en relaties. Door deze expertise deelt hij graag zijn kennis met de lezers van de Datingappwijzer.nl, zodat iedere persoon de juiste dating app kan kiezen. Een leuk weetje over hem: hij heeft zijn huidige vriendin ook op een dating app ontmoet.

Meer in Review

Ook interessant

Niet mogelijk om te reageren.