Review

Hinge app review: Op deze manier werkt de dating app!

hinge

Ben je op zoek naar iets serieus? Dan is de dating app Hinge een aanrader. Hinge is ontwikkeld om zo snel mogelijk van je telefoon verwijderd te worden. De dating app hoopt namelijk dat je hier snel een goede match gaat vinden en dat je de app niet meer nodig zult hebben. Hinge wordt daarom ook wel ‘The Relationship app’ genoemd.

De dating app Hinge wordt steeds populairder in Nederland, wat komt doordat het online dating anders aanpakt dan andere populaire dating apps. Je vindt hier geen oppervlakkige contacten of vlugge dates, zoals je bijvoorbeeld doet op Tinder. In dit artikel lees je alle informatie over de dating app Hinge, zo kom je te weten wat het is en hoe Hinge werkt.

Waarom voor Hinge kiezen?

 • Bedoeld om iets serieus te vinden
 • Uitgebreide en unieke profielen
 • Snel een goede match gevonden
 • Uniek match-algoritme
 • Gemakkelijk contact leggen

Wat zijn de nadelen van Hinge?

 • Veel Engelstalige gebruikers
 • Nog niet zo heel populair in Nederland
 • Je kunt niet snel swipen
 • Weinig gratis likes per dag

Wat is Hinge?

Wat is Hinge nou eigenlijk? Hinge is een dating app die bedoeld is om iets serieus te vinden. Je hoeft de dating app niet te gebruiken als je op zoek bent naar vlugge contacten of oppervlakkige gesprekken. De app is ontwikkeld om zo snel mogelijk van je telefoon verwijderd te worden. Hinge hoopt namelijk dat je snel een goede match vindt en dat je de dating app niet meer nodig zult hebben.

Je kunt op de dating app Hinge niet snel swipen, het draait hier meer om de kwaliteit van matches dan dat het gaat om de kwantiteit. Daarom gebruikt de app een uniek match-algoritme die de beste profielen voor jou selecteert, welke vervolgens voorbijkomen.

In totaal is de dating app al meer dan 35 miljoen keer gedownload en het telt op dit moment 23 miljoen gebruikers. Hinge is voornamelijk populair in Amerika en andere landen. Het is nog niet zo heel populair in Nederland, maar steeds meer Nederlanders beginnen de ‘relatie app’ te ontdekken.

hoe werkt hinge

Hoe werkt Hinge?

De werking van Hinge lijkt erg op die van Tinder, Happn of Bumble. Toch is het in verschillende opzichten net even wat anders. Zo kun je bijvoorbeeld op Hinge niet even snel profielen beoordelen en kun je maximaal 8 profielen per dag liken.

Zodra je een account op de dating app hebt, ga je profielen beoordelen, dit doe je bij de discover pagina. Je krijgt de profielen één voor één te zien en je ziet een aantal foto’s en ijsbrekers in iemands profiel staan. De profielen die je te zien krijgt, zijn door het match-algoritme nauwkeurig samengesteld en passen erg goed bij jouw profiel

Normaal gesproken kun je snel profielen naar rechts of links swipen, maar dit is op Hinge niet mogelijk. Zie je een leuk iemand? Dan kun je bepaalde onderdelen van iemands profiel leuk vinden en daaraan een berichtje toevoegen. Vind je iemand niet interessant? Dan druk je op het kruisje en kun je het volgende profiel beoordelen.

Je kunt op Hinge profielen zien die jou leuk vinden, vervolgens kun je de profielen bekijken en direct een berichtje sturen of het profiel terug liken zodat er een match ontstaat. Bij een match kun je met elkaar chatten. In tegenstelling tot andere dating apps kun je hier heel gemakkelijk een gesprek beginnen en ontstaan er sneller diepgaande gesprekken.

Verder werkt de dating app met standouds, roses, boost en betaalde abonnementen. Hoe deze functies werken en wat het precies inhoudt, lees je verderop in dit artikel.

Voor wie is Hinge geschikt?

Hinge is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie. De app is echt ontwikkeld om een leuk iemand te vinden en diepgaande gesprekken te krijgen. Je moet de dating app niet gebruiken als je bijvoorbeeld op zoek bent naar hookups, Friends with Benefits of andere spannende contacten.

