Review

Lexa app review: deze dingen moet je weten van de app!

Lexa app

Singles in je omgeving ontmoeten? Dan moet je bij de dating app Lexa zijn. Na tinder kiezen veel Nederlandse singles voor Lexa. Het is een razend populaire dating app in Nederland waarop jij snel de liefde gaat vinden. Lexa wordt ook wel de nummer 1 app in serieuze relaties genoemd en veel mensen in Nederland kent wel een koppel die elkaar heeft gevonden op Lexa.

In dit artikel ga je meer lezen over Lexa. Zo ga je te weten komen wat de app precies inhoudt, hoe de app werkt, wat de kosten zijn en lees je een aantal handige tips waardoor ook jij binnenkort de liefde op de app kunt vinden.

Waarom voor Lexa kiezen?

 • Razend populaire app in Nederland
 • Veel mensen vinden een relatie dankzij Lexa
 • Je ontmoet alleen mensen die serieus op zoek zijn
 • Gemakkelijk singles in je omgeving ontmoeten
 • Gebruiksvriendelijk
Gratis aanmelden op Lexa!

Wat is Lexa in het kort?

Lexa is één van de populairste dating apps in Nederland. Veel singles kiezen voor Tinder, maar Lexa staat stevig op de tweede plaats. Per maand worden er ruim 4,6 miljoen berichten verstuurd via Lexa. Bovendien staat de app ook wel bekend als de nummer 1 voor een serieuze relatie.

De app is zo ontworpen dat er gemakkelijk gebruik van is te maken en dat je al snel met leden aan het chatten bent. Het werkt met een eenvoudig beoordelingssysteem, maar je kunt ook snel singles vinden in je omgeving door een zoekfilter.

Lexa is niet alleen een dating app, maar ook een datingsite. Het datingplatform bestaat al sinds 2002 en in eerste instantie was het alleen een datingsite. Toen dating apps populair begonnen te worden, is Lexa meegegaan in de tijd en hebben zij ook hun dating app op de markt gezet. Die app is nu razend populair. De combinatie van app en website heeft veel voordelen, want nu kun je Lexa zowel op je laptop als mobiel gebruiken.

hoe werkt lexa

Hoe werkt de Lexa app? Op deze manier krijg je matches

De Lexa app werkt zeer eenvoudig en is vergelijkbaar met sommige andere dating apps. Dagelijks krijg je op Lexa een selectie van 100 profielen die je kunt beoordelen. Deze profielen bevatten een aantal foto’s met achtergrondinformatie over de persoon.

Je krijgt de profielen één voor één te zien, waarna je ze kunt beoordelen. Zie je iemand die je leuk vindt? Dan swipe je naar rechts of druk je op het hartje. Zie je iemand die je het liefst wilt overslaan? Dan swipe je naar links of druk je op het kruisje. Vind je iemand erg leuk? Dan kun je hem of haar ook direct uitnodigen om een gesprek te starten. Wanneer leden elkaar hebben geliked kun je elkaar direct een berichtje sturen vanuit de inbox.

Naast het handige beoordelingssysteem, kun je ook door een uitgebreide zoekfilter singles vinden in je omgeving. Je geeft in de zoekfilter aan waar iemand aan moet voldoen, waarna je de juiste profielen krijgt te zien. Vanuit hier kun je profielen bezoeken, leuk vinden of direct uitnodigen voor een gesprek.

Wanneer je iemand uitnodigt voor een gesprek of iemand nodigt jou uit, dan kun je een gesprek beginnen. Klikt het? Dan kan je verdere contactgegevens uitwisselen en een date afspreken.

Lexa app downloaden en account aanmaken

De Lexa app is gratis te downloaden in Google Play of in de App Store. Nadat je de app hebt gedownload en opent, kun je inschrijven en/of inloggen. Heb je al een account bij Lexa? Log dan in met je inloggegevens. Nog geen account? Dan kun je er eenvoudig één aanmaken.

lexa downloaden

Lexa account aanmaken

Je klikt op inschrijven om een account aan te maken. De Lexa datingcoach gaat je vervolgens helpen bij de eerste stap van het aanmaken van een account. Dit gebeurt door middel van de vragen die gesteld worden. Door antwoord op de vragen te geven, ga je naar de volgende stap en zo doorloop je het aanmeldingsproces. Allereerst geef je aan naar wie je op zoek bent. Daarna geef je je geslacht aan, geboortedatum, plaats waar je woont, voornaam, e-mailadres, kies je een wachtwoord en ga je akkoord met de voorwaarden.

Vervolgens beland je aan bij de tweede stap van het aanmaken van een account. Bij stap twee geef je meer informatie van jezelf op, bijvoorbeeld naar wie je op zoek bent, kinderwensen en je lengte. Ook voeg je een foto toe aan je profiel. Daarnaast vraagt de app uitgebreid naar wie je op zoek bent.

Je maakt het account gemakkelijk aan door antwoorden te geven op vragen. Een account aanmaken zal niet langer duren dan 5 minuten, daarna kun je direct van de app gebruik maken.

Het is belangrijk dat je bij deze stappen de juiste informatie opgeeft, de informatie wordt namelijk op je profiel getoond en je wordt hierop gematcht met andere gebruikers van de app.

Lexa profiel

Een goed Lexa profiel maken

Nadat je een account hebt aangemaakt, heb je ook gedeeltelijk een Lexa profiel aangemaakt. Dit profiel zal echter nog niet volledig zijn en waarschijnlijk nog niet de aandacht van andere leden trekken. Het is daarom belangrijk dat je een goed profiel gaat maken en alle informatie op je profiel invult. Hoe meer informatie je op je profiel hebt ingevuld, hoe meer leden jou ook leuk gaan vinden. Dit zorgt voor meer likes en berichten.

Deze dingen moet je doen om een goed Lexa profiel te maken:

 • Voeg meer foto’s toe aan het profiel. Het beste is tussen de 3 tot 6 foto’s. Welke foto’s goed werken op de app, lees je later in dit artikel.
 • Schrijf een leuke omschrijving van jezelf. Doe dit op een leuke manier met sarcasme en zelfspot, dit trekt de aandacht van andere leden. Schrijf hier maximaal 6 zinnen.
 • Geef antwoordt op profielvragen. Het beste is om dit ook weer met humor te doen. Het beste is om 3 vragen aan je profiel te voegen. Hoe je dit goed aanpakt, is verderop in dit artikel te vinden.
 • Voeg je muzieksmaak aan je profiel toe.
 • Vul meer informatie over jezelf in. Je kunt nog veel meer informatie over je uiterlijk en persoonlijkheid vertellen in je profiel. Echter doe dit wel met mate, het moet overzichtelijk voor andere gebruikers blijven.
 • Vul meer informatie in naar wie je op zoek bent. Doe dit eveneens niet te uitgebreid. Het gaat anders lijken op een uitgebreide eisenlijst, waarop mensen gaan afknappen.

Functies binnen de app

Lexa is een uitgebreide app die veel functies aanbiedt. Al deze functies helpen je bij het vinden van een leuk iemand op de app. Niet alle functies zijn echter gratis te gebruiken, zie hiervoor het overzicht later in het artikel.

Van deze functies kun je op Lexa gebruik maken:

 • Profielen beoordelen en uitnodigen voor een gesprek.
 • Zoeken naar singles door een zoekfilter.
 • Chatten met andere leden.
 • Zien wie jou geliket heeft.
 • Profielbezoekers bekijken.
 • Meedoen met events van Lexa.
 • Je profiel wijzigen.
 • Je uitgedeelde likes bekijken.
 • Een datingcoach die je helpt bij al je vragen
 • Je profiel boosten.
 • Profielen anoniem bezoeken met een incognito modus.

