Review

Novamora app review: deze dingen moeten je weten van de app!

Novamora app

Op zoek naar een spannende date? Dan moet je bij de dating app Novamora zijn! De Novamora app is de nummer 1 app in Nederland die alleen voor spannende avonturen en seksuele contacten is bedoeld. Andere populaire dating apps zijn ook bedoeld voor andere intenties, waardoor je minder snel een spannende date vindt.

Je vindt razendsnel en gemakkelijk een spannende date op Novamora. Door handige zoekfilters en andere functies heb je binnen enkele minuten al een leuk iemand gevonden. In dit artikel ga je alles lezen over de Novamora app. Zo ga je te weten komen hoe de app werkt en hoe jij vanavond nog een spannende date weet te scoren!

Waarom voor Novamora kiezen?

 • Speciaal voor spannende contacten
 • Gemakkelijk een spannende date vinden
 • Razend populair in Nederland
 • Veilig en anoniem gebruiken
 • Alleen maar echte profielen
 • Klantenservice die altijd klaarstaat
Gratis aanmelden op Novamora!

Wat is Novamora? Kort uitgelegd

Novamora is een datingwebsite en een dating app die speciaal voor spannende contacten is bedoeld. Veel regulaire dating apps zijn niet specifiek voor erotisch daten bedoeld en hier ontdekte Novamora een gat in de markt. Het is een redelijk nieuw datingplatform, maar het is al razend populair. Wellicht dat je Novamora kent van de vele reclameborden langs de wegen of van de radioreclame. Dit heeft ervoor gezorgd dat de app dagelijks duizenden nieuwe gebruikers krijgt. Novamora is misschien wel de populairste erotische dating app in Nederland.

Helaas is de Novamora dating app niet beschikbaar in Google Play of in de App Store om te downloaden. Dit heeft er vermoedelijk mee te maken dat de app te erotisch is voor deze platformen. Daarom is de dating app beschikbaar in de browser. Dit werkt erg eenvoudig en hierdoor hoef je geen moeilijke dating app op je telefoon te downloaden.

hoe werkt novamora

Hoe werkt Novamora? Op deze manier vind je spannende dates

De werking van Novamora is eigenlijk vrij eenvoudig, waardoor je al snel vertrouwd raakt bij het gebruik van de app en snel spannende dates vindt. De app heeft een traditionele werking, waarbij het geen gebruik maakt van moderne functies of moeilijke matching. Je gaat op de app zelf op zoek naar leuke personen door middel van een zoekfilter. Je geeft in de zoekfilter precies aan naar wie je op zoek bent. Waarna je precies personen krijgt te zien die bij je passen.

Zie je een leuk iemand? Dan heb je meerdere opties om contact te leggen. Je kunt alleen flirten door een knipoog te sturen of direct een berichtje te sturen. Je zult vanzelf merken of het klikt tussen jullie en al snel zal een spannende date worden afgesproken.

Daarnaast biedt de dating app nog veel meer functies aan. Veel van deze functies eisen meer uitleg en lees je verderop in dit artikel.

Voor wie is de Novamora app bedoeld?

Novamora is voor iedereen bedoeld die op zoek is naar seksuele contacten en dates. Het is voor mannen, vrouwen en zelfs stellen bedoeld. Er wordt geen onderscheidt gemaakt naar wat voor soort spannend contact je op zoek bent. Of je nu op zoek bent naar een onenightstand, friends with benefits, een open relatie of wat anders, je vindt het altijd op Novamora. De enige voorwaarden is dat je alleen ouder dan 18 jaar moet zijn.

Novamora account & profiel aanmaken

Om van de Novamora app gebruik te maken dien je allereerst een account aan te maken op de website. Dit is volledig gratis en gemakkelijk te doen. Op de website word je aandacht direct getrokken door twee knoppen met ‘inschrijven’ en ‘inloggen’.

Novamora account aanmaken

Om een account aan te maken klik je op inschrijven, waarna het inschrijfproces direct begint met het opgeven van een aantal simpele gegevens van jezelf zoals een profielnaam (tip: gebruik een verzonnen naam), wachtwoord, e-mailadres, welk geslacht jij of jullie zijn, waar je naar op zoek bent, geboortedatum, postuur, locatie en tentslotte voeg je nog een profielfoto toe. Met deze simpele gegevens heb je al een account aangemaakt die je alleen nog dient te activeren. Dit doe je door de bevestigingscode uit je opgegeven e-mailadres te gebruiken.

