Ervaringen

10 Parship ervaringen van gebruikers!

parship ervaringen

Voordat je lid wordt van de populaire datingsite en app Parship, wil je natuurlijk eerst weten hoe het datingplatform werkt en wat het inhoudt. Je maakt natuurlijk niet zomaar ergens een account aan, voordat je weet of het een goed platform is. Door Parship ervaringen te lezen van gebruikers kom je er gaandeweg achter of Parship bij je past.

Op zoek naar Parship ervaringen? Op deze pagina ga je 10 ervaringen van gebruikers lezen. Dit zijn zowel positieve als negatieve ervaringen om een volledig beeld te krijgen van de datingwebsite. Bovendien kom je erachter wat de ervaringen zijn van duizenden gebruikers op verschillende platforms en lees je of Parship écht bij jou past.

Voor- & nadelen van Parship

Wat zijn de voordelen van Parship?

 • De nummer 1 app in serieuze relaties
 • Ruim 38% van de leden wordt succesvol!
 • De app is erg populair in Nederland
 • Goede matching
 • Uitgebreid persoonlijkheidsrapport
 • Er worden meer dan 100.000 berichten per maand verstuurd op de app
 • Beschikt over het Keurmerk Veilig Daten & Thuiswinkel Waarborg
 • Veilig daten
Gratis aanmelden op Parship!

Wat zijn de nadelen van Parship?

 • Persoonlijkheidstest duurt een tijdje om in te vullen
 • Abonnementsprijzen zijn prijzig
 • Je krijgt veel mails van Parship zodra je een account hebt aangemaakt
 • Een Premium-abonnement moet schriftelijk worden opgezegd

Lees meer informatie & review van de Parship app! >

10 Parship ervaringen van gebruikers

We hebben 10 Parship ervaringen van (voormalige) gebruikers verzameld. Dit zijn zowel positieve als negatieve ervaringen om een duidelijk beeld te schetsen van het datingplatform. Lees de ervaringen goed door, zo weet je precies wat je van de datingdienst kan verwachten en erachter te komen of Parship bij jou past.

Parship ervaring 1: Snel de liefde gevonden op Parship! – Tineke (35 jaar)

Ongeveer al 2 jaar single geweest en ik was weer echt op zoek naar vastigheid. Ik zag eens een advertentie van Parship voorbijkomen en was direct geïnteresseerd, op de website staat namelijk de nummer 1 in serieuze relaties. Mijzelf opgegeven en ik kon al direct gebruik maken van Parship. Echter, toen kwam ik erachter dat je een betaald abonnement nodig had, hier twijfelde ik over maar gelukkig dat ik het uiteindelijk wel gedaan had! Want na ongeveer 1 maand heb ik mijn huidige partner gevonden!

Omdat ik mijn huidige partner snel heb gevonden, heb ik mijn abonnement nog op kunnen zeggen en het grootste gedeelte van mijn geld teruggekregen (zoals vermeld stond in het contact). Mijn partner had echter een 2-jarig contact lopen, hij heeft ook aangevraagd om de te laten stoppen. Onlangs dat hij zou moeten betalen volgens zijn contract, is dit kwijtgescholden.

Kortom: een goede service en snel de liefde gevonden, aanrader!

Beoordeling: 5/5

Parship ervaring 2: Abonnementsprijzen zijn prijzig – Arie (48 jaar)

Op het internet staat Parship hoog aangeprezen. Ik ben al een tijdje single dus mijn nieuwsgierigheid was getrokken. Een profiel aangemaakt en een aantal goede foto’s toegevoegd, ik zag direct al leuke vrouwen voorbijkomen die goed met mij matchten. Ik kon echter de profielfoto’s niet zien, hier moest je dus betalend lid voor zijn.

Toen kwam ik tot de ontdekking dat de abonnementsprijzen wel erg prijzig zijn. Je betaalt zo 40 euro per maand om er vervolgens 6 maanden aan vast te zitten. Hier heb ik goed over nagedacht, maar uiteindelijk toch besloten om een abonnement af te sluiten voor 6 maanden. Dit kwam omdat ik toch echt op zoek was naar een serieuze relatie en dat ik er wel wat voor over heb om een partner te vinden. Nu maak inmiddels 2 weken gebruik van Parship en het bevalt me heel goed.

Beoordeling: 4/5

Parship ervaring 3: Te dure abonnementsprijzen – Joost (35 jaar)

Ruim 2 maanden geleden heb ik mij inschreven op Parship. Want ze geven echte dating voor een serieuze relatie. Bovendien claimen ze dat 1 op de 3 een relatie vindt. In mijn geval is dit niet gebeurd en denk dat dit aantal dan ook overdreven is. Er zijn maar weinig potentiële partners op de site te vinden.

En toch betaal je zo’n €400 om een jaar lid te zijn van de datingsite en app. Deze abonnementsprijzen vind ik zwaar overdreven en zou het bijna oplichting vinden. Ik heb Parship dan ook snel van de hand gedaan en ben van Tinder gebruik gaan maken, waar ik de liefde op heb gevonden.

Ik zal aanraden om het geld dat je uitgeeft aan Parship in je eigen hand te houden en gebruik te maken van gratis dating apps. Aanraders hiervoor zijn: Tinder, Happn en Bumble.

Beoordeling: 1/5

Parship app

Parship ervaring 4: na 2 dagen gestopt en alles netjes afgehandeld – Tinet (50 jaar)

Recentelijk aangemeld op Parship om de datingsite en app te proberen. Direct ook een Premium lidmaatschap afgesloten om uitgebreid te kunnen chatten met andere gebruikers. Echter kwam ik er na twee dagen erachter dat Parship toch niet zo goed bij me past. Ik heb het direct mezelf afgemeld en een mail gestuurd.

Gelukkig hoefde ik niet door te blijven betalen aan Parship. Ik kreeg enkel €1,72 aan waarde compensatie aangerekend, het rest van het geld is netjes teruggestort op mijn rekening.

Ik laat deze review achter omdat er veel op het internet veel klachten te lezen zijn over de abonnementen en de automatische incasso. In mijn geval is het gewoon zeer netjes afgehandeld.

Beoordeling: 3/5

Parship ervaring 5: Ideale matching met andere gebruikers – Thimo (30 jaar)

In de afgelopen jaren al van veel dating apps gebruikt gemaakt, waaronder Tinder en Happn. Echter waren mijn grootste irritatiepunten dat je zo maar met iedereen en alles kan matchen en dat het alleen maar op het uiterlijk is gebaseerd. Voor een serieuze relatie, is innerlijk belangrijker dan uiterlijk. Daarom ging ik op zoek naar een dating app die je matcht met het innerlijk van iemand, zodoende kwam ik uit bij Parship.

De matching op Parship is echt ideaal! Door het invullen van een persoonlijkheidstest word je goed gematcht met andere gebruikers. Je krijgt precies te zien op welke punten je matcht en hoe goed jullie bij elkaar passen. Bovendien kun je je eigen persoonlijkheidsrapport bekijken.

Al veel diepgaande gesprekken gehad op Parship en meerdere keren met iemand afgesproken.

Beoordeling: 5/5

Parship ervaring 6: Persoonlijkheidstest is duurt lang om in te vullen – Maria (55 jaar)

Net een account aangemaakt op Parship, in eerste instantie dacht ik dit snel te doen en met het opgeven van e-mailadres en wachtwoord klaar te zijn. Maar dit bleek niet zo te zijn. Ik moest een lange vragenlijst invullen, wat een persoonlijkheidstest is. Hier was ik een dikke 20 minuten mee bezig en dat vind ik toch wel een nadeel.

Na een tijdje kwam ik erachter dat het toch goed is dat ik de lange vragenlijst heb ingevuld. Op basis van de vragen word je namelijk goed gematcht met andere leden. Je ziet precies op welke punten je matcht met iemand. Hierdoor is de kans toch aanzienlijk groter dat ik hier een partner vindt dan op andere datingsites.

Beoordeling: 4/5

Parship ervaring 7: Absoluut geen aanrader – Hendrik (50 jaar)

Een tijdje gebruik gemaakt van Parship, maar kan jullie vertellen dat het absoluut geen aanrader is. Op de website en app zijn weinig profielen te vinden die goed bij je passen. Ook als je in je omgeving gaat zoeken zijn maar weinig profielen te vinden. Je krijgt weinig reacties van andere leden op je berichten.

Voor deze slechte kwaliteit zijn de abonnementsprijzen extreem hoog. Om een half jaartje lid te zijn, ben je al snel bijna €250 kwijt. Conclusie: na mijn ervaring met Parship zou ik het absoluut niet aanraden om er lid van te worden.

Beoordeling: 1/5

Parship ervaring 8: Veilig daten op deze site geeft me een goed gevoel – Johan (34 jaar)

Ik maak niet zomaar ergens een account aan en laat niet zomaar overal en nergens mijn gegevens achter. Ik ben zeer gesteld om mijn online veiligheid. Toch heb ik een account aangemaakt op Parship om de liefde te vinden, dit omdat Parship een volledig veilige datingsite is. Alle profielen worden namelijk gecontroleerd op echtheid. En het Keurmerk Veilig Daten en het keurmerk van Thuiswinkel Waarborg hebben mij uiteindelijk over de streep getrokken.

Nu ik lid ben, voel ik me veilig op Parship. Je kunt profielen gemakkelijk blokkeren of rapporteren. Bovendien gaan leden met elkaar op een nette manier om en heb je geen last van ongewenste berichten. Kortom, je kunt volledig veilig daten en het is een aanrader!

Beoordeling: 5/5

Parship ervaring 9: Zeg je abonnement tijdig op – Ellen (35 jaar)

3 maanden gebruik gemaakt van Parship en de liefde gevonden! Echter kwam ik toen pas achter de nadelen van de datingsite. Na 3 maanden probeerde ik het op te zeggen per mail, echter dit was niet mogelijk. Nadat het na 6 maanden nog niet was afgelopen heb ik een aangetekende brief gestuurd. Geen reactie op gehad, maar wel werd er weer een termijn geïncasseerd. Dit kan echt niet, en voelt aan als oplichting, onlangs dat ik toch de liefde heb gevonden via de app.

Kortom: je ontmoet zeker de liefde op Parship, maar annuleer tijdig je abonnement. Dit voorkomt dat je er lang geld voor betaald, terwijl je er geen gebruik van maakt.

Beoordeling: 3/5

Parship ervaring 10: Ik begrijp de kritiek niet op Parship – Eshter (32 jaar)

Je leest op het internet veel ervaringen die de prijzen van Parship helemaal afkraken. Het zouden oplichters, dieven zijn en ga zo maar door. Vooraf wordt duidelijk uitgelegd wat de voorwaarden en regels zijn. Er zijn op Parship veel hoger opgeleiden te vinden, die over het algemeen een hoger inkomen hebben om de abonnementsprijzen te kunnen bekostigen.

De prijzige abonnementen bieden juist veel voordelen. Op alle andere goedkope dating apps zitten veel mensen waarin ik niet in geïnteresseerd in ben en waar je niet een fatsoenlijk gesprek kan voeren. Inmiddels ben ik 3 dagen lid van Parship en ik heb al meerdere diepgaande gespreken met mannen met inhoud. Binnenkort zelfs afgesproken met een man om elkaar voor het eerst te zien.

Beoordeling: 5/5

Parship ervaringen op platforms

Naast de 10 bovenstaande Parship ervaringen, zijn er natuurlijk nog veel meer ervaringen te vinden. Veel mensen laten een review of ervaring achter op een reviewwebsite, bijvoorbeeld Trustpilot. Om een duidelijk beeld te geven van alle ervaringen, is hier een overzicht van de algemene ervaring van gebruikers op de verschillende platforms:

 • App Store:
  • Gemiddelde beoordeling: 3,9/5
  • Aantal beoordelingen: 1.200
 • Play Store:
  • Gemiddelde beoordeling: 3,3/5
  • Aantal beoordelingen: 20.000
 • Trustpilot:
  • Gemiddelde beoordeling: 2,3/5
  • Aantal reviews: 3000
 • NederlandReview.nl
  • Gemiddelde beoordeling: 4.6/10 (41% zal hier weer kopen)
  • Aantal reviews: 39

Parship wel of niet gebruiken?

Na het lezen van zowel de positieve als de negatieve ervaringen, twijfel je wellicht of je wel of geen lid wil worden van Parship. De dating app en website heeft zo zijn voor- en nadelen. Zo is het de nummer 1 in serieuze relaties waarop meer dan 38% van de gebruikers de liefde op vindt. Het maakt bovendien gebruik van een uniek matchingsysteem waardoor je mannen en vrouwen vindt die echt bij je passen. De abonnementsprijzen zijn echter prijzig en je zit er direct lang aan vast, dit is de voornaamste reden waarom veel mensen twijfelen.

Aan jou rest de keuze om er van gebruik te maken of niet. Wat wij adviseren is om gewoon een tijdje gratis van de dating app en datingwebsite gebruik te maken. Je kunt zo op je gemak kijken of de app wat voor je is. Mocht de app goed bevallen, dan is er altijd de optie om een betaald lidmaatschap af te sluiten. Wie weet ben jij de volgende die de liefde vindt op Parship!

Gratis aanmelden op Parship!
Pieter de Jong
Pieter de Jong is datingcoach die al jaren ervaring heeft op het gebied van dating en tekstenschrijver is. Hij heeft honderden dating apps getest en coacht mensen 1-op-1 op het gebied dating en relaties. Door deze expertise deelt hij graag zijn kennis met de lezers van de Datingappwijzer.nl, zodat iedere persoon de juiste dating app kan kiezen. Een leuk weetje over hem: hij heeft zijn huidige vriendin ook op een dating app ontmoet.

Meer in Ervaringen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *