Review

Metjou review: deze dingen moet je weten van de online app!

Metjou

De nieuwe liefde vinden? Dan maak je een grote kans bij MetJou. De datingsite en app MetJou is bedoeld voor twintigers, dertigers en begin veertigers die op zoek zijn naar de liefde. Dagelijks maken veel nieuwe gebruikers eenvoudig een account aan, flirt je op een gemakkelijke manier met andere leden en is het niet lastig om hier een date te vinden.

MetJou wordt gekenmerkt door de eenvoud, het gebruikersgemak en de snelheid. Dit klinkt interessant toch? In deze MetJou review ga je meer informatie lezen over de online app. Zo ga je te weten komen wat het precies is, hoe het werkt, voor wie het bedoeld is en nog veel meer.

Waarom voor MetJou kiezen?

 • Speciaal voor twintigers, dertigers en begin veertigers
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk
 • Populair in Nederland
 • Snel een account aangemaakt
 • Alleen echte profielen
 • Gratis uit proberen
Gratis aanmelden op MetJou!

Wat is MetJou precies?

MetJou is een datingsite en online app in de browser die speciaal voor de wat jongere doelgroep is bedoeld. Er zijn voornamelijk twintigers, dertigers en begin veertigers op de dating app te vinden. Je kunt er terecht om te zoeken naar de nieuwe liefde, alleen een date of vriendschappen.

Het is op MetJou erg gemakkelijk om gebruikers te vinden die goed bij jou passen. De dating app en website worden gekenmerkt door de eenvoud, het gebruikersgemak en de snelheid. Je zult al snel een leuk iemand vinden waarmee je direct in contact kunt komen. Waarmee een leuk gesprek ontstaat en misschien heb je binnenkort wel een date.

De dating app MetJou is niet te downloaden in Google Play of in de App Store. Daarentegen is de datingwebsite speciaal geoptimaliseerd voor mobiels, zo kun je altijd en overal van de online (web) app gebruik maken en hoef je geen lastige app op je te telefoon te installeren.

hoe werkt metjou

Hoe werkt MetJou?

De werking van MetJou is eigenlijk vrij eenvoudig, de dating app wordt namelijk niet voor niets gekenmerkt door de eenvoud en het gebruiksgemak. Om voor veel gebruiksgemak te zorgen, maakt het geen gebruik van moeilijke functies of lastige matching.

Je gaat op MetJou heel simpel zelf op zoek naar leuke leden. Dit doe je door gebruik te maken van een uitgebreide zoekfilter, waarin je precies aangeeft wat voor persoon je zoekt. Je krijgt vervolgens profielen te zien die precies aan de zoekopdracht voldoen en kun je deze profielen bekijken. Zie je iemand die je leuk lijkt? Dan kun je direct een berichtje of een knipoog sturen, dit laatste is een soort flirt.

Een andere manier om leuke profielen te vinden is met de functie FotoZapper. De werking van deze functie kun je vergelijken met die van Tinder. Je beoordeelt met deze functie profielen één voor één op basis van hun profielfoto. Vind je iemand interessant? Dan geef je aan dat je die persoon leuk of misschien leuk vindt. Wil je iemand overslaan? Dan geef je aan dat je die persoon niet leuk vindt. Wanneer beide personen elkaar leuk hebben gevonden, ontstaat een match en kun je ook met elkaar in contact komen.

Dit is een simpele uitleg hoe MetJou werkt, het biedt ook nog vele andere functies aan. Van welke functies je allemaal gebruik kunt maken, lees je verderop in dit artikel.

Voor wie is MetJou bedoeld?

 • MetJou is bedoeld voor twintigers, dertigers en begin veertigers.
 • Voor hetero-, homo-, en biseksuele.
 • Vanaf 18 jaar is het mogelijk om een account aan te maken.
 • Je kunt er terecht met de volgende intenties:
  • Een vaste relatie
  • Een vrije relatie
  • Vriendschap
  • Een date
  • Online contact

MetJou account & profiel aanmaken

Om van MetJou gebruik te maken, dien je eerst een account op de website aan te maken. Dit is volledig gratis te doen en heb je al snel gedaan door een enkele gegevens op te geven. Wanneer je op de website komt, wordt de aandacht al direct getrokken door twee knoppen met ‘Inschrijven’ en ‘Inloggen’.

