Ervaringen

10 Lexa ervaringen van Lexa gebruikers!

Lexa ervaringen

Voordat je lid wordt van de populaire dating app en site Lexa, wil je natuurlijk weten hoe de dating app werkt en wat anderen van de app vinden. Je schrijft je namelijk niet zomaar in op een datingplatform, zonder dat je weet dat het een goed platform is. Door Lexa ervaringen te lezen kom je erachter of de Lexa app bij je past.

Op zoek naar Lexa ervaringen? Op deze pagina ga je 10 ervaringen van gebruikers lezen! We hebben zowel positieve als negatieve Lexa ervaringen verzameld. Iedere gebruiker heeft natuurlijk een andere ervaring van het platform, daarom delen we hier de verschillende ervaringen.

Voor- & nadelen van Lexa

Wat zijn de voordelen van Lexa?

 • Razend populair in Nederland
 • Veel mensen worden er succesvol
 • Er worden ruim 4,5 miljoen berichten per maand verstuurd op Lexa
 • Veel mensen kent wel een Lexa koppel
 • Organiseert evenementen voor de gebruikers
 • Gebruiksvriendelijk
 • Veilig daten
 • Alle profielen worden gecontroleerd op echtheid
 • Gebruik maken van een uitgebreide zoekfilter
 • Beschikt over het Keurmerk Veilig Daten
Gratis aanmelden op Lexa!

Wat zijn de nadelen van Lexa?

 • Weinig opties beschikbaar
 • Gratis leden kunnen geen berichten versturen
 • Er valt niet te zien wie gratis lid is
 • Je krijgt veel mails van Lexa wanneer er iets gebeurt
 • Lastig om je account te verwijderen

Lees meer informatie & review van de Lexa app! >

10 Lexa ervaringen van gebruikers

Je doet er goed aan om de Lexa ervaringen te lezen van gebruikers, voordat je gebruik gaat maken van de app. Je komt door de ervaringen te weten wat je van het datingplatform kan verwachten. Hierop kun je beslissen om gebruik te maken van het platform of op zoek te gaan naar een andere goede dating app.

Wij hebben 10 ervaringen van Lexa verzameld van (voormalige) gebruikers. Dit zijn zowel positieve als negatieve ervaringen om een duidelijk beeld te schetsen van wat je kan verwachten.

Lexa ervaring 1: Ik heb een relatie gevonden via Lexa! – Lisa (32 jaar)

Ik was al 2 jaar single, nooit echt actief op zoek gegaan naar een relatie of verschillende dating apps geprobeerd. Van Lexa zag ik eens een advertentie voorbijkomen en ik ging het voor de grap maar proberen. De app gedownload, profiel gemaakt en ik ben gaan swipen. Al snel kreeg ik berichten van verschillende mannen en heb er een paar gechat.

Ik heb ongeveer een maand de app gebruikt en toen ontmoette ik Julian. Hij nodigde mij uit voor een gesprek en op een één of andere manier klikte het direct. We hadden al snel afgesproken om een drankje te doen en nu 3 maanden later hebben we een relatie! Ik beveel deze app dan ook aan iedereen aan!

Beoordeling: 5/5

Lexa ervaring 2: Dates gehad alleen liep op niks uit – Roy (39 jaar)

Voor Lexa heb ik van verschillende dating app gebruik gemaakt. Ik was echter niet bepaald succesvol op Tinder en Bumble. Toen zag ik Lexa voorbijkomen, wat veel beter aansluit bij mijn leeftijdsgroep dan al die populaire dating apps die voor jonge mensen zijn bedoeld.

Paar maanden van Lexa gebruik gemaakt. Eerst van de website, maar kwam er al snel achter dat de dating app van Lexa veel handiger was. Met veel verschillende mensen gechat en na verloop van tijd gedatet met een aantal. Verschillende dates dankzij Lexa gehad, maar liep helaas op niks uit.

Nu gebruik ik Lexa nog steeds, want het is gewoon een leuke manier om nieuwe mensen te ontmoeten.

Beoordeling: 5/5

Lexa ervaring 3: Vast aan abonnement en waar je niks aan hebt – Sander (24 jaar)

Een profiel aangemaakt op Lexa en al vrij snel kwam ik erachter dat je een abonnement moest afsluiten om berichten te kunnen versturen. Voor 6 maanden een abonnement afgesloten en eindelijk berichten kunnen versturen. Echter viel dit tegen. Op andere dating apps, zoals Tinder krijg je met een abonnement veel functies erbij. Helaas bleek dit niet het geval op Lexa.

Je behaalt dus weinig voordelen met het afsluiten van een abonnement en ik zit er nu de komende maanden aan vast. Bovendien kan ik niet zien wie gratis lid en betalend lid is, zo krijg je bij sommige profielen helemaal geen reactie terug. Erg spijtig.

Daarentegen ziet de dating app er modern eruit en zijn er veel mensen te vinden in mijn omgeving.

Beoordeling: 2/5

Lexa ervaring 4: Leuke en vlugge dating app – Sophie (26 jaar)

Ik gebruik Lexa nu ongeveer 2 weken en ben er wel tevreden over. Het is een leuke app om contacten op te doen. Je krijgt een match met iemand door profielen te beoordelen, je veegt op je scherm naar links of rechts.

Op dit moment met meerdere knappe mannen aan het chatten en heb binnenkort een eerste date gepland met een knappe man! We gaan een drankje in de stad doen en ben erg benieuwd wat ik ervan kan verwachten.

Tot nu toe dik tevreden over de app en ik zal de app alle singles wel aanraden.

Beoordeling: 4,5/5

Lexa app

Lexa ervaring 5: Kan niet chatten, moet voor betaald worden – Rowena (35 jaar)

De app Lexa net gedownload, profiel en alles aangemaakt. Kom ik erachter dat je een Full Member moet worden om berichten te kunnen versturen. Dit vind ik erg jammer, want de app ziet er goed uit en zijn veel singles te vinden. Op andere apps hoef je geen duur abonnement af te sluiten om te kunnen chatten.

Ik zou eerder dating apps aanraden waar je niet hoeft te betalen om te chatten. Bijvoorbeeld Tinder of Happn.

Beoordeling: 2,5/5

Lexa ervaring 6: Minder vleeskeuring dan op andere apps – Thimo (21 jaar)

Ik was op zoek daar een dating app waar je niet zo op iemands uiterlijk afgaat. Ik was Tinder en Badoo helemaal zat. Onderzoek gedaan en kwam uit op Lexa. Een account aangemaakt en tot nu toe bevalt de dating app mij wel. Op Lexa ga je veel minder op iemands uiterlijk af, wat komt doordat er veel informatie valt te vinden op iemand profiel en je krijgt minder foto’s te zien.

Wat ook nog een voordeel is, is dat je van de datingsite en de dating app gebruik kunt maken, zo kan ik onder werktijd nog snel even flirten met een knappe vrouw.

Kortom: Lexa is een ideale dating app om iemand goed te leren kennen en minder op iemands uiterlijk af te gaan.

Beoordeling: 4,7/5

Lexa ervaring 7: Weinig reacties teruggekregen – Niels (25 jaar)

Inschreven op de datingsite en een goed profiel naar mijn weten gemaakt. Een betaald lidmaatschap afgesloten voor een maand en heb nog een boost aangeschaft. Met boost heb ik in deze 2 weken tijd meer dan 200 berichten gestuurd. Echter krijg ik nauwelijks berichten terug. Tot nu toe 5 berichten teruggekregen die ook niet veel voorstelden.

Het is jammer dat je niet kan zien wie gratis lid is, zodat je weet dat ze geen berichten terug kunnen sturen. Je bent nu personen aan het berichten, zonder dat je weet of je wat terugkrijgt.

Wie weet heeft het nog iets meer tijd nodig, ik geef de app de komende weken nog een kans.

Beoordeling: 2/5

lexa werking

Lexa ervaring 8: Lexa is een betrouwbare site – Petrice (32 jaar)

Verschillende datingsites geprobeerd, maar liep ertegenaan dat veel mannen op zoek waren naar seks en respectloos waren. Deze indruk heb ik totaal niet op Lexa en ik vind het een betrouwbare site. Op het internet lees ik dat alle profielen worden gecontroleerd op echtheid. Je kunt ook zelf bepalen wat je in je profiel weergeeft.

Leden zijn op deze datingsite respectvol naar elkaar, geen rare opmerkingen of dingen meegemaakt. Ik zie dat je ook gemakkelijk een profiel kunt blokkeren of rapporten.

Helaas nog niet geslaagd, maar een goede ervaring bij deze datingsite.

Beoordeling: 5/5

Lexa ervaring 9: Lastig om je account te verwijderen – Sander (40 jaar)

Nu 2 maanden van Lexa gebruik gemaakt, abonnement afgesloten om te chatten etc. Leuke gesprekken gehad, het is alleen niet tot een afspraak gekomen. Tevreden over het gebruik van Lexa.

Ik had genoeg gehad van Lexa en ging mijn betaald lidmaatschap annuleren, alleen lukte dit de eerste keer niet. Contact opgenomen met de klantenservice en die heeft mij verder geholpen. Daarna wou ik mijn account verwijderen, maar dit is lastig om te doen. Het is even zoeken, na een tijdje eindelijk gevonden hoe ik mijn account kon verwijderen.

Dit vind ik een erg groot nadeel, onlangs dat Lexa een prima datingsite en app is.

Beoordeling: 3,5/5

Lees hier: Hoe verwijder je een account van Lexa?

Lexa ervaring 10: Leuke datingsite met mogelijkheden – Anja (45 jaar)

Nu maak ik ongeveer 5 maanden gebruik van de datingsite en doe dit met tevredenheid. De site biedt leuke mogelijkheden, zolang je er niet te veel van verwacht. Hoe de datingsite werkt wordt goed uitgelegd en je stelt alles in zoals je dat zelf wil. Er zijn ook leuke functies beschikbaar op de site, zoals een boost of anoniem zoeken. Ook is er de mogelijkheid om zelf te bepalen wat je op je profiel getoond wilt hebben.

Als je vragen hebt, is de klantenservice ook goed bereikbaar. Binnen 48 uur had ik reactie om mijn vraag en werd ik vriendelijk geholpen.

Tip: blijf vooral vriendelijk en neem jezelf niet al te serieus met het chatten met andere leden.

Beoordeling: 4/5

hoe werkt lexa

Lexa ervaringen op platforms

Naast de bovenstaande Lexa ervaringen zijn er natuurlijk nog veel meer ervaringen te vinden op het internet. Veel gebruikers laten op reviewswebsites een review achter. Om een duidelijk beeld te geven van ervaringen, is hier een overzicht van de beoordelingen van Lexa op de verschillende platforms:

 • Ervaringen op Lexa.nl
  • Beoordeling: 4,5/5
  • Aantal reviews: 104
 • Trustpilot
  • Beoordeling: 3,6/5
  • Aantal reviews: 633
 • App Store
  • Beoordeling: 3,6/5
  • Aantal reviews: 5700
 • Google Play
  • Beoordeling: 2,7/5
  • Aantal reviews: 8217
  • Details: Voornamelijk klachten om het abonnement op te zeggen en het account te verwijderen, lees hier hoe je dit moet doen: Lexa opzeggen.
 • NederlandReview
  • Gemiddelde beoordeling: 4,8/10
   • Bestellen: 5,6
   • Service: 4,2
   • Prijs: 4,6
   • Leveren: 5
  • Aantal reviews: 27

Lexa wel of niet gebruiken?

Na het lezen van deze ervaringen van Lexa weet je misschien nog niet of Lexa voor jou bedoeld is. Lexa is een razend populaire dating app in Nederland, waarop al veel mensen een relatie hebben gevonden. Bovendien is de app erg gebruiksvriendelijk en zijn veel mensen serieus op zoek. Er zijn echter ook nadelen. Zo zijn er weinig opties beschikbaar en is het lastig om je account te verwijderen.

De app heeft zo zijn voor- en nadelen, aan jou resteert de keuze om er gebruik van te maken of niet. Kijk naar de voor- en nadelen en maak je keuze. Wij adviseren om de app eerst gewoon een tijdje uit te proberen, want dit valt immers volledig gratis te doen. Maak een gratis account aan en kom er vanzelf achter of Lexa voor jou bedoeld is.

Gratis aanmelden op Lexa!
Pieter de Jong
Pieter de Jong is datingcoach die al jaren ervaring heeft op het gebied van dating en tekstenschrijver is. Hij heeft honderden dating apps getest en coacht mensen 1-op-1 op het gebied dating en relaties. Door deze expertise deelt hij graag zijn kennis met de lezers van de Datingappwijzer.nl, zodat iedere persoon de juiste dating app kan kiezen. Een leuk weetje over hem: hij heeft zijn huidige vriendin ook op een dating app ontmoet.

Meer in Ervaringen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *