Review

ROOTS dating app review: deze dingen moet je weten van de app!

roots dating

Op zoek naar een christelijke partner? Dan maak je de meeste kans bij de beste christelijke dating app genaamd ROOTS dating. Op veel reguliere dating apps zul je als christelijke single weinig aansluiting vinden, vaak zijn mensen op zoek naar vlugge contacten of hebben niks met het geloof. Daarom is ROOTS dating op de markt gekomen en heb je veel kans om hier als christelijke de liefde op te vinden.

Al meer dan 55.000 christelijke singles hebben al van ROOTS dating gebruik gemaakt en vele hebben de hier een serieuze christelijke partner gevonden. Bovendien heeft de datingapp app een betere en andere werking dan andere dating apps. Dit klinkt wel interessant toch? In deze review ga je alles lezen over de ROOTS dating app.

Waarom voor ROOTS dating kiezen?

 • Speciaal voor christelijke singles
 • Al door 55.000+ christelijke singles gebruikt
 • Unieke en leuke aanpak
 • Persoonlijkheidstest
 • Veilig en betrouwbaar

Wat zijn de nadelen van ROOTS dating?

 • Een nieuwe dating app
 • Geen optimale gebruikservaring
 • Weinig gratis mogelijkheden

Wat is ROOTS dating precies?

ROOTS dating is een dating app en datingsite voor christelijke singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Het is één van de beste en populairste christelijke dating apps. Al meer dan 55.000 christelijke singles hebben er gebruik van gemaakt.

De dating app heeft een unieke aanpak waarmee het zich onderscheidt van de meeste andere dating apps. Het werkt namelijk met uitgebreide profielen waarbij je een collage met foto’s van jezelf maakt. Dit is een erg leuke en prettige manier om te zoeken naar leuke singles.

Naast de dating app is ROOTS dating ook een datingsite, zo kun je zowel van de website als app gebruik maken en gaat dit je veel voordelen bieden.

hoe werkt roots dating

Hoe werkt de ROOTS dating app?

De ROOTS dating app werkt op een eenvoudige manier en is niet te vergelijken met andere populaire dating apps.

Nadat je een account hebt aangemaakt bij de dating app, maak je een uitgebreid profiel met een collage. Aan de collage voeg je foto’s en video’s toe van jezelf en interesses. Zo kunnen andere singles met één blik zien hoe je bent, een foto zegt immer meer dan 1000 woorden.

Op de dating app kun je zelf op zoek gaan naar leuke singles, maar je wordt ook automatisch met leden gematcht als je de persoonlijkheidstest invult. De profielen worden onder elkaar getoond met de profielfoto en collage. Zie je een interessant iemand? Dan kun je iemands profiel bekijken en zie je vaak al met één blik of die persoon bij je past. Maar je kunt ook nog veel meer achtergrondinformatie lezen en bijvoorbeeld zien wat voor persoonlijkheid iemand heeft. Vervolgens kun je die persoon een like geven (soort flirt) of direct een berichtje sturen. Er zal al snel een gezellig gesprek op gang komen en wie weet heb je binnenkort een date.

Voor wie is ROOTS dating bedoeld?

Zoals je al in dit artikel hebt gelezen is ROOTS dating bedoeld voor christelijke singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Daarbij maakt het niet uit van welk kerkverband je bent. Al meer dan 55.000 christelijke singles hebben van de dating app en website gebruik gemaakt. Je dient alleen ouder dan 18 jaar te zijn om van het datingplatform gebruik te mogen maken.

Het komt op de dating app op verschillende manieren tot uiting dat het voor de christelijke single is bedoeld. Zo komt het naar voren bij het inschrijfproces en bij de persoonlijkheidstest. Bovendien valt op iemands profiel duidelijk te lezen van welke kerkelijke stroming iemand is.

ROOTS dating app downloaden en account aanmaken

De ROOTS dating app is gratis te downloaden in Google Play of in de App Store. Nadat je de app hebt gedownload en opent kun je inschrijven of inloggen. Al een account bij ROOTS dating aangemaakt? Dan kun je inloggen met je gegevens. Nieuw bij de dating app? Dan klik je op aanmelden.

roots dating downloaden

Account aanmaken

Je maakt gemakkelijk een gratis account aan bij de dating app, wat misschien maximaal 10 minuten in beslag neemt. Je geeft je voornaam en e-mailadres op en kiest een wachtwoord. Vervolgens gaat het inschrijfproces beginnen, dit bestaat uit verschillende stappen: wie jij bent, wat je zoekt en een fotocollage.

Bij de eerste stap krijg je allemaal vragen wie jij bent. Dit zijn vragen over je wat voor beroep je doet, lengte, geboortedatum, kerkelijke stroming en nog veel meer vragen. Je krijgt de vragen één voor één te zien en geeft gemakkelijk antwoord op deze vragen door uit meerkeuze te kiezen of zelf een antwoordt in te vullen.