MetJou account aanmaken

Om een account aan te maken, klik je op de knop ‘Inschrijven’, waarna het inschrijfproces begint. Het inschrijven is heel eenvoudig, waarbij je stap voor stap enkele gegevens van jezelf invult. Het inschrijfproces bestaat uit de volgende stappen:

 1. Geef een e-mailadres op.
 2. Kies een profielnaam, dit mag een verzonnen naam zijn.
 3. Kies een wachtwoord.
 4. Geef aan wat voor e-mails je wilt ontvangen op het opgegeven e-mailadres.
 5. Geef aan welk geslacht je bent: man of vrouw.
 6. Geef aan welk geslacht je zoekt: man of vrouw.
 7. Geef je geboortedatum op.
 8. Geef aan welk postuur je hebt.
 9. Geef aan wat je locatie is, dit is gemakkelijk op een kaart aan te geven.
 10. Voeg een profielfoto toe aan je profiel.
 11. Geef aan of je kinderen hebt.
 12. Geef aan welke opleiding je hebt gedaan.
 13. Geef je lengte op.
 14. Tenslotte ga je akkoord met de voorwaarden.

Met deze stappen schrijf je je gemakkelijk in. Om van de datingwebsite gebruik te maken, dien je alleen nog het e-mailadres te bevestigen. Dit doe je door een bevestigingscode op te geven of door op de knop te klikken in de mail.

metjou inschrijven

Profiel invullen

Zodra je een account hebt aangemaakt, is het slim om eerst je profiel verder in te vullen. Je zult namelijk zien dat je profiel voor 45% of minder is ingevuld. Door je profiel direct verder in te vullen zul je al snel meer berichten krijgen.

Deze dingen kun je invullen of toevoegen aan je profiel:

 • Je kunt meer foto’s toevoegen van jezelf. Dit kan tot maximaal 10 foto’s, maar het beste aantal is om tussen de 3 en 6 foto’s op je profiel te hebben.
 • Schrijf een leuke omschrijving van jezelf.
 • Geef nog meer algemene informatie van jezelf op, zoals sport, leefwijze en uiterlijk.
 • Geef informatie op van wat voor persoon je zoekt.

Functies in de app

De dating app MetJou biedt veel leuke functies aan die eenvoudig werken en je helpen bij het vinden van leuke gebruikers. De functies zijn gemakkelijk terug te vinden in het menu van de app.

Deze functies kun je op MetJou gebruiken:

 • Profielen zoeken en bekijken
 • Een uitgebreide zoekfilter
 • Profielen toevoegen aan favorieten
 • Profielen liken
 • Knipogen sturen (een soort flirt)
 • Berichten versturen en ontvangen
 • Profielbezoekers bekijken
 • Je favorieten bekijken
 • Gebruik maken van FotoZapper
 • Matchen met leden
 • Profielen blokkeren en/of rapporteren.

Houd er rekening mee dat je niet alle functies gratis kunt gebruiken, voor sommige heb je VIP-toegang nodig. Welke functies dit zijn, lees je verderop in dit artikel bij de kosten.

Is MetJou gratis?

Je kunt volledig gratis gebruik maken van MetJou. Je maakt snel een gratis account aan waarna je de datingsite en online app als het kan ware uitproberen. Zo kun je profielen bekijken, de functie FotoZapper gebruiken en beperkt communiceren met andere leden.

Als gratis lid zul je echter al snel tegen enkele beperkingen aanlopen op de website. Zo kun je bijvoorbeeld niet alle foto’s van iemand bekijken, kun je maar beperkt berichten sturen en ervaar je nog andere hindernissen. Om deze beperkingen op te heffen heb je VIP-toegang nodig, wat ook wel een betaald abonnement is.

MetJou kosten: deze extra opties krijg je

Om de beperkingen die je als gratis lid ervaart op te heffen en om extra voordelen te krijgen heb je VIP-toegang nodig. VIP-toegang is een betaald abonnement waarmee je toegang krijgt tot alle functies en opties die de website te bieden heeft.

Deze functies en mogelijkheden krijg je met VIP-toegang:

 • Alle foto’s van iemand bekijken
 • FotoZapper volledig gebruiken
 • Zien wie je profiel heeft bezocht
 • Verzonden berichten worden altijd leesbaar
 • Berichten lezen
 • Persoonlijke berichten sturen

Dit zijn de kosten van MetJou voor VIP-toegang:

 • 1 maand voor €24,99
 • 2 maanden voor €19,99
 • 4 maanden voor €14,99

Vaak krijgen nieuwe gebruikers op de app 20% korting op de abonnementen. Dit scheelt aanzienlijk in de kosten, alleen is deze actie niet altijd beschikbaar.

metjou kosten

Download de MetJou app

Gratis aanmelden op MetJou!

Veelgestelde vragen over MetJou

Is Metjou betrouwbaar?

MetJou is een volledig veilig en betrouwbare datingsite en app. Je komt op de dating app in contact met echt bestaande leden, het is fel tegen nepprofielen en er zijn geen chatoperators te vinden die je aan het lijntje houden. Verder kun je profielen gemakkelijk rapporteren en/of blokkeren.

Hoe kan ik met MetJou contact leggen?

De klantenservice van MetJou is alleen bereikbaar door gebruik te maken van een reactieformulier. Dit reactieformulier is de vinden op de datingsite zelf, onder het kopje ‘Klantenservice’. Voordat je contact opneemt met de klantenservice doe je er eerst goed aan om op de pagina met veelgestelde vragen te kijken. Deze pagina met veelgestelde vragen is te vinden op de datingwebsite en vaak is je vraag met antwoord hier al te vinden.

Waarom kan ik de MetJou app niet downloaden?

De MetJou app is helaas niet te downloaden in Google Play of in de App Store. Het heeft namelijk geen dating app beschikbaar die je kunt downloaden, daarentegen is de datingwebsite geoptimaliseerd voor telefoons. Zo maak je gebruik van een soort webapp in de browser en hoef je geen moeilijke dating app te installeren op je telefoon.

Hoe kun je MetJou opzeggen?

Om MetJou op te zeggen log je allereerst in op de website. Vervolgens klik je op het icoon van een persoon rechtsboven in de hoek. Daarna klik op ‘Account’ en vervolgens ‘Uitschrijven’. Geef een reden op voor de opzegging en voer je wachtwoord in. Tenslotte moet je de opzegging bevestigen.

Wat zijn alternatieven voor MetJou?

Goede alternatieven voor MetJou zijn Lexa, Parship, EliteDating en Breeze. Deze alternatieven zijn ook specifiek bedoeld voor de jongere doelgroep. Hierbij kan je hun dating app daadwerkelijk installeren en maak je meer kans om een date te vinden.

MetJou review & ervaring

Review MetJou

7

Wij van de Datingappwijzer.nl hebben de MetJou datingsite en dating app uitgebreid getest en zijn redelijk positief. In vergelijking met andere dating apps, geven wij het een beoordeling van een 7 op de schaal van 1 tot 10. MetJou is een zeer eenvoudige dating app die heel gemakkelijk te gebruiken is. Je maakt snel een account aan, waarna je direct al leuke gebruikers tegenkomt waar je gemakkelijk mee in contact komt. Het biedt veel leuke functies aan, is populair in Nederland en het is volledig veilig.

Er zijn natuurlijk ook mindere kanten aan de app. Zo is het bijvoorbeeld wel een beetje jammer dat de dating app niet daadwerkelijk te downloaden is en zo mis je toch wel een paar moderne functies.

Onlangs de nadelen raden wij MetJou echt aan! Je gaat op deze dating app leuke contacten, dates of zelfs de liefde vinden. Mocht je twijfelen, maak dan gerust een gratis account aan om te kijken of het iets voor je is.

Voordelen
 • Speciaal voor twintigers, dertigers en begin veertigers
 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk
 • Populair in Nederland
 • Snel een account aangemaakt
 • Er zijn alleen echte profielen te vinden
 • Gratis uit proberen
Nadelen
 • De app valt niet te downloaden
 • Beschikt niet over de modernste functies
Pieter de Jong
Pieter de Jong is datingcoach die al jaren ervaring heeft op het gebied van dating en tekstenschrijver is. Hij heeft honderden dating apps getest en coacht mensen 1-op-1 op het gebied dating en relaties. Door deze expertise deelt hij graag zijn kennis met de lezers van de Datingappwijzer.nl, zodat iedere persoon de juiste dating app kan kiezen. Een leuk weetje over hem: hij heeft zijn huidige vriendin ook op een dating app ontmoet.

Meer in Review

Ook interessant

Niet mogelijk om te reageren.