Review

Zoosk app review: deze dingen moet je weten van de dating app!

Zoosk

Wil internationaal daten? Dan is de dating app Zoosk een goede optie. Zoosk is een internationale dating app die in meer dan 80 landen actief is en is vertaald in 25 talen. Het verwelkomt ruim 40 miljoen gebruikers en er worden ruim 3 miljoen berichten per dag verstuurd. Verder werkt Zoosk heel handig waardoor je snel leuke gebruikers gaat vinden.

Wat maakt Zoosk zo populair en hoe werkt het precies? In deze Zoosk review krijg je alle informatie  die je moet weten over de dating app.

Waarom voor Zoosk kiezen?

 • Dagelijks 3 miljoen berichten
 • Goede matching
 • Internationaal actief

Wat zijn de nadelen van Zoosk?

 • Niet zo populair in Nederland
 • Abonnement nodig voor chatten
 • Veel reclame als gratis gebruiker
 • Geen optimale gebruiksvriendelijkheid

Wat is Zoosk precies?

Zoosk is een datingsite en dating app die al meer dan 13 jaar bestaat en internationaal actief is. Het heeft wereldwijd meer dan 40 miljoen gebruikers en dagelijks worden er zo’n 3 miljoen berichten op de app gestuurd. Zoosk is in meer dan 80 landen actief en is vertaald in 25 talen. In Nederland is de dating app echter niet zo populair.

De dating app Zoosk pakt het anders aan dan de meeste populairste dating apps. Het maakt gebruik van een goed match-systeem die kijkt hoe je je gedraagt, in wie je interesse hebt en met wie je contact legt. Op basis van deze informatie kan de app je goed matchen met andere gebruikers.

hoe werkt zoosk

Hoe werkt Zoosk?

De dating app Zoosk werkt anders dan bijvoorbeeld Tinder of Badoo. Het werkt namelijk met een vlug swipe-systeem en match-technologie.

Je hebt verschillende functies op de app beschikbaar waar je profielen kunt beoordelen, namelijk de functies zoeken en carousel. Zo kun je aangeven of je iemand leuk vindt, misschien leuk vindt of wilt overslaan. Ook is er een mogelijk om bij het zoeken op profielen te filteren en direct berichten te sturen.

Door profielen te beoordelen, berichten te sturen en contacten te leggen, leert de app vanzelf naar wie je op zoek bent. Dit doet de app door middel van ‘behavioral matchmaking’. Hierdoor word je ook dagelijks gematcht met profielen die erg goed bij je passen.

Wat de functies precies inhouden en hoe ze werken lees je verderop in dit artikel.

Voor wie is Zoosk bedoeld?

De dating app Zoosk is bedoeld voor singles die op zoek zijn naar een serieuze relatie. Je kunt de app beter niet gebruiken als je op zoek bent naar hookups of andere spannende dates. Op de app kun je gebruikers vinden in je omgeving door te swipen en door de match-technologie die erg goed bij je passen.

De meeste gebruikers op Zoosk zijn tussen de 20 en 50 jaar en de minimale leeftijd voor de app is 18 jaar.

Zoosk downloaden en account aanmaken

De Zoosk app kun je gemakkelijk downloaden in Google Play of in de App Store. Nadat je de app opent, kun je inloggen of een account aanmaken. Een nieuw account aanmaken doe je door op de knop ‘Registreren’ te klikken.

Account aanmaken

Je kunt een account aanmaken met je Facebook-, Google-, Apple-account of met je e-mailadres. Daarna geef je een gender op, waarin je geïnteresseerd bent, geboortedatum, e-mailadres en wachtwoord. Vervolgens voeg je een aantal foto’s toe aan je profiel en geef je antwoord op de volgende vragen:

 • Wat is je lichaamsbouw?
 • Heb je kinderen?
 • Wat is je hoogste opleidingsniveau?
 • Wat is je etnische achtergrond?
 • Wat is je lengte?
 • Rook je?

Nadat je deze gegevens hebt ingevuld, heb je een account aangemaakt en kun je direct op zoek gaan naar een geschikte match.

zoosk downloaden

Functies in de app

De dating app heeft veel verschillende functionaliteiten beschikbaar die gemakkelijk terug te vinden zijn in het menu van de app. Al deze functies helpen je bij het vinden van leuke gebruikers en om daarmee contact te leggen. We vertellen per functie hoe het werkt en wat je ermee kan.

Zoeken: leuke profielen zoeken

Wanneer je de app opent, zul je als eerste op de zoekpagina komen. De naam van de functie zegt het eigenlijk al: je gaat op zoek naar andere profielen. Je ziet de profielen één voor één onder elkaar en in een profiel zie je een aantal foto’s van iemand met wat achtergrondinformatie.

Zie je een leuk iemand? Dan kun je hem of haar liken of een smiley sturen. Vervolgens kun je ook direct een berichtje sturen. Wil je iemand overslaan? Dan swipe je naar boven om het volgende profiel te beoordelen.

Bij zoeken kun je verschillende handige zoekfilters gebruiken. Zo kun je op leeftijd, afstand, lengte, geloofsovertuiging en nog veel meer aspecten filteren.

Carousel: random profielen beoordelen

De functie Carousel lijkt een beetje op de functie zoeken en je kunt deze functie ook wel vergelijken met Tinder en Bumble. Je krijgt hier namelijk allemaal random profielen één voor één te zien om te beoordelen. In tegenstelling tot de functie zoeken krijg je hier alleen de eerste foto van iemand te zien met de leeftijd.

Je beoordeelt andere profielen door op het groene vinkje te klikken, op misschien te klikken of op het rode kruisje te klikken. Wanneer je beide gebruikers interesse in elkaar hebt, ontstaat er een match en kun je berichten sturen.

Nu online: online gebruikers bekijken

Bij de nu online functie kun je andere gebruikers zien die op dat moment ook online zijn. Je kunt de profielen beoordelen door op het hartje of smiley te klikken. Daarna kun je een berichtje sturen of hem of haar een ‘cadeautje’ geven.

Berichten

Bij deze functie kun je chatten met andere mensen. Verder kun je hier berichten verzenden, weergave ontgrendelen en SmartPicks accepteren.

Contacten

Deze functie spreekt grotendeels voor zichzelf, je kunt hier namelijk zien met wie je allemaal contacten hebt gelegd op de app.

Weergaven

Hier kun je zien welke leden jouw profiel hebben bekeken en wie er interesse in je heeft. Wanneer je een leuk iemand ziet, kun je direct een berichtje sturen of zijn of haar profiel bekijken.

SmartPick: uitmuntende matching

SmartPick is de functie die je matcht met andere gebruikers die erg goed bij je passen. Dagelijks krijg je nieuwe SmartPicks met gebruikers en heb je 24 uur de tijd om daarop te reageren.

Deze functie werkt met een zo genoemde ‘behavioral matchmaking’ en let erop hoe jij je in de app gedraagt. Zo houdt het bij in wie je interesse hebt, met wie je contact legt en wat je voorkeuren zijn. Hoe meer je de dating app gebruikt hoe beter de matches zijn die je zult krijgen.

! 70% van de bezoekers kiest voor deze dating apps:

Wat zijn de kosten van Zoosk?

Je kunt Zoosk gratis downloaden en gebruiken, je bent echter wel verplicht om een betaald abonnement aan te schaffen om in contact te komen met andere gebruikers. Naast een betaald abonnement bestaan er ook nog Coins waarmee je weer andere voordelen krijgt.

Deze functies krijg je met een betaald abonnement:

 • Onbeperkt knipogen en berichten sturen
 • Volledige toegang tot SmarkPicks
 • Zien wie jouw profiel heeft bekeken
 • Chatten met je contacten
 • Geavanceerde zoekfilters instellen

De kosten van Zoosk met een betaald abonnement:

 • 3 maanden voor €59,99
 • 6 maanden voor €89,99

Met het aanschaffen van Zoosk munten kun je het volgende:

 • Je profiel boosten zodat je vaker wordt weergegeven
 • Matches in Carousel ontgrendelen
 • Virtuele cadeautjes kopen voor andere leden
 • Leesbevestigingen op berichten
 • Berichten sturen met een speciale bezorging (aparte melding)

Per keer dat je één van de bovenstaande functies gebruikt, betaal je aan x-aantal munten.

De kosten van Zoosk munten:

 • 180 munten voor €19,99
 • 480 munten voor €34,99
 • 1800 munten voor €89,99
zoosk kosten

Hoe kun je Zoosk verwijderen?

Zoosk verwijderen doe je door de volgende stappen:

 • Tik op instellingen (het tandwieltje) in het menu.
 • Ga vervolgens naar ‘Account’.
 • Tik op ‘actief’ bij accountstatus.
 • Tik vervolgens op ‘Account verwijderen’.
 • Tenslotte bevestig je de verwijdering van je account.

Je account met alle bijbehorende gegevens wordt per direct verwijderd van de dating app. Pas na het verwijderen van je account kun je de dating app met een gerust hart verwijderen van je telefoon.

Heb je een betaald abonnement aangeschaft? Denk er dan wel aan om die eerst stop te zetten. Deze stappen zijn te vinden op de Zoosk’s helppagina onder het kopje ‘Subscriptions and Payments’.

Download Zoosk

Bekijk de beste dating apps!

Veelgestelde vragen

Er kunnen veel vragen ontstaan rondom Zoosk, wat kan komen doordat de dating app anders werkt dan de meeste andere dating apps. We geven kort en duidelijk antwoord op de meest gestelde vragen in het onderstaande overzicht.

Is Zoosk gratis?

Je kunt Zoosk weliswaar gratis downloaden en een gratis account aanmaken, maar je hebt een betaald abonnement nodig om de dating app goed te kunnen gebruiken. Zo kun je als gratis gebruikers bijvoorbeeld niet chatten met andere gebruikers en kun je maar een beperkt aantal profielen leuk vinden.

Hoe populair is Zoosk?

Wereldwijd is Zoosk een erg populaire dating app. Het telt ongeveer 40 miljoen gebruikers in meer dan 80 landen. Bovendien worden er dagelijks rond de 3 miljoen berichten op de app gestuurd. De dating app is echter in Nederland veel minder populair en zijn er weinig gebruikers in je omgeving te vinden.

Hoe veilig is Zoosk?

Op het gebied van veiligheid heeft Zoosk verschillende maatregelen genomen. Zo kunnen profielen, foto’s, telefoonnummers en sociale media-account geverifieerd worden. Ook zijn profielen gemakkelijk te rapporteren of te blokkeren.

Wat zijn de Zoosk ervaringen?

Dit zijn de Zoosk ervaringen van gebruikers:
Google Play: 3,3/5 beoordeeld door 600.000 gebruikers
App Store: 4,2/5 beoordeeld door 89.000 gebruikers
Trustpilot: 2,5/5 beoordeeld door 2150 gebruikers

Kun je swipen op Zoosk?

Je kunt op Zoosk niet swipen, wel kun je snel profielen beoordelen door aan te geven of je iemand leuk vindt, misschien leuk vindt of wilt overslaan. Bij wederzijdse interesse ontstaat er een match en kun je met elkaar in contact komen.

Zoosk review

Review Zoosk

6.2

Wij van de Datingappwijzer.nl hebben Zoosk uitgebreid getest en geven de dating app een 6,2 van de 10. Dit is volledig gedaan op basis van onze ervaring en in vergelijking tot andere dating apps.

Zoosk is een leuke dating app als je op zoek bent naar iets serieus. Het voordeel is dat je de app internationaal kan gebruiken, je goede matches krijgt en dat gebruikers actief met elkaar contact leggen.

De dating app heeft echter veel nadelen, zo is het niet zo populair in Nederland, daarnaast heb je een abonnement nodig om de app fatsoenlijk te kunnen gebruiken en ervaar je geen optimale gebruikservaring.

Wij zouden de dating app Zoosk niet aanraden, dit komt doordat andere dating apps veel beter en voordeliger zijn. Bijvoorbeeld de dating apps Parship, Lexa of EliteDating bieden veel meer mogelijkheden tegen een lagere prijs en zijn ook nog gebruikersvriendelijker.

Voordelen
 • Dagelijks 3 miljoen berichten
 • Goede matching
 • Internationaal actief
Nadelen
 • Niet zo populair in Nederland
 • Abonnement nodig voor chatten
 • Veel reclame als gratis gebruiker
 • Geen optimale gebruiksvriendelijkheid
Pieter de Jong
Pieter de Jong is datingcoach die al jaren ervaring heeft op het gebied van dating en tekstenschrijver is. Hij heeft honderden dating apps getest en coacht mensen 1-op-1 op het gebied dating en relaties. Door deze expertise deelt hij graag zijn kennis met de lezers van de Datingappwijzer.nl, zodat iedere persoon de juiste dating app kan kiezen. Een leuk weetje over hem: hij heeft zijn huidige vriendin ook op een dating app ontmoet.

Meer in Review

Ook interessant

Niet mogelijk om te reageren.