Beste dating apps

Nieuwe vrienden maken? Dit zijn de 15 beste vriendschap apps!

vriendschap apps

Wil je nieuwe vrienden maken? In dit artikel kom je te weten wat de 15 beste vriendschap apps zijn. Nieuwe vrienden maken kan erg lastig zijn. Vroeger maakte je misschien nog nieuwe vrienden op school of in het café, maar veel vrienden verdwijnen ook weer uit je leven. Wanneer je weinig vrienden hebt, kan het leven soms zo alleen aanvoelen en heb je behoefte aan sociaal contact.

Gelukkig zijn er speciale vrienden apps op de markt gekomen om nieuwe vrienden te maken. Op deze vriendschap apps maak je veel nieuwe contacten en krijg je nieuwe vrienden. In dit artikel zetten we de 15 beste vriendschap apps op een rijtje, lees je 10 gouden tips om nieuwe vrienden te maken en krijg je nog veel meer informatie hoe je nieuwe vrienden maakt.

De 15 beste vriendschap apps voor nieuwe vriendschappen

Nieuwe vrienden maken en het hebben van goede vrienden biedt veel voordelen. Zo kunnen ze je in de juiste richting sturen in het leven, helpen ze in lastige tijden en kunnen ze ook wanneer nodig een luisterend oorg bieden. Maar hoe maak je nieuwe vriendschappen?

De beste manier om nieuwe vrienden te maken is via vriendschap apps. Dit zijn de 15 beste vriendschap apps waarop je ongetwijfeld leuke vriendschappen gaat vinden.

1. Lexa – de beste vrienden app

Lexa app

Wil je nieuwe vrienden maken? Dan is moet je bij de vriendschap app Lexa zijn. Lexa is één van de populairste dating apps in Nederland en is ook erg populair voor het vinden van vriendschappen. Cijfers bevestigen dit wel, per maand worden er bijna 5 miljoen berichten via de dating app gestuurd.

Wat Lexa de beste vrienden app maakt, is het gebruiksgemak, handige functies en de kans om hier veel nieuwe vriendschappen te vinden. Om nieuwe vrienden te zoeken kun je zoekfilters, matching en een vlug swipe-systeem gebruiken. Hierdoor zul je al snel leuke gebruikers in je omgeving ontmoeten en kun je direct chatten.

Bij het aanmelden op Lexa kun je aangeven dat je op zoek bent naar vriendschap, waarna dit op je profiel wordt weergegeven. Zo vind je gemakkelijk andere mensen die ook openstaan voor vriendschappen. Je kunt Lexa volledig gratis downloaden en gebruiken.

Voordelen

 • De populairste vriendschap app
 • Gemakkelijk nieuwe vrienden maken
 • Veel opties en mogelijkheden
 • Volledig veilig en betrouwbaar

Nadelen

 • Het is ook voor dating bedoeld
Gratis aanmelden op Lexa!

2. 50plusmatch – de beste vriendschap app voor ouderen

50plusmatch app

Als 50-plusser kan het leven eenzaam aanvoelen, maar gelukkig brengt 50plusmatch hier verandering in. 50plusmatch is de beste app voor vriendschappen en dating voor 50-plussers. Het is door verschillende consumentenorganisaties bewezen dat dit de beste app is, zo is het als beste getest door het televisieprogramma Kassa en als beste aangewezen door Thuiswinkel Awards. Bovendien beveelt 97% van de gebruikers de app aan.

Je legt op 50plusmatch heel gemakkelijk contact met duizenden 50-plussers. Het heeft handige functies beschikbaar waarmee je direct contact legt. Zo kun je bijvoorbeeld quizzen spelen, dingen delen op Things2Share, meedoen aan activiteiten en nog veel meer.

Cijfers bewijzen wel dat je hier heel gemakkelijk nieuwe contacten en vrienden maakt, per jaar worden er meer dan 12 miljoen berichten verstuurd op de app. Een account aanmaken is heel eenvoudig en kan je gratis doen.

Voordelen

 • Als beste getest
 • Goede app voor ouderen
 • Gemakkelijk contacten leggen
 • Eenvoudige inschrijven

Nadelen

 • Je kunt het ook gebruiken om een relatie te vinden
Gratis aanmelden op 50plusmatch!

3. Meetup – nieuwe vrienden maken door lokale evenementen

meetup

Meetup is een hele effectieve manier om nieuwe vrienden in het echt te maken. Op deze app kun je groepen vinden met gemeenschappelijke interesses en deelnemen aan geplande evenementen.

Deze vriendschap app is een platform waar gedeelde interesses kunnen resulteren in vriendschappen. Je kunt op Meetup groepen vinden met gemeenschappelijke interesses waarin je nieuwe vrienden kunt maken. Maar je kunt ook deelnemen aan evenementen op basis van je interesses. Zo kun je deelnemen aan een wandelgroep, boekenclub, gratis yoga en nog veel meer. Het leuke is dat je ook zelf een groep kunt aanmaken of meetup kan organiseren.

Je kunt Meetup gebruiken om nieuwe mensen te leren kennen, nieuwe dingen te proberen, je woonplaats te verkennen, carrière op te bouwen of buiten je comfortzone te stappen.

Voordelen

 • Veel evenementen en groepen
 • In het echt vrienden maken

Nadelen

 • De app hapert soms
 • Sommige groepen zijn betaald

4. Ourtime – organiseert activiteiten voor ouderen

ourtime app

Ourtime is een erg populaire app voor 50-plussers die je kunt gebruiken om nieuwe vriendschappen te maken en de liefde te vinden.

Je kunt aan Ourtime merken dat het speciaal voor ouderen is bedoeld. Zo is de app bijvoorbeeld eenvoudig te downloaden, maak je gemakkelijk een account aan en werkt de app heel simpel. Je kunt andere 50-plussers vinden door een zoekfilter, matching of een beoordelingssysteem te gebruiken. Binnen een paar minuten kom je gebruikers tegen die erg goed bij je passen en kun je daarmee direct contact leggen.

Het unieke van Ourtime is dat het activiteiten organiseert voor de gebruikers. Zo kun je in het echt nieuwe vriendschappen maken of de liefde vinden. De activiteiten verschillen heel erg, de ene keer ga je een stuk wandelen waar je een andere keer weer gezellig gaat borrelen. Ourtime kun je volledig gratis downloaden en gebruiken.

Voordelen

 • Speciaal voor ouderen
 • Erg populair
 • Organiseert evenementen

Nadelen

 • Het is ook voor dating bedoeld
Gratis aanmelden op Ourtime!

5. Skout – vrienden zoeken in de buurt

skout

Nieuwe mensen ontmoeten kan ook bij Skout. Het begon in 2007 als vriendschap app, maar je kunt het tegenwoordig ook gebruiken als dating app. Overal over de wereld is Skout populair en je ziet binnen een paar minuten nieuwe mensen in je omgeving. Je kunt deze vrienden app dus ook goed gebruiken tijdens een reis of vakantie.

De vriendschap app biedt veel handige functies aan en hoe de app werkt, wijst zich vanzelf. Zo kun je andere profielen beoordelen, profielen in je omgeving bekijken, livestreams bekijken, matchen en chatten.

Je kunt je op Skout al inschrijven vanaf 13 jaar, zo kunnen jongeren hier ook prima nieuwe vrienden maken. Je schrijft je heel gemakkelijk met je e-mailadres of je Facebook account.

Voordelen

 • Bestaat al lang
 • Veel handige functies

Nadelen

 • De app ziet er verouderd uit
 • Veel inactieve profielen
 • Het wordt ook gebruikt voor dating

6. Yubo – de beste vrienden app voor de jongere generatie

yubo

Yubo is één van de beste apps om vrienden te maken voor de jongere generatie (tot 25 jaar). Het wordt door meer dan 20 miljoen jongeren over de wereld gebruikt.

Je kunt echt aan alles merken dan Yubo voor jongeren is bedoeld. Zo heeft het bijvoorbeeld samenwerkingen met Snapchat en Youtube waardoor je content kan delen of nieuwe filters kunt proberen. Verder ziet de vrienden app er aantrekkelijk uit met felle kleuren en veel functies, ideaal voor jongeren.

De vrienden app heeft leuke functies zoals live videochatten met je vrienden, chatten, profielen swipen en spelletjes. Je kunt hier een fijne community vinden waar je gemakkelijk vrienden maakt. Yubo valt volledig gratis te gebruiken, er zijn wel betaalde abonnementen beschikbaar die meer functies bieden.

Voordelen

 • Speciaal voor de jongere generatie
 • Unieke en handige functies
 • Het is gratis te gebruiken

Nadelen

 • Goedkeuring nodig van ouders onder de 18 jaar

7. Bumble BFF – een soort Tinder voor vrienden

bumble

Bumble is een razend populaire app die voor verschillende doelen gebruikt kan worden en het heeft verschillende versies hiervoor. Zo heb je Bumble date (voor dating), Bumble BFF (om nieuwe vrienden te maken) en Bumble Bizz (zakelijk netwerken). Bij het aanmelden op Bumble kun je kiezen van welke modus je gebruik wilt maken, maar je kunt ook meerdere versies tegelijkertijd gebruiken.

Bumble BFF is waar je nieuwe vrienden ontmoet op een soortgelijke manier als Tinder. Daarom kun je deze app ook wel het Tinder voor vrienden noemen. Op Bumble BFF krijg je gebruikers te zien van hetzelfde en het andere geslacht en kun je profielen beoordelen.

Het beoordelen van profielen werkt op de volgende manier. Vind je iemand leuk? Dan druk je op het hartje of swipe je naar rechts. Wil je iemand overslaan? Dan druk je op het kruisje of swipe je naar links. Wanneer beide personen elkaar leuk vinden, ontstaat er een match en heb je 24 uur te tijd om het eerste berichtje te sturen.

Voordelen

 • Kan voor verschillende intenties gebruikt worden
 • Profielen swipen

Nadelen

 • Weinig matches
 • Weinig gratis mogelijkheden

8. Meetme – ruim 100 miljoen gebruikers

meetme

Meetme is ook een populaire app om vrienden te maken, het is een echte vrienden app. Het wordt door ruim 100 miljoen gebruikers gebruikt die op zoek zijn naar nieuwe vriendinnen of vrienden.

Om Meetme te gebruiken moet je de vriendschap app eerst downloaden en maak je een profiel aan. Op je profiel voeg je een aantal foto’s toe van jezelf en vermeld je wat basisinformatie. Na het aanmaken van een account kun je Meetme direct gebruiken en heeft het een aantal handige functies. Zo kun je in je omgeving zoeken met een zoekfilter, andere profielen beoordelen, live-streams bekijken of zelf live gaan. Je kunt hier gemakkelijk contacten leggen en wie weet maak je nieuwe vrienden.

Meetme is grotendeels gratis te gebruiken, er zijn echter wel betaalde abonnementen aanwezig waarmee je meer functies en voordelen krijgt.

Voordelen

 • Wereldwijd populair
 • Veel functies

Nadelen

 • Het lijkt erg op Skout
 • Veel nepprofielen

9. Nextdoor – vind vrienden in je buurt

nextdoor

Nextdoor is een vriendschap app die echt bedoeld is om in contact te komen met mensen in je buurt. Het wordt door veel buurten in Nederland gebruikt en er zijn duizenden mensen op te vinden.

Je kunt Nextdoor gebruiken om nieuwe vrienden te vinden, op de hoogte te blijven van het lokale nieuws, het vinden of verkopen van tweedehands spullen en je aanmelden bij lokale groepen om in contact te komen met je buren. Verder kun je hier ook lokale evenementen vinden, informatie lezen over winkels en restaurants en kun je ook aanbevelingen vinden van bedrijven uit je buurt.

Je kunt dus werkelijk alles doen op Nextdoor, maar het doel van de app is om nieuwe contacten en vrienden te vinden. Je kunt Nextdoor gebruiken op je telefoon en computer.

Voordelen

 • Vrienden maken in je buurt
 • Veel functies beschikbaar

Nadelen

 • Het is onoverzichtelijk
 • Het is niet streng beveiligd

10. Tinder – de populairste dating app

Tinder

Tinder is wereldwijd de populairste dating app, enkel al in Nederland telt het 1,2 miljoen gebruikers. Dagelijks zorgt het voor 26 miljoen matches en het heeft in totaal al voor meer dan 30 miljard matches gezorgd. Je kunt Tinder gebruiken om te daten, een serieuze relatie of een hookup te vinden.

Doordat Tinder zoveel gebruikers heeft, wordt het ook veel gebruikt voor verschillende doelen. Niet iedereen gebruikt Tinder om te daten, er zitten genoeg gebruikers die openstaan om nieuwe vrienden te maken.