Boost: wordt populairder op de app

Een functie waar meer informatie over verteld moet worden is de functie Lexa Boost. Met de boost wordt je als eerste weergegeven in de zoekopdrachten van andere gebruikers. Hierdoor ontvang je 2 keer zo veel activiteit op je profiel. Je krijgt meer bezoekers, likes en berichten. Je moet van deze functie gebruik maken wanneer er veel van de app gebruik wordt gemaakt. De dagen vrijdag, zaterdag en zondag zijn hier erg geschikt voor.

Deze functie is helaas niet gratis omdat je er veel voordelen mee behaalt, de Boosts kun je los aanschaffen. 1 Boost kost €1,99, 5 Boosts kosten €7,95 en 10 Boosts kosten €11,89.

Incognito: anoniem profielen bezoeken

Normaal zien andere leden dat jij hun profiel hebt gezocht, maar dit krijgen ze niet te zien als je van de incognito functie gebruik maakt. Met de Incognito modus kun je anoniem profielen bekijken en beoordelen. Je kunt zo veel profielen bekijken als je wilt en je wordt niet getoond in de zoekresultaten van andere singles. Deze functie moet eveneens los aangeschaft worden. 24 uur Incognito kost €1,99 en een maand Incognito kost €9,99.

Lexa incognito

Lexa badge verdienen

Een extra toevoeging op Lexa, die je niet bij andere dating apps zult tegenkomen is een badge. De Lexa badge geeft aan dat een man zich netjes gedraagt. Zo weten vrouwen dat ze geen ongewenste of grensoverschrijdende berichten zullen krijgen.

Alleen mannen kunnen zo’n badge krijgen. Hiervoor moet je minimaal 70% van je profiel hebben ingevuld, een goedgekeurde profielfoto hebben, dating tutorials bekijken en het Badge handvest tekenen (een soort verklaring dat je je netjes gaat gedragen).

Voor mannen is het een aanrader om een badge te verdienen, dit staat namelijk goed op je profiel. Wanneer vrouwen zo’n badge op je een profiel zien zullen ze sneller met je willen chatten.

Lexa events

Het unieke van de dating app Lexa is dat het activiteiten voor haar gebruikers organiseert. Dit zul je op bijna geen één andere dating app tegenkomen. Op deze evenementen ontmoet je elkaar in het echt en kom je wellicht die ene droomman of -vrouw tegen.

De evenementen die het datingplatform organiseert zijn erg verschillend, de ene keer doe je een pubquiz, een andere keer ga je met een groep wandelen en weer een andere keer ga je speeddaten.

Het deelnemen aan deze evenementen kost altijd wel iets. Ookal ben je een betaald member dan zul je alsnog een ticket moeten kopen. Betaalde members krijgen echter wel altijd korting.

lexa werking

De beste tips voor Lexa

Zodra je lid bent van Lexa, zul je niet direct al veel likes en berichten ontvangen. Dit komt waarschijnlijk doordat je een aantal dingen nog niet goed aanpakt. Zoals het hebben van een goed profiel of het goed openen van een gesprek. Wij van de Datingappwijzer.nl hebben de app uitgebreid getest en hebben een aantal handige tips voor jou om het succes aanzienlijk te vergroten:

Goede profielfoto’s zijn belangrijk

Andere leden van de app zien jouw profiel voorbijkomen en daarop beoordelen ze of ze jou leuk vinden. Ze beoordelen je voornamelijk op je foto’s. Wanneer jij dus goede foto’s gebruikt, zullen meer leden jou leuk gaan vinden. Alleen zal niet iedere goede foto werken op de app. Bepaalde soort foto’s gaan voor extra succes zorgen op.

Deze foto’s moet je gebruiken op Lexa:

 • Foto’s waarop je iets interessants aan het doen bent, bijvoorbeeld bezig met je hobby.
 • Foto’s met een filter, om je beter uit de verf te komen.
 • Minimaal 1 foto van je bovenlichaam.
 • Foto’s met een huisdier zorgen ook voor extra aandacht.

Deze foto’s werken juist niet of kunnen geweigerd worden op Lexa:

 • Lage kwaliteit foto’s.
 • Onduidelijke foto’s.
 • Groepsfoto’s, je bent geen verstoppertje aan het spelen.
 • Foto’s met drank.
 • Foto’s met rare kleding.
 • Foto’s met een rare Snapchat filter.
 • Foto’s waar persoonlijke gegevens op zichtbaar zijn.
 • Ongepaste foto’s.

Gebruik de profielvragen goed

Naast foto’s worden er ook antwoorden op standaardvragen weergegeven op je profiel. Deze antwoorden kun je zelf geven op vragen zoals: “als ik 1 uur extra zou hebben per dag” of “mijn droomvakantie is”. Om extra aandacht naar je profiel te trekken, is dit ook een punt om je onderscheiden van andere leden. Zodra iemand een grappig antwoordt leest, zal hij of zij jou sneller leuk gaan vinden en jou hierover een berichtje sturen.

Het beste is om spontaan en een leuk antwoord te bedenken op deze vragen. Bedenk een antwoord die vol met zelfspot en sarcasme zit. De antwoorden moet je zelf bedenken. We zullen een aantal voorbeelden geven om je op de goede weg te zetten. Op de vraag: De spullen die ik overal mee naartoe neem, antwoord: bedenk het gekste wat je wel eens hebt meegenomen. Of op de vraag: Mijn droomvakantie is, antwoord: bedenk de gekste plek waar je juist niet naartoe wil.

Op deze manier start je een gesprek

Zodra je een leuk iemand ziet op Lexa, wil je met hem of haar in contact komen door die persoon uit te nodigen voor een gesprek. Echter wat veel mannen en vrouwen op de app doen, is het gesprek saai beginnen met ‘hey’ of hey, alles goed?’. Dit nodigt iemand natuurlijk niet uit om op te reageren en hierdoor zal er veel minder snel een leuk gesprek op gang komen.

Wat je veel beter kan doen, is het gesprek leuk beginnen met een openingszin of op iemands profiel reageren. Voornamelijk dit laatste gaat voor de meeste reactie zorgen. Benoem iets wat jullie gemeen hebben of wat je opvalt aan die persoon. Dit zal echter per profiel gaan verschillen en zul je dus per profiel moeten bedenken.

Je kunt ook standaard openingszinnen gebruiken, hier krijg je ook altijd leuke reacties op. Wij hebben een aantal openingszinnen getest op de app waar je de leukste reacties op krijgt.

Dit zijn goede openingszinnen om op Lexa te gebruiken:

 • Ik durf meestal niet het gesprek te beginnen met iemand. Maar voor jou moest ik een uitzondering maken.. 😊
 • Hey [naam], jij hebt echt een chille uitstraling. Wie ben jij?
 • Je hebt een leuke combinatie van schattig en arrogant.
 • Hey [naam], met welk woord zou jij jezelf omschrijven?
 • Hey, ik moest je gewoon een berichtje sturen! Vertel me in 2 zinnen wat het gekste is dat je hebt gedaan in de afgelopen maand!

Lees ook: 10 Lexa ervaringen van gebruikers!

Is Lexa gratis?

De dating app Lexa is volledig gratis te proberen. Het downloaden ervan is gratis te doen in Google Play of in de App Store. Vervolgens maak je een gratis profiel aan en kun je de app gebruiken. Je kunt dagelijks 100 profielen gratis beoordelen en op zoek gaan naar singles in je omgeving.

Als gratis lid heb je wel beperkingen, dit kan echter worden opgelost door een betaald abonnement af te sluiten. Zo kun je niet met andere leden communiceren of zien wie jou leuk vindt.

Lexa kosten: dit ben je kwijt

Naast het gratis gebruik maken van de app, is er een mogelijkheid om van extra functies gebruik te maken. Je zult op Lexa een abonnement moeten afsluiten, wat ook wel een Membership wordt genoemd. Er is één soort abonnement op Lexa, die je voor verschillende periodes af kunt sluiten.