Binnen 5 minuten heb je al een account aangemaakt op de Novamora datingsite. Hierna kun je direct op zoek gaan naar een spannend avontuur voor vanavond. Het is alleen eerst belangrijk dat je een goed profiel aanmaakt. Met een goed profiel ga je veel meer succes hebben op de dating app.

novamora account aanmaken

Een goed Novamora profiel aanmaken

Zodra je een account hebt aangemaakt zul je zien dat je profiel voor 45% of zelfs minder compleet is. Onze ervaring met de dating app is dat een goed en ingevuld profiel voor meer matches en berichten zorgt. Voornamelijk je foto’s op je profiel spelen hier een grote rol in. Daarom hebben we een aantal tips om een goed Novamora profiel aan te maken.

Deze dingen moet je doen om een goed Novamora profiel te maken:

 • Voeg goede foto’s toe aan je profiel. Het beste aantal is tussen de 3 en 5 foto’s. Foto’s die uitdagen voor een spannend avontuur doen het altijd extra goed.
 • Een leuke omschrijving van jezelf. Probeer bij dit onderdeel een klein verhaal te vertellen vol met sarcasme of grappen, bijvoorbeeld je ergste blunder of een ander grappig verhaal, dit trekt altijd extra de aandacht.
 • Alle informatie bij de pagina ‘Over mij’ invullen. Zo kunnen gebruikers meer informatie over je lezen.
 • Wees niet te specifiek over wat je zoekt op de pagina ‘Ik zoek’. Dit schikt andere gebruikers af als hier een waslijst aan eisen staat.

Functies op de app

De Novamora dating app biedt veel functies aan, die je stuk voor stuk helpen om spannende dates te vinden. Je kunt de functies gemakkelijk terugvinden in het menu. Hou er rekening mee dat er niet van alle functies gratis gebruik valt te maken. Sommige functies zijn alleen beschikbaar als je VIP-toegang hebt, wat verderop in dit artikel valt te lezen.

Deze functies kun je op Novamora gebruiken:

 • Profielen zoeken & bekijken
 • Gebruik maken van een uitgebreide zoekfilter
 • Gebruikers aan je favorieten toevoegen
 • Knipogen sturen
 • Berichten versturen & ontvangen
 • Profielbezoekers bekijken
 • Profielen zien die jij bezocht hebt
 • Je favorieten bekijken
 • Gebruik maken van FotoZapper
 • Gebruikers blokkeren en/of rapporteren

FotoZapper: snel interessante profielen beoordelen

Een functie waar meer informatie over verteld moet worden is de functie FotoZapper. Je kunt deze functie enigszins vergelijken met de populaire dating app Tinder. Je beoordeeld andere gebruikers op basis van hun profielfoto. Vind je iemand interessant? Dan kun je aangeven dat je die persoon leuk vindt of misschien leuk vindt. Wil je iemand overslaan? Dan geef je aan dat je die persoon niet leuk vindt.

Vinden beide gebruikers elkaar leuk? Dan ontstaat een match en kun je direct berichten naar elkaar versturen.

Deze functie is een goede toevoeging aan de app waarmee je nog sneller iemand vindt die je leuk lijkt. Bovendien weet je bij een match al dat de andere persoon ook interesse in jou heeft.

novamora fotozapper

Zoekfilter: vindt precies iemand die bij je past

Een andere unieke functie op Novamora waar we meer informatie over vertellen is de zoekfilter. De app biedt een uitgebreide zoekfilter aan waarmee je andere gebruikers vindt die bij je passen. Dit is de hoofdzakelijke werking van de app.

Je geeft in de zoekfilter precies aan waaraan iemand moet voldoen, waarna je profielen krijgt te zien die precies bij je passen. Vervolgens kun je deze profielen bekijken, flirten en/of chatten. Je kunt het zo gek niet bedenken wat je kan aangeven in de zoekfilter; lengte, roken, tatoeages en ga zo maar door.

Tip: wees niet te specifiek in de zoekfilter, anders heb je nauwelijks keuze uit profielen. Gebruikers hoeven niet altijd aan je voorwaarden te voldoen om een leuke date mee te hebben.

Is Novamora gratis?

Er is volledig gratis van Novamora gebruik te maken. Je maakt een gratis account aan, waarna je direct op zoek gaat naar spannende dates. Je maakt gratis gebruik van een uitgebreide zoekfilter en bezoekt profielen. Als je iemand leuk vindt kun je direct een knipoog of een berichtje sturen.