Tinder werkt met een vlug beoordelingssysteem waarmee je andere profielen beoordeeld. Je swipet naar rechts om een profiel leuk te vinden en naar links om een profiel over te slaan. Er ontstaat een match wanneer beide gebruikers elkaar leuk vinden en je kunt dan met elkaar in contact komen.

Voordelen

 • Populairste dating app

Nadelen

 • Voornamelijk bedoeld voor dating
 • Het is vleeskeuring

11. Klup – ontmoet andere ouderen in het echt

klup

Klup is een activiteiten en ontmoetingsapp voor ouderen om nieuwe vrienden te maken. Het organiseert meer dan 400 activiteiten per week waaraan je kunt deelnemen. Op welk moment dan ook in de week kun je wel deelnemen aan een activiteit. Zo kun je deelnemen aan wandelingen, gezelschapsspellen, borrelavonden en nog veel meer. Tijdens deze activiteiten ontmoet je nieuwe mensen wat gemakkelijk nieuwe vrienden kunnen worden.

Naast het vinden van activiteiten kun je Klup ook gebruiken om nieuwe vrienden te zoeken en te maken. Je kunt in een overzicht andere gebruikers in je omgeving vinden en door een contactverzoek te sturen en je chat binnen no-time.

Voordelen

 • Veel activiteiten

Nadelen

 • Weinig gratis opties

12. Hey! Vina – om nieuwe vriendinnen te maken

hey vina

Hey! Vina is een goede app om vriendinnen te maken, het wordt door duizenden vrouwen in Nederland gebruikt. Wel is deze vriendinnen app nog redelijk nieuw op de markt en veel gebruikers klagen dat de app nog niet goed werkt.

Je zult je misschien afvragen: hoe maak je vriendinnen hier? Hey! Vina werkt eigenlijk heel simpel en noemt zichzelf ook het Tinder voor vrouwen. Je beoordeelt hier andere vrouwen door profielen één voor één te beoordelen. Door naar rechts te swipen vind je iemand leuk en door naar links te swipen sla je iemand over. Bij wederzijdse interesse ontstaat een match, vervolgens kun je chatten en plannen maken om met elkaar af te spreken.

Deze vriendinnen app werkt eigenlijk heel simpel en je hebt zo nieuwe vriendinnen gemaakt.

Voordelen

 • Speciaal om vriendinnen te maken

Nadelen

 • De app werkt soms niet goed
 • Het is nog niet zo populair

13. UNBLND – een nieuwe vriendschap app

unblnd

UNBLND is een nieuwe vrienden app waarop je nieuwe vrienden maakt op basis van interesses. Deze app om nieuwe vrienden te maken zet zichzelf neer als alternatieve app waarop je echte ervaringen gaat maken.

UNBLND werkt op de volgende manier:

 1. Je download de vrienden app en maakt een account aan.
 2. Je deelt je locatie, kiest je favoriete activiteiten en je personaliseert je profiel.
 3. Het algoritme plaatst je automatisch in relevante groepen met andere gebruikers, maar hier moet je wel geduld voor hebben.
 4. Chat in interessegroepen en organiseer ontmoetingen.

Op deze manier maak je nieuwe vrienden op UNBLND. Onlangs dat de vriendschap app net nieuw is, is het al wereldwijd actief.  Het heeft echter in Nederland nog maar weinig gebruikers.

Voordelen

 • Een nieuwe vrienden app
 • Ontmoet nieuwe vrienden op basis van interesse

Nadelen

 • Nog maar weinig gebruikers
 • Je kunt zelf niet op zoek gaan

14. Chisple – een goede vriendschap site

Chisple

Naast vriendschap apps bestaan er natuurlijk ook vriendschap sites. Chisple is een erg goede vriendschap site die ontelbaar veel mogelijkheden biedt. Het telt al meer dan 10.000 leden.

Je vindt snel personen met dezelfde interesse en levensstijl, je gebruikt hiervoor een zoekfilter. Ook organiseert de vriendschap site activiteiten voor de leden om elkaar te ontmoeten. De activiteiten zijn erg verschillend, de ene keer doe je een drankje en een andere keer maak je een lange wandeling.

Met een paar gegevens heb je al een account aangemaakt, je geeft een nichname op, e-mailadres en nog wat algemene informatie. Vervolgens kun je direct Chisple gebruiken.

Voordelen

 • Organiseert activiteiten

Nadelen

 • Weinig actieve gebruikers
 • Geen app beschikbaar

15. Romeo – een sociaal netwerk voor homoseksuele mannen

romeo

Ben je homo- of biseksueel? Dan is Romeo een goede app om nieuwe vrienden te maken. Romeo bestaat al 20 jaar en is door jaren heen uitgegroeid tot een populaire app voor homo’s. Er maken maar liefst 3 miljoen mannen gebruik van deze app. Romeo kun je gebruiken om nieuwe vrienden te maken, dates of de liefde te vinden. In praktijk wordt het echter vaak als gay dating app gebruikt

Je kunt op Romeo meer dan 20.000 groepen vinden waaraan je kunt deelnemen en nieuwe vrienden in kunt maken. Zo heb je algemene groepen en groepen over bepaalde onderwerpen of actualiteiten.

Verder zie je op de app profielen van andere gebruikers in een soort raster. Vervolgens kun je volledige profielen bekijken en flirten of chatten.

Voordelen

 • Veel verschillende groepen
 • Het bestaat al erg lang

Nadelen

 • De app is in het Engels
 • Het wordt ook voor gay dating gebruikt

Waarom een vriendschap app gebruiken?

Apps om nieuwe vrienden te maken bieden verschillen de voordelen:

 • Je maakt snel veel nieuwe vrienden en contacten.
 • Het is erg leuk om nieuwe contacten te maken.
 • De meeste vriendschap apps organiseren activiteiten.
 • Je kunt mensen zoeken die dezelfde interesses delen.
 • De apps bieden veel handige functies om met elkaar in contact te komen.
 • Vriendschap apps zijn gratis of hebben betaalbare abonnementen.
 • Het is volledig vrijblijvend, je kunt een account altijd verwijderen.

Hoe maak je nieuwe vrienden?

Op deze manier maak je nieuwe vrienden:

 1. Probeer nieuwe mensen te ontmoeten.
 2. Probeer een leuk gesprek te voeren met de andere personen.
 3. Vraag iemands telefoonnummer of sociaal media.
 4. Houd contact met de andere persoon of vraag direct of het hem of haar leuk lijkt om iets leuks te doen een keer.
 5. Probeer met de ander persoon af te spreken om iets leuks te doen.
 6. Is er een klik tussen jullie? Dan kan er al snel een vriendschap ontstaan en zullen jullie vaker afspreken.

10 gouden tips om nieuwe vrienden te maken

Nieuwe vrienden maken kan soms erg lastig zijn, zelfs op vriendschap apps. Want hoe leg je nieuwe contacten? Hoe vind je elkaar? Of hoe wordt iemand een goede vriend van je? Wij hebben hier 10 gouden tips om nieuwe vrienden te maken:

 1. De beste tip is misschien wel door een vrienden app te kiezen die goed bij je past. Vriendschap apps maken het wel erg gemakkelijk om nieuwe mensen te ontmoeten.
 2. Probeer je sociale vaardigheden te verbeteren, zodat het makkelijker wordt om vreemde mensen aan te spreken en goede gesprekken te voeren.
 3. Ook het meedoen aan activiteiten helpt om nieuwe vrienden te maken. Neem deel aan groepsactiviteiten, hobby’s of clubs die je leuk vindt. Op deze activiteiten ontmoet je mensen met dezelfde interesse waardoor er raakvlakken zijn en zo wordt het makkelijker om een gesprek te starten.
 4. Probeer zoveel mogelijk nieuwe mensen te ontmoeten, dit vergroot de kans dat je een vriend gaat vinden die goed bij je past.
 5. Heb je mensen ontmoet die je interessant lijken om beter te leren kennen? Vraag om hun nummer of sociaal media om contact met hen te blijven houden.
 6. Nieuwe vrienden maken is net daten, kom erachter of het tussen jullie klikt. Pas dan kun je samen een vriendschap bouwen. Hoe komt je erachter of het klikt tussen jullie? Lees dan de volgende tip:
 7. Ga leuke dingen doen met mensen die je beter wil leren kennen. Doe bijvoorbeeld samen een drankje, bezoek een stad of ga naar een evenement. Op deze manier leer je elkaar beter kennen en zo kan er een goede vriendschap uit bloeien.
 8. Weet wat voor soort vrienden je wilt vinden. Moeten potentiële vrienden bepaalde interesses of levensstijl hebben? Door hierop te filteren, wordt het makkelijker om nieuwe vrienden te maken.
 9. Weet dat een goede vriendschap van beide kanten moet komen. Als de ene persoon er niet zoveel energie insteekt om met je af te spreken, probeer dan juist niet er nog extra energie in te stoppen.
 10. Het kost tijd voordat er een goede vriendschap ontstaat, soms gaan er wel maanden overheen. Geef jezelf dus tijd om goede en nieuwe vrienden te maken.

