Beste dating apps

De 12 beste transgender dating apps!

transgender dating apps

Op zoek naar een transgender dating app? In dit artikel ga je meer te weten komen over de 12 beste transgender dating apps. Je zult het misschien al wel gemerkt hebben dat je als transgender weinig aansluiting vindt op reguliere dating apps. Zo hebben veel singles geen interesse in je en heersen er vaak sociale sigma’s.

Gelukkig zijn er speciale dating apps voor transgenders op de markt gekomen. Wij van de Datingappwijzer.nl hebben uitgebreid onderzoek gedaan wat de beste trans apps zijn. Op deze transgender apps kun je gemakkelijk gelijkgestemden ontmoeten voor vriendschappen, matches, dates of mogelijk zelfs de liefde. Bovendien zul je op deze apps geen last hebben van discriminatie of andere nare praktijken.

De 12 beste transgender dating apps

1. Lexa – de beste dating app voor transgenders

Lexa app

Op zoek naar een trans date? Dan is de dating app Lexa zeker een aanrader. Lexa is één van de populairste dating apps in Nederland, wat cijfers bevestigen. Per maand worden er meer dan 4,8 miljoen berichten via de app gestuurd. Doordat het een erg populaire dating app is, zijn er ontzettend veel andere transgenders te vinden en mensen die openstaan voor een trans date.

De dating app Lexa werkt op een erg eenvoudige manier. Op basis van de voorkeuren die je aangeeft, matcht Lexa je automatisch met andere mensen. Dus ook met singles die openstaan voor transgender dating. Je komt gemakkelijk met je matches in contact en zult al snel goede gesprekken hebben.

Verder is Lexa een erg veilige dating app voor transgenders. Gelijkwaardigheid en respect staan hoog in het vaandel, hiervoor zijn er verschillende moderators en meldpunten om te zorgen voor een veilige date-omgeving. Verder valt de dating app Lexa volledig gratis te downloaden en te gebruiken.

Voordelen

 • Razend populair
 • Gemakkelijk een trans date gevonden
 • Veilige date-omgeving

Nadelen

 • Inschrijven is makkelijker via de website
Gratis aanmelden op Lexa!

2. gayParship – de trans app voor een serieuze relatie

gayparship app

Ben je als transgender op zoek naar een serieuze relatie? Dan moet je bij de dating app gayParship zijn. Op andere transgender dating apps is de kans erg klein dat je iets serieus gaat vinden, veel transgenders en singles zijn op zoek naar vlugge contacten. Op gayParship vindt ruim 1 op de 3 gebruikers een serieuze relatie en daarom wordt het ook wel de nummer 1 app voor serieuze relaties genoemd.

gayParship onderscheidt zich van andere transgender dating apps door gebruik te maken van een uitgebreid matchingssysteem. Bij het aanmelden vul je een uitgebreide persoonlijkheidstest in waardoor je wordt gematcht met andere singles op basis van persoonlijkheid, levensstijl en voorkeuren. Door dit uitgebreide matchingssysteem vinden veel gebruikers een serieuze relatie.

De dating app gayParship is voor iedereen: gay, lesbisch, bi, trans en queer. Het is een veiligere en betrouwbaardere app dan de meeste andere transgender apps. Het aanmelden en gebruik is bovendien volledig gratis.

Voordelen

 • Voor iedereen bedoeld
 • Voor serieuze relaties
 • Uitmuntende matching
 • Veilig en betrouwbaar

Nadelen

 • Het aanmelden duurt even
Gratis aanmelden op gayParship!

3. Taimi – een populaire app voor de LGBTQ+-gemeenschap

taimi

Taimi is een erg populaire dating app die voor de LGBTQ+-gemeenschap is. De app telt maar liefst 15 miljoen gebruikers verdeeld over 138 landen. Het maakt hier niet uit wat je gender is of waar je naar op zoek naar bent. Je kunt hier leuke vriendschappen, matches, dates of liefde vinden.

De app werkt met een vlug beoordelingssysteem, die vergelijkbaar is met bijvoorbeeld Tinder. Je beoordeeld profielen één voor één en geeft aan of je iemand leuk vindt of wilt overslaan. Wanneer beide gebruikers elkaar leuk vinden, ontstaat er een match.

Naast dating app is Taimi ook een soort sociaal netwerk voor de LGBTQ+-gemeenschap. De app biedt verschillende functies aan om berichten, verhalen en livestreams te delen of de mogelijkheid om met elkaar te bellen. Zo kun je bijvoorbeeld een Taimi influencer worden.

Voordelen

 • Populaire app in de LGBTQ+-gemeenschap
 • Ook een sociaal netwerk

Nadelen

 • Voornamelijk populair onder homo’s
 • De app heeft soms foutjes
 • Abonnementen zijn prijzig

4. Her – voor lesbiennes, bi en queers

her

Wereldwijd is Her een populair app voor lesbiennes, bi en queers. Het telt wereldwijd meer dan 10 miljoen gebruikers en in Nederland zijn er ook aardig wat singles op te vinden.

De hoofdzakelijke werking van Her is een vlug beoordelingssysteem. Je krijgt profielen van andere gebruikers te zien die je kunt liken of kunt overslaan. Wanneer beide gebruikers elkaar leuk vinden, ontstaat er een match en kun je met elkaar in contact komen. Daarnaast kun je ook profielen van gebruikers in je omgeving bekijken.

Net zoals Taimi is Her ook een soort sociaal netwerk voor lesbiennes, queers en non-binaire mensen. Zo kun je in de app deelnemen aan evenementen, nieuws volgen en nieuwe vrienden maken.

Voordelen

 • Eenvoudige werking
 • 10+ miljoen gebruikers

Nadelen

 • De app is in het Engels
 • De app hapert af en toe

5. Translr – een goed beoordeelde trans app

translr

Transgenders ontmoeten? Dan is Translr ook een aanrader. Translr is een goed beoordeelde app onder transgenders. Zo wordt het in Google Play beoordeeld met een 4/5 en in de App Store met een 4.6/5.

Translr werkt erg eenvoudig en werkt eigenlijk niet anders dan andere transgender dating apps. Je kunt leuke profielen in je omgeving zoeken, profielen beoordelen, matchen en berichten sturen. Bovendien kun je hier je favoriete momenten delen met andere gebruikers.

Anders dan andere LGBT en queer dating apps helpt Translr om transgenders meer vertrouwen te geven. Dit doen ze bijvoorbeeld door leuke chats op het platform en je wordt op het platform niet veroordeeld door andere gebruikers. Verder moedigt de app je aan om je profiel te verifiëren zodra je een account hebt aangemaakt.

Voordelen

 • Foto- en profielverificatie
 • Goed beoordeeld door andere gebruikers

Nadelen

 • Niet zo populair in Nederland
 • Kleine foutjes in de app

6. Fiorry – een erg veilige transgender app

fiorry

Transgender influencers raden Fiorry aan, wat komt doordat het een veilige dating app is voor transgenders. Je kunt Fiorry gebruiken om nieuwe mensen te ontmoeten zonder je zorgen te maken over discriminatie of sociale stigma’s.

Wat op Fiorry anders is dan op de meeste andere transgender dating apps is dat je hier je profiel kunt verbergen voor specifieke leeftijds- en gendergroepen. Zo heb je geen last van singles die niet bij je passen. Bovendien kun je op Fiorry zelf bepalen welke berichten je accepteert en op welke berichten je reageert.

Wat Fiorry verder nog een erg veilige dating app maakt, is dat je hier je leeftijd of locatie kan verbergen voor andere gebruikers. Daarnaast kun je berichten, foto’s en chatgeschiedenis verwijderen en kun je foto’s sturen die automatisch verwijderd worden.

Voordelen

 • Geen discriminatie of sociale stigma’s
 • Goede functies en mogelijkheden

Nadelen

 • De app werkt soms niet goed
 • Meeste gebruikers zijn cisgender mannen

7. Trans – transgender dating app voor hookups

trans dating app

De dating app Trans is een eenvoudig uitziende app die voornamelijk gebruikt wordt onder transgenders om hookups te vinden. Onlangs dat de app er erg eenvoudig eruitziet kun je honderdduizenden transgenders, biseksuelen, transmannen en transvrouwen ontmoeten.

Op de app krijg je één voor één profielen te zien die je kan beoordelen. Vind je iemand leuk? Dan swipe je naar rechts. Wil je iemand overslaan? Dan swipe je naar links. Wanneer beide gebruikers elkaar leuk vinden, ontstaat er een match en kun je met elkaar in contact komen.

Naast profielen swipen kun je ook foto’s en berichten delen op de app, zo is er een soort community op de app.

Voordelen

 • Erg eenvoudig
 • Voor hookups

Nadelen

 • Niet zo populair in Nederland
 • Dure abonnementen
 • App crasht

8. OkCupid – een gratis dating app voor iedereen

okcupid

OkCupid is een inclusieve dating app die voor iedereen bedoeld is. De app vindt het erg belangrijk dat iedereen zich hier thuis voelt en daarom kun je bij het aanmelden uit meer dan 60 opties voor genderidentiteit kiezen.

Je maakt een gratis account aan en je kunt uit verschillende voornaamwoorden voor jouw genderidentiteit kiezen. De app werkt op een eenvoudige manier en je vindt een match op basis van wie jij echt bent en waar jij van houdt. Je beoordeelt andere gebruikers door te swipen of door lokaal te zoeken. Bij een match kun je met elkaar in contact komen en op een leuke manier vragen aan elkaar stellen.

OkCupid is voornamelijk in het buitenland erg populair, in Nederland valt de populariteit echter tegen. Deze app wordt in Nederland vaak gebruikt als Tinder alternatief.

Voordelen

 • Keuze uit meer dan 60 genders
 • Een inclusieve app

Nadelen

 • Populariteit valt tegen in Nederland
 • Voornamelijk veel cisgenders te vinden

9. Feeld – voor ruimdenkende koppels en singles

feeld

Feeld is een ruimdenkende dating app voor koppels, singles en alle soorten genderidentiteiten. Je kunt op Feeld uit meer dan 20 genderidentiteiten en seksuele identiteiten kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit agender, cisgender, queer, non-binair of transgender.

Je kunt op Feeld gemakkelijk matchen, chatten en nieuwe mensen ontmoeten. Nadat je zelf een profiel hebt aangemaakt kun je andere profielen beoordelen. Dit doe je door op het hartje te klikken om iemand leuk te vinden of op het minnetje om iemand over te slaan. Wanneer beide gebruikers elkaar leuk vinden, ontstaat er een match.

Als je gebruik maakt van Feeld ben je tot niks verplicht, je kunt gewoon rustig rondkijken of het iets voor je is en zo kun je zien of er leuke gebruikers op de app actief zijn. Je kunt het gebruiken voor alle soorten intenties, zo kun je gewoon nieuwe mensen ontmoeten, vriendschappen, dates of zelfs de liefde vinden.

Voordelen

 • 20+ seksuele identiteiten en voorkeuren
 • Geen discriminatie of nare opmerkingen

Nadelen

 • Niet specifiek voor transgenders
 • Verplicht verbinden met Facebook

10. TransFun – een nieuwe, maar leuke transgender dating app

transfun

Op zoek naar een transgender date? Dan is de dating app TransFun ook zeker een leuke app. TransFun is een redelijk nieuwe dating app op de markt die specifiek voor transgenders, crossdressers en queer mensen is bedoeld.

TransFun wordt voornamelijk gebruikt om andere leuke transgenders in je omgeving te ontmoeten. Maar door handige tools kun je je locatie ook aanpassen om gebruikers over de hele wereld te bekijken. De werking van TransFun is niet anders als die van andere transgenders dating apps. Je beoordeelt profielen, bij een match kun je trans chatten en je kunt leuke momenten delen op de app.

Doordat TransFun redelijk nieuw is, zijn er nog maar weinig gebruikers in Nederland op te vinden.

Voordelen

 • Nieuwe trans dating app
 • Leuke aanpak van dating

Nadelen

 • Nog weinig gebruikers in Nederland

11. Grindr – de populairste gay dating app

grindr

Wel eens van Grindr gehoord? Grote kans van wel, Grindr is namelijk de populairste dating app onder homoseksuele en biseksuele mannen. Maar naast homo en bi is het ook bedoeld voor mensen die trans, queer of nieuwsgierig zijn.

De dating app Grindr werkt heel eenvoudig, je krijgt profielen van andere gebruikers  die in je omgeving zijn te zien in een soort raster. Vervolgens kun je de profielen bekijken en een tap doen (soort flirt) of direct een berichtje sturen.

Grindr is in 2009 opgericht en is al snel uitgegroeid tot de populairste gay app. Het wordt dagelijks door meer dan 2 miljoen mannen gebruikt. Let wel even op, Grindr is niet de plek waar je moet zijn om diepere connecties aan te gaan. Grindr wordt namelijk alleen maar gebruikt voor spannende afspraakjes.

Voordelen

 • Razend populaire app
 • Je krijgt direct al veel berichten

Nadelen

 • Voornamelijk populair onder homoseksuele mannen
 • Niet zoveel trans of queer mensen te vinden
 • De app is in het Engels

12. Scruff – de app die leert waar je naar op zoek bent

scruff

Net zoals Grindr is Scruff een erg populaire gay dating app. Het is niet alleen voor homoseksuele en biseksuele mannen bedoeld, transgenders en queer mensen zijn hier ook welkom. Scruff wordt wereldwijd door meer dan 30 miljoen mensen gebruikt en kan gebruikt worden voor alle soorten intenties.

Het unieke van Scruff is dat de app leert waar je naar op zoek bent. Het werkt met een vlug beoordelingssysteem en hoe meer profielen je swipet, hoe meer de app leert waar je naar op zoek bent. Gedurende de tijd zul je steeds meer profielen zien die beter bij je passen. Vervolgens kun je met profielen matchen en berichten uitwisselen.

Op Scruff is er veel aandacht voor de veiligheid. Je gegevens worden veilig bewaard en worden bijvoorbeeld nooit gedeeld met andere bedrijven. Het werkt bovendien met geverifieerde profielen voor extra veiligheid.

Voordelen

 • Het leert waar je naar op zoek bent

Nadelen

 • Voornamelijk populair onder homo’s
 • Wordt vaak gebruikt voor vlugge afspraakjes

Waarom kiezen voor een transgender dating app?

Ben je een transgender? Dan bieden transgender dating apps jou veel meer mogelijkheden dan reguliere dating apps. Om deze redenen moet je kiezen voor een transgender dating app:

 • Geen/minder discriminatie of sociale stigma’s
 • Geen last van hetero singles
 • Veel keuze uit andere transgenders
 • Keuze uit veel genderidentiteiten en seksuele identiteiten
 • Je kunt je eindelijk ongestoord leuke mensen ontmoeten
 • Je vindt al snel leuke gebruikers
 • Gemakkelijk trans chatten
 • Transgender dating apps zijn vaak veiliger

Waar let je op bij het kiezen van een transgender dating app?

Als transgender wil je natuurlijk kiezen voor een veilige app, waar je geen last hebt van discriminatie of vooroordelen en dat je op je gemak kunt daten. Daarom is het belangrijk om te letten op de volgende punten bij het kiezen van een trans dating app:

 • Welke maatregelen de dating app neemt op het gebied van veiligheid.
 • Voor wie de app precies bedoeld is. Voor iedereen of alleen voor trans mensen?
 • Wat voor beleid de dating app heeft op het gebied van discriminatie en andere nare praktijken.
 • Uit welke genderidentiteiten en seksuele identiteiten je kunt kiezen op de app.
 • Op wat voor manier de dating app werkt.

5 handige tips voor transgender dating

Ben je zelf een cisgender en heb je binnenkort een transgender date? Dan wil je zeker zijn dat je niet de verkeerde vragen stelt en dat jullie allebei zich zo comfortabel mogelijk voelen. Over het algemeen is een transgender date niet verschillend ten opzichte van andere dates, wel hebben we nog een aantal handige tips voor een trans date:

Tip 1: Date op een goede locatie

Net zoals op andere dates is een goede locatie belangrijk. Een goede date locatie is een locatie waar je lekker kan zitten en elkaar op een relaxte manier kan leren kennen. Bijvoorbeeld onder het genot van een drankje of een activiteit.

Tip 2: Gebruik je juiste voornaamwoorden

Anders dan op andere dates zijn voornaamwoorden erg belangrijk. Als je een date hebt met een transgender vrouw, geeft ze waarschijnlijk de voorkeur aan zij/haar. Bij een transgender man is de voorkeur vaak hij/hem. Non-binaire transgender personen geven vaak de voorkeur aan zij/hen of die/hen.

Weet je iemands voornaamwoorden niet? Dan is het vaak geen probleem om het te vragen. Overigens staan de voornaamwoorden vaak ook vermeldt op iemands profiel.

Tip 3: Een trans date is niet anders

Het is belangrijk om te onthouden dat een transgender date niet anders is dan een heteroseksuele of een homoseksuele date. Het gaat uiteindelijk om de persoon voor je en daarbij maakt het niet uit hoe die persoon is.

