Review

Inner Circle review: hoe werkt de app en wat is het? Lees hier alles over de dating app!

Inner circle

Op zoek naar een dating app die anders is dan alle andere dating apps? Dan is de dating app Inner Circle misschien wel iets voor jou. De dating app Inner Circle onderscheidt zich van andere dating apps door een streng inschrijfproces te hanteren en zijn gebruikers aan te moedigen om te gaan daten. Je wordt hier niet zomaar toegelaten, het draait hier namelijk meer om de kwaliteit dan de kwantiteit van profielen. Bovendien organiseert de dating app speciale events voor de gebruikers om elkaar te ontmoeten.

Is je interesse gewekt? In dit artikel ga je meer informatie krijgen over de Inner Circle dating app. Zo ga je bijvoorbeeld te weten komen wat het precies is, hoe het werkt, voor wie het bedoeld is en nog veel meer.

Waarom voor Inner Circle kiezen?

 • Een besloten app
 • Bedoeld om iets serieus te vinden
 • Veel goede matches
 • Uitgebreide profielen
 • Organiseert evenementen
 • Veilige dating app

Wat zijn de nadelen van Inner Circle?

 • Lange wachtlijst
 • Onzeker of je wordt toegelaten
 • Weinig gratis opties
 • Betaald abonnement nodig voor chatten

Wat is Inner Circle?

Inner Circle is een exclusieve dating app die niet iedereen kan gebruiken. Je wordt namelijk niet zomaar toegelaten op deze dating app. Je profiel wordt gescreend en op echtheid gecontroleerd en het is maar de vraag of je wordt toegelaten. Dit doet de dating app doordat het zich focust op de kwaliteit en niet op de kwantiteit van de profielen.

Het unieke aan de Inner Circle dating app is dat het gebruikers aanmoedigt om te gaan daten. Het helpt je om in het echt af te spreken in plaats van online veel te chatten. Dit doet de dating app bijvoorbeeld door het organiseren van evenementen en activiteiten.

De dating app is in 2012 opgericht en is inmiddels uitgebreid naar 66 steden en 29 landen. De dating app brengt dagelijks meer dan 20.000 gebruikers samen, het telt 4 miljoen leden en krijgt per dag meer dan 3000 nieuwe aanmeldingen.

Hoe werkt Inner Circle?

Wanneer je eenmaal bent toegelaten op de dating app kun je het direct gebruiken. De werking van Inner Circle kun je vergelijken met bijvoorbeeld Tinder of Bumble, maar dan exclusiever.

De dating app werkt met uitgebreide profielen die je kunt gaan beoordelen. Je gaat profielen één voor één beoordelen en in een profiel zijn foto’s en veel achtergrondinformatie van een persoon te vinden. Hierdoor krijg je een goed beeld van deze persoon. Vind je iemand leuk? Dan druk je op het hartje. Wil je iemand overslaan? Dan druk je op het kruisje. Wanneer beide personen elkaar leuk vinden, ontstaat er een match en kun je met elkaar in contact komen.

Op de profielen die je te zien krijgt, valt uitgebreid te filteren en daarbij heb je ook overzichtspagina’s met gebruikers waarbij je niet één voor één profielen beoordeeld. Zo heb je pagina’s waarop je in een overzicht gebruikers krijgt te zien die online, nieuwe of in je buurt zijn.

Verder werkt Inner Circle met evenementen. Hier is het platform erg uniek, het is één van de weinige dating apps die zich ook focust op offline daten. Er worden evenementen georganiseerd en er zijn samenwerkingen met horecagelegenheden en bedrijven die bijvoorbeeld workshops geven. Vaak kun je hier ook nog gratis aan deelnemen.

Voor wie is Inner Circle bedoeld?

Inner Circle is een dating app die niet voor iedereen bedoeld is. De dating app is bedoeld voor singles die op zoek zijn naar iets serieus en daarbij ambitieus, gedreven en levenslustig zijn. Je moet minstens 20 jaar oud zijn om een account te kunnen aanmaken op de Inner Circle app. De meeste gebruikers zijn tussen de 25 en 35 jaar.

Verder is de dating app LHBTIQ+ vriendelijk, bij het aanmelden kun je uit veel verschillende soorten genders en seksuele identiteiten kiezen.

Het is een hele selectieve app die alleen kwaliteit profielen en gebruikers toelaat. Het focust zich minder op de kwantiteit van profielen, maar op de kwaliteit.

Wil je direct beginnen met daten? Dan is dit niet de juiste dating app voor jou. Het is hier namelijk maar de vraag of je hier wordt toegelaten en als je wordt toegelaten duurt dit even.

! 70% van de bezoekers kiest voor deze dating apps:

App downloaden en account aanmaken

Je kunt de Inner Circle app gemakkelijk downloaden in Google Play of in de App Store. Nadat je de dating app hebt gedownload kun je inloggen, een uitnodigingscode van een vriend invullen of een lidmaatschap aanvragen.

inner circle downloaden

Account aanmaken

Heb je geen uitnodigingscode van een vriend? Dan moet je op de knop ‘lidmaatschap aanvragen’ klikken. Een account aanmaken doe je via je telefoonnummer, Facebook- of LinkedIn-account.

Vervolgens geef je een aantal algemene gegevens van jezelf op en voeg je foto’s toe aan je profiel. Daarna verifieer je je profiel door middel van geavanceerde technologie en kun je vervolgens je profiel nog verder invullen. Zo kun je meer foto’s toevoegen, profielvragen schrijven en meer algemene informatie opgeven. Nadat je deze gegevens hebt toegevoegd, is het afwachten of je profiel wordt geaccepteerd op de dating app.

Wil je weten hoelang het duurt voordat je wordt toegelaten op de dating app of hoe je sneller wordt toegelaten? Kijk dan verderop in dit artikel bij de Inner Circle wachtlijst.

Account geaccepteerd

Is je account geaccepteerd? Dan heb je bericht gekregen op het opgegeven e-mailadres en kun je de dating app gebruiken. Wanneer je eindelijk de dating app kunt gebruiken, doe je er goed aan om als eerste naar je profiel te gaan en deze te optimaliseren. Je kunt namelijk nog meer informatie over jezelf in je profiel opnemen.

Door je profiel als eerste te optimaliseren, heb je meer kans op matches en krijgen andere gebruikers een beter beeld van je. Zo kun je bijvoorbeeld nog informatie op je profiel invullen als nationaliteit, tags toevoegen en ijsbrekers schrijven.

Inner Circle wachtlijst

Niet iedereen wordt zomaar toegelaten op de dating app. De Inner Circle app hanteert een wachtlijst voor profielen voordat ze toegelaten worden.

Hoelang duurt de Inner Circle wachtlijst?

Sommige account worden binnen 72 uur goedgekeurd, maar de wachtlijst kan soms ook enkele weken of maanden duren. Ben je binnen 72 uur nog niet toegelaten? Dan kun je het beste betere profielfoto’s en meer informatie toevoegen op je profiel.

Hoe word je sneller toegelaten op Inner Circle?

Wil je sneller worden toegelaten op de Inner Circle app? Zorg er dan voor dat je wordt uitgenodigd door iemand die de app al gebruikt of maak dan een account aan met je Facebook- of LinkedIn-account. Dit laatste maakt het voor de dating app makkelijker om te controleren of je echt bent en of je aan de voorwaarden voldoet.

Waaraan moet je voldoen voor Inner Circle?

Aan welke voorwaarden je moet voldoen om toegelaten te worden is onduidelijk. Wel is duidelijk dat er wordt gecontroleerd of je ambitieus, gedreven of levenslustig bent. Verder wordt er ook gecontroleerd op opleiding, werk, interesses en uiterlijk. Daarnaast moet je minimaal 20 jaar zijn om toegelaten te kunnen worden.

Hoe wordt er op Inner Circle gecontroleerd?

Alle profielen worden in de Inner Circle wachtlijst gecontroleerd op echtheid. Dit gebeurt door een AI-detectiesysteem en een team die zich hiermee bezighoudt.

inner circle wachtlijst

Inner Circle gratis gebruiken

Je kunt Inner Circle gratis gebruiken, gratis profielen liken en matchen. Je hebt als gratis gebruiker echter beperkte functies, zo kun je bijvoorbeeld geen berichten lezen of versturen en gelden er nog meer beperkingen.

Om de dating app goed te kunnen gebruiken, heb je een betaald abonnement nodig. Met een betaald abonnement kun je bijvoorbeeld chatten waardoor je daadwerkelijk op date kunt gaan.

Inner Circle abonnement: dit ben je kwijt

Er is één soort abonnement op Inner Circle beschikbaar, wat een Full Membership genoemd wordt. Doordat het een soort besloten dating app is voor ambitieuze en succesvolle singles, is de drempel een stuk lager om een Full Membership aan te schaffen.

Deze functies krijg je met een Inner Circle abonnement:

 • Onbeperkt berichten lezen en verzenden
 • Onbeperkt likes
 • Onbeperkt rewinds (profielen opnieuw beoordelen)
 • Onbeperkt matches
 • Extra zoekfilters gebruiken
 • Toegang tot Invisible Mode (anoniemer blijven)
 • Vrienden uitnodigen voor Inner Circle

Dit zijn de kosten van Inner Circle abonnement:

 • 1 maand voor €19,99
 • 3 maanden voor €39,99
 • 6 maanden voor €59,99

De kosten van een Full Membership kunnen per land verschillen en regelmatig past de dating app ook de prijzen aan.

Inner Circle verwijderen

Wil je Inner Circle verwijderen? Je kunt je account heel gemakkelijk verwijderen ongeacht de reden hiervoor.

Om Inner Circle te verwijderen ga je naar je profiel toe, tik je op het tandwieltje en ga je vervolgens naar ‘Geavanceerde instellingen’. Daar heb je de optie om je Inner Circle account te verwijderen, geef je een reden op voor de verwijdering. Tenslotte bevestig je je verzoek tot verwijdering van je account.

Al je persoonlijke gegevens, zoals foto’s, matches en berichten worden volledig verwijderd.

Download Inner Circle

Bekijk de beste dating apps!

Veelgestelde vragen

Er kunnen veel vragen ontstaan rondom de dating app. Dit komt doordat het een exclusieve dating app is waarop niet iedereen wordt toegelaten. Om antwoord te geven op alle vragen doen we dit kort en bondig in het onderstaande overzicht:

Hoe populair is Inner Circle?

Ondanks dat Inner Circle een exclusieve dating app is, telt het ruim 4 miljoen gebruikers. Het is inmiddels beschikbaar in 66 steden en 29 landen. Dagelijks krijgt de dating app zo’n 3000 nieuwe aanmeldingen, waarvan maar een klein deel wordt geaccepteerd. De dating app is in Nederland erg populair.

Hoe veilig is Inner Circle?

Inner Circle is één van de veiligste dating apps die er bestaan. Alle gebruikers op de dating app worden goed gecontroleerd op echtheid. Vanaf het eerste moment al moet je je profiel verifiëren om te controleren of je echt bent. De kans op nepprofielen is hier zeer klein.
Verder voldoet de dating app aan de AVG, worden je gegevens niet gedeeld met een derde partij en gebruikt het platform een beveiligde verbinding.

Hoe kun je berichten lezen op Inner Circle?

Wil je op Inner Circle berichten lezen? Hiervoor heb je een Full Membership (betaald abonnement) nodig. Met een Full Membership krijg je nog meer mogelijkheden en heb je meer kans om een leuk iemand te ontmoeten.

Heeft Inner Circle een gratis maand?

Wil je Inner Circle een maand gratis gebruiken? Dat is mogelijk. Wanneer je je gratis account probeert te verwijderen, krijg je een maand gratis Inner Circle aangeboden. Deze gratis maand gaat automatisch in als je je account niet verwijderd en hier zitten geen voorwaarden aan verbonden. In die maand kun je gratis met andere gebruikers chatten, zien wie jou leuk vinden en gebruiken van nog veel meer functies.
Het is echter onduidelijk hoelang deze actie geldig is en of het bij iedereen zo werkt.

In Inner Circle in Amsterdam actief?

De dating app Inner Circle is wereldwijd actief, waaronder ook in Nederland en in Amsterdam. Inner Circle wordt in Amsterdam veel gebruikt en de app organiseert ook af en toe evenementen voor de gebruikers in Amsterdam. Daarnaast is het bedrijf achter de dating app ook gevestigd in Amsterdam aan de Prins Hendrikkade.

Hoe nodig je iemand uit voor Inner Circle?

Iemand uitnodigen voor Inner Circle kan alleen als je een Full Membership hebt. Iemand uitnodigen doe je door de functie ‘vrienden uitnodigen’ te gebruiken. Bij deze functie geef je zijn of haar e-mailadres op en wordt een e-mail gestuurd met de uitnodiging.

Welke gegevens verzameld Inner Circle?

Deze gegevens verzameld de Inner Circle app van jou: woonplaats, locatie, hobby’s, IP-adres, kenmerken, voorkeuren en de informatie die je op je profiel invult. De dating app verzameld gegevens voor doeleinden zoals een goede gebruikservaring, om fraude op te sporen, voor reclamedoeleinden en om onderzoek uit te voeren. De dating app verkoopt geen persoonlijke gegevens aan derde partijen.

Inner Circle review

Review Inner Circle

7.5

Wij van de Datingappwijzer.nl hebben de Inner Circle app uitgebreid getest en zijn zo tot onze bevindingen gekomen. We beoordelen de dating app met een 7,5 van de 10, dit is gedaan in vergelijking met andere dating apps.

Inner Circle is een erg goede dating app die online dating op een unieke manier aanpakt. Niet iedereen wordt toegelaten, waardoor de kwaliteit van profielen erg goed is. Verder heeft het platform een handige werking en stimuleert het om met elkaar af te spreken in plaats van online veel te chatten.

De dating app heeft echter ook mindere kanten. Zo is het maar onzeker of je uiteindelijk wordt toegelaten op de dating app en als je wordt toegelaten ben je eigenlijk verplicht om een betaald abonnement af te sluiten om de app goed te kunnen gebruiken.

Ben je op zoek naar iets serieus en ben je bereid om te wachten voordat je wordt toegelaten? Dan is deze dating app zeker een aanrader. In andere gevallen kun je beter andere dating apps gebruiken.

Voordelen
 • Een exclusieve app
 • Om iets serieus te vinden
 • Goede matching
 • Uitgebreide profielen
 • Organiseert evenementen
 • Veilige en betrouwbaar
Nadelen
 • Lange wachtlijst
 • Onzeker of je wordt toegelaten
 • Betaald abonnement nodig voor chatten
 • Weinig gratis opties
Pieter de Jong
Pieter de Jong is datingcoach die al jaren ervaring heeft op het gebied van dating en tekstenschrijver is. Hij heeft honderden dating apps getest en coacht mensen 1-op-1 op het gebied dating en relaties. Door deze expertise deelt hij graag zijn kennis met de lezers van de Datingappwijzer.nl, zodat iedere persoon de juiste dating app kan kiezen. Een leuk weetje over hem: hij heeft zijn huidige vriendin ook op een dating app ontmoet.

Meer in Review

Ook interessant

Niet mogelijk om te reageren.