Daarna kom je bij de volgende stap. Hier ga je invullen naar wat voor iemand je op zoek bent. Je krijgt bij deze stap maar enkele vragen en je hebt het zo doorgelopen. Een tip voor deze stap: wees niet te kieskeurig, je kunt je zoekcriteria later altijd nog aanpassen.

Fotocollage maken

Tenslotte de laatste stap is de fotocollage, de belangrijkste stap van het inschrijfproces. Bij deze stap voeg je foto’s van jezelf toe, interesses of dingen die je mooi vindt. Vervolgens worden deze foto’s op je profiel weergeven en kunnen andere leden met één blik zien hoe jij bent. Het is bovendien een erg prettige manier van kennis maken.

De afbeeldingen die je toevoegt op je profiel kun je zelf gemaakt hebben, maar je kunt ook foto’s van het internet gebruiken of zelfs video’s van YouTube toevoegen. In totaal voeg je 5 foto’s of video’s toe aan je profiel van je interesses.

Nadat je 5 foto’s van je interesses hebt toevoegt, voeg je nog een profielfoto toe. Tip voor de profielfoto: kies een scherpe foto waar je leuk opstaat, lachend of een spontane lach trekken altijd extra de aandacht.

Tenslotte moet je het e-mailadres bevestigen en kun je direct van de dating app gebruik maken.

Enkele tips voor de fotocollage:

 • Gebruik foto’s die je zelf gemaakt hebt, dit trekt namelijk de meeste aandacht van andere leden.
 • Neem even de tijd om de fotocollage in te vullen, dit is namelijk het belangrijkste van je profiel.
 • Voeg foto’s toe van je interesses. Vind je het lastig om te bepalen wat je interesses precies zijn? Hier een aantal voorbeelden van interesses die je kan gebruiken: reizen, vrijwilligerswerk, sport, lezen, koken, muziek, games of fotografie.
 • Voeg ook extra foto’s van jezelf toe aan de collage, zo kunnen andere singles beter zien hoe je eruitziet.
Roots dating voorbeeldprofiel

Functies van de app

ROOTS dating is een unieke dating app en het heeft daarom ook veel leuke functies beschikbaar. Veel functies helpen je bij het vinden van leuke singles. Van bijna alle functies is gratis gebruik te maken.

Van functies kun je gebruik maken:

 • Een uitgebreid profiel en collage maken
 • Je profiel wijzigen
 • Zoekvoorkeuren aangeven
 • Persoonlijkheidstest
 • Matchingssysteem
 • Matches bekijken en filteren
 • Uitgebreid zoeken
 • Profielen bekijken
 • Berichten sturen
 • Likes sturen en ontvangen
 • Chatten

Persoonlijkheidstest en matching

Over de persoonlijkheidstest en de matching die daardoor ontstaat vertellen we even wat meer informatie om het goed te begrijpen. De persoonlijkheidstest is niet mogelijk om in de app in te vullen, hiervoor word je doorgestuurd naar de website. De test bestaat uit 30 verschillende vragen over wat je belangrijk vindt in een partner. Door de persoonlijkheidstest in te vullen krijg je betere matches met andere singles.

Je krijgt de vragen in de persoonlijkheidstest één voor één te zien en dit zijn bepaalde stellingen. Bijvoorbeeld: ‘ik voel me betrokken bij de politiek’ of ‘hard werken is goed voor de mens’. Vervolgens kun je aangeven in hoeverre je het met de stelling mee eens bent.

Nadat je de persoonlijkheidstest hebt ingevuld matcht de dating app je automatisch met andere profielen. Je kunt precies zien hoeveel procent jullie met elkaar matchen en kun je op iemands profiel zien wat voor persoonlijkheid iemand heeft.

roots dating matching

Is ROOTS dating gratis?

De dating app ROOTS dating is volledig gratis te proberen. Het downloaden is gratis te doen in Google Play of in de App Store. Vervolgens maak je een gratis profiel aan en kun je op zoek gaan naar leuke christelijke singles. Zo kun je profielen en foto’s bekijken, de persoonlijkheidstest doen, matches bekijken, likes sturen en nog veel meer.

Als gratis lid heb je echter wel één beperking en dat is dat je geen berichten kan sturen of ontvangen. Hiervoor heb je een betaald lidmaatschap nodig.

Wat zijn de kosten van ROOTS dating?

Om berichten te kunnen sturen op ROOTS dating zul je een betaald lidmaatschap moeten afsluiten. Dit wordt ook wel Full Member genoemd. Een Full Membership kan worden afgesloten voor verschillende periodes en kun je berichten lezen, sturen en kun je chatten.

