Beste dating apps

De 15 beste internationale dating apps om wereldwijd te matchen!

internationale dating apps

Wil je internationaal daten? In dit artikel kom je te weten wat de 15 beste internationale dating apps zijn om wereldwijd te daten! Men zegt dat liefde geen grenzen kent en daar helpen internationale dating apps zeker bij. Internationale dating apps bieden enorm veel voordelen, zo kun je wereldwijd nieuwe singles leren kennen, vrienden maken of vind je misschien wel een relatie.

De 15 beste internationale dating apps

Ga je binnenkort naar het buitenland? Dan kun je een internationale dating app gebruiken om alvast een date te vinden of om nieuwe mensen te leren kennen in het buitenland. Je kunt op een internationale dating app precies aangeven in welk land of regio je singles wilt tegenkomen, zo kun je alvast matchen met deze singles en een leuke date afspreken.

1. Lexa – de beste internationale dating app

Lexa app

De beste internationale dating app waar je gebruik van moet maken is Lexa. Deze dating app is wereldwijd razend populair, en het is actief in meer dan 20 landen en er worden per maand 88 miljoen berichten verstuurd via deze dating app. In andere landen is Lexa ook wel bekend onder de naam Meetic, Match en LoveScout24.

Wat Lexa de beste internationale dating app maakt, is het gebruiksgemak, de handige functies en de hoge kans om iemand te ontmoeten. Je kunt handige zoekfilters, matching en een vlug beoordelingssysteem gebruiken om singles over de hele wereld tegen te komen. Bovendien kun je direct met leuke singles in contact komen.

Al meer dan 30 miljoen mensen hebben elkaar ontmoet dankzij deze internationale dating app, ben jij volgende? Je kunt Lexa volledig gratis downloaden en gebruiken.

Voordelen

 • Razend populair
 • Wereldwijd actief
 • Handige functies
 • Snel succesvol
Gratis aanmelden op Lexa!

2. Parship – de beste internationale dating app voor iets serieus

Parship app

Op zoek naar liefde in het buitenland? Dan moet je bij Parhsip zijn. Parship staat in Europa ook wel bekend als de nummer 1 app om een serieuze relatie te vinden. Het telt maar liefst 11 miljoen internationale gebruikers en is vrijwel actief in ieder Europees land.

De dating app Parship pakt het net even wat anders aan dan de meeste andere internationale dating apps. Je hoeft op deze app niet zelf op zoek te gaan naar leuke gebruikers, maar je wordt automatisch gematcht met personen die goed bij je passen. Het matchsysteem van Parship matcht je met singles die goed passen bij je persoonlijkheid, levensstijl en voorkeuren. Zie je een leuk iemand? Dan kun je direct in contact komen.

Door deze uitstekende matching heb je veel kans om liefde in het buitenland te vinden. Maar liefst 1 op de 3 gebruikers wordt succesvol in de liefde. Het aanmelden is volledig gratis.

Voordelen

 • Voor iets serieus
 • In heel Europa actief
 • Uitmuntende matching
 • Veel kans om succesvol te worden

Nadelen

 • Het aanmelden duurt even
Gratis aanmelden op Parship!

3. EliteDating – de internationale dating app voor hoogopgeleiden

elitedating app

Ben je hoogopgeleid? Dan is EliteDating de beste internationale dating app voor jou. Elitedating is een dating app speciaal voor hoger opgeleiden. Het is in meer dan 25 landen aanwezig en telt op dit moment 13 miljoen gebruikers.

Veel gebruikers worden succesvol op EliteDating, wat komt door het wetenschappelijke matchingsysteem. Zodra je een account aanmaakt, vul je een uitgebreide persoonlijkheidstest in. Op basis hiervan kan de app je goed matchen met andere gebruikers op basis van je karakter, levensstijl en voorkeuren. Vervolgens kun je direct contact leggen met je matches.

EliteDating is door heel Europa erg populair, alleen al in Nederland melden meer dan 1500 nieuwe gebruikers zich wekelijks aan. Bovendien is het aanmelden en gebruik van de app volledig gratis.

Voordelen

 • Speciaal voor hoger opgeleiden
 • Wetenschappelijke matching
 • Wordt actief gebruikt in 25 landen

Nadelen

 • Het aanmelden duurt even
Gratis aanmelden op EliteDating!

4. Tinder – de populairste dating app

Tinder

Waarschijnlijk heb je wel eens van Tinder gehoord, het is wereldwijd de populairste dating app. Het platform telt 75 miljoen actieve gebruikers en is in ongeveer 190 landen actief. Dagelijks zorgt de app voor 26 miljoen matches en het heeft in totaal al voor meer dan 30 miljard matches gezorgd.

De reden dat Tinder in zoveel verschillende landen gebruikt wordt, komt door de handige en gemakkelijke werking. Je beoordeeld andere profielen één voor één. Vind je iemand leuk? Dan swipe je naar rechts of druk je op het hartje. Wil je iemand overslaan? Dan swipe je naar links of druk je op het kruisje. Wanneer beide gebruikers elkaar leuk vinden, ontstaat een match en kun je met elkaar chatten.

Tinder heeft een betaalde functie beschikbaar waarmee je je locatie kunt veranderen naar een andere stad of land om daar singles te swipen en te matchen. Wanneer je bijvoorbeeld binnenkort naar een ander land gaat, kun je daar alvast singles swipen, matchen en misschien al wel een date afspreken.

Voordelen

 • Wereldwijd populair
 • Veel gebruiksgemak
 • Je locatie veranderen naar andere landen en steden

Nadelen

 • Veel nepprofielen
 • Oppervlakkig contact
 • Alleen voor vlugge contacten
 • Alleen voor jongeren

5. Bumble – meer dan 81 miljoen gebruikers

bumble

Wil je daten in het buitenland? Bumble is daar ook een goede optie voor. Ruim 81 miljoen singles gebruiken Bumble in ongeveer 150 landen. Als je nog niet van Bumble gebruik hebt gemaakt, zul je zeggen dat het erg op Tinder lijkt. Je beoordeelt en matcht op dezelfde manier profielen.

Zodra je een match op Bumble hebt, werkt het net even wat anders. Dames moeten namelijk het eerste berichtje sturen om in contact te komen met de man. Bij een heteroseksuele match heeft de vrouw 24 uur de tijd om het eerste berichtje te sturen, waarna de man 24 uur de tijd heeft om te reageren. Bij gay-matches hebben beide personen 24 uur de tijd om het eerste berichtje te sturen. Als er geen contact binnen 24 uur wordt gelegd verlies je de match.

Eveneens als op Tinder heb je op Bumble ook een soort reismodus waarmee je je locatie kunt aanpassen en kunt matchen met mensen uit andere landen. Je moet wel betalen voor deze functie.

Voordelen

 • Vrouwen nemen het initiatief
 • Tijdgebonden matching
 • Een reismodus

Nadelen

 • Weinig gratis functies
 • Weinig matches
 • Lijkt erg op Tinder

6. Ourtime – de internationale dating app voor ouderen

ourtime app

Wanneer je een 50-plusser bent, is Ourtime een aanrader. Ourtime is de enige internationale dating app voor ouderen. Het is in meer dan 10 Europese landen actief en verwelkomt miljoenen 50-plussers. De dating app is in andere landen ook wel actief onder de naam DisonsDemain en Zweisam.

Je kunt echt aan alles merken dat de dating app speciaal voor 50-plussers is bedoeld. Zo is het bijvoorbeeld extra eenvoudig om de dating app te downloaden, een account aan te maken en werkt de dating app erg eenvoudig. Je kunt gebruik maken van een vlug beoordelingssysteem en een zoekfilter om 50-plussers in je omgeving of in andere landen te vinden.

Ourtime is volledig gratis te downloaden en te gebruiken. Je zult al direct al veel andere 50-plussers ontmoeten.

Voordelen

 • Populair onder 50-plussers
 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Veilig en betrouwbaar

Nadelen

 • Het lijkt op de dating app Lexa
Gratis aanmelden op Ourtime!

7. Be2 – een serieuze internationale dating app

be2

Be2 is ook een erg goede internationale dating app. Het is opgericht in 2004 en was eerst een internationale datingsite. Toen dating apps steeds populairder werden, heeft Be2 ook een eigen app ontwikkeld die razend populair is. Het telt op dit moment meer dan 16 miljoen gebruikers in meer dan 30 landen verdeeld over 6 continenten. Dagelijks schrijven meer dan 20.000 nieuwe gebruikers zich in.

Be2 is wat serieuzer dan de meeste internationale dating apps. Je kunt hier een serieuze relatie vinden of een leuke date. Het maakt gebruik van een liefdestest die gebruikt wordt bij de matching met andere profielen.

Bovendien is Be2 is een volledig veilige en betrouwbare internationale dating app. Derden hebben geen toegang tot je persoonlijke gegevens en je kunt zelf bepalen wie jouw foto’s te zien krijgt.

Voordelen

 • Een wat serieuzere dating app
 • Liefdestest
 • Veilig en betrouwbaar

Nadelen

 • Het aanmelden duurt even
Gratis aanmelden op Be2!

8. Badoo – vrijwel in ieder land ter wereld actief

badoo

Internationaal daten kan ook bij Badoo, dit is een internationale datingsite en app. Volgens statistieken is Badoo de vier na meest gedownloade dating app ter wereld. Wereldwijd hebben hier maar liefst 500 miljoen mensen zich al aangemeld en dit platform is in 190 landen actief.

De hoofdzakelijke werking van Badoo is het beoordelen van profielen. Je ziet één voor één profielen om te beoordelen en je kunt beslissen om iemand te liken, direct een bericht te sturen of over te slaan. Wanneer beide gebruikers elkaar leuk vinden, ontstaat er een match. Verder kun je ook gebruikers in je omgeving vinden.

Door je instellingen te wijzigen kun je op Badoo van locatie veranderen en bijvoorbeeld alvast leuke singles in een ander land zoeken.

Voordelen

 • In 120 landen actief
 • Je locatie wijzigen

Nadelen

 • Veel nepprofielen
 • Weinig gratis opties
 • Veel meldingen

9. Victoria Milan – de internationale dating app voor vreemdgaan

Victoria Milan

Een spannend avontuurtje in het buitenland beleven? Dan moet je bij Victoria Milan zijn. Victoria Milan noemt zichzelf de nummer 1 voor buitenechtelijke affaires en spannende avonturen. De dating app telt ruim 9,5 miljoen gebruikers en is vrijwel in elk Europees land actief.

Een affaire of spannend avontuur in het buitenland is makkelijk gevonden op Victoria Milan. Je gaat heel eenvoudig zelf op zoek naar leuke gebruikers. Je gebruikt een zoekfilter om leuke profielen te vinden en zo kun je flirten, berichten of cadeaus sturen.

Je kunt op Victoria Milan zelf kiezen uit welk land je matches wilt ontvangen. Daarbij kun je ook iedere keer van land veranderen. Verder is Victoria Milan extra streng beveiligd zodat je partner niks door kan hebben.

Voordelen

 • Voor spannende avonturen in het buitenland
 • In heel Europa populair
 • Speciale tools voor anonimiteit

Nadelen

 • Geen geavanceerde matching
Gratis aanmelden op Victoria Milan!

10. Grindr – wereldwijd de populairste gay app

grindr

Als je gay bent zul je ongetwijfeld wel van Grindr gehoord hebben, het is namelijk wereldwijd de populairste dating app voor homoseksuele en biseksuele mannen. Het is in 2009 opgericht en inmiddels gebruiken meer dan 2 miljoen mannen het dagelijks in 192 landen.

Op Grindr krijg je andere profielen van mannen binnen je omgeving te zien in een soort raster. Vervolgens kun je het volledige profiel bekijken en een soort flirt of direct een berichtje sturen. Verder kun je nog veel andere functies gebruiken.

Grindr is voornamelijk bedoeld om gay hookups te vinden, je moet hier niet zijn om iets serieus te vinden. Je moet wel even opletten in welk land je bent, homoseksualiteit is nog niet in ieder land geaccepteerd en er kunnen straffen op staan.

Voordelen

 • Populairste gay app
 • Je krijgt direct al veel berichten

Nadelen

 • Nog strafbaar in sommige landen
 • Je krijgt extreem veel meldingen
 • Je ontvangt ongewenste foto’s en berichten

11. OkCupid – een inclusieve internationale dating app

okcupid

OkCupid is een internationale datingsite en dating app waarop iedereen zich moet thuis voelen. Bij het aanmelden kun je uit meer dan 60 genderidentiteiten en seksuele geaardheden kiezen.

Op OkCupid ga je op zoek naar leuke singles in je omgeving. Je kunt andere gebruikers beoordelen met een vlug beoordelingssysteem of profielen bekijken door gebruik te maken van een zoekfilter. Bij een match kun je met elkaar in contact komen en kun je op een leuke manier vragen aan elkaar stellen.

Het platform heeft op dit moment meer dan 70 miljoen gebruikers en is in 120 landen actief. Volgens statistieken is het de zes na meest gedownloade dating app ter wereld. OkCupid is voornamelijk populair in de Verenigde Staten.

Voordelen

 • Iedereen is hier welkom

Nadelen

 • Werkt niet zo goed in kleine steden of dorpen

12. Zoosk – vertaald in 25 talen

Zoosk

Op Zoosk kun je ook gemakkelijk buitenlandse vrouwen en mannen daten. Het heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers en dagelijks worden op de app zo’n 3 miljoen berichten verstuurd. Deze internationale dating app is in meer dan 80 landen actief en is vertaald in 25 talen.

Je kunt de hoofdzakelijke werking van Zoosk vergelijken met die van andere internationale dating apps. Je beoordeeld andere gebruikers één voor één. Wanneer beide gebruikers elkaar leuk vinden, ontstaat er een match en kun je chatten. Zo heeft Zoosk een paar unieke functies zoals een speciaal matchingalgoritme en daarnaast kun je online gebruikers bekijken.

Op het gebied van veiligheid heeft Zoosk een aantal maatregelen genomen. Zo kunnen foto’s, telefoonnummer en sociaal media-accounts geverifieerd worden.

Voordelen

 • Fotoverificatie
 • Vertaald in veel talen

Nadelen

 • Niet populair in Nederland
 • Inactieve profielen
 • Lijkt er op andere internationale dating apps

13. Taimi – een populaire LGBTQ+ dating app

taimi

Taimi is een internationale dating app die speciaal voor de LGBTQ+-gemeenschap is bedoeld. De app telt meer dan 15 miljoen gebruikers in 138 landen. Het maakt hier niet uit wat je gender is of waar je naar op zoek bent, je vindt het hier allemaal.

De dating app werkt grotendeels hetzelfde als andere internationale dating apps. Je hebt een vlug swipe-systeem en bij wederzijdse interesse ontstaat een match.

Het unieke aan Taimi is dat het ook een soort sociaal netwerk is voor de LGBTIQ+-gemeenschap. De app heeft functies om berichten en verhalen te delen, livestreams te bekijken of zelf live te gaan. Zo kun je met elkaar bellen en berichten naar elkaar sturen.

Voordelen

 • Speciaal voor de LGBTQ+-gemeenschap
 • Ook een soort sociaal netwerk

Nadelen

 • Voornamelijk populair onder homo’s
 • Het is niet in alle landen geaccepteerd

14. Her – de populairste lesbische dating app

her

Buitenlandse vrouwen daten? Dan moet je bij Her zijn. Deze dating app is speciaal bedoeld voor lesbische, biseksuele en queer vrouwen. Het telt wereldwijd ruim 10 miljoen gebruikers en is in 50 landen actief.

Je beoordeelt op Her profielen van andere gebruikers en komt gemakkelijk in contact met leuke vrouwen. Verder kun je op de app ook deelnemen aan evenementen, nieuws volgen en nieuwe vrienden maken.

Op Her kun je gemakkelijk internationaal daten, er is hier namelijk een betaalde functie waarmee je je locatie kunt veranderen naar andere landen en regio’s. Zo kun je alvast vrouwen in het buitenland zoeken voordat je op vakantie gaat.

Voordelen

 • Populairste lesbische dating app
 • Locatie veranderen

Nadelen

 • De app hapert af en toe
 • Registeren kan alleen via Facebook of Instagram
 • Geen zoekfunctie

15. Hinge – de dating app bedoeld om verwijderd te worden

hinge

De dating app Hinge is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Het telt inmiddels 23 miljoen gebruikers en is actief in 120 landen. De dating app is ontwikkeld om zo snel mogelijk van je telefoon verwijderd te worden. Hinge hoopt namelijk dat je hier zo snel mogelijk een goede match vindt en dat je de dating app niet meer nodig hebt. Daarom staat Hinge internationaal ook wel bekend als ‘The Relationship app’.

Hinge werkt met uitgebreide profielen waarbij iemands persoonlijkheid naar voren komt. Je gaat op zoek naar leuke profielen door te swipen, en je krijgt alleen profielen te zien die goed bij je passen. Zo wordt de kans vergroot om een leuk iemand te ontmoeten en dat er een date volgt.

Voordelen

 • Om iets serieus te vinden

Nadelen

 • Je kunt niet van locatie veranderen
 • Voornamelijk populair in Amerika

Voordelen van internationale dating apps

Dit zijn de voordelen van een internationale dating app:

 • Het wordt door miljoenen singles gebruikt.
 • Je gaat vele nieuwe singles in het buitenland leren kennen.
 • Je kan gemakkelijk chatten en videobellen via een internationale dating app.
 • Je kunt de locatie op de app alvast wijzigen naar het land waar je binnenkort naartoe gaat.
 • Je kunt veilig en betrouwbaar daten in het buitenland.
 • Je leert nieuwe talen en culturen.
 • Je doet nieuwe avonturen op.

10 korte tips voor internationaal daten

Internationaal daten is niet overal hetzelfde, het wil nog wel eens per land verschillen hoe dating apps gebruikt worden en hoe dates eruitzien. Wij hebben een aantal handige tips voor internationale dating apps en dating in het buitenland:

 1. Zet in je profielomschrijving wat je afkomst is en waar je naartoe gaat op vakantie.
 2. Gebruik een Engelstalige profieltekst, zo kan iedereen het lezen.
 3. Bedenk naar welke singles je op zoek bent. Naar andere reizigers, lokale singles of andere soorten singles? Stel hier je zoekvoorkeuren op in.
 4. Begin standaard een gesprek in het Engels.
 5. Heb je contact met iemand in het buitenland? Gebruik videobellen of facetime om elkaar beter te leren kennen.
 6. Ga je binnenkort naar een ander land? Wijzig de locatie van de dating app en zoek alvast leuke singles in het land waar je naartoe gaat.
 7. Ga je daten in het buitenland? Lees op het internet welke date gewoontes ze in ieder land hebben, dit wil namelijk nog erg verschillen per land. Lees op deze pagina hoe buitenlandse vrouwen over de wereld daten.
 8. Denk wel aan je veiligheid tijdens een date, je kan (in onveilige landen) worden opgelicht.
 9. Stuur nooit vertrouwelijke documenten en maak nooit geld over naar iemand in het buitenland zonder dat je die persoon goed kent.
 10. Sta tot slot open voor nieuwe ervaringen, internationale dating kan tot veel nieuwe culturele inzichten leiden en voor mooie avonturen zorgen.
Nick Evertse
Nick Evertse is de datingexpert die weet welke dating app jij moet kiezen om succesvol te worden. Hij heeft honderden dating apps getest en weet precies waar je de meeste kans maakt op daten of relaties. Verder is Nick Evertse datingcoach en begeleidt hij cliënten bij het daten. Hij is dol op schrijven, bordspellen en daten.

Ook interessant

Niet mogelijk om te reageren.