Functies die je krijgt met een Lexa abonnement:

 • Onbeperkt communiceren met andere leden.
 • Geen reclames meer te zien krijgen.
 • Zien wie jouw profiel heeft bezocht.
 • Zien wie jou leuk vindt.
 • Krijg korting op de evenementen van Lexa.

Dit zijn de kosten van een Lexa abonnement:

 • 1 maand voor €24,99
 • 3 maanden voor €16,99 per maand
 • 6 maanden voor €9,99 per maand

Soms geeft Lexa aanbiedingen op de prijzen van de abonnementen. Hierdoor kunnen soms flinke kortingen ontstaan van wel 50%. Voor actuele aanbiedingen en prijzen van de abonnementen kun je het beste op Lexa kijken.

Lexa kosten

Gratis lidmaatschap versus abonnement vergelijken

Het is op Lexa niet verplicht om een betaald abonnement af te sluiten. Je kunt volledig gratis van de app gebruik maken. Wij adviseren dan ook om in eerste instantie de app gratis uit te proberen. Bevalt de app? Dan is er een mogelijkheid om meer functies te krijgen met een abonnement.

Het is maar net hoeveel waarde jij hecht aan de functies die je krijgt met een Membership en hoeveel geld je daarvoor over hebt. Om je een handje te helpen zetten wij hieronder een handig overzicht neer om het te vergelijken:

FunctiesGratisBetaald Membership
Profielen beoordelenXX
Zoeken naar singles in je omgevingXX
Profiel wijzigingenXX
Uitgebreide zoekfilterXX
Zoekvoorkeuren wijzigenXX
Uitnodigingen ontvangen voor een gesprekXX
Berichten ontvangenXX
Je uitgedeelde likes bekijkenXX
Meedoen met events van LexaXX
Datingcoach die je helpt bij al je vragenXX
Leden uitnodigen voor een gesprek X
Chatten versturen X
Zien wie jou geliket heeft X
Profielbezoekers bekijken X
Geen reclames X
Korting op de events van Lexa X

Download de Lexa app

Gratis aanmelden op Lexa!

Lexa klantenservice

Vragen over het gebruik van de app? Je kunt altijd bij de klantenservice van Lexa terecht. In de app is een handige tool, genaamd ‘coach’. De datingcoach helpt je bijna bij al je vragen. Mocht je vraag niet beantwoord worden, dan zijn er op Lexa veelgestelde vragen te vinden. In 9 op de 10 gevallen zal je hier je het antwoord vinden op vragen.

Nog steeds geen antwoord op je vraag? Dan kun je contact opnemen met de klantenservice, wat het Customer Care Team wordt genoemd. Je kunt het Customer Care Team alleen bereiken via het onderstaande e-mailadres of door het contactformulier op de site. Binnen 48 uur wordt er gereageerd of je vraag of suggestie. Helaas is er geen telefoonnummer van Lexa beschikbaar.

Contactgegevens:

E-mailadres: customcare@help.lexa.nl

Adres:

Postbus 10813

1001EV Amsterdam

KVK: 58845895

Veelgestelde vragen over Lexa

Voor wie is Lexa bedoeld?

Lexa is niet voor een specifieke doelgroep bedoeld, iedereen is welkom op het datingplatform. Ook je intentie maakt niet uit. Van een date tot aan relatie en alles daar tussenin valt te vinden op Lexa. Uit praktijk blijkt dat de meeste leden tussen de 20 en 50 jaar zijn en dat de meeste op zoek zijn naar iets serieus.

Is Lexa betrouwbaar?

Lexa is een volledig betrouwbare dating app. Het doet er alles aan om voor een veilig platform te zorgen. Zo worden alle profielen en foto’s handmatig gecontroleerd en zijn er speciale opties beschikbaar om meer controle te krijgen over je privacy. Bovendien mag Lexa meerdere keurmerken tonen doordat het veilig en betrouwbaar is. Dit zijn de keurmerken van Thuiswinkel Waarborg en het Keurmerk Veilig Daten.

Hoe oud moet je zijn voor Lexa?

Je moet minimaal 18 jaar oud zijn voor Lexa. Minderjarigen zijn niet welkom op het platform en kunnen geen account aanmaken. Bij inschrijving wordt hierop gecontroleerd. Daarentegen geldt er geen maximale leeftijd.

Hoe kun je zien om iemand full member is op Lexa?

Je kunt op Lexa niet zien of iemand full member is. Je zult hierop dus moeten gokken. Gelukkig zijn wel veel leden op Lexa full member, waardoor je berichten terug zult krijgen. Je kunt een full member wel herkennen als hij of zij jou uitnodigt voor een gesprek, dit is namelijk niet mogelijk voor gratis leden.

Wat betekent een groen kroontje op Lexa?

Hier is geen duidelijk antwoord voor. Waarschijnlijk wordt hiermee de Lexa Badge aangeduid. Mannen krijgen een Badge op hun profiel om aan te geven dat ze serieus op zoek zijn. Om deze badge te krijgen moet er 70% van het profiel ingevuld zijn, goedgekeurde foto’s op het profiel te zien zijn, dating tutorials bekeken zijn en moet een soort verklaring ondertekend zijn.

Hoe verwijder je likes op Lexa?

Per ongeluk een profiel geliked? Er bestaat helaas geen functie om je like ongedaan te maken. Je kunt wel de like verwijderen door het profiel te blokkeren en later weer te deblokkeren.
Een profiel blokkeren doe je door op de drie puntjes rechts bovenaan te klikken op zijn of haar profiel en dan op ‘Deze persoon blokkeren’ te klikken. Om een profiel te deblokkeren ga je naar ‘Mijn account’ en vervolgens naar ‘Geblokkeerde profielen’.

Lexa review

product-image

Lexa review

8.5

Wij van de Datingappwijzer.nl hebben Lexa uitgebreid getest en zijn erg positief over de populaire dating app. Wij geven het een 8,5 van de 10, dit in vergelijking tot andere dating apps. Lexa is een razend populaire dating app in Nederland die door veel singles gebruikt wordt. Je hebt veel kans om de liefde te vinden op de app, wat wel blijkt uit cijfers. Veel mensen in Nederland kent wel een koppel die elkaar hebben gevonden dankzij Lexa.

Door het handige beoordelingssysteem kom je snel leuke singles tegen en door de zoekfilter vind je nog gemakkelijker singles in je omgeving. Je komt gemakkelijk in contact met andere leden waardoor je al snel een date zal hebben afgesproken.

Natuurlijk zijn er ook mindere kanten aan de app. Zo zijn er niet zo heel veel (gratis) functies beschikbaar. Wat aan de andere kant ook weer voordeel is, zo behoud je namelijk het overzicht. Wij raden Lexa van harte aan, maak een gratis account aan en kijk gerust of het iets voor jou is.

Voordelen
 • Razend populaire app in Nederland
 • Veel mensen vinden een relatie dankzij Lexa
 • Alleen mensen die serieus op zoek zijn
 • Gemakkelijk singles in je omgeving ontmoeten
Nadelen
 • Weinig opties voor gratis leden
Pieter de Jong
Pieter de Jong is datingcoach die al jaren ervaring heeft op het gebied van dating en tekstenschrijver is. Hij heeft honderden dating apps getest en coacht mensen 1-op-1 op het gebied dating en relaties. Door deze expertise deelt hij graag zijn kennis met de lezers van de Datingappwijzer.nl, zodat iedere persoon de juiste dating app kan kiezen. Een leuk weetje over hem: hij heeft zijn huidige vriendin ook op een dating app ontmoet.

Meer in Review

Ook interessant

Niet mogelijk om te reageren.