Review

Pepper app review: deze dingen moet je weten van de app!

pepper app

Wil je leuke singles ontmoeten en daarmee daten? Dan moet je bij de dating app Pepper zijn. Pepper is een redelijk populaire dating app in Nederland die het totaal anders aanpakt dan de meeste dating apps. Het draait hier niet om je uiterlijk, maar om wie je echt bent. Je maakt op de Pepper app een uniek profiel aan met foto’s van jezelf en van je interesses. Zo kun je met één blik zien hoe iemand is, een foto vertelt immers meer dan 1000 woorden.

Dit klinkt interessant toch? In deze Pepper review ga je meer lezen over de dating app, zo ga je te weten komen wat het precies is, hoe het werkt, voor wie het bedoeld is en nog veel meer.

Het lijkt erop dat de de dating app Pepper is gestopt, bekijk hier de alternatieven voor Pepper!

Waarom voor Pepper kiezen?

 • Een unieke dating app
 • Pakt online daten op een leuke manier aan
 • Speciaal voor de wat jongere doelgroep
 • Persoonlijkheidstest en goede matching
 • Populair in Nederland
 • Veilig en betrouwbaar

Wat is Pepper precies?

Pepper is een unieke dating app die erg populair is in Nederland en België. Het heeft een totaal andere aanpak dan veel de reguliere dating apps, zoals Tinder en Lexa. Het onderscheidt zich door gebruik te maken van uitgebreide profielen waarbij een collage getoond wordt. In de collage worden foto’s getoond van jezelf en je interesses. Zo kun je met één blik zien hoe iemand is en dit is een erg leuke en prettige manier om te zoeken naar leuke singles.

Pepper bestaat al sinds 2011 en is door het unieke concept al snel populair geworden. Door het vlotte design is de Pepper app voornamelijk voor de jongere doelgroep bedoeld. De meeste gebruikers op de dating app zijn tussen de 25 en 45 jaar.

Het is niet alleen een dating app, Pepper heeft ook een datingsite beschikbaar. Zo kun je zowel van de website als van de app gebruik maken en dit levert je veel voordelen op.

hoe werkt pepper

Hoe werkt de Pepper app?

De Pepper app werkt op een erg unieke, maar ook eenvoudige manier. Je kunt de werking niet vergelijken met de meeste andere populaire dating apps.

Om van de app gebruik te kunnen maken, dien je eerst een account aan te maken. Je maakt een uitgebreid profiel van jezelf met daarin in een collage. Aan de collage voeg je 5 of meer foto’s en video’s toe van jezelf en van je interesses. Zo kunnen andere gebruikers met één blik zien hoe je bent. Dit is een erg prettige manier van kennismaken.

Op de dating app kun je zelf op zoek gaan naar leuke singles, maar je kunt ook gebruik maken van een uitgebreid matchingsysteem. Wanneer je de persoonlijkheidstest invult, word je automatisch gematcht met leuke gebruikers.

De profielen op de app worden onder elkaar getoond met de profielfoto en de collage. Zie je een interessant iemand? Dan kun je het volledige profiel bekijken en zie je door de collage al vaak met één blik of iemand bij je past. Vervolgens kun je gemakkelijk met die persoon in contact komen door iemand te liken (een soort flirt) of direct een berichtje te sturen. Er komt dan al snel een gezellig gesprek op gang en wie weet heb je binnenkort een Pepper date.

Dit is een korte uitleg hoe de Pepper app ongeveer werkt. Het biedt echter nog veel meer functies aan, waar verderop in dit artikel op in wordt gegaan.

Voor wie is Pepper bedoeld?

 • Pepper is voornamelijk voor de jongere doelgroep bedoeld, tussen de 18 en 50 jaar.
 • 80% van de gebruikers is tussen de 25 en 45 jaar.
 • Gebruikers van de app zijn nieuwsgierig en ondernemend.
 • Gebruikers willen het date avontuur tot een succes maken.
 • Vanaf 18 jaar is het mogelijk om een account aan te maken.

Pepper app downloaden en account aanmaken

De Pepper dating app is gratis te downloaden in Google Play en in de App Store. Nadat je de app hebt gedownload en opent kun je inloggen. Ben je nieuw bij de app en heb je nog geen account? Klik dan op ‘Aanmelden’.

Account aanmaken

Je maakt gemakkelijk een account aan bij de dating app, wat maximaal 10 minuten in beslag neemt. Om een account aan te maken geef je aan wat je voornaam is, je e-mailadres en je geeft een wachtwoord op. Vervolgens gaat het inschrijfproces beginnen en dit bestaat uit drie verschillende stappen: wie jij bent, wat je zoekt en een fotocollage.

Bij de eerste stap geef je allereerst informatie over wie jij bent. Zo vertel je wat voor beroep je doet, je lengte, je opleidingsniveau en nog veel meer. Dit doe je door antwoord te geven op vragen die één voor één aan je gesteld worden. Je geeft gemakkelijk antwoord op de vragen door uit meerkeuze antwoorden te kiezen of zelf een antwoord in te vullen.

Vervolgens kom je bij de tweede stap, hier geef je aan waar je naar op zoek bent. Bij deze stap krijg je slechts enkele vragen en zo doorloop je deze stap snel. Een tip: wees niet te specifiek in wat je zoekt, je kunt je zoekvoorkeuren later altijd nog aanpassen.

pepper downloaden

Fotocollage maken

Tenslotte kom je bij de laatste stap waar je een fotocollage van jezelf maakt. Dit is eigenlijk de belangrijkste stap van het inschrijfproces, want je gaat hier je profiel mee vullen. Je voegt 5 foto’s toe aan de fotocollage van je interesses, hobby’s of van jezelf. Zo kunnen andere gebruikers van de app in één oogopslag zien hoe je bent en dit is een erg leuke manier om nieuwe singles te leren kennen.

Je kunt foto’s toevoegen vanaf je mobiel die jezelf gemaakt hebt, maar je kunt ook foto’s van het internet gebruiken of YouTube video’s toevoegen aan je profiel.

Nadat je 5 foto’s hebt toegevoegd aan de collage, voeg je nog een profielfoto toe. Deze wordt in het midden van je profiel getoond.

Tenslotte bevestig je nog het opgegeven e-mailadres en kun je direct van de dating app gebruik maken.

Enkele tips voor de fotocollage:

 • Gebruik foto’s die je zelf gemaakt hebt, dit geeft een extra leuke sfeer op je profiel.
 • Voeg foto’s toe van je interesses en hobby’s, hierbij enkele voorbeelden van interesses die extra goed werken op je profiel:
  • Sporten
  • Koken
  • Fotografie
  • Vrijwilligerswerk
  • Dieren
  • Lezen
 • Gebruik ook foto’s waar je zelf opstaat, zo krijgen andere singles een beter beeld van jou.
 • Neem rustig de tijd om de fotocollage in te vullen.

Functies op de app

Pepper is een unieke dating app en heeft veel leuke functies beschikbaar. Al deze functies helpen je bij het vinden van een leuk iemand en het daarmee in contact komen. De functies zijn gemakkelijk terug te vinden in het menu van de app en de werking ervan spreekt grotendeels voor zich. 

Deze functies kun je op de app gebruiken:

 • Een uitgebreid profiel en collage maken
 • Zoekvoorkeuren aangeven
 • Gebruiken maken van een persoonlijkheidstest
 • Gebruiken maken van een matchingssysteem
 • Matches bekijken en filteren
 • Uitgebreid zoeken
 • Profielbezoekers bekijken
 • Profielen bekijken
 • Likes sturen en ontvangen
 • Berichten sturen
 • Chatten

Persoonlijkheidstest en matching

Een unieke functie van de dating app waar we meer informatie over willen delen, is de persoonlijkheidstest en de matching die daardoor ontstaat. Door de persoonlijkheidstest in te vullen ga je matches krijgen met singles die erg goed bij je passen. De persoonlijkheidstest is niet mogelijk om in de app in te vullen en hiervoor word je even doorgestuurd naar de website. De test bestaat uit 30 verschillende vragen over wat jij belangrijk vindt in een partner.

De vragen in de persoonlijkheidstest worden één voor één gesteld in de vorm van stellingen. Je krijgt stellingen als: ‘ik voel me betrokken bij de politiek’ of ‘ik koop vaak dingen zonder erbij na te denken’. Vervolgens kun je aangeven in hoeverre je het met de stelling eens bent.

Binnen 5 minuten heb je de persoonlijkheidstest ingevuld en word je automatisch gematcht met andere profielen. Je kunt precies zien hoeveel procent je matcht met iemand en kun je op het profiel zien wat voor persoonlijkheid iemand heeft.

pepper persoonlijkheidstest

Is Pepper gratis?

Je kunt de Pepper gratis downloaden in Google Play en in de App Store. Vervolgens maak je een account aan en daarna kun je gratis op zoek gaan naar leuke singles. Je kunt gebruik maken van een zoekfilter, de persoonlijkheidstest doen, matches bekijk, likes sturen en nog veel meer.

Als gratis lid heb je echter wel enkele beperkingen, zo kun je bijvoorbeeld geen berichten versturen. Dit kan worden opgelost door een Full Membership.

Pepper kosten: deze extra mogelijkheden krijg je

Om de dating app volledig te gebruiken en beperkingen op te lossen die je als gratis lid hebt, heb je een Full Membership nodig. Een Full Membership is een betaald abonnement die kan worden afgesloten voor verschillende periodes.

Deze functies en mogelijkheden krijg je met een Full Membership:

 • Uitgebreider zoeken
 • Onbeperkt chatten
 • Zien wie je profiel heeft bezocht
 • Persoonlijke berichten lezen

Dit zijn de kosten van Pepper met een Full Membership:

 • 1 maand voor €25
 • 3 maanden voor €15 per maand
 • 6 maanden voor €9,95 per maand
 • 12 maanden voor €8,50 per maand

Let wel even op! De prijzen van een Full Membership zullen in de dating app hoger zijn dan op de website. Dit heeft er mee te maken dat de dating app een bepaald percentage van de abonnementskosten moet afstaan aan Google Play of de App Store. Deze extra kosten worden doorberekend op de abonnementsprijzen. Om voordeliger uit te zijn, zul je op de datingwebsite een Full Membership moeten afsluiten.

pepper kosten

Veelgestelde vragen over Pepper

Er kunnen veel vragen ontstaan rondom deze unieke dating app. Omdat we geen antwoord kunnen geven op alle vragen doen we het kort en bondig in het onderstaande overzicht.

Hoe veilig en betrouwbaar is Pepper?

Pepper is een volledig veilig en betrouwbare dating app en het doet veel dingen om jouw online veiligheid te waarborgen. Zo worden alle profielen handmatig gecontroleerd op echtheid, de gesprekken met je matches blijven privé en je profiel is niet vindbaar in zoekmachines.

Hoe kun je contact opnemen met Pepper?

Heb je vragen, opmerkingen of klachten? Dan kun je het beste eerst even een kijkje nemen op de pagina met veelgestelde vragen. Staat je vraag hier niet bij? Dan kun je contact opnemen met de klantenservice door een reactieformulier in te vullen of door even een mailtje te sturen naar het volgende e-mailadres: support@pepper.nl.

Hoe kun je het profiel verwijderen op Pepper?

Je Pepper profiel wordt niet verwijderd als je alleen de app van je telefoon verwijderd. Om je profiel te verwijderen, dien je in te loggen in de app. Ga je in het menu naar ‘Account’ en scrol je naar onderen tot je ‘Account verwijderen’ ziet staan. Hier vul je je wachtwoord in, geef je een reden op voor de verwijdering en tenslotte verwijder je het account.

Hoe kun je het abonnement opzeggen op Pepper?

Voordat je het Pepper account verwijderd, is het slim om eerst je abonnement op te zeggen. Om het abonnement op te zeggen, zul je de automatische verlening moeten stopzetten. Hiervoor log je in op de app en ga je naar het menu. In het menu klik je op ‘Abonnement’ en vink je ‘nee’ aan bij het automatisch verlengen. Heb je een abonnement afgesloten via de iOS app? Dan zul je je abonnement moeten stopzetten via Itunes, maar dit abonnement wordt niet automatisch verlengd.

Voor welke leeftijd is Pepper bedoeld?

Pepper is voornamelijk voor de wat jongere doelgroep bedoeld. Vanaf 18 jaar is het mogelijk om een account aan te maken en het is voornamelijk voor leeftijden tussen de 18 en 50 jaar bedoeld. 80% van de gebruikers is tussen de 25 en 45 jaar.

Wat zijn goede alternatieven voor Pepper?

Goede alternatieven voor Pepper zijn Lexa, Parship, Be2 en EliteDating. Deze alternatieven zijn op verschillende vlakken beter dan Pepper. Zo zijn ze nog populairder onder singles, gemakkelijker in gebruik en heb je onder andere meer kans om de liefde te vinden.

Pepper review & ervaring

Review Pepper

7.5

Wij van de Datingappwijzer.nl hebben Pepper uitgebreid getest en zijn er positief over te spreken. In vergelijking met andere populaire dating apps geven wij Pepper een review van een 7,5 op de schaal van 1 tot 10. Pepper is een unieke app die het daten op een leuke manier aanpakt. Veel singles in Nederland maken gebruik van deze dating app en het is daarom ook niet lastig om een leuke date te vinden. Door veel handige en unieke functies ga je snel gebruikers vinden die goed bij je passen en kom je gemakkelijk met ze in contact.

Natuurlijk heeft de app ook zo zijn mindere kanten. Zo ervaar je bijvoorbeeld geen optimale gebruikservaring als je het vergelijkt met andere dating apps en is het jammer dat het alleen voor de jongere doelgroep is bedoeld.

Wil je leuke singles ontmoeten? Dan is Pepper absoluut een aanrader! Wij raden aan om gewoon een gratis account aan te maken om te kijken of het iets voor je is.

Voordelen
 • Een unieke dating app
 • Pakt online daten op een leuke manier aan
 • Speciaal voor de wat jongere doelgroep
 • Persoonlijkheidstest en goede matching
 • Populair in Nederland
 • Veilig en betrouwbaar
Nadelen
 • Geen optimale gebruikservaring
 • Alleen voor de jongere doelgroep bedoeld
Pieter de Jong
Pieter de Jong is datingcoach die al jaren ervaring heeft op het gebied van dating en tekstenschrijver is. Hij heeft honderden dating apps getest en coacht mensen 1-op-1 op het gebied dating en relaties. Door deze expertise deelt hij graag zijn kennis met de lezers van de Datingappwijzer.nl, zodat iedere persoon de juiste dating app kan kiezen. Een leuk weetje over hem: hij heeft zijn huidige vriendin ook op een dating app ontmoet.

Meer in Review

Ook interessant

Niet mogelijk om te reageren.