Dit zijn de kosten van ROOTS dating:

 • 1 maand voor €17,00 per maand
 • 3 maanden voor €14,95 per maand
 • 6 maanden voor €12,00 per maand
 • 1 jaar voor €9,95

Let even op! De prijzen in de dating app zullen hoger zijn dan op de website. Dit komt doordat de dating app een bepaald percentage moet afstaan aan de App Store of Google Play bij het afsluiten van een abonnement en dit wordt doorberekend bij de abonnementsprijzen. Het gaat voor jou voordeliger zijn om een Full Membership af te sluiten op de website.

roots dating kosten

Download de ROOTS dating app

Bekijk de beste christelijke dating apps!

Veelgestelde vragen over ROOTS dating

Er kunnen vragen ontstaan bij het gebruik van de ROOTS dating app. We kunnen echter geen antwoord op alle vragen geven in de bovenstaande tekst, daarom doen we het kort en bondig in dit overzicht.

Hoe veilig en betrouwbaar is ROOTS dating?

ROOTS dating is een volledig veilige en betrouwbaar datingplatform en het spant zich volledig in om dit ook zo te houden. Alle profielen worden bij aanmelding handmatig gecontroleerd op echtheid, zijn de gesprekken tussen jou en je match privé en is je profiel op ROOTS niet vindbaar voor zoekmachines.

Hoe kun je contact opnemen met ROOTS dating?

Heb je vragen, opmerkingen of klachten? Dan kun je als eerste een kijkje nemen op de contact pagina, hier vind je de meest gestelde vragen. Staat je vraag hier niet bij? Dan kun je contact opnemen op het volgende e-mailadressen: info@rootdating.nl of support@rootsdating.nl.

Voor welke kerkgenootschappen is ROOTS dating bedoeld?

ROOTS dating is voor alle kerkgenootschappen bedoeld en maakt hier geen onderscheidt in. Bij het aanmelden op de dating app kun je zelf een kerkgenootschap invullen waarvan je lid bent. Verder is het op de dating app niet mogelijk om op kerkgenootschap te filter.

Hoe verwijder je ROOTS dating?

Je ROOTS dating profiel wordt niet verwijderd als je alleen de app van je telefoon verwijderd. Ga hiervoor in de dating app naar je account, scrol naar onderen tot je ‘Account verwijderen’ ziet staan. Vul hier je wachtwoord in, geef een reden op voor verwijdering, eventuele verbeterpunten en verwijder je account. Het kan tot 48 uur duren tot je account uit het systeem verwijderd is, in die tussentijd kun je nog e-mailberichten krijgen.

Wat zijn goede alternatieven voor ROOTS dating?

Genoeg gehad van de dating app? Er zijn genoeg andere christelijke dating app en sites. Dit zijn goede alternatieven voor ROOTS dating: Be2, Opzoeknaarjou, Parship, Lexa en Funky Fish. Op de alternatieven zijn meer christelijke singles te vinden of hebben een betere werking.

ROOTS dating review

Review ROOTS dating

7.7

Wij van de Datingappwijzer.nl hebben ROOTS dating uitgebreid getest en zijn erg positief over de dating app. Wij geven het een 7,7 van de 10, volledig in vergelijking met andere christelijke dating apps. ROOTS dating is een erg populaire dating app in Nederland waar al meer dan 55.000 christelijke singles van gebruik hebben gemaakt. Het heeft een erg unieke aanpak, werkt met goede matching en is veilig en betrouwbaar. Door al deze functies heb je al snel een leuke iemand gevonden en leg je daarmee gemakkelijk contact.

Natuurlijk heeft de dating app ook mindere kanten. Zo is het gebruiksgemak van de app niet optimaal en lijkt het erg op de datingsite en dating app Pepper.

Ben je christelijk? Dan raden wij ROOTS dating van harte aan! Je hebt hier veel kans om een serieuze partner te vinden. Maak een gratis account aan op de dating app en kijk gerust of het iets voor je is.

Voordelen
 • Speciaal voor christelijke singles
 • Al door meer dan 55.000 christelijke singles gebruikt
 • Unieke en leuke aanpak
 • Persoonlijkheidstest en goede matching
 • Veilig en betrouwbaar
Nadelen
 • Geen optimaal gebruiksgemak
 • Lijkt erg op de dating app Pepper
Pieter de Jong
Pieter de Jong is datingcoach die al jaren ervaring heeft op het gebied van dating en tekstenschrijver is. Hij heeft honderden dating apps getest en coacht mensen 1-op-1 op het gebied dating en relaties. Door deze expertise deelt hij graag zijn kennis met de lezers van de Datingappwijzer.nl, zodat iedere persoon de juiste dating app kan kiezen. Een leuk weetje over hem: hij heeft zijn huidige vriendin ook op een dating app ontmoet.

Meer in Review

Ook interessant

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *