Review

Parship app review: deze dingen moet je weten!

Parship app

Op zoek naar een serieuze relatie? Dan is Parship de ideale dating app voor jou. Veel dating apps zijn bedoeld om snel een vluchtige date te vinden, maar niet iets serieus. Dit is op Parship niet het geval, de app is uitsluitend bedoeld om iets serieus te vinden. Het wordt ook wel de nummer 1 dating app voor serieuze relaties genoemd.

Je hoeft op Parship niet eindeloos te swipen om de liefde te vinden, zoals bijvoorbeeld op Tinder of Badoo het geval is. Parship werkt met een uitgebreid matchingssysteem dat matches voor jou zoekt. Dit matchingsysteem koppelt je aan mannen en vrouwen die echt bij je passen. Dit zorgt ervoor dat ruim 1 op de 3 leden van de app succesvol wordt! Ben jij de volgende die op deze app de liefde gaat vinden?

Waarom voor Parship kiezen?

 • De nummer 1 app in serieuze relaties
 • Ruim 38% van de leden wordt succesvol!
 • De app is erg populair in Nederland
 • Er worden meer dan 100.000 berichten per maand op de app
 • Goede matching
 • Veilig daten
Gratis aanmelden op Parship!

Wat is Parship in het kort?

Parship is de dating app in Nederland wanneer je op zoek bent naar iets serieus. Het wordt wel de nummer 1 in serieuze relaties genoemd. En dit is niet gelogen, veel meer mensen vinden op Parship de liefde dan op andere dating apps het geval is. Cijfers laten dit zien: ruim 38% van de gebruikers vindt de liefde op Parship!

Door het ultieme matchingssysteem van de dating app kun je snel de liefde vinden. Het matchingsysteem van Parship kijkt niet naar uiterlijk, maar je wordt gematcht met andere leden op basis van persoonlijkheid. Dit zorgt ervoor dat je matches gaat krijgen met gebruikers die goed bij je passen qua persoonlijkheid, interesses en hobby’s. Je hebt hierdoor al snel diepgaande gesprekken met andere gebruikers. Klikt het goed tussen jullie? Dan kun je gerust afspreken voor een eerste date.

Parship is niet alleen een dating app, het is ook een datingwebsite. De website is opgericht in 2003 en was al snel één van de populairste datingsites in Nederland geworden. Nu singles ook veel van dating apps gebruikt maken, heeft Parship een app op de markt gebracht. Die app is nu één van de populairste apps. De combinatie van datingwebsite en app heeft veel voordelen, zo kun je zowel van de dating app op je mobiel als van de website op je laptop gebruik maken.

hoe werkt parship

Hoe werkt Parship? Op deze manier ontmoet je je droompartner

De werking van de Parship app is eenvoudig en werkt op een andere manier dan de meeste andere dating apps. Direct bij het aanmelden op de app vul je een persoonlijkheidstest in. Op basis van deze test zoekt de app automatisch personen die bij jou passen.

Dagelijks krijg je op de app partnervoorstellen te zien. Deze worden één voor één onder elkaar weergegeven en je kunt filters instellen. In een partnervoorstel wordt de foto van de persoon weergegeven en kun je zien welke dingen jullie gemeen hebben. Vervolgens kun je iemands volledige profiel bekijken. Ben je geïnteresseerd in iemand? Dan kun je op verschillende manieren direct contact opnemen. Je kunt bijvoorbeeld berichten sturen, een glimlach sturen (soort flirt) of een ijsbreker.

Naast de dagelijkse partnervoorstellen kun je ook door een zoekfilter zoeken naar leuke singles in je omgeving. Op deze manier vind je al snel een leuk iemand in de buurt en heb je al snel een diepgaand gesprek.

Voor wie is Parship geschikt?

De Parship app is vrijwel voor iedereen geschikt die op zoek is naar iets serieus, het is namelijk uitsluitend bedoeld om serieuze relaties te vinden. Wanneer je een andere intentie hebt, dan kun je beter een andere dating app gebruiken.