Echter heb je als gratis gebruiker wel enkele beperkingen op de app. Zo kun je niet meer foto’s van iemand zien, kun je FotoZapper niet volledig gebruiken en kun je bijvoorbeeld geen berichten lezen. Om deze beperkingen op te heffen heb je een betaald abonnement nodig, wat ook wel VIP-toegang heet.

Novamora kosten: deze extra mogelijkheden krijg je

Om de beperkingen op te heffen en volledig gebruik te maken van de dating app heb je een betaald abonnement nodig. Een betaald abonnement heet ook wel VIP op de app. Die kan worden afgesloten voor verschillende periodes en brengen veel voordelen met zich mee.

Deze functies krijg je bij een betaald abonnement:

 • FotoZapper gebruiken
 • Extra foto’s bekijken
 • Laatste profielbezoekers bekijken
 • Verzonden berichten worden altijd leesbaar
 • Berichten lezen
 • Persoonlijke berichten sturen

Dit zijn de kosten van Novamora met een betaald abonnement:

 • 1 maand voor €29,99
 • 2 maanden voor €24,99 per maand
 • 4 maanden voor €19,99 per maand

Betalingen kunnen gedaan worden met iDEAL, creditcard, bankoverschrijving of een contante betaling.

Wanneer als nieuw lid direct beslist om een betaald abonnement af te sluiten krijg je vaak 20% korting. Het is dus handig om direct te beslissen of je meer functies op de app wilt hebben. Om je een handje te helpen hebben we hieronder een vergelijker klaargezet om een gratis en betaald lidmaatschap met elkaar te vergelijken.

novamora kosten

Novamora gratis en VIP vergelijken

Twijfel je of je een betaald abonnement neemt? Dan kun je het beste een gratis lidmaatschap en een VIP-lidmaatschap met elkaar vergelijken. Je bent namelijk niet verplicht om een betaald abonnement af te sluiten. Wij adviseren dan ook om in eerste instantie Novamora gratis te gebruiken.

Wanneer je later toch meer functies wilt hebben, kun je het beste vergelijken welke extra opties je krijgt. Het is maar net hoeveel waarde jij hecht aan de functies van VIP en hoeveel geld je daarvoor over hebt. Om je een handje te helpen hebben we hieronder een overzicht klaargezet om het te vergelijken:

FunctiesGratisVIP (betaald lidmaatschap)
Profiel aanmakenXX
Profielen zoeken & bekijkenXX
Uitgebreide zoekfilterXX
Gebruikers toevoegen aan je favorietenXX
Je favorieten bekijkenXX
Knipogen sturenXX
Gebruikers blokkeren en/of rapporterenXX
FotoZapper gedeeltelijk gebruikenXX
FotoZapper matches bekijkenXX
FotoZapper volledig gebruiken X
Meer foto’s bekijken X
Profielbezoekers bekijken X
Persoonlijke berichten sturen X
Berichten versturen & ontvangen X

Hoe veilig is Novamora?

De Novamora app is veilig, betrouwbaar en anoniem. Het onderneemt veel stappen om de privacy van leden te waarborgen. Zo blijft je e-mailadres en andere gegevens altijd geheim voor andere leden.

Je bent niet verplicht om je in te schrijven met je echte naam, maar je kunt een verzonnen naam gebruiken. Daarnaast is het ook niet verplicht om foto’s aan je profiel toe te voegen. Als je toch foto’s toevoegt aan je profiel, is alleen de hoofdfoto zichtbaar voor iedereen. Om de andere foto’s te bekijken heb je VIP-toegang nodig.

Daarnaast is Novamora ook fel tegen nepprofielen en doet er alles aan om deze dan ook te weren. Je vindt op de website en app dan ook geen profielen die je aan het lijntje houden. Bovendien stellen medewerkers alles in het werk om kwaadwillende leden te weren. Mocht je toch nog een profiel niet helemaal vertrouwen, kun je die gemakkelijk blokkeren en/of rapporteren.

Novamora klantenservice

De klantenservice van Novamora staat altijd voor je klaar, zelfs ’s avonds en in het weekend valt op de website te lezen. Mocht je vragen, opmerkingen of klachten hebben, neem gerust contact op met de klantenservice. Je kunt de klantenservice bereiken door middel van een contactformulier.

Wel is het eerst slim om bij de veelgestelde vragen te kijken op de datingwebsite. Vaak staat je vraag daar al bij. Zo niet? Neem gerust contact op met de klantenservice.