Verder is het belangrijk om te weten dat de date-etiquette hetzelfde zijn als bij cisgender personen. Het is natuurlijk afhankelijk hoe iemand zich identificeert en hoe iemand zich voelt, maar de deur openhouden en de eerste date betalen daar scoor je altijd punten mee.

Tip 4: Leer de echte persoon kennen

Op een transgender date draait het niet om het feit welke genderidentiteit iemand heeft, maar draait het om de persoon. Stel leuke vragen aan de ander en leer iemand echt kennen. Vraag wat iemands favoriete drankje is en wat iemands favoriete vakantie is.

Tip 5: Communiceer duidelijks als het intiem wordt

Heb je een gezellige trans date? Dan is de kans aanwezig dat er intieme aanrakingen kunnen plaatsvinden, in wat voor vorm dat ook. Grote kans dat je date of jij sommige aanrakingen niet als prettig ervaart. Daarom doe je er goed aan om dit vooraf duidelijk te communiceren.

Veelgestelde vragen

Er kunnen veel vragen ontstaan rondom trans dating en transgender dating apps. Om antwoord te geven op alle vragen, geven we kort en bonding antwoord in het onderstaande overzicht.

Wat is de beste transgender dating app?

De beste transgender dating app is Lexa. Deze dating app is razend populair in Nederland en daardoor zijn er veel andere transgenders en cisgenders te vinden die openstaan voor een transdate. Bovendien zijn respect en veiligheid erg belangrijk bij deze app en kun je hier daten zonder discriminatie of nare ervaringen.

Is er een gratis transgender dating app?

De beste gratis transgender dating app is Taimi. Deze dating app is erg populair onder de LGBTQ+-gemeenschap en werkt erg eenvoudig. Het is bovendien een soort sociaal netwerk waar je berichten kan delen en vrienden kunt maken. Het is echter niet volledig gratis, er zijn betaalde abonnementen beschikbaar waarmee je meer mogelijkheden krijgt.

Is het veilig om transgender apps te gebruiken?

Transgender dating apps zijn veiliger dan normale dating apps, dit komt doordat trans apps meer veiligheidsmaatregelen nemen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om je profiel te verifiëren, zijn er meldpunten om discriminatie te melden en zijn er nog meerdere maatregelen om jouw veiligheid te waarborgen. Op deze manier kun je daten met een goed gevoel.

Hoe vind ik transgenders op Tinder?

Tinder is ook een goede trans app waarbij je zelf kunt invullen wat je genderidentiteit is. Om andere transgenders op Tinder te ontmoeten kun je aangeven waar je naar op zoek bent. Vervolgens kun je matchen met andere transgenders en berichten uitwisselen.

Waar kan ik trans chatten?

Op alle dating apps kun je gemakkelijk trans chatten. Vaak moet je eerst matchen met een persoon en kun je daarna met elkaar chatten. Tijdens het trans chatten kun je elkaar leuke, pittige of spannende vragen stellen om elkaar beter te leren kennen.

Deel ik op mijn dating profiel dat ik transgender ben?

Op je dating profiel vermelden dat je transgender bent is afhankelijk van jouw voorkeur, het heeft zo zijn voordelen en nadelen. Het voordeel van het delen van je transseksualiteit is dat je met singles matcht die in je geïnteresseerd zijn en je irritante vragen rondom je genderidentiteit de deur uithoudt. Het nadeel is wel weer dat je singles aantrekt die mogelijk minder serieus met je zijn en een verkeerde interesse in je hebben.

Waar kan ik in het echt transgenders ontmoeten?

Andere transgenders ontmoeten in het echt kan bijvoorbeeld op evenementen speciaal voor de LGBTQ+-gemeenschap, op de gay pride en cosplayevenementen.

Hoeveel mensen zijn trans?

Het aantal mensen die zich niet thuis voelt bij het geslacht waarin ze geboren zijn of zich niet volledig in het hokje man of vrouw voelen is hoger dan vaak gedacht. Uit onderzoek blijkt dit ongeveer 4% van alle Nederlanders te zijn.

Nick Evertse
Nick Evertse is de datingexpert die weet welke dating app jij moet kiezen om succesvol te worden. Hij heeft honderden dating apps getest en weet precies waar je de meeste kans maakt op daten of relaties. Verder is Nick Evertse datingcoach en begeleidt hij cliënten bij het daten. Hij is dol op schrijven, bordspellen en daten.

Ook interessant

Niet mogelijk om te reageren.