De dating app is geschikt voor mensen tussen de 18 en 40 jaar. Het overgrote deel van de gebruikers op Hinge zijn tussen de 20 en 30 jaar.

Verder is Hinge erg inclusief en het maakt geen onderscheid tussen identiteit, huidskleur of gender. Bij het aanmaken van een account kun je jezelf als man, vrouw of non-binair opgeven. Verder maakt het ook niet uit wat je seksuele identiteit is.

! 70% van de bezoekers kiest voor deze dating apps:

Hinge downloaden en account aanmaken

De dating app Hinge is gratis te downloaden in Google Play en in de App Store. Nadat je de app hebt gedownload, kun je direct een account aanmaken. Dit doe je door je telefoonnummer op te geven en deze te verifiëren.

hinge downloaden

Account aanmaken

Nadat je het telefoonnummer hebt geverifieerd, ga je de basisinformatie aan je profiel toevoegen. Dit bestaat uit ongeveer 20 stappen en per stap geef je een aantal gegevens van jezelf op. Zo geef je je naam en e-mailadres op. Daarna kun je eventueel je Apple of Facebook-account koppelen om sneller een account aan te maken. Doe je dit niet? Dan moet je enkele gegevens zelf invullen.

Verdere informatie die je opgeeft is je geboortedatum, gender, voorkeuren, lengte, etniciteit, werk en zo nog een aantal dingen.

Daarna voeg je een aantal foto’s van jezelf toe en schrijf je antwoorden op profielvragen (wat ook wel ijsbrekers wordt genoemd). Je kunt kiezen uit een aantal standaardvragen waar je antwoord op geeft, zo krijgen andere gebruikers een duidelijker beeld van wie je echt bent. Ook kun je op één profielvraag beantwoorden door middel van een spraakopname, wat een leuke mogelijkheid is.

Het is op Hinge verplicht om een aantal onderdelen in te vullen. Zo zorgt de app ervoor dat alle profielen genoeg informatie bevatten om je goed te kunnen matchen.

Een goed Hinge profiel aanmaken

Niet iedereen zal direct veel matches en likes krijgen op de dating app, daarvoor zul je eerst een goed profiel moeten hebben. Door een goed profiel te maken, krijgen andere gebruikers een beter beeld van jou waardoor ze je automatisch sneller leuk vinden. De dating app heeft unieke functies waardoor je gemakkelijk een goed Hinge profiel kunt aanmaken.

Een aantal goede tips voor je Hinge profiel:

 • Gebruik scherpe en goede foto’s. Dit soort foto’s werken extra goed op Hinge:
  • Foto’s met een filter
  • Foto’s met een (huis)dier
  • Foto’s waarop je iets interessants aan het doen bent
  • Foto’s met een rustige achtergrond
  • Eén foto van je bovenlichaam
 • Gebruik ook een korte video van jezelf, dit geeft meer sfeer op je profiel.
 • Beantwoord profielvragen op een grappige manier, zo laat je humor zien op je profiel.
 • Beantwoord ook een profielvraag door middel van een spraakopname en doe dit met humor en sarcasme. Zo kunnen andere gebruikers je spraak luisteren en krijgen ze een beter beeld van wie je daadwerkelijk bent.
 • Vul alle informatie in op je profiel.
 • Verbind je Instagram account met Hinge, zo kun je nog meer foto’s op je profiel tonen.

Functies van de app

Hinge is een eenvoudige dating app die aardig wat functies en mogelijkheden biedt. Veel van de functies helpen je bij het matchen en het contact leggen met andere gebruikers. Je kunt niet van alle onderstaande functies gratis gebruik maken.

Van deze functies kun je gebruik maken op Hinge:

 • Profiel aanmaken, bekijken en wijzigen
 • Profiel verifiëren
 • Profielen beoordelen
 • Onderdelen van profielen liken
 • Berichtje aan je like toevoegen
 • Berichten sturen en ontvangen
 • Zoekvoorkeuren instellen
 • Ijsbrekers aan je profiel toevoegen (profielvragen)
 • Je profiel boosten
 • Standouts bekijken
 • Roses sturen

Over een aantal functies vertellen we je nog wat meer:

hinge functies

Standouts: speciaal geselecteerde profielen

Standouts is een functie waar je profielen kunt vinden van mensen die het meest jouw type zijn. Dagelijks worden er nieuwe profielen geselecteerd door het uitmuntende match-algoritme.

Wanneer je er een leuk iemand tussen ziet staan, kun je het volledig profiel bekijken. Echter om iemand vervolgens leuk te vinden heb je een roses nodig.

Roses: trek de aandacht

Roses is eigenlijk in het Nederlands vertaald rozen en dit is een functie waarmee je de aandacht van de ander trekt. Door een roos naar iemand te sturen, krijgt de ander jouw profiel als eerste te zien op de app. Daardoor heb je twee keer zoveel kans op een date.

Iedere zondag krijg je een gratis roos die je naar iemand kunt sturen. Wil je meer rozen krijgen? Dan zul je deze moeten kopen.

Dit zijn de kosten van roses op Hinge:

 • 3 roses voor €7,99 (€2,66 p.st)
 • 12 roses voor €24,99 (€2,08 p.st)
 • 50 roses voor €69,99 (€1,39 p.st)

Profiel boosten: meer weergaven en matches

Je kunt je profiel ook boosten op Hinge, hierdoor word je profiel gedurende een uur door 11x meer mensen gezien. Door een boost te gebruiken, zullen dus veel meer mensen jouw leuk vinden en zul je meer matches krijgen. Door dit voordeel is het een betaalde functie.

Dit zijn de kosten van Boost:

 • 1 boost voor €7,99
 • 3 boosts voor €19,99
 • 5 boosts voor €29,99

Daarnaast heb je ook een Superboost, hiermee verhoog je je kans op meer likes gedurende 24 uur en dit kost €14,99.

Is Hinge gratis?

Je kunt Hinge volledig gratis gebruiken. Je download de dating app gratis in Google Play of in de App store en maakt een gratis account aan. Vervolgens kun je profielen beoordelen en de app gebruiken. Je kunt volledig gratis een date vinden op de dating app.

Als gratis gebruiker zul je echter wel tegen enkele beperkingen aanlopen. Zo kun je per dag maximaal 8 profielen liken en kan je beperkt datevoorkeuren instellen. Door een abonnement af te sluiten, hef je de beperkingen op en krijg je meer functies.

Hinge kosten: zoveel ben je kwijt

Hinge heeft twee soorten betaalde abonnementen beschikbaar, die ieder andere voordelen en kosten met zich meebrengen.

Hinge+

Het eerste betaalde abonnement is Hinge+ of Hinge plus. Dit is het goedkoopste abonnement, het  geeft je echter nog geen toegang tot alle functies.

Deze functies krijg je met Hinge+:

 • Onbeperkt likes sturen
 • Iedereen bekijken die jou liket
 • Meer datevoorkeuren instellen
 • Inkomende likes sorteren
 • Zoeken naar nieuwe profielen of profielen in de buurt

De kosten van Hinge+:

 • 1 week voor €14,99
 • 1 maand voor €24,99
 • 3 maanden voor €49,99
 • 6 maanden voor €74,99

HingeX

Het tweede abonnement is HingeX. Dit is het duurste abonnement, wel geeft deze functie je extra veel voordelen.

Deze functies krijg je met HingeX:

 • Verbeterede aanbevelingen
 • Je wordt sneller aanbevolen voor matches
 • Je likes krijgen voorrang
 • Alle voordelen van Hinge+

De kosten van HingeX:

 • 1 week voor €24,99
 • 1 maand voor €44,99
 • 3 maanden voor €84,99
 • 6 maanden voor €124,99
hinge kosten

Hinge ervaringen: dit vinden gebruikers

Voordat je de dating app gaat gebruiken, is het goed om te weten wat gebruikers daadwerkelijk van de app vinden. Dit doe je door Hinge ervaringen te lezen op platforms die speciaal daarvoor bedoeld zijn. Wij hebben alle ervaring en beoordelingen van platforms verzameld om hiervan een duidelijk beeld te geven.

Hinge ervaringen en beoordelingen van gebruikers:

 • Google Play: 3,5/5 beoordeeld door 260.000 gebruikers
 • App Store: 4,2/5 beoordeeld door 2600 gebruikers
 • Trustpilot: 1,3/5 beoordeeld door 350 gebruikers

Download Hinge

Bekijk de beste dating apps!