Kenmerken van de meeste gebruikers op Parship:

 • Singles die op zoek zijn naar iets serieus.
 • Bedoeld voor singles boven de 25 jaar, de meeste gebruikers zijn tussen de 30 en 50.
 • Meer vrouwen dan mannen op de app, dit is uniek (52% vrouw, 48% man).
 • Er zijn zowel hetero singles als gay singles te vinden.
 • Veel leden zijn actief, er worden meer dan 100.000 berichten per maand verstuurd.

App downloaden en account aanmaken

De Parship app is gratis te downloaden in Google Play en in de App Store. Zodra je de app hebt gedownload en opent, vraagt de app of je al een account hebt. Heb je een account? Tik dan op ‘ik ben al lid’. Nog geen account? Tik dan op ‘ik ben nieuw hier’ om een account aan te maken.

parship

Parship account aanmaken

Een Parship account kun je al aanmaken door een paar gegevens van jezelf op te geven. Je maakt een account aan door allereerst aan te geven welk geslacht je bent en wat voor geslacht je zoekt. Vervolgens geef je aan in welk land je woont, ga je akkoord met de gebruiksvoorwaarden en geef je een e-mailadres en wachtwoord op.

Deze dingen ingevuld? Dan kun je direct de uitgebreide persoonlijkheidstest invullen.

Parship persoonlijkheidstest

De dating app Parship werkt met een wetenschappelijk matchingssysteem. Dit systeem matcht je persoonlijkheid met die van andere gebruikers, om zo voor de best mogelijke matches te zorgen. Om voor de goede matching te zorgen, moet je eerst de persoonlijkheidstest in vullen. Die kun je al direct invullen zodra je een account aanmaakt.

De persoonlijkheidstest bestaat uit een uitgebreide vragenlijst, die ongeveer 20 minuten kost om in te vullen. Het is belangrijk dat je de tijd neemt en de vragen goed invult. Foute antwoorden zijn eigenlijk niet te geven in de test, het draait nou eenmaal allemaal om jou.

De test bestaat uit 5 verschillende onderdelen van ongeveer 15 vragen. De vragen zullen voornamelijk gaan over wat jij in een partner zoekt en hoe jij in bepaalde situaties handelt. Bovenaan het scherm valt te zien hoever je bent met een onderdeel. Tijdens de onderdelen krijg je steeds een update over de totale vooruitgang. Tijdens het invullen van de test kun je de test altijd op pauze zetten, zodat je op een ander moment de test weer verder kunt invullen.

Na het afronden van de persoonlijkheidstest analyseert Parship jouw persoonlijkheid en zoekt hier volgens leuke matches bij. Bij een match kun je zien op welke punten jullie goed matchen en op welke punten juist weer niet. Ook valt je eigen partnerpersoonlijkheid te zien, dit is te vinden bij ‘Mijn partnerpersoonlijkheid’ in je profielinstellingen.

parship persoonlijkheidstest

Het beste Parship profiel maken

Zodra je een account hebt aangemaakt en de persoonlijkheidstest hebt ingevuld, kan je de app direct gebruiken. Het is alleen slim om eerst je profiel verder in te vullen. Wanneer je een goed profiel maakt, zul je meer berichten van andere gebruikers krijgen en sneller de liefde vinden. Daarnaast moet je profiel minimaal 50% zijn ingevuld om contact op te kunnen nemen met andere gebruikers. Ga dus direct na het aanmelden naar je profiel toe en vul de overige informatie in.

Profielfoto’s

Je profielfoto’s zijn van grote invloed op Parship. Bij het gebruik van goede foto’s zul je veel meer berichten krijgen dan iemand die minder goede foto’s gebruikt. We kwamen er echter achter dat niet iedere goede foto werkt op de app, bepaalde foto’s deden het beter dan andere.

Deze foto’s werken extra goed op Parship:

 • Foto’s waarop je iets interessants aan het doen bent, bijvoorbeeld bezig bent met een hobby.
 • Foto’s die bewerkt zijn met een filter, om beter uit de verf te komen.
 • Foto’s met een (huis)dier, dit trekt altijd extra de aandacht
 • Minimaal 1 foto van je bovenlichaam.

Deze foto’s werken juist niet op Parship:

 • Lage kwaliteit foto’s
 • Onduidelijke foto’s
 • Groepsfoto’s of foto’s met je kinderen
 • Foto’s waarop je rare kleding aan hebt
 • Ongepaste foto’s

Je kunt 12 foto’s aan je Parship profiel toevoegen. Het is echter niet aan te raden om ze allemaal toe toe voegen, het kan namelijk te veel van het goede zijn. Het beste is om tussen de 4 en 7 foto’s aan je profiel toe te voegen.

parship profiel

Overige informatie invullen

Naast je profielfoto’s kun je nog veel meer informatie op je profiel tonen. Het is aan te raden om veel van deze informatie in te vullen om een goed profiel te maken. Dit gaat voor nog meer berichten zorgen.

Deze informatie moet je op je profiel in vullen:

 • Persoonlijk citaat: schrijf een korte inleiding van jezelf op je profiel. Het beste is dit om met humor en zelfspot te doen, dit trekt de aandacht.
 • Ik over mezelf: geef antwoordt op vragen over jezelf. Je krijgt bijvoorbeeld vragen wat je een interessant idee voor een date vindt, of wat je wilde dat je kon doen. Probeer leuk en spontaan antwoord te geven op de vragen. In totaal kan je 22 vragen op je profiel tonen, maar 3 tot 8 vragen beantwoorden op je profiel is echter al ruim voldoende.
 • Lifestyle: voeg meer informatie over je lifestyle toe. Dit doe je door symbooltjes aan te klikken die op jou van toepassing zijn.

Functies van de app

De Parship app is een uitgebreide app die veel functies aanbiedt. Veel van deze functies helpen je bij het vinden van je droompartner.

Van deze functies kun je gebruik maken:

 • Partnervoorstellen bekijken
 • Zoeken naar profielen in je omgeving
 • Filteren en sorteren op partnervoorstellen
 • Zien hoe goed je met iemand matcht
 • Gemeenschappelijke interesses bekijken
 • Profielen bekijken en aan je favorieten toevoegen
 • Chatten met andere gebruikers
 • De bezoekers van je profiel bekijken
 • Je profiel wijzigen
 • Persoonlijkheidsrapport inzien
 • Instellingen aanpassen.

Er zijn een aantal functies waar meer over verteld moet worden:

Chatten met andere gebruikers

Zie je een leuk iemand? Dan hoef je niet eerst te wachten op een match, maar kun je direct contact opnemen.

De hoofdzakelijk manier van contact leggen met andere gebruikers is door te chatten met tekstberichten. Je verstuurd leuke berichten naar elkaar met emoji’s en je merkt vanzelf of het klikt. De beste manier is ook een gesprek te starten door een leuk berichtje te sturen, maar er zijn nog veel meer manieren om een gesprek te starten:

 • Glimlach versturen: een glimlach sturen is een onschuldige flirt waarmee je laat weten dat je interesse hebt. De ander kan hier een berichtje op terugsturen.
 • IJsbreker starten: bij het versturen van een ijsbreker krijg je 10 verschillende foto’s te zien, waarvan jij degene moet kiezen die je het meest aanspreekt. De ander krijgt ook een verzoek om uit de afbeeldingen te kiezen. Zo krijgen jullie precies te zien welke afbeeldingen jullie het meest aanspreken en heb je direct een leuk gespreksonderwerp.
 • Compliment geven: spreekt je iets aan op iemands profiel? Dan kun je dat onderdeel op iemands profiel liken. Hierdoor krijgt de andere persoon in de chat te zien dat jij hem of haar een compliment geeft. Zo kan er ook een gesprek op gang komen.
parship

Profielbezoekers

In de app kun je precies zien wie jouw profiel heeft bezocht. Je ziet zo wie wellicht al interesse in je heeft en kan haar/zijn profiel direct even bekijken. Vind je die persoon leuk? Dan kun je een gesprek beginnen door de hier bovenstaande manieren.

Je kunt je profielbezoekers gemakkelijk bekijken bij ‘Mijn lijsten’, dit is te vinden bij het middelste icoontje in het menu.

Profielen aan favorieten toevoegen

Zie je een interessant profiel? Dan hoef je niet direct een berichtje te sturen. Je kunt eerst het profiel toevoegen aan je favorieten om op een later tijdstip een gesprek te beginnen. Je voegt een profiel gemakkelijk toe aan je favorieten door op het sterretje te klikken.

Lees ook: 10 Parship ervaringen van gebruikers!

Is Parship gratis?

De dating app Parship is volledig gratis te proberen. Je kunt de app gratis downloaden in Google Play of in de App Store. Vervolgens maak je een account aan en vul je de uitgebreide persoonlijkheidstest in. Je krijgt vervolgens partnervoorstellen te zien die erg goed bij je passen en hiermee valt gratis contact te leggen.

De app heeft echter wel wat beperkingen voor gratis gebruikers. Zo zijn de profielfoto’s niet goed zichtbaar en kun je maar beperkt contact leggen met andere gebruikers. Om de beperkingen op te heffen heb je een premium-lidmaatschap nodig die voor veel extra mogelijkheden zorgt.

Parship kosten: dit ben je kwijt

Om meer mogelijkheden op Parship te hebben zijn 3 verschillende soorten abonnementen beschikbaar: Premium lite, Premium classic en Premium comfort.

Deze functies krijg je met een Premium abonnement:

 • Onbeperkt berichten uitwisselen
 • Persoonlijkheidsrapport
 • Alle foto’s bekijken
 • Lokale zoekfunctie gebruiken
 • Contactgarantie met andere gebruikers

Deze extra functies zijn niet bij alle abonnementen beschikbaar, daarom hieronder een duidelijk overzicht van de functies en kosten van ieder abonnement:

 Premium litePremium classicPremium comfort
Onbeperkt berichten uitwisselenJaJaJa
PersoonlijkheidsrapportJaJaJa
Alle foto’s zienNeeJaJa
Lokale zoekfunctie gebruikenNeeJaJa
ContactgarantieNeeJaJa
Abonnementsduur6 maanden12 maanden24 maanden
Prijs per maand€39,90€29,90€24,90
Totaalprijs€239,40€358,80€597,60
parship kosten

Download Parship app

Gratis aanmelden op Parship!

Parship contact: zo neem je contact op

Contact opnemen met Parship doe je gemakkelijk door de onderstaande gegevens. Heb je vragen? Ga dan eerst even naar ‘Help’ in de app, hier krijg je een pagina te zien met veelgestelde vragen. De kans is groot dat je vraag hier al bijstaat en je geen contact hoeft op te nemen met de klantenservice.

Telefoonnummer: +31 204990167

E-mailadres: support@parship.nl

Adres:

Barbara Strozzilaan 201

1083 HN Amsterdam

Veelgestelde vragen over Parship

Doordat Parship een erg handige dating app is en gebruik maakt van goede matching, kunnen er vragen ontstaan over het gebruik van de dating app. Omdat we geen antwoord kunnen geven op alle vragen in de bovenstaande tekst, doen we het kort en bondig in dit overzicht.

Is Parship betrouwbaar?

Parship is een volledig betrouwbare dating app en site. Het platform wordt door vele singles gebruikt, en velen hebben hier al de liefde op gevonden. Er zijn alleen echte profielen te vinden op de app, waarmee je makkelijk contact kunt leggen. Het datingplatform biedt zelfs contactgarantie aan. Parship is zo betrouwbaar dat het beschikt over het Keurmerk Veilig Daten en het keurmerk van Thuiswinkel Waarborg.

Is Parship het geld waard?

Deze keuze is aan jou. Parship biedt een goede dating app en site aan, waarop goede matching op plaatsvindt en waar je veel kans hebt om de liefde te vinden. Echter, je moet hier wel wat voor over hebben. De kosten van de abonnementen zijn namelijk wat aan de hoge kant. In ons opzicht is Parship echter het geld absoluut waard. Alleen als jij niet te veel geld voor een app over hebt en niet direct op zoek bent naar iets serieus, is het abonnement mogelijk niet het geld waard.

Hoe oud moet je zijn voor Parship?

Je moet minimaal 18 jaar zijn om lid te kunnen worden van Parship. Bij het aanmaken van je account vul je je leeftijd in. Je leeftijd wordt altijd gecontroleerd. De meeste leden op Parship zijn tussen de 30 en 50 jaar. Wij adviseren dus dat je minimaal 24 jaar moet zijn voor Parship om veel gebruikers van je eigen leeftijd te vinden.

Wanneer is Parship opgericht?

Parship is in 2000 in Duitsland als één van de eerste datingsites opgericht en ging in 2001 online. Na succes in Duitsland is in 2003 de datingsite uitgebreid naar Nederland. Toen steeds meer mensen van dating apps gebruik gingen maken, heeft Parship ook hun eigen app op de markt gebracht. Deze app is nu een groot succes.

Worden alle profielen gecontroleerd op Parship?

Alle aanmeldingen op het datingplatform wordt door Parship handmatig gecontroleerd. Zo worden de gegevens die je hebt opgegeven en de foto’s op je profiel gecontroleerd. Doordat deze gegevens handmatig gecontroleerd worden, voorkomt dit dat er nepprofielen te vinden zijn op het platform.

Parship review & ervaring

product-image

Parship ervaring

8.4

Wij van de Datingappwijzer.nl hebben Parship uitgebreid getest en zijn erg positief over deze dating app. Wij geven de app, in vergelijking met andere dating apps, een 8,4 van de 10. Op andere dating apps is het lastig om iets serieus te vinden, maar op Parship is dat geen punt. Parship wordt de nummer 1 genoemd voor serieuze relaties, en dat is niet gelogen. Ruim 38% van de gebruikers wordt succesvol in de liefde met behulp van de app. Bovendien kom je op andere dating apps niet zulke goede matching tegen, hierin is Parship uniek en daarom is het absoluut een aanrader.

Natuurlijk zijn er ook minder kanten aan de app, zo heb je als gratis gebruiker geen toegang tot alle functies en de prijzen van de abonnementen zijn aan de hoge kant. Het is maar net wat je ervoor hebt om de liefde te vinden.

Wij raden de dating app Parship echt aan! Mocht je twijfelen over de kosten, dan kun je de app eerst volledig gratis uitproberen. Zo kun je gerust kijken of de app iets voor je is en wie weet ben jij wel de volgende die de liefde ontmoet op Parship.

Voordelen
 • De nummer 1 app in serieuze relaties
 • Ruim 38% van de leden wordt succesvol!
 • De app is erg populair in Nederland
 • Er worden meer dan 100.000 berichten per maand op de app
 • Goede matching
 • Veilig daten
 • Beschikt over het Keurmerk Veilig Daten
Nadelen
 • Persoonlijkheidstest duurt een tijdje om in te vullen
 • Abonnementsprijzen zijn prijzig
Pieter de Jong
Pieter de Jong is datingcoach die al jaren ervaring heeft op het gebied van dating en tekstenschrijver is. Hij heeft honderden dating apps getest en coacht mensen 1-op-1 op het gebied dating en relaties. Door deze expertise deelt hij graag zijn kennis met de lezers van de Datingappwijzer.nl, zodat iedere persoon de juiste dating app kan kiezen. Een leuk weetje over hem: hij heeft zijn huidige vriendin ook op een dating app ontmoet.

Meer in Review

Ook interessant

Niet mogelijk om te reageren.