Review

Match4me app review: deze dingen moeten je weten van de app!

Match4me app

Ben je hoogopgeleid? Dan is de dating app Match4me erg geschikt voor jou! De Match4me app is een populaire dating app voor hoger opgeleiden. Hierdoor vind je sneller iemand met dezelfde opleiding en interesses op de Match4me app, dan op andere dating apps zoals Tinder en Happn. De app is erg populair, per jaar worden er meer dan 300.000 berichten verstuurd tussen de gebruikers.

In dit artikel ga je een uitgebreide review en alle informatie lezen over Match4me. Zo ga je te weten komen hoe de app werkt, wat de eventuele kosten zijn en nog veel meer. Wie weet ben jij de volgende die de liefde gaat ontmoeten op Match4me!

Waarom voor Match4me kiezen?

 • Speciaal voor hoger opgeleiden
 • Veel online gebruikers
 • Eenvoudig een account aangemaakt
 • Gratis de app gebruiken
 • Per jaar worden er meer dan 300.000 berichten gestuurd
 • Veel functies beschikbaar
Gratis aanmelden op Match4me!

Wat is Match4me? Kort uitgelegd

Match4me is een dating app die alleen voor hoger opgeleiden is bedoeld. Om lid te kunnen worden moet je over een hbo- of wo diploma beschikken. Als je hoogopgeleid bent, biedt deze app jou veel voordelen. Op de reguliere dating apps vind je vaak als hoogopgeleide single niet veel aansluiting. De matches sluiten vaak niet aan bij je voorkeuren en het contact is erg oppervlakkig. Daarom is Match4me op de markt gekomen, om een dating platform aan te bieden die alleen voor hoger opgeleiden is bedoeld.

De match4me app biedt veel functies aan om met andere hoger opgeleiden in contact te komen. Veel van de functies zijn ook uniek en kom je niet tegen op de regulaire dating apps. Dit zorgt ervoor dat er per jaar meer dan 300.000 berichten worden verstuurd tussen de gebruikers van de app.

Naast de dating app, is ook de datingsite van Match4me erg geliefd in Nederland. Je kan zowel met je mobiel als computer van het datingplatform gebruik maken.

hoe werkt match4me

Hoe werkt Match4me precies?

De hoofzakelijke werking van Match4me is het zoeken naar leuke singles. Je zoekt zelf naar leuke singles door gebruik te maken van een uitgebreide zoekfilter. In de zoekfilter kun je precies aangeven aan welke eisen iemand moet voldoen. Daarna krijg je profielen te zien die precies aansluiten bij je wensen. Vervolgens kun je deze profielen bekijken om meer informatie over iemand te lezen. Zie je een leuk iemand? Dan kun je direct een berichtje sturen. Wie weet hebben jullie een klik en spreek je na verloop van tijd af.

De dating app biedt, naast de zoekfilter, nog veel meer functies aan. Al de functies die Match4me aanbiedt zijn terug te vinden in het menu van de app. Zo kun je quizzen spelen met andere gebruikers, een tijdlijn bekijken en nog veel meer. Wat al deze functies precies inhouden en hoe ze werken lees je verderop in dit artikel.

Voor wie is Match4me geschikt?

De Match4me app is het meest geschikt voor de volgende singles:

 • Voor singles die beschikken over een hbo- of wo diploma.
 • Singles die op zoek zijn naar iets serieus.
 • Voor singles vanaf 25 jaar, de meeste gebruikers zijn namelijk ouder.

Beschik je niet over een hbo- of wo diploma? Geen paniek aan de man. Dan kun je alsnog wel van de dating app gebruik maken. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je je opleiding niet hebt afgerond, maar wel intelligent bent. Op Match4me zul je dan veel meer aansluiting vinden dan op andere dating apps.

App downloaden en account aanmaken

De Match4me dating app is gratis te downloaden in Google Play of in de App Store. Zodra je de app hebt gedownload en opent, vraagt het om eerst een account aan te maken. Dit is wel zo handig, zo kunnen andere gebruikers jouw profiel later ook gaan bekijken. Een account aanmaken doe je door op de knop ‘Gratis inschrijven’ te klikken.

Een account aanmaken op de dating app is snel gedaan. Dit doe je door een aantal algemene gegevens van jezelf op te geven. Zo geef je onder andere een nickname op, wachtwoord en een e-mailadres. Tenslotte bevestig je nog het e-mailadres.

Je hebt met deze simpele stappen een account aangemaakt en nu kan je direct gebruik maken van de dating app. Je hebt er echter nog geen profiel, waardoor andere gebruikers jou nog niet kunnen zien. Om snel de liefde te vinden doe je er goed aan om eerst jouw profiel op Match4me in te vullen.

match4me downloaden

Match4me profiel maken

Je match4me profiel invullen bestaat uit een viertal stappen. Bij iedere stap geef je informatie van jezelf op. Het is zaak dat je deze informatie goed invult, andere gebruikers krijgen de informatie namelijk op jouw profiel te zien.

Bij stap 1 gaat het voornamelijk algemene informatie, zoals geboortedatum, woonplaats etc. Bij de tweede stap vertel je voornamelijk wie jij bent. Zo geef je aan wat je beroep is, levensovertuiging, postuur, lengte en geef je een korte omschrijving van wie jij bent en wie je wilt vinden. Bij stap 3 geef je aan wat bijvoorbeeld je favoriete Tv-serie of mooiste muzieknummer is. Tenslotte geef je bij stap 4 aan wat je in je vrije tijd doet.

Om jouw profiel helemaal compleet te maken voeg je nog een aantal foto’s toe aan het profiel. Zo krijgen andere gebruikers een beeld van wie je bent. Het is belangrijk dat je goede foto’s gebruikt. Sommige foto’s trekken net wat extra de aandacht op de app, waardoor je meer aandacht van andere gebruikers krijgt.

Met dit soort foto’s heb je succes op Match4me:

 • Scherpe foto’s waar je duidelijk opstaat
 • Foto’s waarop je iets interessants aan het doen bent, bijv. bezig met werk
 • Foto’s met een huisdier, dit trekt extra de aandacht van gebruikers
 • Voeg ook altijd minimaal 1 foto toe van je hele lichaam
match4me profiel

Functies in de app

De Match4me dating app biedt veel functies aan, deze functies helpen je stuk voor stuk bij het vinden van de liefde. In het menu van de app vind je een duidelijk overzicht van alle functies. Omdat het veel functies zijn, lees je hieronder een duidelijk overzicht. Hou er rekening mee dat niet alle functies voor gratis gebruikers beschikbaar zijn.

Deze functies kun je op Match4me gebruiken:

 • Profiel aanmaken, bekijken en wijzigen
 • Profielen bekijken
 • Uitgebreide zoekfilter
 • Nieuwe gebruikers bekijken
 • Online gebruikers bekijken
 • Profielen aan je favorieten toevoegen
 • Timeline bekijken
 • Likes bekijken van mensen die jou leuk vinden
 • Quizzen spelen met andere gebruikers
 • Persoonlijke berichten sturen
 • Zien wie jouw profiel heeft bezocht
 • Zien wie gratis en volledig lid is

Over de functie Timeline geven we meer informatie om het beter te begrijpen en de werking uit te leggen:

Timeline bekijken

Bij de functie Timeline krijg je alle nieuwe updates van gebruikers te zien. Zo zie je bij de functie wanneer iemand zijn of haar omschrijving heeft gewijzigd, nieuwe foto’s heeft toegevoegd aan het profiel of zie je nieuwe leden.

Je zult van deze functie niet vaak gebruik maken, maar het is een interessante manier om leuke singles te vinden. Zie je er iets interessants tussen staan? Dan kun je erop klikken en ga je naar het profiel van die persoon.

match4me functies

Is Match4me gratis?

De Match4me dating app is volledig gratis te downloaden in Google Play en in de App Store. Vervolgens maak je gratis een account en profiel aan en kan je de app direct gebruiken. Zodra je lid bent krijg je al interessante profielen te zien en kun je op zoek gaan naar leuke mensen door een uitgebreide zoekfilter.

De app heeft voor gratis gebruikers wel enkele beperkingen ingesteld. Zo is het niet mogelijk om persoonlijke berichten te sturen, kun je niet zien wie jouw profiel heeft bezocht en zijn er nog enkele andere beperkingen. Om deze beperkingen op te heffen heb je een betaald abonnement nodig, wat ook wel een volledig lidmaatschap heet.

Match4me kosten: dit ben je kwijt

Om meer mogelijkheden te krijgen en eventuele beperkingen op te heffen, heb je een volledig lidmaatschap nodig. Die kan worden afgesloten voor verschillende periodes.

Deze mogelijkheden krijg je met een volledig lidmaatschap:

 • Persoonlijke berichten sturen
 • Zien wie jouw profiel heeft bezocht
 • Zien wie volledig of gratis lid is
 • Volledige profielen bekijken

Dit zijn de kosten van Match4me met een volledig lidmaatschap:

 • 1 maand voor €29,95
 • 3 maanden voor €19,95 per maand
 • 6 maanden voor €14,95 per maand
 • 1 jaar voor €9,95 per maand
match4me kosten

Volledig lidmaatschap en gratis lidmaatschap vergelijken

Het is niet verplicht om een volledig lidmaatschap af te sluiten. Je kunt gerust gratis van Match4me gebruik maken. Het beste is om dit in eerste instantie ook te doen, zo kun je op je gemak kijken of de dating app bij je past. Mocht het bevallen en je wilt meer mogelijkheden op de app, kun je overwegen om een volledig lidmaatschap af te sluiten.

Je doet er eerst goed aan om te kijken of een volledig lidmaatschap bij jou past en of de mogelijkheden die je krijgt het geld waard zijn voor jou. Het is maar net hoeveel waarde jij hecht aan bepaalde functies en hoeveel geld je daarvoor over hebt. Om je een handje te helpen hebben we hieronder een overzicht met de verschillen tussen een volledig en gratis lidmaatschap:

FunctiesGratis lidmaatschapVolledig lidmaatschap
Profiel aanmaken, bekijken en wijzigenXX
Profielen bekijkenXX
Gebruik maken van een uitgebreide zoekfilterXX
Nieuwe gebruikers bekijkenXX
Online gebruikers bekijkenXX
Gebruikers aan je favorieten toevoegenXX
Timeline bekijkenXX
Likes bekijkenXX
Quizzen spelen met andere gebruikersXX
Zien welke leden jij bekeken hebtXX
Persoonlijke berichten sturen X
Zien wie jouw profiel heeft bezocht X
Zien wie volledig of gratis lid is X

Hoe veilig is Match4me?

De Match4me is volledig veilig en betrouwbaar. Om de app en website veilig te houden heeft het datingplatform een aantal maatregelen genomen. Zo worden alle profielen handmatig gecontroleerd op echtheid en maakt de website gebruik van een beveiligde verbinding. Doordat de website en app zo veilig zijn, beschikt het datingplatform over een aantal keurmerken van veiligheid. Zo beschikt het over het Keurmerk Veilig Daten en het keurmerk van Thuiswinkel waarborg.

Deze keurmerken geven gebruikers een aantal zekerheden. Zo kun je er van uit gaan dat Match4me een felle beleidsvoering voert tegen oplichting, klantvriendelijke voorwaarden en een herroepingsrecht heeft en nog veel meer.

Download de Match4me app

Gratis aanmelden op Match4me!

Veelgestelde vragen over Match4me

Er kunnen veel vragen ontstaan over het gebruik van de Match4me app. Hierdoor kunnen we niet op alle vragen antwoord geven in de bovenstaande tekst. Daarom doen het kort en bondig in dit overzicht.

Kan ik Match4me 3 dagen gratis proberen?

Af en toe heeft Match4me een actie beschikbaar waarmee je Match4me 3 dagen gratis kan proberen. Tijdens deze dagen kun je van alle functies gebruik maken, waaronder berichten versturen naar andere gebruikers. Deze actie is vaak rond Valentijn, in het voorjaar of met kerst beschikbaar. Verder kun je je altijd gratis aanmelden bij het datingplatform om het uit te proberen.

Wat is de minimumleeftijd op Match4me?

De minimumleeftijd om je in te schrijven op Match4me is 18 jaar. Je leeftijd wordt gecontroleerd door de website. Het is echter niet aan te raden om lid te worden het datingplatform als je rond de 18 jaar bent, de meeste leden zijn namelijk ouder dan 25 jaar.

Hoe kan ik contact met Match4me opnemen?

Ga hiervoor naar de optie ‘Contact’ in het menu van de app. Hier kan je de veelgestelde vragen bekijken of contact opnemen door het contactformulier in te vullen met je vraag of probleem. Hierbij vul je je e-mailadres in en krijg je snel reactie van de klantenservice. Helaas is de datingdienst niet telefonisch bereikbaar.

Hoe zeg je Match4me op?

Je Match4me account wordt niet verwijderd als je alleen de app van je telefoon verwijdert. Log hiervoor eerst in op de app, ga naar je eigen profiel en kies voor de knop ‘Instellingen’. Ga vervolgens helemaal naar beneden in het scherm en klik op de link ‘Uitschrijven’. Volg nu de stappen en verwijder je account. Verwijder Match4me daarna pas van je telefoon.

Wat zijn goede alternatieven voor Match4me?

Er zijn weinig dating apps op de markt die alleen voor hoger opgeleiden zijn bedoeld, waardoor er weinig alternatieven voor Match4me zijn. Enkele alternatieven die beter dan Match4me zijn: EliteDating, Parship, e-Matching en Lexa.

Match4me review en ervaring

Match4me review

7.4

Wij van de Datingappwijzer.nl hebben Match4me uitgebreid getest en zijn erg positief over de dating app. In vergelijking met andere dating apps, geven wij de app een 7,4 van de 10. Er zijn weinig dating apps op de markt die speciaal voor hoger opgeleiden zijn bedoeld, waardoor Match4me zich onderscheidt van andere dating apps. Het is een uitgebreide app die veel functies aanbiedt. Door de vele functies kom je met veel gebruikers in contact en heb je binnen no-time een leuk iemand gevonden.

Er zijn natuurlijk ook mindere kanten van de app. Zo is het niet de modernste app en mist het een aantal moderne functies. Een vlug beoordelingssysteem zoals bij Tinder was bijvoorbeeld wel welkom geweest. Ook werken sommige functies niet helemaal naar behoren in de app.

Ondanks dat raden wij Match4me van harte aan! Er is een grote kans dat jij de liefde gaat ontmoeten op deze app. Mocht je twijfelen over de app, dan is het beste om eerst een gratis account aan te maken om de app te testen. Het aanmelden is volledig gratis, waar wacht je nog op?

Voordelen
 • Speciaal voor hoger opgeleiden
 • Veel online gebruikers
 • Eenvoudig een account aangemaakt
 • Gratis de app gebruiken
 • Per jaar worden er meer dan 300.000 berichten gestuurd
 • Veel functies beschikbaar
Nadelen
 • Je mist een aantal moderne functies in de app
 • Voor gratis gebruikers zijn niet alle functies beschikbaar
Pieter de Jong
Pieter de Jong is datingcoach die al jaren ervaring heeft op het gebied van dating en tekstenschrijver is. Hij heeft honderden dating apps getest en coacht mensen 1-op-1 op het gebied dating en relaties. Door deze expertise deelt hij graag zijn kennis met de lezers van de Datingappwijzer.nl, zodat iedere persoon de juiste dating app kan kiezen. Een leuk weetje over hem: hij heeft zijn huidige vriendin ook op een dating app ontmoet.

Meer in Review

Ook interessant

Niet mogelijk om te reageren.