Beste dating apps

De 12 beste hookup apps in Nederland!

hookup apps

Op zoek naar een hookup? In dit artikel ga je over de 12 beste hookup apps in Nederland lezen. Met de komst van de hookup culture zijn veel mensen opzoek naar een hookup. Echter zul je op normale dating apps niet zo snel een hookup vinden. Daarom zijn er speciale dating apps voor hookups op de markt gekomen.

Hookup apps hebben veel voordelen ten opzichte van reguliere dating apps, in dit artikel ga je er alles over lezen. We zetten de 12 beste hookup apps voor je op een rijtje, je komt te weten waar je op moet letten. Daarnaast krijg je handige tips en kun je aan het einde van dit artikel hookup apps en sites vergelijken.

Wat is een hookup en hookup culture?

Een hookup is eigenlijk seks zonder verplichtingen of emotionele binding. Casual seks, een onenightstand en seksdate vallen onder de term hookup. De beste Nederlandse vertaling van hookup is scharrelen.

De term hookup of hookup culture is komen overwaaien vanuit Amerika en is heel normaal geworden in Nederland. Mede door Tinder en andere hookup apps is er als ware een hookup culture ontstaan. De hookup culture is een cultuur waarin iedereen seksdates, onenightstands en casual seks accepteert en dit als normaal ziet.

De 12 beste hookup apps

1. Novamora – de beste hookup app

Novamora app

Misschien heb je al wel eens van Novamora gehoord? Novamora is namelijk de beste hookup app in Nederland. Het is de aangewezen app waar je moet zijn voor spannende avonturen. De app is razend populair in Nederland, dagelijks melden hier duizenden nieuwe gebruikers zich aan.

Wat Novamora de beste hookup app maakt is de eenvoud en het gebruiksgemak. Door een paar gegevens van jezelf op te geven, heb je al een account aangemaakt en kun je direct op zoek gaan naar een hookup. Je kunt handige functies gebruiken zoals een zoekfilter of een vlug beoordelingssysteem. Zie je een leuk iemand? Dan kun je direct met hem of haar in contact komen.

Je kunt op Novamora volledig gratis en veilig een account aanmaken. Je kunt je inschrijven met een verzonnen profielnaam en het is niet verplicht om een foto toe te voegen.

Voordelen

 • Speciaal voor hookups
 • Razend populair
 • Veilig & anoniem
 • Alleen echte profielen
Gratis aanmelden op Novamora!

2. Ondeugend Daten – hier vind je altijd wel een hookup

ondeugend daten

Na Novamora is Ondeugend Daten de beste hookup app in Nederland. Op deze app vind je altijd wel wat je zoekt, het maakt niet uit wat voor spannende intentie je hebt. Je maakt binnen een minuut een gratis account aan en je kunt direct in contact komen met leuke vrouwen of mannen.

Op Ondeugend Daten ga je op een simpele manier opzoek naar een hookup. Je gebruikt zoekfilters, matchingssystemen, bezoekt profielen en verstuurt berichten.

Het grootste voordeel van de Ondeugend Daten app is misschien wel dat je de app niet hoeft te downloaden. Het is een app die beschikbaar is in de browser, wat veel voordelen met zich meebrengt. Zo kunnen bijvoorbeeld je vrienden of familie niet zien dat je een hookup app op je telefoon hebt geïnstalleerd.

Voordelen

 • Veel singles op actief
 • Handige functies
 • Gratis aanmelden

Nadelen

 • Niet de nieuwste functies
Gratis aanmelden op Ondeugend Daten!

3. Second Love – voor vrijblijvende avontuurtjes

second love

Second Love is al sinds 2008 een populaire website en app voor verschillende spannende avonturen. Zo kun je op deze app hookups, affaires, friend with benefits vinden en noem maar op. Je kent Second Love misschien wel van de reclame op bushokjes en op het internet. Al meer dan 900.000 mensen hebben er gebruik van gemaakt.

Second Love maakt geen gebruik van lastige systemen of functies, je gaat hier heel simpel zelf op zoek naar leuke personen. Een groot voordeel van deze hookup app is dat je direct met iedereen in contact kunt komen, je hoeft niet eerst te wachten op een match. Zo heb je al snel een hookup gevonden.

Je kunt op Second Love daten met een gerust hart, hier zijn namelijk absoluut geen pottenkijkers welkom. Alle profielen worden gecontroleerd op echtheid en er worden alleen serieuze profielen toegelaten.

Voordelen

 • Bekende app
 • Direct gratis flirten
 • Geen pottenkijkers

Nadelen

 • De app is in de browser
Gratis aanmelden op Second Love!

4. Victoria Milan – een anonieme & veilige hookup app

Victoria Milan

Victoria Milan is voornamelijk een vreemdgaan app, maar wordt tegenwoordig ook veel als hookup app gebruikt. De app noemt zichzelf de nummer 1 voor buitenechtelijke affaires en spannende avonturen. Victoria Milan telt ruim 9,5 miljoen gebruikers die op zoek zijn naar verschillende spannende avonturen.

Het is hier niet moeilijk om een hookup te vinden. Je gaat heel simpel zelf op zoek naar leuke leden door gebruik te maken van handige functies. Bovendien krijg je direct al veel berichten van andere gebruikers.

Veel mensen gebruiken Victoria Milan voor hookups, wat komt door de anonimiteit en veiligheid op de dating app. Zo is de app streng beveiligd en heeft de app speciale tools ontwikkeld voor anonimiteit. Zo kun je je bijvoorbeeld inschrijven met een verzonnen naam en kun je je profielfoto’s onherkenbaar maken.

Voordelen

 • Je krijgt direct al veel berichten
 • Erg veilig
 • Speciale anonimiteit tools

Nadelen

 • Geen geavanceerde matching
Gratis aanmelden op Victoria Milan!

5. Mysecretdate – hier word je droom werkelijkheid

Mysecretdate

Mysecretdate is ook een erg goede hookup site en app. De app zegt dat je droom hier werkelijkheid gaat worden. Dagelijks melden hier honderden nieuwe gebruikers zich aan, waardoor je veel keuze hebt.

Je gaat op Mysecretdate eenvoudig een hookup vinden, wat eigenlijk bestaat uit 3 stappen. Allereerst maak je een gratis profiel aan, wat volledig anoniem is en niet in zoekmachines wordt weergegeven. Vervolgens ga je op zoek naar een hookup door een zoekfilter te gebruiken en profielen te bezoeken. Wanneer je een leuk iemand ziet, kun je direct een berichtje sturen. Klikt het? Dan kun je een hookup afspreken.

Het is niet verplicht om een account aan te maken op Mysecretdate. Je kunt namelijk eerst op je gemak profielen bekijken. En daarna is er nog altijd de mogelijkheid om een gratis account aan te maken.

Voordelen

 • Je droom wordt werkelijkheid
 • Gemakkelijk een hookup vinden
 • Geen account nodig

Nadelen

 • De app is beschikbaar in de browser
Gratis aanmelden op Mysecretdate!

6. Grindr – de beste gay hookup app

grindr

Ben je een homoseksuele of biseksuele man en ben je op zoek naar een hookup? Dan is Grindr de beste hookup app voor jou. Misschien heb je wel eens van Grindr gehoord, het is wereldwijd de populairste gay app. Het is in 2009 opgericht en dagelijks maken er 2 miljoen mannen gebruik van.

De app Grindr werkt erg eenvoudig, in een soort raster krijg je direct leuke mannen in je omgeving te zien. Vervolgens kun je het volledige profiel bekijken en direct een berichtje sturen of een tap doen (wat een soort flirt is).

Als je gay bent, is Grindr de place to be voor een hookup. Zodra je een account hebt, krijg je ontzettend veel berichten van mannen. Als je wil kan je hier vanavond nog een gay hookup scoren.

Voordelen

 • Populairste gay app
 • Snel een afspraakje gevonden

Nadelen

 • De app is in het Engels
 • Je krijgt extreem veel meldingen
 • Je krijgt ongewenste berichten en foto’s

7. Her – de beste hookup app voor lesbiennes

her

Ben je een lesbische of biseksuele vrouw? Dan is Her de aangewezen hookup app voor jou. Her is wereldwijd één van de populairste lesbische apps, het telt ruim 10 miljoen gebruikers.

De dating app Her werkt heel eenvoudig en binnen een paar swipes vind je al leuke vrouwen. Je krijgt één voor één profielen te zien met een aantal foto’s. Je swipet naar rechts om iemand leuk te vinden en naar links om iemand over te slaan. Wanneer beide personen elkaar leuk vinden, ontstaat er een match en kun je met elkaar in contact komen.

Je kunt Her gebruiken om een hookup te vinden, maar je kunt er ook een date of relatie op vinden. Daarnaast heeft het ook wat weg van een sociaal netwerk, zo kun je deelnemen aan evenementen, nieuws volgen en vrienden maken.

Voordelen

 • 10+ miljoen gebruikers
 • Eenvoudige werking

Nadelen

 • Internationale app
 • Werking lijkt er op andere apps
 • App is in het Engels

8. Feeld – ontmoet ruimdenkende singles

feeld

Feeld is een ruimdenkende app voor singles, stellen en alle soorten genderidentiteiten. Je kunt kiezen uit meer dan 20 genderidentiteiten en seksuele identiteiten. Zo voelt iedereen zich welkom op de dating app.

Wat Feeld een goede hookup app maakt, is dat je kunt kiezen naar wat voor spannend contact je op zoek bent. Zo kun je kiezen uit hookups, trio’s, bdsm en nog veel meer. Zodra je deze voorkeuren hebt opgegeven worden deze op je profiel weergegeven en op basis hiervan ga je andere gebruikers zoeken.

Verder werkt de dating app Feeld erg gemakkelijk. Je gaat op zoek naar andere gebruikers die bij je intentie passen door gebruik te maken van een vlug beoordelingssysteem. Je krijgt andere profielen één voor één te zien en drukt op het hartje bij interesse en op het minnetje om iemand over te slaan. Bij wederzijdse interesse ontstaat een match en kun je chatten.

Voordelen

 • 20+ seksuele voorkeuren en identiteiten
 • Voor ruimdenkende gebruikers

Nadelen

 • Niet alleen voor hookups
 • Onverwachtse kosten

9. Tinder – de populairste dating app

Tinder

Grote kans dat je wel eens van Tinder hebt gehoord, het is namelijk wereldwijd de populairste dating app. Het zorgt dagelijks voor 26 miljoen matches en heeft in totaal al voor 30 miljard matches gezorgd. Ook in Nederland is Tinder populair, ongeveer 1,2 miljoen Nederlanders gebruiken het.

Tinder is al snel populair geworden door zijn eenvoudige werking, die veel andere dating apps hebben overgenomen. Je beoordeeld andere profielen één voor één en er ontstaat een match wanneer beide gebruikers elkaar leuk vinden.

Tinder is echter niet specifiek bedoeld voor hookups. Het is bedoeld voor alle intenties, zodoende kun je wel Tinder hookup vinden. Er zijn echter wel veel nadelen aan Tinder.

Voordelen

 • Populairste app
 • Veel gebruiksgemak

Nadelen

 • Voor alle intenties
 • Veel nepprofielen
 • Je ziet bekenden

10. Bumble – hier hebben vrouwen het recht

bumble

Bumble is ook een erg populaire dating app in Nederland en lijkt grotendeels op Tinder. Je beoordeelt profielen namelijk op dezelfde manier; Je swipet naar rechts om iemand leuk te vinden en naar links om iemand over te slaan. Wanneer beide gebruikers elkaar leuk vinden, ontstaat een match.

Wanneer er een match ontstaat, werkt het net even wat anders dan alle andere dating apps. vrouwen hebben namelijk het recht bij een match. Bij een heteroseksuele match moet de vrouw binnen 24 uur een eerste berichtje sturen waarop de man 24 uur de tijd heeft om te reageren. Bij gay-matches hebben beide personen 24 uur tijd om een berichtje te sturen. Wanneer er geen berichtje wordt gestuurd, verlies je de match.

Bumble is echter niet specifiek bedoeld om hookups te vinden, maar ze is bedoeld voor alle intenties.

Voordelen

 • Geen ongewenste berichten
 • Tijdgebonden matching

Nadelen

 • Niet specifiek voor hookups
 • Weinig matches
 • Beperkte functies

11. Secretflirt – in het geheim flirten

secretflirt

Wil je in het geheim flirten met andere mannen of vrouwen? Dan moet je bij Secretflirt zijn. Op Secretflirt leg je in het geheim contacten voor hookups, geheime liefde, friend with benefits of andere spannende intenties. Deze hookup app is speciaal opgericht om voor meer spanning, avontuur en passie in het leven te zorgen.

De app heeft een beetje een geheimzinnig design die je niet zo snel zou verwachten, maar dit houdt het wel spannend. Verder is de app erg eenvoudig en ga je zelf op zoek naar leuke gebruikers door gebruik te maken van een zoekfilter. Zie je een leuk iemand? Dan kun je direct met die persoon flirten.

Voor discrete redenen is de app niet te downloaden, maar is het in de browser beschikbaar. Dit gebruik heeft zo zijn voordelen.

Voordelen

 • Het is geheimzinnig
 • Discreet en veilig
 • Gecontroleerde profielen

Nadelen

 • Verouderde functies

12. Kasual – een unieke aanpak

kasual

Kasual is een hookup app die het anders aanpakt dan de meeste andere hookup apps. Wereldwijd telt het meer dan 15 miljoen gebruikers en gemiddeld beoordelen gebruikers de app met een 4,5/ 5 sterren.

Het werkt op basis van geluk, het werkt met rondes waarbij je elke keer iemand moet uitkiezen. Iedere ronde krijg je 4 profielen te zien waarbij je er één mag uitkiezen (omdraaien). Daarbij heb je 50% kans dat die persoon jou ook leuk vindt en zo ontstaat er een match. Verder is er ook de mogelijkheid om profielen te swipen.

Kasual is locatie gebaseerd waardoor je alleen profielen bij jou in de omgeving te zien krijgt. Zo heb je daadwerkelijk de kans dat je met iemand gaat afspreken.

Voordelen

 • Unieke aanpak
 • Wereldwijd populair

Nadelen

 • Aardig wat nepprofielen
 • Hoge kosten voor extra functies

Waarom kiezen voor een hookup app?

Hookup apps bieden verschillende voordelen ten opzichte van normale dating apps. Dit zijn voordelen en redenen om te kiezen voor een hookup app:

 • Je gaat sneller een hookup vinden, dit komt doordat je sneller een match vindt.
 • Keuze uit veel mannen en/of vrouwen.
 • Je kan direct contact leggen om een hookup af te spreken.
 • Geen last van singles die op zoek zijn naar een relatie.
 • Hookup apps zijn veiliger en betrouwbaarder.
 • Je kunt anoniem een hookup app gebruiken.
 • De hookup apps zijn gemakkelijk te downloaden of beschikbaar in de browser.

Waar let je op bij het kiezen van een hookup app?

Bij het kiezen van een hookup app moet je op een aantal belangrijke dingen letten:

 • Voor welke intentie de app precies voor bedoeld is.
 • Hoe populair de hookup app in Nederland is.
 • Op wat voor manier de hookup app werkt.
 • Hoe veilig en betrouwbaar de hookup app is.
 • Of de app helemaal gratis is.

8 korte tips voor hookup apps

Wil je misschien vanavond nog een hookup? Dan hebben wij een aantal handige en korte tips voor je:

 1. Kies een populaire hookup app, dit vergroot de kans om een leuk iemand te vinden.
 2. Maak een goed profiel aan, wat voornamelijk moet bestaan uit goede foto’s. Foto’s met een ontbloot bovenlijf (mannen) of in een bikini (vrouwen) werken altijd extra goed op een hookup app.
 3. Laat op je profiel duidelijk weten wat je intentie is.
 4. Stel je zoekvoorkeuren goed in, dit vergroot de kans om een leuk iemand te vinden.
 5. Zie je een leuk iemand? Stuur direct een berichtje, gebruik bijvoorbeeld een goede openingszin.
 6. Klikt het tussen jullie? Ga dan niet te lang over koetjes en kalfjes praten, je gebruikt de app immers met een doel. Wissel gerust andere contactgegevens met elkaar uit om met elkaar te spreken buiten de app om.
 7. Heb je al een tijdje contact? Spreek dan gezellig af, bijvoorbeeld bij iemand thuis of in een hotel.
 8. Denk wel aan je privacy en online veiligheid op de hookup app. Wissel niet te veel persoonlijke gegevens uit als je iemand nog niet zo goed kent.

Veelgestelde vragen

Er kunnen veel vragen ontstaan over hookups, dit komt doordat de term hookup of hookup culture nog vrij nieuw is in Nederland. We geven op de meest gestelde vragen antwoord in het onderstaande overzicht:

Wat is de vertaling van hookup?

De beste Nederlandse vertaling van hookup is scharrelen. Je kunt hookup ook wel vertalen als casual seks, onenightstand of seksdate. Een hookup is seks hebben zonder bijbedoelingen of verplichtingen.

Wat is de beste hookup app?

Novamora is de beste hookup app in Nederland. Dit komt door de populariteit, gebruiksvriendelijkheid en handige functies van de app. Op deze app meld je je gratis aan en kan je direct op zoek gaan naar leuke gebruikers. Bovendien is de app volledig veilig en betrouwbaar.

Zijn hookup apps veilig?

De hookup apps op deze pagina zijn volledig veilig en betrouwbaar. Ze nemen strenge maatregelen op het vlak van veiligheid en zijn nepprofielen absoluut niet welkom. Maar niet alle hookup apps op het internet zijn even veilig. Onveilige hookup apps kun je herkennen aan dat ze bijvoorbeeld credits gebruiken, dat je onrealistisch veel berichten krijgt of als ze geen informatie melden op het gebied van veiligheid.

Kiezen voor een hookup app of hookup site?

Of je moet kiezen voor een hookup app of een hookup site is afhankelijk van je voorkeuren. Wil je het hookup platform op je telefoon gebruiken? Dan is een hookup app de beste optie. Wil je het alleen gebruiken op de computer? Dan is een hookup site de beste optie.
De meeste gebruikers verkiezen tegenwoordig steeds vaker een hookup app boven een hookup site. Dit komt doordat hookup apps vaak eenvoudiger en gebruiksvriendelijker zijn. Bovendien krijg je meldingen als iemand berichten naar jou verstuurd, wat communiceren makkelijker maakt.

Wat is de beste hookup site?

Novamora is ook de beste hookup site. Dit hookup platform is een app en site tegelijkertijd, wat veel voordelen biedt. Novamora is de populairste hookup site in Nederland en is erg gebruiksvriendelijk. Je kunt van veel functies gebruik maken waardoor je snel een leuk iemand gaat ontmoeten. Bovendien kun je je hier gratis inschrijven met een verzonnen profielnaam en is het niet verplicht om een profielfoto toe te voegen.

Is Tinder ook voor hookups?

Singles maken gebruik van Tinder met verschillende intenties, waaronder hookups. Je kunt de app dus zeker wel gebruiken om een Tinder hookup te vinden. Maar de app is niet alleen bedoeld om een hookup te vinden.

Hookup sites en app vergelijken

Weet je niet welke hookup app je moet kiezen? Dan kun je het beste alle hookup apps met elkaar vergelijken. Door alle hookup apps te vergelijken kom je erachter welke app juist wel en welke niet bij je past.

Om je een handje te helpen hebben we hieronder een vergelijker klaargezet. In de onderstaande vergelijker kun je alle hookup sites en apps met elkaar vergelijken. Je kunt precies aangeven wat je intenties, voorkeuren en wensen zijn, waarna de beste opties aan jou getoond worden:

Nick Evertse
Nick Evertse is de datingexpert die weet welke dating app jij moet kiezen om succesvol te worden. Hij heeft honderden dating apps getest en weet precies waar je de meeste kans maakt op daten of relaties. Verder is Nick Evertse datingcoach en begeleidt hij cliënten bij het daten. Hij is dol op schrijven, bordspellen en daten.

Ook interessant

Niet mogelijk om te reageren.