Veelgestelde vragen over Hinge

Doordat de dating app Hinge anders is dan de meeste andere dating apps kunnen hier veel vragen over ontstaan. Om antwoord te kunnen geven op alle vragen, doen we dit kort en bondig in het onderstaande overzicht:

Kun je swipen op Hinge?

Jaa op Hinge kun je swipen, alleen wat anders dan dat je gewend bent. In plaats van dat je snel naar links of rechts swipet, moet je een specifiek onderdeel op iemands profiel liken en kun je daar een berichtje aan toevoegen. Om iemand over te slaan, druk je gewoon op het kruisje en kun je het volgende profiel beoordelen.

Is Hinge veilig?

Hinge is een volledig veilig en betrouwbare dating app. Nieuwe profielen worden op de dating app gecontroleerd op echtheid en er is een mogelijkheid om je profiel te verifiëren. Daarnaast kun je ook profielen blokkeren en rapporteren. Het rapporteren neemt de dating app erg serieus, zo kun je een reden opgeven en kun je screenshots meesturen.

Hoe oud moet je zijn voor Hinge?

De minimale leeftijd op Hinge is 18 jaar, bij het aanmaken van een account wordt de leeftijd gecontroleerd. De meeste gebruikers op Hinge zijn tussen de 20 en 30 jaar.

Hoeveel likes heb je op Hinge?

Je kunt op Hinge maar 8 profielen per dag liken. Hierdoor moet je heel kieskeurig zijn en ga je waardevol om met je likes. Het draait op de dating app niet om de kwantiteit, maar om de kwaliteit.

Hoe populair is Hinge?

Hinge is nog niet zo populair in Nederland, wel begint het steeds populairder te worden in Nederland. In totaal is de dating app al meer dan 35 miljoen keer gedownload en telt het wereldwijd 23 miljoen gebruikers.

Hoe verwijder je Hinge?

Je Hinge account verwijderen, doe je door naar de instellingen van de dating app te gaan. Vervolgens scrol je helemaal naar onderen en tik je op ‘verwijder of pauzeer account’. Tenslotte geef je een reden op en bevestig je de verwijdering. Al je matches, chats en instellingen worden verwijderd.
Door de app te verwijderen van je telefoon verwijder je nog niet je account van de app. Verwijder dus eerst je account, voordat je de app van je telefoon verwijderd.

Hinge review & ervaring

Hinge review

7.1

Wij van de Datingappwijzer.nl hebben Hinge uitgebreid getest en geven de dating app een 7,1 van de 10. Dit is volledig gedaan op basis van onze ervaring en de vergelijking tot andere dating apps. Zodoende is er een onafhankelijk oordeel ontstaan.

Hinge is een erg populaire dating app die speciaal bedoeld is om iets serieus te vinden, dit valt dan ook aan alles te merken. Het werkt met een uitmuntend match-algoritme die ons heeft verbaasd. Dankzij de app kun je zeker leuke dates vinden die misschien wel potentie hebben om uit te lopen op iets meer.

De dating app heeft echter ook mindere kanten. Zo is het nog niet zo populair in Nederland, zijn er veel Engelstalige gebruikers op te vinden en heb je maar weinig gratis opties. Bovendien zijn de betaalde abonnementen erg duur.

Wanneer je op zoek bent naar een serieuze relatie is Hinge zeker een aanrader. Twijfel je? Probeer dan de app gratis uit om te kijken of het iets voor je is.

Voordelen
 • Om iets serieus te vinden
 • Uitstekende matching
 • Snel een goede match
 • Uitgebreide profielen
 • Gemakkelijk contact leggen
Nadelen
 • Nog niet zo populair in Nederland
 • Veel Engelstalige gebruikers
 • Weinig gratis opties
 • Je kunt niet snel swipen
 • Betaalde abonnementen zijn duur
Pieter de Jong
Pieter de Jong is datingcoach die al jaren ervaring heeft op het gebied van dating en tekstenschrijver is. Hij heeft honderden dating apps getest en coacht mensen 1-op-1 op het gebied dating en relaties. Door deze expertise deelt hij graag zijn kennis met de lezers van de Datingappwijzer.nl, zodat iedere persoon de juiste dating app kan kiezen. Een leuk weetje over hem: hij heeft zijn huidige vriendin ook op een dating app ontmoet.

Meer in Review

Ook interessant

Niet mogelijk om te reageren.