Beste dating apps

De top 11 beste serieuze dating apps voor een serieuze relatie!

serieuze dating apps

Op zoek naar een serieuze dating app? In dit artikel ga je meer te weten komen over de 11 beste serieuze dating apps waarop je een serieuze relatie kunt vinden. Op reguliere dating apps is het lastig om iets serieus te vinden, veel singles zijn op zoek naar vlugge contacten of blijken uiteindelijk toch geen serieuze intentie met je te hebben. Gelukkig zijn er serieuze dating apps op de markt waar de kans erg groot is dat je een serieuze relatie gaat vinden.

Verder kom je in dit artikel te weten waarom je moet kiezen voor een serieuze dating app en waar je op let bij het kiezen van één van deze apps. Ook geven we je een aantal korte tips, komen veelgestelde vragen aan bod en kun je aan het einde van dit artikel serieuze datingsites en apps met elkaar vergelijken.

11 serieuze dating apps voor een serieuze relatie

1. Parship – de nummer 1 in serieuze relaties

Parship app

Op zoek naar een serieuze relatie? Dan moet je zijn bij de app Parship. De dating app Parship wordt ook wel de nummer 1 app voor serieuze relaties genoemd, wat komt doordat ruim 38% van de gebruikers succesvol wordt in de liefde. Dit slagingspercentage is veel hoger dan op andere dating apps.

De reden dat veel gebruikers hier succesvol worden komt door het uitmuntende matchingssysteem. Bij het aanmelden op de app vul je een uitgebreide persoonlijkheidstest in. Middels de persoonlijkheidstest word je gematcht met andere gebruikers op basis van persoonlijkheid, levensstijl en voorkeuren.

Je krijgt binnen enkele minuten singles te zien die goed bij je passen en je kunt precies zien op welke gebieden jullie matchen. Vervolgens kun je direct contact leggen en op deze app zul je veel meer diepgaande gesprekken hebben dan dat je op andere dating apps zou hebben. Ben jij de volgende die op Parship een serieuze relatie vindt? Het aanmelden en gebruik is volledig gratis.

Voordelen

 • Een erg populaire dating app
 • Persoonlijkheidstest
 • Uitmuntende matching
 • Ruim 38% van de gebruikers wordt succesvol

Nadelen

 • Het aanmelden duurt even
Gratis aanmelden op Parship!

2. Lexa – een erg serieuze dating app

Lexa app

Na Tinder is Lexa één van de populairste dating apps in Nederland. Cijfers bevestigen dit wel, per maand worden ruim 4,8 miljoen berichten via de dating app gestuurd. Lexa is bedoeld voor het vinden van een serieuze relatie en noemt zichzelf ook de nummer 1 voor serieuze relaties.

Je gaat op Lexa snel leuke singles in je omgeving vinden die ook op zoek zijn naar een serieuze relatie. Door gebruik te maken van een uitgebreide zoekfilter, matching en beoordelingssysteem ga je snel leuke singles vinden. Het beoordelingssysteem kun je vergelijken met dat van Tinder, je beoordeeld andere profielen één voor één. Zie je een leuk iemand? Dan kun je direct met hem of haar in contact komen. Er zal al snel een leuk gesprek ontstaan en wie weet heb je binnenkort een date.

De dating app Lexa is volledig gratis te downloaden en binnen enkele minuten heb je al een account aangemaakt.

Voordelen

 • Handige functies
 • Veel gebruiksgemak
 • Erg populair

Nadelen

 • Het inschrijven is makkelijker via de website
Gratis aanmelden op Lexa!

3. EliteDating – serieus daten voor hoger opgeleiden

elitedating app

De dating app EliteDating is speciaal voor hoger opgeleiden bedoeld die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Het is de beste dating app voor hoger opgeleiden, wat komt doordat het gebruik maakt van een wetenschappelijk gebaseerd matchingssysteem.

Bij het aanmelden op EliteDating vul je een persoonlijkheidstest in. Op basis van de persoonlijkheidstest kan de dating app je goed matchen met andere gebruikers. Zo hoef je niet zelf op zoek te gaan naar leuke singles, maar word je automatisch gematcht met singles die echt bij je passen. Vervolgens kun je direct contact leggen met je matches.

Door deze uitmuntende matching vinden meer dan 2500 gebruikers iedere maand een serieuze relatie. Bovendien is EliteDating een erg populaire dating app in Nederland, iedere week melden meer dan 1500 nieuwe gebruikers zich aan.

Voordelen

 • Voor hoger opgeleiden
 • Goede matching
 • Erg populair onder hoger opgeleiden

Nadelen

 • Je moet over een hbo- of wo diploma beschikken
Gratis aanmelden op EliteDating!

4. 50plusmatch – serieus daten voor 50-plussers

50plusmatch app

Ben je een 50-plusser? Dan is 50plusmatch de beste serieuze dating app voor jou. 50plusmatch is door verschillende consumentenorganisaties als beste getest, zo is het bijvoorbeeld als beste getest door het televisieprogramma Kassa. Bovendien beoordelen gebruikers het gemiddeld met een 8 en beveelt 97% het aan.

Je komt op 50plusmatch heel gemakkelijk in contact met andere 50-plussers. Cijfers bevestigen dit wel, per jaar worden er maar liefst 12 miljoen berichten verstuurd via het platform. Dit komt doordat de app verschillende functies beschikbaar heeft waardoor je gemakkelijk met elkaar in contact komt. Zo kun je dingen met elkaar delen op Things2Share, kun je quizzen met andere leden spelen, meedoen aan activiteiten en verschillende zoekfilters gebruiken.

Je kunt de 50plusmatch app gratis downloaden en uitproberen. Zo kun je op je gemak kijken of het iets voor je is en een account is zo aangemaakt.

Voordelen

 • Speciaal voor 50-plussers
 • Als beste getest
 • Gemakkelijk contact leggen

Nadelen

 • Je moet minimaal 50 jaar zijn
Gratis aanmelden op 50plusmatch!

5. e-Matching – voor een duurzame relatie

e-matching app

Evenals EliteDating is de dating app e-Matching ook bedoeld voor hoger opgeleiden. Per jaar maken er maar liefst 40.000 hoger opgeleiden van e-Matching gebruik, hierdoor heb je veel keuze uit serieuze singles. De dating app is bedoeld voor het vinden van een duurzame relatie.

De e-Matching app maakt geen gebruik van lastige matching of moeilijke functies. Het heeft nog echt een klassieke werking waarbij je zelf op zoek gaat naar leuke singles. Dit doe je door een zoekfilter te gebruiken en profielen te bekijken. Zie je een interessant iemand? Dan kun je direct met hem of haar contact leggen.

Aan alles valt te merken dat e-Matching een serieuze dating app is, het geeft namelijk persoonlijke aandacht aan de gebruikers. Zo is er bijvoorbeeld een goede klantenservice, is er een datingcoach beschikbaar en organiseert het speeddate evenementen.

Voordelen

 • Om een duurzame relatie te vinden
 • 40.000+ jaarlijkse gebruikers
 • Datingcoach beschikbaar

Nadelen

 • Geen matchingalgoritme
Gratis aanmelden op e-Matching!

6. Be2 – ontmoet singles die serieus op zoek zijn

be2

Be2 is wereldwijd een populaire dating app voor mensen die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Het telt in totaal 21 miljoen gebruikers en dagelijks komen daar ongeveer 20.000 nieuwe gebruikers bij. Ook in Nederland is Be2 een serieuze app die erg populair is, al meer dan 750.000 Nederlanders hebben van deze app gebruik gemaakt.

Je hebt geen oppervlakkig geflirt of contact op Be2. Dit komt doordat je op de dating app andere singles ontmoet door een liefdestest. Zo word je gematcht met singles die het beste bij je passen. Vervolgens kun je direct met iemand in contact komen door een compliment, smiley of een persoonlijk bericht te sturen.

Dat Be2 een serieuze dating app is, komt ook naar voren in de veiligheid. De dating app is volledig veilig, derden hebben geen toegang tot je gegevens en je bepaalt zelf hoeveel gegevens je over jezelf deelt.

Voordelen

 • Liefdestest
 • Veilig en betrouwbaar
 • Gratis aanmelden

Nadelen

 • Kosten zijn aan de hoge kant
Gratis aanmelden op Be2!

7. Ourtime – voor serieuze 50-plussers

ourtime app

Evenals 50plusmatch is Ourtime ook een serieuze dating app die speciaal voor 50-plussers is bedoeld. Ourtime is één van de populairste dating apps voor 50-plussers en je hebt hier veel kans om een serieuze relatie te vinden.

Je kunt aan alles merken dat de Ourtime app speciaal voor 50-plussers is bedoeld, zo is de app gemakkelijk te downloaden, maak je snel een account aan en werkt Ourtime eenvoudig. Op verschillende manieren kun je 50-plussers vinden, zo kun je andere gebruikers in je omgeving zoeken door gebruik te maken van een zoekfilter of een vlug beoordelingssysteem.

Het unieke van Ourtime is dat het evenementen organiseert voor de gebruikers. Zo kun je andere 50-plussers in het echt ontmoeten en heb je veel kans om hier de nieuwe liefde te vinden.

Voordelen

 • Speciaal voor 50-plussers
 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Organiseert evenementen

Nadelen

 • Weinig opties als gratis lid
Gratis aanmelden op Ourtime!

8. MetJou – een eenvoudige serieuze datingsite

Metjou

Metjou is een eenvoudige en serieuze dating app. Het is voornamelijk populair onder twintigers, dertigers en veertigers die op zoek zijn naar serieuze liefde. Dagelijks schrijven zich veel nieuwe gebruikers zich in, waardoor je de keuze hebt uit duizenden singles.

De dating app wordt gekenmerkt door de eenvoud, het gebruiksgemak en de snelheid. Je ontmoet op MetJou gemakkelijk leuke singles die bij je passen, daarbij maakt het geen gebruik van lastige functies. Je maak heel handig gebruik van een zoekfilter en zo ga je opzoek naar leuke singles. Daarnaast heeft de app veel handige functies beschikbaar om contact met iemand te leggen.

De dating app MetJou beschikbaar in de browser, wat veel voordelen met zich meebrengt. Zo hoef je geen moeilijke dating app op je telefoon te installeren.

Voordelen

 • Eenvoudig
 • Veel gebruiksgemak

Nadelen

 • App valt niet te downloaden
Gratis aanmelden op MetJou!

9. Hinge – de app ontwikkeld om verwijderd te worden

hinge

De dating app Hinge is nog een beetje onbekend in Nederland, wel is het de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De app is ontwikkeld om zo snel mogelijk van je telefoon verwijderd te worden. Hinge hoopt namelijk dat je hier zo snel mogelijk een match vindt en dat je de dating app niet meer nodig zult hebben.

Hinge werkt met uitgebreide profielen die veel informatie over iemand vertelt, zo kun je precies zien of iemand bij je past. Je gaat op zoek naar een leuke match door profielen te swipen, maar je hoeft gelukkig niet eindeloos te swipen. De app koppelt je alleen aan de beste matches.

Het leuke van Hinge is dat je kunt reageren op foto’s of informatie dat iemand op zijn of haar profiel heeft staan. Zo begin je al snel een leuk gesprek.

Voordelen

 • Uitgebreide profielen
 • Snel een leuke match gevonden

Nadelen

 • De app is in het Engels
 • Weinig Nederlandstalige gebruikers
 • Overgeslagen profielen krijg je opnieuw te zien

10. Tinder – de populairste dating app in Nederland

Tinder

Wereldwijd is Tinder de populairste dating app. Het heeft al voor meer dan 30 miljard matches gezorgd en dagelijks ontstaan er 26 miljoen matches. Ook in Nederland is het de populairste dating app, ongeveer 1,2 miljoen Nederlanders gebruiken het.

Tinder is snel populair geworden door de eenvoudige werking. Je beoordeelt andere profielen één voor één om ze vervolgens leuk te vinden of over te slaan. Wanneer beide gebruikers elkaar leuk vinden, ontstaat er een match en kun je met elkaar in contact komen.

De dating app is voor alle intenties bedoeld, waaronder dus ook een serieuze relatie. Er zijn echter veel nadelen aan Tinder, zo wordt het vaak gebruikt voor vlugge contacten, heb je oppervlakkige gesprekken en zijn er nepprofielen te vinden.

Voordelen

 • De populairste dating app
 • Gebruiksvriendelijk

Nadelen

 • Veel gebruikers blijven single
 • Oppervlakkige gesprekken
 • Veel nepprofielen
 • Vleeskeuring

11. Pepper – pakt serieus daten op een unieke manier aan

pepper app

Pepper is ook een populaire dating app die serieus daten op een unieke manier aanpakt. Het pakt het totaal anders aan dan alle andere dating apps die er zijn voor een serieuze relatie. Het draait op Pepper minder om je uiterlijk, maar meer om je innerlijk, om wie om wie je echt bent.

Je maakt op Pepper een uniek profiel aan met foto’s van jezelf en van je interesses, wat een soort collage vormt. Zo kunnen andere singles in één blik zien hoe je bent en wat je interesses zijn. Verder werkt Pepper met een uitgebreide matching, waar je op basis van je persoonlijkheid gematcht wordt.

Op Pepper zul je ongetwijfeld al snel een leuke date vinden. Al veel mensen hebben dankzij deze dating app een serieuze relatie gevonden. Het aanmelden is volledig gratis.

Voordelen

 • Unieke profielen
 • Goede matching
 • Snel een leuke date

Nadelen

 • Voornamelijk voor singles tussen de 18 en 45 jaar bedoeld

Waarom kiezen voor een serieuze dating app?

Serieuze dating apps hebben verschillende voordelen ten opzichte van reguliere dating apps. Dit zijn redenen en voordelen om voor een serieuze dating app te kiezen:

 • Je hebt veel meer kans om een serieuze relatie vinden.
 • Je hebt geen last van singles die op zoek zijn naar vlugge contacten of uiteindelijk geen serieuze intentie blijken te hebben.
 • Het gaat minder om het uiterlijk, maar hoe je echt bent.
 • Je gaat diepgaandere gesprekken hebben.
 • Serieuze dating apps bieden goede matching aan.
 • De dating apps zijn veiliger en betrouwbaarder.
 • Veel gebruikers worden succesvol in de liefde.

Waar je let je op bij het kiezen van een serieuze dating app?

Hoe weet je nu of een dating app serieus is? Er zijn zoveel dating apps op de markt die voor verschillende intenties bedoeld zijn, waardoor het lastig is om erachter te komen welke dating apps bedoeld zijn voor een serieuze intentie.

Bij het kiezen van een (serieuze) dating app stel je de volgende vragen of let je op volgende criteria:

 • Is de dating app voor een serieuze relatie bedoeld?
 • Vinden veel gebruikers de liefde op de dating app?
 • Maakt de dating app gebruik van goede matching?
 • Hoe veilig en betrouwbaar is de serieuze dating app?

10 korte tips om een serieuze relatie te vinden

Het vinden van een serieuze relatie kan lastig zijn, daarom hebben we hier 10 korte tips voor je die je gaan helpen om een serieuze relatie op een dating app te vinden:

 1. Kies voor een dating app waar je automatisch wordt gematcht met andere gebruikers.
 2. Neem je tijd om je profiel in te vullen, dit is namelijk het belangrijkste op de app.
 3. Gebruik foto’s op je profiel die andere singles aantrekken. Foto’s waarop je iets interessants aan het doen bent, waar je met een huisdier op staat of een foto waar je leuk op lacht, werken altijd goed.
 4. Gebruik daarentegen geen foto’s op een dating app waarop je lichamelijk bloot bent, dit trekt het verkeerde soort singles aan.
 5. Weet wie en wat je zoekt, dit maakt het vinden van een leuk iemand makkelijker.
 6. Wees eerlijk over je intenties, zet het bijvoorbeeld in je profiel dat je op zoek bent naar iets serieus. Dit zorgt ervoor dat singles zonder serieuze intentie afhaken.
 7. Maak regelmatig gebruik van de dating app, dit vergroot de kans op het vinden van een leuk iemand.
 8. Zie je een leuk iemand? Begin dan direct een gesprek. Geef hem of haar bijvoorbeeld een compliment.
 9. Ben je serieus op zoek naar de liefde? Durf dan er ook in te investeren door bijvoorbeeld een betaald abonnement op de dating app aan te schaffen.
 10. Tenslotte is het belangrijk dat je niet te snel opgeeft. Een serieuze relatie vind je niet zomaar, maak daarom enkele maanden gebruik van dezelfde dating app.

Veelgestelde vragen

Er kunnen veel vragen ontstaan rondom dating apps en al helemaal rondom serieuze dating apps. Om antwoord te geven op alle vragen doen we dit kort en bondig in het onderstaande overzicht.

Wat is de beste dating app voor een serieuze relatie?

De beste dating app om een serieuze relatie te vinden is Parship. De dating app Parship wordt ook wel dé nummer 1 app voor serieuze relaties genoemd. Maar liefst 38% van de gebruikers wordt hier succesvol in de liefde. De app maakt gebruik van uitmuntende matching waardoor je snel een leuk iemand ontmoet.

Welke serieuze dating app is gratis?

De dating app Lexa is een serieuze dating app die gratis is. Lexa is één van de populairste dating apps in Nederland en is bedoeld om een serieuze relatie vinden. Het maakt gebruik van handige functies waardoor je snel singles in je omgeving ontmoet en daarmee in contact komt.

Kiezen voor een relatiesite of dating app?

Het is afhankelijk van jou of je voor een relatiesite of een serieuze dating app moet kiezen. Beide platformen hebben zo hun voordelen. Een serieuze dating app is erg gebruiksvriendelijk en heb je met een paar swipes al een leuk iemand gevonden. Daarentegen ervaar je op relatiesites iets minder gebruiksgemak, maar kom je wel weer serieuzere singles tegen.

Wat is de beste serieuze datingsite?

Net zoals de dating app is de datingsite Parship de beste serieuze datingsite. Parship heeft zowel een app als datingsite beschikbaar, wat voor voordelen biedt. Je wordt op de datingwebsite gematcht met andere leden op basis van persoonlijkheid, levensstijl en voorkeuren. Zo ga je snel een leuk iemand vinden en is de kans groot om een serieuze relatie te vinden.

Hoe oud moet je zijn voor een serieuze dating app?

Je moet minimaal 18 jaar zijn om gebruik te mogen maken van een serieuze dating app. Bij inschrijving wordt er gecontroleerd op je leeftijd. De gemiddelde leeftijd op serieuze dating apps is echter over het algemeen hoger dan 18 jaar.

Is Tinder ook voor serieuze relaties?

Je kunt Tinder weliswaar gebruiken om een serieuze relatie te vinden, maar het is niet aan te raden. Dit komt doordat veel Tinder gebruikers op zoek zijn naar vlugge contacten, zijn er veel nepprofielen te vinden en blijkt ongeveer 22% van de gebruikers al een relatie te hebben. Op andere serieuze dating apps maak je veel meer kans om een serieuze relatie te vinden.

Serieuze datingsites en apps vergelijken

Weet je niet welke serieuze app of datingsite je moet kiezen? Dan kun je het beste serieuze datingsites en apps met elkaar vergelijken. Door het te vergelijken ga je er precies achter komen welke serieuze datingsite of app juist wel of niet bij je past. Verder kom je ook te weten wat je van de app of website kan verwachten.

Om je een handje te helpen hebben we hieronder een handige vergelijker klaargezet. In deze vergelijker kun je jouw voorkeuren en wensen aangeven en krijg je de beste dating apps voor jou te zien:

Nick Evertse
Nick Evertse is de datingexpert die weet welke dating app jij moet kiezen om succesvol te worden. Hij heeft honderden dating apps getest en weet precies waar je de meeste kans maakt op daten of relaties. Verder is Nick Evertse datingcoach en begeleidt hij cliënten bij het daten. Hij is dol op schrijven, bordspellen en daten.

Ook interessant

Niet mogelijk om te reageren.