Beste dating apps

Oudere vrouwen daten? Dit zijn de 8 beste dating apps!

oudere vrouwen daten

Wil je oudere vrouwen daten? Dan ben je hier op het juiste adres. In dit artikel ga je meer te weten komen over de beste dating apps waarop je kunt daten met ouderen vrouwen. Je bent misschien een oudere of jongere man die op zoek is naar een wat oudere vrouw, dan ben je niet de enige. Veel mannen zijn op zoek naar oudere vrouwen om te daten, en waarom? Oudere vrouwen zijn financieel onafhankelijk, zelfstandig, hebben veel levenservaring en nog veel meer.

Verder ga je in dit artikel ook de nodige tips krijgen om oudere vrouwen te daten, worden veelgemaakte fouten benoemd en lees je hoe je contact legt met oudere vrouwen.

De 8 beste dating apps om oudere vrouwen te daten

Steeds meer oudere vrouwen gebruiken dating apps om leeftijdsgenoten, oudere of jongere mannen te vinden. Dit komt doordat dating apps de makkelijkste manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten en je veel kans hebt om succesvol te worden.

Als je dus oudere vrouwen wilt daten, kun je het beste dating apps gebruiken. Wij hebben uitgebreid onderzoek gedaan op welke dating apps je de meeste oudere vrouwen gaat vinden. Dit zijn de beste dating apps om oudere vrouwen te daten:

1.  Lexa – de beste app om oudere dames te daten

Lexa app

Wil je oudere vrouwen ontmoeten en daten? Dan is Lexa de beste dating app voor jou. Lexa is één van de populairste dating apps in Nederland waarop duizenden oudere vrouwen te vinden zijn. Cijfers bevestigen dit wel, per maand worden hier maar liefst 4,8 miljoen berichten verstuurd.

Je gaat op Lexa heel gemakkelijk in contact komen met oudere vrouwen. Je maakt gebruik van handige zoekfilters, matching en een vlug beoordelingssysteem. Zie je een leuke vrouw? Dan kun je direct contact leggen.

Op Lexa kun je voornamelijk oudere vrouwen vinden tussen de 30, 40 en 50 jaar. Je maakt volledig gratis een account aan en kunt de dating app direct gebruiken.

Voordelen

 • Erg populaire dating app
 • Veel oudere vrouwen te vinden
 • Veel opties en mogelijkheden
 • Gratis gebruiken

Nadelen

 • Inschrijven makkelijker via de site
Gratis aanmelden op Lexa!

2.  50plusmatch – speciaal om oudere vrouwen te daten

50plusmatch app

Wil je oudere vrouwen daten van 50 jaar en ouder? Dan is 50plusmatch een goede dating app. 50plusmatch is een dating app die speciaal voor oudere vrouwen en mannen is bedoeld. Het is door verschillende consumentenorganisaties tot beste app en website verkozen.

Je legt op 50plusmatch heel gemakkelijk contact met oudere vrouwen. Dit komt doordat de app handige functies biedt zoals quizzen spelen, dingen met elkaar delen, activiteiten organiseren en privé chatten. Hierdoor worden per jaar maar liefst 12 miljoen berichten op het datingplatform gestuurd.

Wel moet je voor 50plusmatch zelf ook een wat oudere man zijn, pas vanaf 50 jaar kun je hier een account aanmaken. Een account aanmaken is volledig gratis en je kunt de app direct gebruiken.

Voordelen

 • Als beste getest
 • Makkelijk contact leggen
 • Veel 50-plus vrouwen te vinden Nadelen

Nadelen

 • Te veel functies beschikbaar
Gratis aanmelden op 50plusmatch!

3.  Novamora – voor spannende dates met oudere vrouwen

Novamora app

Wil je oudere vrouwen ontmoeten voor een spannende intentie? Dan moet je bij Novamora zijn. Deze dating app is speciaal bedoeld voor spannende dates en hier zijn veel oudere vrouwen te vinden die op zoek zijn naar jongere mannen. De oudere vrouwen worden ook wel rijpe vrouwen of cougars genoemd.

Je gaat op Novamora heel gemakkelijk oudere vrouwen vinden die bij je passen. Je gebruikt een zoekfilter en andere handige functies. Zie je een leuke oudere vrouw? Dan kun je direct contact leggen en wie weet heb je binnenkort wel een spannend afspraakje met een (rijpe) vrouw.

Je kunt Novamora volledig veilig en anoniem gebruiken. Je kunt je inschrijven met een verzonnen profielnaam, daarbij blijven veel gegevens anoniem voor andere leden en is het niet verplicht om een profielfoto toe te voegen.

Voordelen

 • Speciaal voor spannende dates
 • Veel oudere vrouwen te vinden
 • Veilig en anoniem

Nadelen

 • De app valt niet te downloaden
Gratis aanmelden op Novamora!

4.  Ourtime – om actieve oudere vrouwen te daten

ourtime app

Oude vrouwen ontmoeten kan ook heel gemakkelijk op de dating app Ourtime. Deze dating app is een soort Tinder voor ouderen, wat komt omdat je hier heel gemakkelijk oudere vrouwen op gaat ontmoeten.

Je kunt aan alles merken dat de dating app voor oudere vrouwen en mannen is bedoeld. Zo valt de dating app gemakkelijk te downloaden, kun je makkelijk een account aanmaken en werkt de app heel eenvoudig. Je vindt hier oudere vrouwen die bij je passen door zoekfilters en een vlug beoordelingssysteem te gebruiken. Verder kun je hier direct met oudere vrouwen contact leggen door de handige chat.

Eveneens als 50plusmatch moet je voor Ourtime ook een wat oudere man zijn. Pas vanaf 50 jaar kun je een gratis account aanmaken bij de dating app.

Voordelen

 • Veel functies en mogelijkheden
 • Zeer gebruiksvriendelijk

Nadelen

 • Je moet zelf 50+ zijn
Gratis aanmelden op Ourtime!

5.  Parship – voor wie een serieuze relatie zoekt met een oudere vrouw

Parship app

Ben je op zoek naar een oudere vrouw voor een serieuze relatie? Dan is de dating app Parship een goede dating app voor jou. De dating app Parship is speciaal bedoeld om iets serieus te vinden en wordt zelfs dé nummer 1 app voor serieuze relaties genoemd. Dit komt doordat ruim 1 op de 3 gebruikers succesvol wordt in de liefde.

Je wordt op Parship automatisch gematcht met oudere vrouwen die erg goed bij je passen. De app werkt met een uitgebreid matchsysteem die je matcht met andere gebruikers op basis van persoonlijkheid, voorkeuren en levensstijl. Zo ga je binnen enkele minuten oudere vrouwen vinden die goed bij je passen en waarmee je direct kan chatten.

Verder is Parship een hele toegankelijk en gebruiksvriendelijk dating app die je gratis kunt gebruiken.

Voordelen

 • Speciaal voor serieuze relaties
 • Veel kans om succesvol te worden
 • Unieke matching

Nadelen

 • Het aanmelden duurt even
Gratis aanmelden op Parship!

6.  EliteDating – ontmoet hoogopgeleide vrouwen

elitedating app

Veel oudere vrouwen hebben een hogere opleiding gedaan en zijn te vinden op EliteDating. Dit komt doordat de dating app EliteDating speciaal voor hoger opgeleiden is bedoeld en erg populair is in Nederland. Per week melden hier ruim 1500 nieuwe gebruikers zich aan.

Deze dating app gebruikt een uniek matchsysteem die je automatisch matcht met oudere vrouwen. Zodra je een account hebt aangemaakt, vul je een persoonlijkheidstest in. Op basis van de test en opgegeven voorkeuren word je dagelijks gematcht met oudere vrouwen.

Door deze uitstekende matching heb je veel kans om een oudere vrouw te daten. Maandelijks worden ruim 2500 gebruikers succesvol in de liefde.

Voordelen

 • Voor hoger opgeleiden
 • Uitstekende matching
 • Veel oudere vrouwen te vinden

Nadelen

 • Het aanmelden duurt even
Gratis aanmelden op EliteDating!

7.  50liefde – speciaal ontwikkeld voor ouderen

50liefde

De dating app 50liefde is speciaal voor oudere vrouwen en mannen bedoeld, dit is aan alles te merken. Zo is het inschrijfproces veel eenvoudiger dan op andere apps, werkt de website makkelijk en is er altijd een klantenservice beschikbaar.

Doordat 50liefde speciaal voor ouderen is bedoeld, zijn er veel oudere vrouwen te vinden. Je vindt gemakkelijk oudere vrouwen die goed bij je passen door gebruik te maken van zoekfilters, een vlug beoordelingssysteem en nog veel meer functies. Zie je een leuke oudere vrouw? Dan kun je direct contact leggen en gaat er al snel een leuk gesprek op gang komen.

Om op 50liefde oudere dames te daten moet je zelf ook wat ouder zijn. Vanaf 40 jaar kun je hier een account aanmaken en met oudere vrouwen chatten.

Voordelen

 • Speciaal ontwikkeld voor ouderen
 • Eenvoudig & makkelijk
 • Veilig en betrouwbaar

Nadelen

 • De app is in de browser
 • Vanaf 40 jaar welkom
Gratis aanmelden op 50liefde!

8.  Tinder – de populairste dating app

Tinder

Als je een jongere man bent en op zoek bent naar een oudere vrouw of een rijpe vrouw, dan is Tinder ook een optie. Tinder is de populairste dating app in Nederland, meer dan 1,2 miljoen singles gebruiken dit platform.

Tinder werkt op een heel eenvoudige manier en dat is ook de reden waarom de app zo populair is. Je beoordeelt hier andere profielen één voor één. Je swipet naar rechts om iemand leuk te vinden en naar links om iemand over te slaan. Bij wederzijdse interesse ontstaat er een match en kun je met elkaar in contact komen.

Op de dating app zijn helaas niet veel oude(re) vrouwen te vinden, je kunt hier voornamelijk 30- en 40-jarige vrouwen vinden. Daarnaast heeft Tinder veel nadelen waardoor het niet direct een aanrader is.

Voordelen

 • Populairste dating app
 • Handige werking

Nadelen

 • Voornamelijk populair onder jongeren
 • Puur vleeskeuring
 • Veel nepprofielen

Is het normaal om oudere dames te daten?

Je bent wellicht een wat jongere man en je vraag jezelf af of het normaal is om oudere dames te daten. Het is tegenwoordig steeds normaler om vrouwen te daten die ouder zijn dan jezelf. Dit komt doordat het in onze samenleving steeds meer geaccepteerd wordt dat een jonge man een date of relatie heeft met een oudere vrouw.

Steeds meer jonge mannen zijn op zoek naar oudere vrouwen. Dit komt doordat oudere vrouwen veel aantrekkelijker zijn dan jongere vrouwen en oudere vrouwen daten biedt veel voordelen.

Voordelen van daten met oudere vrouwen

Oudere vrouwen daten biedt enorm veel voordelen ten opzichte van jongere vrouwen. Dit zijn de voordelen van het daten met oudere vrouwen:

 • Ze hebben veel levenservaring
 • Zijn financieel zelfstandig
 • Je kunt meer diepgaande gesprekken voeren
 • Onafhankelijk van jou
 • Veroorzaken minder drama
 • Emotionele volwassenheid

Veelgemaakte fouten bij het daten van oudere dames

Er worden veel fouten gemaakt bij het daten van oudere dames. Wat vaak komt doordat de jongere man niet altijd weet hoe hij zich moet gedragen. Daarom hebben we de meest gemaakte fouten verzameld, zodat jij die niet hoeft te maken:

Fout 1: je niet volwassen genoeg gedragen

Wat echt een afknapper is voor oudere vrouwen, is dat je je als jongere man niet volwassen genoeg gedraagt. Zo kun je bijvoorbeeld kinderachtige grapjes maken of emotioneel nog niet volwassen zijn. Hierdoor gaat ze het gevoel krijgen alsof ze op je aan het oppassen is.

Oudere vrouwen vinden het juist aantrekkelijk als een jongere man zich volwassen gedraagt. Dit wekt het gevoel op dat ze een nieuw iemand leert kennen, een nieuw avontuur aangaat en sluit je beter aan bij elkaar.

Fout 2: het leeftijdsverschil benadrukken

Een andere veelgemaakte fout is het benadrukken van het leeftijdsverschil, wat al snel gebeurt bij het daten. Zo kan een oudere dame zeggen ‘ik had je moeder kunnen zijn’ of ‘je bent even oud als mijn zoon’. Het beste is om het leeftijdsverschil weg te lachen of gewoon te laten voor wat het is.

Het is belangrijk om de nadruk niet te leggen op het leeftijdsverschil, maar op de gedeelde interesses, doelen en waarden.

Fout 3: vooroordelen en aannames

Je zult wellicht veel vooroordelen en aannames hebben hoe een oudere vrouw is en hoe ze zich gedraagt. Bij het daten van een oudere dame zul je dit onopgemerkt laten merken. Er wordt vaak op het internet een beeld geschetst dat oudere vrouwen hitsig zijn of dat ze juist heel saai zijn. Dit is beide niet waar, iedere persoon is uniek en doet zich op een andere manier voor.

Probeer juist geen vooroordelen of aannames te hebben hoe een oudere vrouw is of zich zal gedragen. Als je er op deze manier ingaat, leer je iemand echt kennen zoals ze is.

Fout 4: zorgen over andermans mening

Vaak zie je bij het daten met oudere vrouwen dat de jonge man en oudere vrouw zich zorgen maken om te meningen van anderen. Het gaat dan voornamelijk om meningen over het leeftijdsverschil.

Het is belangrijk om je niet de meningen van anderen aan te trekken, het gaat erom wat jullie voor elkaar voelen in de relatie.

Hoe leg je contact met oudere vrouwen?

Hoe leg je nu eigenlijk contact met oudere vrouwen? Misschien heb je een oudere vrouw in het echt ontmoet of op een dating app en weet je niet hoe je precies contact moet leggen. Contact leggen met oudere dames is niet anders dan met jongere dames. Je moet zelfvertrouwen, openheid en respect hebben.

Hier een aantal tips voor het contact met oudere vrouwen:

 • Toon oprechte interesse
 • Wees zelfverzekerd
 • Behandel haar met respect
 • Gebruik humor
 • Neem de leiding, maar geef de leiding soms ook uit handen

6 goede tips voor het daten van oudere vrouwen

Aan het einde van het artikel hebben we nog een aantal goede tips voor het daten met oudere vrouwen. Met deze tips ga je succesvolle dates hebben met oudere vrouwen:

Tip 1: geef complimenten

In het algemeen krijgen oudere vrouwen op latere leeftijd minder complimenten van mannelijke leeftijdsnoten dan toen ze nog jong waren. De meeste mannen op leeftijd hebben al een relatie of zijn minder erg aan het flirten. Hier kan jij als jongere man juist pluspunten mee scoren.

Laat zien dat je met haar aan het flirten bent door complimenten te geven. Zo kun je complimenten geven over haar uiterlijk of karakter.

Tip 2: behandel haar als een echte dame

Oudere vrouwen houden er in de meeste gevallen van dat je haar als een echte dame behandeld, laat zien dat je moeite voor haar wilt doen.

Wat altijd erg goed werkt is om door bijvoorbeeld de deur voor haar open te houden, haar stoel aan te schuiven en de rekening te betalen.

Tip 3: ga serieuze gesprekken aan

Bij het daten van een oudere vrouw is het belangrijk om het niet alleen over koetjes het kalȠes te hebben. Dit zorgt namelijk voor een hele oppervlakkige connectie. Om een betere en diepere connectie te hebben, moet je de wat serieuzere gesprekken aangaan.

Zo kun je het bijvoorbeeld hebben over wat ze zoekt, wat iemand allemaal heeft meegemaakt of over de toekomstplannen.

Tip 4: wees niet opdringerig

Probeer de oudere vrouw niet te overtuigen met je gladde praatjes of dure woorden. Oudere vrouwen hebben het nodige meegemaakt op liefdesgebied en prikken zo door gladde praatjes heen. Bovendien doen oudere vrouwen het wat rustiger aan op liefdesgebied en zijn ze vaak wat terughoudend.

Probeer juist oprecht, eerlijk en jezelf te zijn wanneer je contact hebt met een wat oudere vrouw, dit komt juist goed over.

Tip 5: probeer niet dominant te zijn

Een oudere vrouw heeft meer levenservaring dat jij, ze weet wat ze wil en laten zich niet iets zomaar vertellen. Jij moet haar dus niet even vertellen hoe het zit.

Wat je wel kunt doen is de leiding in dingen nemen, dit kun je op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld door een afspraakje voor te stellen. Maar geef je leiding ook uit handen als de vrouw de leiding neemt.

Tip 6: doe moeite voor haar

Laat zien dat je haar wilt veroveren en doe moeite voor haar. Oudere vrouwen willen zich weer jong en gewild voelen en die taak is aan jou. Laat zien dat je moeite voor haar doet in de online berichten en wanneer je in het echt afspreekt. Haal bijvoorbeeld bloemen, wees extra attent en wees volwassen.

Nick Evertse
Nick Evertse is de datingexpert die weet welke dating app jij moet kiezen om succesvol te worden. Hij heeft honderden dating apps getest en weet precies waar je de meeste kans maakt op daten of relaties. Verder is Nick Evertse datingcoach en begeleidt hij cliënten bij het daten. Hij is dol op schrijven, bordspellen en daten.

Ook interessant

Niet mogelijk om te reageren.