Bedrijfsgegevens:

Kerkenbos 1057c

6546 BB Nijmegen

novamora klantenservice

Download de Novamora app

Gratis aanmelden op Novamora!

Veelgestelde vragen over Novamora

Er kunnen veel vragen ontstaan bij het gebruik van de Novamora app. Om antwoordt op alle vragen te kunnen geven hebben we hieronder een kort overzicht klaargezet met de meest gestelde vragen.

Is Novamora betrouwbaar?

Novamora is een volledig betrouwbaar datingplatform. Je komt op de dating app met echt bestaande leden in contact en je kunt daadwerkelijk spannende avonturen vinden. In tegenstelling tot andere erotische datingwebsites, is Novamora fel tegen nepprofielen en doet er alles aan om deze dan ook te weren. Ook stelt de datingwebsite alles in het werk om kwaadwillende leden te weren.
Daarnaast heeft Novamora een klantenservice beschikbaar die altijd voor je klaarstaat, zelfs ’s avonds en in het weekend.

Hoe oud moet je zijn voor Novamora?

Je moet minimaal 18 jaar zijn voor Novamora. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan valt er geen gebruik van het platform te maken. Bij de inschrijving wordt de leeftijd gecontroleerd. Daarentegen geldt er geen maximumleeftijd.

Waarom kan ik de Novamora app niet downloaden?

De Novamora app is helaas niet beschikbaar in Google Play of in de App Store om te downloaden. Dit heeft er vermoedelijk mee te maken dat de app te erotisch is om op deze platformen getoond te worden. Daarom is de app in de browser beschikbaar en maak je gebruik van een mobiele versie van de datingwebsite.

Hoe kun je een Novamora account verwijderen?

Log hiervoor in op de website. Klik vervolgens op het icoon van een persoon rechtsboven in de hoek. Klik op account en vervolgens uitschrijven. Kies een reden voor de verwijdering en vul je wachtwoord in. Tenslotte bevestig je de uitschrijving.
Je account met je gegevens worden direct verwijderd van de datingwebsite.

Wat zijn alternatieven voor Novamora?

Goede alternatieven voor Novamora zijn onder andere Ondeugend Daten, Victoria Milan, Mysecretdate en Second Love. Deze alternatieven zijn ook voor spannende avonturen bedoeld en zijn op verschillende vlakken beter dan Novamora.

Novamora review & ervaring

product-image

Review Novamora

8

Wij van de Datingappwijzer.nl hebben Novamora uitgebreid getest en hebben een erg positieve ervaring van de dating app. In vergelijking met andere dating apps geven wij het een 8 van de 10. Er zijn weinig dating apps beschikbaar voor een spannende intentie en die volledig veilig en betrouwbaar zijn, en dit is Novamora wel.

De dating app is razend populair in Nederland, wat komt door de vele reclame. Dagelijks komen duizenden nieuwe gebruikers op de app erbij. Door de vele handige functies heb je razendsnel een spannende date gevonden.

De Novamora app heeft natuurlijk ook zo zijn nadelen. Zo is de app niet beschikbaar om te downloaden en moet je het met een app in de browser doen. Ook biedt het niet de nieuwste functies en opties aan in vergelijking met andere dating apps. De keuze is aan jou om van Novamora gebruik te maken of niet. Wij raden het in ieder geval van harte aan! Mocht je er over twijfelen, maak een gratis account aan en kijk gerust of de dating app iets voor jou is.

Voordelen
 • Speciaal voor spannende contacten
 • Gemakkelijk een spannende date vinden
 • Razend populair in Nederland
 • Veilig en anoniem gebruiken
 • Alleen maar echte profielen
 • Klantenservice die altijd klaarstaat
Nadelen
 • App valt niet te downloaden
 • Biedt niet de nieuwste functies aan
Pieter de Jong
Pieter de Jong is datingcoach die al jaren ervaring heeft op het gebied van dating en tekstenschrijver is. Hij heeft honderden dating apps getest en coacht mensen 1-op-1 op het gebied dating en relaties. Door deze expertise deelt hij graag zijn kennis met de lezers van de Datingappwijzer.nl, zodat iedere persoon de juiste dating app kan kiezen. Een leuk weetje over hem: hij heeft zijn huidige vriendin ook op een dating app ontmoet.

Meer in Review

Ook interessant

Niet mogelijk om te reageren.