Waar kan ik offline nieuwe vrienden maken?

Nieuwe vrienden maken kan niet alleen op vriendschap apps. Je kunt namelijk in het echt ook nieuwe vrienden maken, echter zal dat wel iets lastiger zijn. Je weet misschien niet waar je in het echt moet zoeken om nieuwe vrienden te maken. Wij hebben onderzocht wat de beste plaatsen zijn om nieuwe mensen te ontmoeten.

Hoe ontmoet je nieuwe mensen? Op de volgende plekken kun je in het echt nieuwe vrienden maken:

 • Sportschool of bij andere soorten sporten
 • Verenigingen
 • Workshops
 • Vrijwilligerswerk
 • Evenementen of beurzen
 • Cursussen
 • Kerk of moskee
 • Lokale markten
 • Hobbygroepen
 • Concerten of festivals
 • Groepsreizen

Veelgestelde vragen

Er kunnen veel vragen ontstaan rondom vriendschap apps of het je helpt in het vinden van nieuwe vriendschappen. Om antwoord op alle vragen te geven, doen we dit kort en bondig in het onderstaande overzicht.

Welke vriendschap apps zijn gratis?

De volgende vriendschap apps zijn gratis: Lexa, 50plusmatch, Ourtime, Meetup, Skout, Bumble BFF, Yubo, Meetme, Nextdoor en Hey! Vina.
De meeste vrienden apps zijn volledig gratis en weer andere vriendschap apps hebben betaalde abonnementen beschikbaar waarmee je meer mogelijkheden en voordelen krijgt.

Is Tinder voor vrienden?

Tinder is de populairste dating app in Nederland die voornamelijk gebruikt wordt voor dating. Maar doordat Tinder zoveel gebruikers heeft, wordt de app dan ook gebruikt voor verschillende doeleinden. Niet iedereen gebruikt Tinder om te daten, er zijn genoeg gebruikers die openstaan voor nieuwe vrienden. Tinder is dus zeker ook voor het opdoen van vriendschappen.

Hoe maak je op oudere leeftijd nieuwe vrienden?

Op oudere leeftijd nieuwe vrienden maken, kan als beste op vriendschap apps voor ouderen. Op vriendschap apps ontmoet je veel ouderen en leg je gemakkelijk contacten. Bovendien organiseren veel apps activiteiten waarop je andere ouderen in het echt ontmoet en gemakkelijk nieuwe vrienden maakt. De volgende vriendschap apps zijn er voor ouderen: 50plusmatch, Ourtime en Klupp.

Wat is een normaal aantal vrienden?

Uit onderzoek is gebleken dat de meeste Nederlanders gemiddeld 2 tot 4 beste vrienden hebben. Daarbij hebben Nederlanders ongeveer nog 4 tot 7 normale vrienden en iemands kennissenkring bestaat uit ongeveer 20 personen, wat niet directe vrienden zijn.

Hoeveel procent heeft geen vrienden?

Uit onderzoek van EenVandaag blijkt dat ongeveer een kwart van de personen in Nederland zich regelmatig eenzaam voelt. Wat komt doordat deze personen geen of weinig vrienden heeft. Onder mensen tussen de 18 en 35 jaar voelt zelfs 37% van de mensen zich regelmatig eenzaam.

Nick Evertse
Nick Evertse is de datingexpert die weet welke dating app jij moet kiezen om succesvol te worden. Hij heeft honderden dating apps getest en weet precies waar je de meeste kans maakt op daten of relaties. Verder is Nick Evertse datingcoach en begeleidt hij cliënten bij het daten. Hij is dol op schrijven, bordspellen en daten.

Ook interessant

Niet mogelijk om te reageren.